Малка шега на природата

Не бях обръщал внимание, но откакто Николай Банев беше арестуван и снимката му плъзна в медийното пространство нещо смътно ми напомняше за прилика с друг герой.

Превключвайки каналите попаднах на кадър от филм, в който американски командос избива наред в джунглата виетнамски комунисти. Гледам и не вярвам на очите си: нашият съветофил Банев трепе комунисти? Затова ли го арестуваха в крайна сметка?

Объркването ми беше кратко. Все пак става дума за актьора Чък Норис. Ако беше Николай Банев, щеше да трепе антикомунисти.

Приликата между двата антипода е само външна

С риск да объркам и уважаемите читатели, предлагам сами да решат кой кой е на двете снимки. 

images618x346

 

 

 

 

 

 

Не че има кой знае какво значение, но според мен да си имаме двойник на Чък Норис, знаменит не само с първосигналните си филмови си роли, но и с приписваната му глупост като герой от вицовете, е някаква странна шега на съдбата и природата.

17 мнения за “Малка шега на природата”

 1. Г-н Инджев, мисля, че НЕ Е извън темата!
  Чудесен коментар на Радина Ралчева, ИЗТРИТ от модераторите във фейсбук!

  “Значи можете да крещите нон стоп против майките на деца с увреждания, против Истанбулската конвенция, против Северин, циганите, арабите, евреите, помаците, турците, бежанците, либералите, гейовете, лудите, възрастните и т.н, можете да пребивате бездомници и клошари, можете да мъчите животни, можете да клеймите всеки различен от тъпия ви стереотип, можете да сте “велики” борци за националното, православното, традициите, можете да разкъсвате всеки мислещ прогресивно и извън схемите, можете да обличате носии, да друсате хора като малоумни на произволни места, можете да правите бдения да запазване на семейните ценности, да организирате ракиени контрапротести, да громите еврогейството, да организирате групови кръщанета, сватби и т.н, да размахвате знамена и татуировки на национални герои, с които нямате дори една допирна точка, можете да обвинявате всички и всичко за собствената си безпомощност и неудовлетвореност, можете да псувате ощетените и да ритате слабите, можете да чертаете разделителни линии и да вдигате стени от омраза и агресия. Това можете. А сега сте тихи. Мнооого тихи. Ето ви го. Убиец. На жена си, на невръстното си дете, на себе си. Точно във вашия калъп е. Бял, българин, левент, патриот, православен, навлечен в носия и посаден в църква, представящ традицонните български ценности и семейство. Тихи сте. Не ви чуваааааам.”
  Моля, споделяйте го!
  Споделяйте и това, че убиецът (предполагаемият??, нали ТЪЙ вмъкват кадесарските обучени “редактори”, проклети!) е ФЕН на руSSкий мир и ФСБ роSSия!

  Нашите “свободни” медии, налапали шланга на кадесарския Вожд, не смеят да ГЪКНАТ по тая тема!!!

 2. Един от най-българските и най-хубавите национални празници, денят на будителите, отъждествявам с вас, г-н Инджев! С вашата ежедневна публицистика, вие сте един от тях, от съвременните ни будители. Бъдете жив и здрав и все така всеотдаен на най-българската кауза – свободата и демокрацията!

 3. Честит празник г -н Инджев. Има някаква символика във факта, че Денят нас Будителите идва след денят нас тиквите.

 4. Четейки за „шегата на природата“ се сетих за една мисъл на Коко Шанел: “Nature gives you the face you have at twenty. Life shapes the face you have at thirty. But at fifty you get the face you deserve.” или „Природата ти дава лицето, което имаш на двайсет. Лицето на трийсет го дава животът, но на петдесет всеки си получава лицето, което го иска и заслужава“.

  Та на кой е искал да прилича нашия прайм министър (т.е. “баш” министър) като стигне 50-те, та в момента прилича едновременно и на Тато и на Царо?

 5. Честит празник г-н Инджев.За мен Вие сте един от съвременните български будители.

 6. Този път, с удоволствие и без чувство за вина излизам от зададената тема, за да честитя ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ НА ДУХА БЪЛГАРСКИ!
  Поклон пред святото дело на БУДИТЕЛЯ
  ИВО ИНДЖЕВ!
  Поклон и на многая лета!

 7. Честит празник и от мен, будителю Иво Инджев! Пожелавам ви здраве, щастие, дълголетие и все така остро перо!

 8. Честит празник, многоуважаван и прекрасен наш български будител
  Иво Инджев!

  Пожелавам ви много здраве и сили за да събуждате неуморно нашия – дълбоко заспал досега!!! – Български Народ!

  Благодаря ви от сърце!

  александър

 9. Честит празник, г-н Инджев!
  Благодаря, че Ви има и дано има повече пробудени хора от невероятно точните Ви анализи и коментари!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.