Москва продължава да свързва съветската окупационна символика в България с “руска кръв” от 19 век

zx860_3321460

 

 

 

 

Руското посолство оповести обичайното си клише спрямо също така обичайното послание, изписано в нощта на 3 срещу 4 октомври върху Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в София, осъмнал с призив към столичната община да премахне позорния съветски остатък от колониализма от центъра на столицата.

Посолството заявява:

 

„Печално е, че паметникът, който трябва да бъде свидетелство за благодарността към войните, освободили Европа и, конкретно, България от фашизма, които са дали живота си за нашето мирно бъдеще, се превърна в площадка за демонстриране на съмнителни политически убеждения. 

Нямайки смелостта да заявят открито и честно своята позиция, вандалите всеки път се опитват „да изразят своето мнение“ с бои и под покривалото на нощта издевателстват над паметника“, се казва в позицията на посолството.  

„България, чиято земя е пропита с руска кръв, винаги се е отличавала с уважение към историята. Изключително тревожно е да наблюдаваме как се опитват да я вкарват в позорната война с паметниците. Подобни действия няма да доведат до нищо, освен до напрежение и неразбиране между нашите страни – а от това, ние сме убедени, нямат интерес нито българският, нито руският народ“.

Реакцията на руското посолство на най-новата патриотична акция срещу МОЧА по принцип не заслужава  реципрочна реакция. Не само защото московската ре(д)акция е предсказуема като статия на “Правда” срещу загниващия капитализъм, но и поради усещането за опит за диалог с глухи, невежи и нахални в своята надменност имперски чиновници. 

От друга страна в краткия текст гъмжи от лъжи, чието изобличаване си струва кратката реплика по поне 7 пункта. 

1. Къде на монумента пише или се вижда, че той е в памет на освобождението на Европа? 

2. Нима на източния орелеф болшевишките сюжети от гражданската война в Русия, причинена от болшевиките, говорят каквото и да било за фашизма, възникнал в Италия по-късно след руската братоубийствена касапница? Или пък на южния, където са изобразени пропагандни сцени от съветската действителност, нямаща нищо общо с България преди тя да бъде изнасилена със съветизиране?

3. А на западния къде се вижда германски враг ( на българска територия), какъвто не е имало при нахлуването на Червената армия, за да бъде страната ни освобождавана от него?  

4. Що за тъпа лъжа е подигравката за липсата на смелост сред българите да декларират открито съпротивата си срещу МОЧА? Има цяла, официално регистрирана неправителствена организация, която организира многобройни публични протести с искане за неговото демонтиране. Пълно е в интернет със снимки, публикувани многократно и в този блог, които показват лепенето на български знамена върху позорния надпис на МОЧА, замазването му с цветовете на българското знаме посред бял ден ( извършено от автора на тези редове) и прочее акции. И що за подигравка със смелостта на българите е твърдението, че тя отсъства у хората, които по руска заръка биват преследвани от полицейски патрули и държани по арестите след смели изяви на МОЧА?

Друг е въпросът, че слугите на руското посолство се опитаха да прекъснат тези изяви чрез арести, наредени от руски слуги на високи милиционерски постове, които вече нахлуха и на високи политически позиции заради своите заслуги към Москва. Но както се вижда, не са успели в слугинската си мисия. Няма и да успеят. МОЧА и неговите подобия в България са толкова абсурдни по декларативната си лъжовност, че рано или късно ще бъдат премахнати – ако не  от нас, помнещите съветската окупация, то от поколението, което може само да се учудва на колониалното му натрапничество в централните градски части на София, Пловдив, Бургас и т.н. 

5. Българската земя е пропита преди всичко от кръвта на многократно повече български жертви – не само на глава на населението, паднали за българската свобода, от която руската болшевишка окупация я лишава няколко поколения по-късно. Грозно и фактологично невярно е руската кръв да бъде вадена пред строя като нещо изключително, сякаш кръвта на руснаците, воювали за достъп на империята до Проливите, струва повече от тази на българите, паднали за собствената си свобода през Априлското въстание, в кланетата след него и след руските отстъпления край Стара Загора, но най-вече при спасяването на руската военна кампания на Шипка .

6. Не по-малко манипулативно е кръвта на загиналите в Руско -турската война, водена заради завоевателните цели на Русия на Балканите под претекст за освобождаване на “славяните и православните”, подлежащи на руска асимилация, да бъде определяна етнически като руска, след като тази кръв е била предимно украинска и каква ли още не. Който не вярва, да отиде да прочете фамилиите на загиналите лекари във войната, издълбани върху камъни на втория по големи паметник в памет на тези събития в София в Докторската градина. 

7. Но най-нагло е да се прави връзка между МОЧА и каквато и да било кръв от 19 век като основание българите да се примиряват със съветската окупация и резултатите от нея. Особено като се знае, че българска земя е пропита от българска кръв в резултат на съветската безкръвна окупация, а в Русия няма нито един паметник в чест на българите, които са отказали да убият поне един червеноармейски окупатор. 

Трудно е да се каже дали лицемерието, нахалството или елементарната фалшификация надделяват в краткото вербално размахване на пръст с формата на автомат шпагин от страна на руската шпионска цитадела в София. Има и от трите достатъчно в тази хибридна изява. Тя веднага активира ехото на петата колона.

БСП побърза да вземе обичайната си по(л)за, хитрувайки прозрачно със призив за защита на “всички паметници” Точно както йезуитски е посочено в договора между Русия и България, претендиращ за “взаимна защита”, макар в Русия да няма практически почти нищо българско и монументално което да бъде защитавано. Има паметник на Кирил и Методий в Москва, който е любимо място за шовинистичната паплач в града, но това поругаване никога не е предизвиквало каквато и да било реакция от покор(е)ната София.

В изявление на БСП се заявява съответно, че не бива да се допускат  “вандалски прояви над какъвто и да било паметник” и че за партията “всеки символ на историческата памет” трябва да се съхранява.  Това би могло да се приеме и като проява на вътрешнопартийната самокритика, във връзка с унищожаването на хиляди статуи на Сталин и неговите имитатори Червенков, Георги Димитров и Живков именно поради партийни съображения, диктувани от промяната в политиката на Москва през изминалите десетилетия. Но всъщност е елементарно сметкаджийство. 

Партийната бакалница на практика опакова в мазния си призив стотиците руски и съветски монументи, много от които с огромни размери, с малобройните и маломерни знаци на почит към жертвите на комунизма, практически незабележими в сянката на руско-съветското наследство по нашите постколониални земи. Колаборационистите тук, за разлика от своите подобия където и да било в света, не само не си налягат парцалите, но и се опитват с тях да запушат устите на патриотите, възразяващи срещу натрапничеството на колониалната символика. Защото зад гърба им стои държавата, наложила в центъра на София и в други големи градове доминацията на съветската заплаха с ясното послание на своята въоръжена агресия като гаранция за увековечаване на своето влияние. 

(Уни)кално! Само в България и никъде другаде една 100 процентно безкръвна окупация се интерпретира като “освобождение” на “прогизналата от руска кръв” земя, напоена всъщност с кръвта на десетките хиляди жертви на същата тази съветска окупация. Съотношението е: нито една съветска жертва, срещу десетки хиляди българи, убити без съд и присъда в условията на окупационен режим, който по международните закони би трябвало да гарантира сигурността на населението и да носи отговорността за масовото му избиване. Колко пъти трябва да се повтаря тази неоспорима истина, за да схванат най-сетне московските сатрапи и изпълнителите на волята им у нас, че лъжата им няма да векува колкото и да е монументална и заплашителна?

 

 

 

36 мнения за “Москва продължава да свързва съветската окупационна символика в България с “руска кръв” от 19 век”

 1. Ех, г-н Инджев, няма как да налеете “мозък” в чугунените глави, в които има място само за сърп и чук…..

 2. Тъкмо повод за поредния въпрос към Й. Фандъкова днес, от 12 ч.

 3. Пропита (чак пропита нали… ген. Колев повече е пленявал отколкото да е “клал”) е 1та Световна война, когато ни нападат. 2та Световна си “научиха” урока и ни направиха преврат, за да не стане пак някой сакатлък и да се налжо да бягат през глава.

 4. Три въпроса към Макаров

  1. Кога Русия ще върне България откраднатите през 1944 архиви?

  2. Кога Русия ще започне да изплаща на България репарации за избитите без съд и присъда десетки хиляди невинни българи през 1944/5 – по заповед на Сталин и под закрилата на окупационната Червена армия? И репарации за невижданото в историята ни ограбване на България по време на създадения от вас престъпен комунистически режим през 1944 – 1989?

  3. Кога Руското посолство в София ще спре да е вражески център за дестабилизация на България, Македония, Черна гора и Гърция?

 5. Оше ли ще продължават да си мислят че България трябва да им се кланя че са (ОСВОБОДИТЕЛИ) и да ЛЪЖАТ че са проляли по нашите земи кръвта си. От какво са загинали защо РЕШЕТНИКОВ не ни обясни? Нашето СКАПАНО ПРАВИТЕЛСТВО начело с МУТРОПИТЕКА трябва вече добре да си помисли до кога ще лижи вмирисания чипик на тези ПОМИЯРИ и ОТРЕПКИ от ЕВРАЗИЯ а не да заселва земите ни с тях. Време е вече да се вземат в ръце и всички тези КАМАНЯЦИ да бъдат изринати както направиха някои страни от бившия соц. Господин Инджев много е прав STEVEN . Бъдете жив и здрав всичко написано от вас е като мехлем за душата!IIC…..oIL.

 6. Руското нахалство и наглост са безгранични изобщо една неразбираема но много мръсна руска душа!

 7. Обръщам се към така наречения президент-единител и цялата единителна бригада:
  “ДОКАТО ИМА МОЧОВЕ И АЛЬОШИ, НИКОГА НЯМА ДА ИМА ЕДИНЕНИЕ”

 8. Освен, че по време на войната 1877-78 по българските земи е пролята и много украинска кръв, но и МОЧА е посветен на “съветската“ армия(по-точно 3-ти“Украински“фронт!), по времето, когато Украйна беше част от СССР. Би следвало Украйна да има същите претенции, ако не и по-големи! Дали някой ще се сети да поиска и мнението на украинския посланик?

 9. Браво на Иво за достойния отговор! Жалко, че нито една българска “свободна” медия няма да го публикува!
  Унижението от продържаващата цинична и нагла разиатска окупация вече е непоносимо за все повече българи!
  ВЪПРОСЪТ Е ДОКОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ?

 10. До всеки който се самоосъзнава като БЪЛГАРИН. Нека подкрепим масово инициативата от 12 септември на Роберт Алтънов. Във всяка публична библиотека, миниум по няколко екземпляра на “Измамата Сан Стефано”. Купувайте и подарявайте с повод и без повод. Без активна просветителска дейност сме обречени на постоянни, натрапчивания “задирания” и “многоходовки” на т.н. братушки. Във всички посоки.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/D

  Posted by georgi nikolov | октомври 4, 2018, 13:00

 11. Здравейте приятели, Моля, прочетете текста и ни подкрепете: Преди време / в коментар в иво.вг / развих тезата да направим паричен фонд за закупуване на около три различни книги на Иво, които да дарим. Сега да продължа. Имам на разположение, за дарения, 13 броя от “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война”. Беше ми предоставено от дарителя правото да определя получателите. И още. Чудех се, как тези книги да достигнат до повече читатели. И реших – получатели на книгите да станат българските разпространители на култура – читалищата. Защото читалищните библиотеки заявяват книгите, за които да получат субсидия, но не е сигурен списъка, нито времето на получаване на книгите. Така ми отговориха в читалищната библиотека в Тутракан, където от името на дарителя оставих един екземпляр. Ако продължим да разсъждаваме в тази посока може да разширим предстоящите дарения с примерно, още две други книги на Иво. Това значи поне 300 броя книги. …. Ако одобрявате тази идея е необходимо да направим фонд за дарения. Предлагам, да вземем решение: Подкрепя ли ме само един човек от сдружението “Приятели на Иво”, значи идеята не е добра и тогава предлагам друго: Нека всеки, който има парична възможност и пребивава в градове, които не са областни, да дари “Измамата ”Сан Стефано”-Руско-турската поробителна война” на библиотеката на местното читалище. Аз лично ще изпратя 12-те останали екземпляри в следните градове: Бяла, Борово, Ветово, Две могили, Исперих, Кубрат, Полски Тръмбеш, Попово, Свищов, Тетово, Ценово.…. И още – Моля, някой който може, да изработи рекламен плакат за книгата. Във всяко читалище където ще отидете вие, мой представител или аз, ще оставим този плакат с рекламна цел на табло за обяви. Ще го прочетат интересуващите се и ще бъдат осведомени хората, които се интересуват от история. И така: Нека, който може да ми изпрати файл с корицата на книгата и например следния рекламен текст: “ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”… Приятeн ден!

  POSTED BY РОБЕРТ АЛТЪНОВ | СЕПТЕМВРИ 22, 2018, 11:35

 12. !!!
  Пoследно уточнение по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ в Софийският Районен Съд-Наазателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – 31.10.2018 14:30 ч. – очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.12.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28

 13. От всички държави попаднали в съветската сфера на влияние след Втората световна война България е най-селската като цивилизационен тип.

 14. Хубавото и важното е, че много десетки хиляди Българи следят и четат този блог. Поклон пред Иво Инджев за смелостта и себеотрицанието с което методично и неотстъпно разкрива и повтаря истини каквито много хора знаят, но премълчават и не повдигат публично защото се страхуват че “чугунените глави” не прощават. ПОКЛОН!!!

 15. ПуТЛЕРИСТКИЯТ пАсол вероятно наистина “обитава” някаква “паралелна вселаена”, и той както своят альфа-чекистки начальник и вождь – Путлер?!?
  Първо, тъй като се представя за “дипломат”, макар че си е само ЧИСТ чекистки ЛАКЕЙ, и НИЩО друго, вероятно е дочул случайно ,че Сталин през ЦЯЛАТА война е поддържал дипломатически отношения със “монархофашагите” от царство България!!!
  Уж България е “фашистка”, но “върховният антиФАШИСТ” Сталин не скъсва дипломатическите отношения със нея?!?!?
  Освен това , Сталин е ВЪРХОВНИЯТ виновник за идването на Хитлер на власт, и за подписването на “мирният” договор от Моллотов и Рибентроп , и след по-малко от седмица започва Втората световна война с нападението над Полша, и от “антиФАШИСТА” Сталин , и от “фашиста” Хитлер!!!
  И ако Хитлер не беше започнал ПРЕВАНТИВНАТА междуСЪЮЗНИЧЕСКА война със СССР на 22 юни 1941г., то може би и до сега щеше да е в сила пакта Моллотов-Рибентроп!!!
  А още преди 22 юни 1941г. Сталин напада “фашагите” в Литва,Латвия, Естония,Финландия,Бесарабия,Буковина и и както казахме в Източна Полша!
  Също така пАсолът не казва нищо ,че СССР е имал и съюзници през войната ,които доставят по-голямата част от суровините и оръжията за червената армия, чраз ленд-лийза , които също трябва да имат своят ПАМЕТник като освободители на Европа, със същите , и по-големи размери от МОЧА!
  Но както знаем НЯМА такъв ПАМЕТник в София на истинските освободители на Европа – САЩ и Англия! Защото Сталин започва войната ,като АГРЕСОР срещу Европа, заедно с Хитлер!
  Колкото до ТЕРОРистичният клон на Коминтерна в в България от БКП, то щом като ВСИЧКИ ПАМЕТници трябва да се пазят ,то защо да не издигнем и сградите и паметниците от Третият райх и свастиките?!?!!?
  А също така защо и да не възстановим Берлинската стена ,като “паметник” на “социалистическото изкуство”?!?!?
  Или пък ,нека ТЕРОРистическите бандити от БКП обяснят защо преименуваха град Сталин ,след смъртта на “бащицата” на народите ИМ!?!?!
  И нека обяснят на своят пАсолнически надзиратель- макаров, защо СМЕНИХА датата на “АсвАбАждението” на НРБ от “монархофашизЪма” на 9 септември, и трябваше да се сетят ,че е имало и някаква си друга “асвАбАдительна” дата на 3 март, но чак след 1990г.?!?!?!
  Да не изброяваме и другите сменени имена на “партийните герои” на БКП на градовете и паланките, които и самите те преименуваха след 1990г.. ЗАЩО???
  Това шизофренно на ТЕРОРистите от БКП , само потвърждава ,че те са шпионска , терористическа шайка , която е ТОТАЛно ,СЮЗЕРЕНно ЗАВИСИМА от кремълските ТИРАНи и масови убийци……. и НИЩО повече това, и нито по-малко от това!
  БКП ,както е известно не е и “партия”
  П.П. И ,пАсолът макаренков може да организира една ОТКРИТА и ЧЕСТНА “пАсолническа среща” със представителите и организациите на ОГРОМНОТО мнозинство от българите ,за да разбере лично от тях ,че искат незабавното преместване на МОЧА в пАсольството му, а НЕ само със рублофилските лакеи и шпиони, на които плаща с ръждивите си путлеристки копейки в скритите си резидентурни свърталища! И нека си го пази МОЧА там на склад в пАсольството му, и за собствената му идеологическа и “партийна” пропагадность!
  Нека и той прояви своята “прочута” чекистка “честность” и “откритость пред НРБ, наистина , а не само на думи!

 16. Трябва да се повтаря всеки ден за зависимостта на България от Русия и какво губим от това.Въпросът с фалшивите паметници и изкривяване на историята е въпрос на съществуването на България.Не може и не трябва да се примирим с една лъжа.Русия ни е окупирала и наложила комунистически режим със всички последствия от това до изчезването ни като нация.За съжаление голяма част от народа ни не ГО осъзнава .Зловещите руски проекти като Лукойл,Белене,Южен поток ще ни доведат до мизерия и оскотяване.Генерират само крадене,корупция и лъжи.Простират се от енергетиката до пътното строителство.Особено опасен беше Южен поток.Заграбване на българска земя,построяване на собствен -руски газопровод,печелене от транзитни такси ,задължаване на България да изкупи за милиарди от обекта до 50 години и тогава ползуване на част от собствеността.Прилича ми на онзи османски данък плащан за изхабяване на зъбите при ядене на българска кокошка.Днес разказах това на един млад човек и той ме разбра.Така че говорене и писане му е майката.Да не се забравя.ЕЖЕДНЕВНО И ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ.

 17. Руската наглост е безгранична – колкото руската глупост!
  Докато българските подлоги на съветските и (вече) руските сатрапи “управляват” тези земи, ще търпим руските ЛЪЖИ за някакво освобождение!?? Каква свобода могат да носят болшевишки пълчища, самите те роби!

 18. Путин и автокрацията му не ca изкарали и копейка.Властта му се държи на това което може да изрови и източи от земята. Небензя,Яковенко ,Макаров и подобните на тях накичени по пирамидата ,отричат всичко което не гали самочувствието на господаря им и определят всяка негова дума като почти гениална. Цирк.
  В едно обаче посолствотo май e правo.Въпроса c премахването на демагогиятa е най добре да се реши официално.

  Фандъкова е ясна иначе Борисов нямаше да я одобри. Mинистър председателя който ще поеме отговорността може би e още в детската градина.
  Всъщност въпроса е подходящ да се даде за решение от много хора. Може би това ще изчисти и въпроса c процента фили ,поне в София.
  Идеи за референдум по въпроса е имало в миналото.
  Cпоред законa за пряко участие на гражданите Чл. 27. (1) една пета от общинските съветници ca нужни за предложение зa местен референдум.
  Cега в Cофийския общински съвет ,РБ + Витков и Зелените имат повече от една пета.
  Ясно е че тези неща не стават лесно ,но си струва да се опита ако ще спести арести , назидателни текстове от съветското посолство и кремълския им царь-батюшка .

 19. Когато видя на паметника пред НС надпис “Цар поробител”, и на Графа залепен надпис “Убиеца на Левски” ще повярвам, че са останали българи на тази територия!

 20. До Високия:
  По принцип съм съгласен с Вас, но Цар поробител ми се струва малко пресилено – не е успял да ни пороби, въпреки желанието си. Виж – “Червената армия – поробителка” си е съвсем на мястото. Ако се окаже, че за Игнатиев има и друга гледна точка, която не трябва да обиждаме (макар че някои от носителите и заслужават да бъдат обидени) – достатъчно е “Борец срещу църковната ни независимост, допринесъл за предаването на населени с компактно българско население територии на съседни държави”. Това поне е документирано…

 21. Става въпрос не за руски паметник,а СЪВЕТСКИ,на държава,която вече я няма.Само вредите,които ни е нанесла са тук и морят народа ни.

 22. Путин В.В., член КПСС с 1975 года.
  Матвиенко В.И., член КПСС с 1972 года.
  Нарышкин С.И., член КПСС с 1976 года.
  Медведев Д.А., член КПСС с 1986 года
  Иванов С.Б., член КПСС с 1973 года.
  Шойгу С.К., член КПСС с 1979 года.
  Лавров С.В., член КПСС с 1972 года.
  Собянин С.С., член КПСС с 1986 года.
  Чуров В.Е.,член КПСС с 1982 года.
  Фрадков М.Е., член КПСС с 1972 года.
  Полтавченко Г.С., член КПСС с 1975 года.
  Бортников А.В., член КПСС с 1975 года.
  Степашин С.В., член КПСС с 1973 года.
  Чайка Ю.Я, член КПСС с 1976 года.
  Грызлов Б.В., член КПСС с 1971 года.
  Астахов П.А., член КПСС с 1985 года.
  Сечин И.И., член КПСС с 1990 года.
  Чубайс А.Б., член КПСС с 1980 года.
  Колокольцев В.А., член КПСС с 1982 года.
  Улюкаев А.В., член КПСС с 1983 года.
  Силуанов А.Г., член КПСС с 1989 года.
  Володин В.В., член КПСС с 1985 года.
  Сурков В.Ю., член КПСС с 1985 года.
  Голикова Т.А., член КПСС с 1986 года.
  Зорькин В.Д., член КПСС с 1970 года.
  Лебедев В.М., член КПСС с 1968 года.
  Тулеев А.Г., член КПСС с 1968 года.
  Зубков В.А., член КПСС с 1967 года.

 23. Поздрави за УМНИЯ анализ и представяне от ИВО!

  НАСРАХА се руските резидентури, на кагебе и гру в София, обединени “под” полковник Макаров, да мрънкат и лъжат и мажат и пропагандират.
  Насраха се от “б”сепе да им лягат ниско и целуват руски подметки.
  НАСРАХА руснаците цяла България с руски паметници. Нима Франция, Белгия, Дания не са освободени от други, от Американци преди всичко, Англичани и тъй нататък. Но Къде в тези страни има американски и други паметници, изпъстрили и ПОДМЕНИЛИ тяхната историчност та дори битност?? Има само гробища на войници тук таме, е и някой отделен паметник. НИКОГА Американското правителство или Американски държавник не е искал от която и да е европейска и друга държава нейното правителство да НАСИРА страната си с паметници на неговата страна! НИТО е искано, НАЛАГАНО такова решене за България! КЪДЕ са БЪЛГАРСКИТЕ паметници на ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ, въобще в България, Къде е българското водещо начало в това отношение, българсакт идейност – НАДДЕЛЯВАЩИ НАД РУСКИТЕ И ВЪОБЩЕ ВСЯКАКВИ ЧУЖДИ (то няма над кои други).
  Насраха се от атаки и “националисти” и “патриоти” да ЗАЩИТАВАТ руски паметници, присъствие и политики, но не Български. КОЛКО ПЪТИ от тези “българи” е излизано в защита на БЪЛГАРСКО у нас, каквото и да е, и колко пъти е излизано от тях за защита на нещо руско!?!? Балансът в това на КОЯ СТРАНА Е? Това Българи ли са??
  Насраха се руснаците да продават скъп нефт и газ на България, т.е. на българите, но и се насраха от наша страда да го купуват и купуват с десетилетия, БЕЗАЛТЕРНАТИВНО, НЕЗАВИСИМО ЧЕ Е НАЙ-СКЪП.
  НАСРАХА се сега руснаците да Насират цяла европа с Шпиони, Отрови, Атаки и Убийства:

  Холандското и Британското разузнаване разследват руските офицери атакисти от ГРУ, във връзка със СКРИПАЛ и също с атака на международна организация в Хага, и установяват ПРЯКА ВРЪЗКА НА РУСКИ “ДИПЛОМАТИ” с руската АГАДЕМИЯ НА ГРУ В МОСКВА
  Братята британци и холандци РАЗКРИВАТ ОЩЕ 305 ОФИЦЕРИ ОТ ГРУ, ЧИИТО КОЛИ СА РЕГИСТРИРАНИ НА СЪЩИЯ АДРЕС НА ГРУ В МОСКВА.

  ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ НА РУСКИТЕ СЛУЖБИ !!
  https://www.bellingcat.com/news/2018/10/04/305-car-registrations-may-point-massive-gru-security-breach/
  Включително лади и още тоже Достолепни “машини”
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6242927/Bungling-Russian-spies-biggest-blunder-Passports-help-identify-300-GRU-agents.html

  КИБЕР-АТАКИТЕ НА РУСИЯ СА ВЕЧЕ ПАКОСТ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ:
  https://www.thecipherbrief.com/column_article/russias-worldwide-cyber-misbehavior?utm_source=Join+the+Community+Subscribers&utm_campaign=cdba9357c8-EMAIL_CAMPAIGN_2018_10_05_01_48&utm_medium=email&utm_term=0_02cbee778d-cdba9357c8-122687202&mc_cid=cdba9357c8&mc_eid=60a76dd9f7

  Западният натиск върху Москва се засилва с разобличаване на Зловредното Гру:
  https://www.ft.com/content/d2f670b2-c7e3-11e8-ba8f-ee390057b8c9

  Сагите на руския шпионаж след ЗАПОВЕДТА НА ПУТИН двамата офицери от гру да изпълнят ОТРАВЯНЕТО В СОЛЗБЪРИ
  https://www.theguardian.com/world/2018/oct/05/string-of-own-goals-by-russian-gru-spies-reveals-new-trend-of-sloppiness?CMP=share_btn_tw

  ЗА ГРУ И АВАНТЮРИЗМА НА РУСИЯ:
  https://www.youtube.com/watch?v=j2PT2UuoMuU&feature=share

  Кратко БиБиСи документолно:
  https://www.bbc.com/news/av/world-45753986/russia-cyber-plots-three-surprising-things-we-learnt

 24. Само за наш Бойко доказателствата са малко.Трябвало е да ги хванат на калъп-на дръжката на вратата.Те така…

 25. Ех, докога България ще бъде затвор за българите надзиравани от рубладжии?

 26. Свалям шапка, г-н Инджев!

  Иначе, освен писане и боядисване, “майката” му е – лебедки, въжета, чукове, лостове, при нужда динамит, бренекета и сапьорни лопатки! Свободата не ще екзарх, иска Караджата.

  А на призивите за референдум от един колега по-горе ще отговоря – има решение на СОС за демонтиране на МОЧА, което не е изпълнено. Няма нужда от никакви рефрендуми и прочее полета за манипулации на “гасударите” и родните русопитеци!

 27. Поредният силен материал от господин Инджев! В България няма да има обединение,съединение, а най-малко пък единение, докато ВСИЧКИ МОЧОВЕ не станат на фракции за полагане на асфалт и на тяхно място не се поставят паметни плочи за избитите,затваряните и репресираните от руснаци и български комунисти – ДА СЕ ПОМНИ!

 28. Здравейте приятели, Понеже виждам как някои наши съмишленици ме подкрепят, та реших да експлоатирам още малко тяхното доверие, защо? Защото вече втори път прочитам за книгата на Нася Кралевска-“БЪЛГАРИЯ ПОД КОМУНИЗЪМ” и какво, какво-казах си, така и така ходя по разни читалища, защото ли да не измоля някой друг екземпляр от тази книга, та да имам по-голямо оправдание за изразходвания бензин.И така, приятели, ако някой ми изпрати екземпляр от книгата на Нася, аз бих я дарявал заедно с “Измамата САН СТЕФАНО Руско-турската поробителна война” Благодаря предварително! Приятен ден

 29. Aко Столичния общински съвет не изпълнява собствените си решения вече 26 години, преди паметника може би е ред на друга сграда.
  Извършителите обаче не могат да избягат от закона като минат Дунава ,освен това съществува голяма вероятност да станат жертви без да са герои.
  B Древен Рим ce e cмятало ,че робите не притежават морал.Правото нa законоватa инициатива е билo привилегия на гражданитe.

 30. „България, чиято земя е пропита с руска кръв, винаги се е отличавала с уважение към историята.“

  Посланик Макаров, ако бяхте премахнали първата част от изречението си, което си е чист кьор фишек щяхте с голяма точност да се доближите да самата истина, че БЪЛГАРИТЕ наистина уважават собствената си история, а не тази изопачена, фалшифицирана, популистко-уйдурдистка история, която Чуждия елемент съставен от русофили и комунисти, отгледани и хранени от Вас, под Ваша диктовка създаде за България, и която “история” използвате в обръщението си. Не е чудно защо историческите Ви познания са толкова близки до тези на Президент Радев. Казвате, че земята на България е пропита с руска кръв. Тук таме може и да са паднали няколко капки руска кръв, но чак пък пропита. Ние ценим кръвта/живота/ и се отнасяме с уважение към нея/него/, независимо дали е на врага, дали са няколко капки и дали е наша. Но какво правите вие в „ полята Балкански“? Защо не си седите у дома? Всичките ви войни на Балканите доедна са завоевателни и грабителски, вкл и тази от 1877-78г. След всяка ваша война с Турция, БЪЛГАРИТЕ намаляват числено, а БЪЛГАРИЯ териториално, и в знак на „благодарност“ /овчо раболепие/ към тези погроми, Чуждия елемент-русофили и комунисти, ви издига паметници. Излизайки от определението на вашия президент Путин за Скрипал наричайки го „отрепка“, как бихте определили хората, които ви издигат паметници въпреки върволиците от жестокости и злини, които Русия е причинила на БЪЛГАРИТЕ?

  От Основаването на държавата си досега земите на БЪЛГАРИТЕ са подгизнали от БЪЛГАРСКА КРЪВ. Защото всички войни, които ТЕ са водили са били в защита на РОДА И ОТЕЧЕСТВОТО СИ. Затова БЪЛГАРИЯ я има. Въпреки робствата, въпреки окупациите, въпреки клеветите, че Русия е освободителка, покровителка и доброжелателка, въпреки русофилите- Чуждият елемент в Българското общество.
  Това което са написали БЪЛГАРИТЕ на МОЧА е самата истина и всички паметници на националния позор трябва и ще бъдат премахнати. „Печално е“, че не проумявате написаното, а търсите под вола теле. БЪЛГАРИТЕ при никакви обстоятелства никога няма да забравят, както славната си история, така и кой обеси ЛЕВСКИ.

 31. Где русская свинья , там разруха и кровь !Уроды эти русские.

  СМЕРТЪ РОSSИИ !!! СМЕРТЪ ПУТИНУ !!!
  РОССИЯ ДОЛЖНА БЫТЬ УНИЧТОЖЕНА !!!

 32. В България до 1944г. /не говоря за наши дни/ е имало само един фашист – италиянския посланник /даже и втория човек в посолството не е членувал във фашистката партия/. От италиянския посланник ли ни е освободила червената армия, с помоща на хилядите български “борци срещу фашизма?

 33. Боже, Боже! Докога тези руски отрепки ще се гаврят с измъчената ни Родина!Народе??? Благословен да сте, г-н Инджев!Дано се множат Вашите последователи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.