БУРЯТА ОТ АРЕСТИ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА ОТСЛАБВА БЪРЗО ДО ВЕТРЕЦ ЗА ОХЛАЖДАНЕ НА ГОРЕЩИТЕ ОЧАКВАНИЯ ОТ ТЯХ

 

Арестите на прокуратурата, които напоследък придобиха характер на филм с участието на много статисти, си приличат по едно нещо: започват като пропаганден ураган и преминават много бързо в тих ветрец, който разхлажда сгорещените глави, въобразили си, че наистина се случва нещо “безпрецедентно” в областта на борбата с престъпността.

Арестът на Баневи във Франция се развива по схема от този род, подобна на задържането на Митьо очите и неговият Бенчо с бентлито в Турция.  Затихва грохотът и от канонадата около най-безпрецедентната от всички безпрецедентни акции тези дни акции, при която бяха задържани накуп за злоупотреби и корупция цели 20 души от Агенцията за българите в чужбина, начело с техния бос Петър Харалампиев и главния секретар Красимир Томов. Повечето бяха освободени набързо, а само трима се оказаха с повдигнати обвинения.

Но нека не се вторачваме в бройката обвинени. Да видим какво се очертава като фон за техните обвинения.

Партиите и лидерите им , които се почувстваха засегнати от арестите, в някои от случаите се разграничиха от мишените на прокуратурата. Както Корнелия Нинова и нейната БСП от Бенчо.  От Баневи обаче тя не само не се разграничи, а премина в контраатака по повод тяхното задържане с обвинения, че  управляващите от ГЕРБ не прилагат същия аршин към олигарси от собствената черга, включително и от тъканите с червени конци килим на Георги Гергов,  водещата фигура на бунта срещу Нинова в самата БСП.

Поучен от примера на Нинова,  лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също провидя политически заговор с арестуването на Петър Хараламбиев, но все пак постъпи хибридно: разграничи се и от себе си, изтъквайки, че кандидатурата на уличения в корупция шеф на ДАБЧ е била погрешно подкрепена от партията му.  “Другари по оръжие” на Каракчанов, като червения социолог Кънчо Стойчев, също стигнаха до извода, че мишената с акацията в ДАБЧ бил самият Каракачанов. Дали е прозрял това заради някаква социология или социдеология, не става ясно.

По важното е, че уж невъзможното завръщане към мирното съвместно съществуване в рамките на националистическата малка коалиция във властта получи сплотяващ подтик. Броени дни,  след като  орелът, ракът и щуката в коалицията се бяха захапали едва ли не смъртоносно, Сидеров разтвори челюсти, за да каже, че надушва заговор срещу Каракачанов. В изявите му дори прозвучаха нотки на омекване спрямо колегата му Валери Симеонов, когото удостои неотдавна с най-голямата по скалата на Кремъл обида, обявявайки го за  “соросоид”.

Понеже стана дума вече за филм, този напомня някои сцени по Тарантино: много кръв по схемата всеки срещу всеки, наричана също “мексиканска рулетка”.  Пистолетите са насочени към главата на всички участници в мелето, само че в нашия случаи никой от тях не загива.

Нинова се цели в Борисов, но и в Георги Гергов. Борисов обявява, че Нинова му завижда за арестите ( с които, както се подразбира,  смята, че печели симпатии и тук, и в чужбина ).  Каракачанов подозира, че го самоубиват коалиционните му началници. А вечно държащият златния си пръст на спусъка Сидеров пренасочи оръжието си от главата на Симеонов към главата на властта, която нарочи за карамбола с прокурорската халосна стрелба по тълпата началници в ДАБЧ.

Публиката седи в киносалона и  събира “две и две”,  т.е. гилзите. Стрелбата на екрана се води не за нейно забавление, а за удовлетворение на отсъстващия от сценария външен наблюдател, за когото играят сценаристите и главните действащи лица. Целта е да се създаде впечатление, че в България най-после се води истинска война с престъпността по високите етажи на властта и наблюдателите да спрат мониторинга на (не)ставащото в областта на нереформирания правосъден сектор.

Както се видя от най-пресните социологически данни, българите в същото време продължават да смятат, че без външен натиск ( разбирай без натиска от донора Брюксел) нищо добро не ни чака. Ако приемем, че цялата шумотевица с арестите е за “заблуда на противника”, то противникът е самата българска публика, сред която се намират достатъчно лековерни да се хващат  на въдицата на орлите, раците и щуките.

Външните наблюдатели трудно могат да бъдат заблудени. Те са просто прагматично лицемерни до изчерпване на търпението им.

СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.бг, Бурята от арестите по високите етажи

41 мнения за “БУРЯТА ОТ АРЕСТИ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА ОТСЛАБВА БЪРЗО ДО ВЕТРЕЦ ЗА ОХЛАЖДАНЕ НА ГОРЕЩИТЕ ОЧАКВАНИЯ ОТ ТЯХ”

 1. Всичко това ме подсеща за театъра на абсурда и връзката с екзистенциализма на Камю.

 2. Винаги съм се питал как Московията стига до Аляска и как прави долу Владивосток. Което е неестествено исторически.

  Няколко дни се занимавах с Китай и китайска история. Всичко вече е преведено. Оказва се, че днешен Китай изобщо не признава два договора с Русия – от 1668 и от 1713. И в днешните начални детски китайски учебници като исторически китайски територии са нарисувани са нарисувани Русия до Украйна и Северния ледовит океан до Мурманск включително.

  Московието се разглежда като част от Монголската империя, завоювана от Китай до Украйна и Латвия, Литва и Естония. Включително и самите руснаци, разглеждани като изродена част от монголския народ, подлежаща няколковековно цивилизоване без алкохол, която трябва да бъде научена да работи чрез глад. Привеждат се генетични данни, включително на Ленин и Путин.

  Както се казва – Честито!

 3. Ясно е, че китайското събуждане е предизвикано от размножаването и търсене на територии за разселване. Например само в два китайски града под Хабаровск живеят 168 млн китайци, което е повече от цялото монголоидно население на кочината.

 4. И в момента кремълските джуджета пак търсят спасение от Америка. Като през 1941. Какво ще получат вече е ясно. Нищо, но с разбиране. Америка три пъти ги спаси – през 1921, през 1931 и през 1941. И какво получи – неистов антиамериканизъм. И аз да съм, и аз ще кажа – хайде стига толкова спасение. Яжте си попарата!

 5. Разследват финландски остров, собственост на руски бизнесмен, превърнат в база на руското разузнаване.
  У нас цялото ни Черноморие, най-вече частните хотели в горичките с частни пристанища, обезлюдените крайморски селца, анклавите Камчия, Росенец,черноморски островчета и полуострови отдавна са база на руското разузнаване и руския криминален контингент – на перачите на мръсните им пари чрез купуване на имоти, печатници за фалшиви евро и долари, грабеж на местните природни ресурси и подводни артефакти и т.н.
  Знаем КОЙ допусна това бедствие: камарилата от руски наемници, начело с премиера Борисов и коалиционните му патреоти.
  Надяваме се, че нещата все още може да се оправят (с последния влак), но само, ако хора като Николай Ненчев, Илиян Василев, Методи Андреев, Мартин Димитров, журналисти като Иво Инджев, анализатори като Антон Тодоров и др. дойдат на власт!
  Последният влак минава на следващите избори.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/razsledvat-finlandski-ostrov-sobstvenost-na-ruski-biznesmen-prevarnat-v-baza-na-ruskoto-razuznavane

 6. Скандал! Православната църква крие милиони долари в тайни руски сметки, Кирил Московски – част от заверата

  Владиката Гавраил специален довереник да тегли от сметки на Московската патриаршия, а днес фронтмен на руското влияние в БПЦ
  (същият Гавраил, който е напълнил новопостроеният храм в центъра на Ловеч “Кирил и Методий” с руска църковна утвар, руски кръстове, полилеи с позлатени друглави мутанти, икони и брошури за руски светци и т.н. Досието на Гавраил обаче не го показаха, то е в руските служби, като залог)

  https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/skandal-pravoslavnata-tsarkva-krie-milioni-dolari-v-tayni-ruski-smetki-kiril-moskovski-chast-ot-zaverata

 7. sms,къде го слагате Антон Тодоров при хората? Той доколкото е известно и сега е на власт.

 8. Когато преди години съм писал, че Московията за 4 века много взема – 1/6 от сушата – и сега на живо наблюдаваме обратния бърз процес на бързо свиване на Москва до Околовръстното, винаги съм имал предвид и азиатската ѝ експанзия.

  Но – бандитска държава. Като вземеш Азия. Например Якутия и диамантите ѝ – за да ги добиеш трябва да се работи. ГУЛАГ – сложно е. Същото е със златото – има, ама е студено. Пак ГУЛАГ. Робовладелство. С нефта същото, техника трябва, че и инженери, и американска помощ.

  Я да видим Европа? От руската гледна точка. Ами то всичко е събрано в банките и музеите и е готово за крадене и обиране. Първи опит – Испания, 1936. Правиш Гражданска война, взимаш им 510 тона злато и после имаш да купуваш от САЩ жито. Защото преди това си направил Гладомор в житницата. И назначаваш 5 от НКВД в Колхоза да гледат дали копаещата баба или внуците ѝ няма да откраднат 5 стръка жито, за да ядят. И разстрел, ако ядат. Плюс Специално снабдяване на бдящите Органи. Това е като историята за Настрадин ходжа и магарето му – тъкмо го научил да не яде и то взело, че умряло. Сталин.

  То и тук сега е така. “Айде честито – я ми помогни да отрежа лентата – тази година тук в Ботевград ви откриваме завод за полупроводници, догодина ще ви открием завод и за цели проводници!”

  И България фалира, докато чакаше завода за цели проводници.

  Но сега чуваме всеки ден: “Абе вие знаете ли Тодор Живков колко завода за цели цели проводници построи в България? Вие не можете да ги боядисате!”

 9. Все пак трябва да уточним ,че “арестите” се провеждат от “(СПЕЦ)прокуратурата”!!!
  Която нито е “спец” ,а още по-МАЛКО е “прокуратура”. И с основното (съ)участие на заместника на “генералната” цаца – гешов, който е “произлязъл” от най-виШата “юридическа” “академия” в НРБ! И тази “академична” “юриспруденция се намира , подразбира се , в НАЙ-“академичната” милиционерска школа в Симеоново, където е завършил вишУто си образование и главният пожарникарски “вождь” на НРБ – МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!
  И освен “(спец)цацаратурата” ,и милиционерският “юрист” гешов, в арестите (съ)участва и бандитската организирана група – КОНПИ(р)!
  Като оснаовната “цел” на “арстите”, според милиционерският “вицепрокурор” -гешов е да се “докаже” “бандитската” приватизация от преди над 20 години?!?!?!?!
  Явно гешов не е учил симеоновската школа ,че приватизацията не е “престъпление”, а освен това вече са изминали много години от тогавашната приватизация ,и ако е имало някакви “престъпления” , то защо “генералните” “прокурори” – филчев и велчев не са ги открили, та се налага чак сега гешов и цацаров да ги търсят ,вместо да преследват сегашните “приватизационни” сделки , сключени през “мандатите” на МУТРОмииционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, за които вс еоще не е минала давността.
  ЗАЩО гешов и цацаров преследват Банев за претопяването на “соцгиганта”- Плимери, за който е минала давността??!?!
  А в същото време гешов и цацаров не преследват “успешното” разрушаване на Булгартабак преди 1-2 години от “упешният” “млад бизмесмем”- пееФски?!?!?!
  И в двата случая предприятиа са разрушени, но милиционерският “вицепрокурор” се сетил да търси чак сега ликвидатора на Полимери, за който е минала давноста, а не търси виновниците за унищожението на на Булгартабак , от който е минала само една година?!?!?!?
  Но при такива “вождове” на НРБ ,като МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА , не трябва да се учудваме ,че винаги си “ги избира” такива “вицепрокурори” и “генерални” “прокурори” ,като гешов и цацаров…..
  И заради това никога няма “(спец)прокуратурата” да търси престъпниците сред РАЗПЛУТАТА бюрокраДция на бокоТИКВАТА, въпреки че ,уж, тъкмо за това беше и създадена. А вместо това извършва КАЗИОНни НЕзаконни действия срещу опонентите на техният милиционерски “вождь” – ба(л)кянският МУТРОмилиционеропитек-бокоТИКВАТА…..

 10. Ровейки се в мрежата намерих нещо интересно и некоментирано.

  https://trud.bg/%D0%BC%D0%B2%D1%80-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%86-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-370-%D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D0%BB%D0%B2/

  Да оставим настрани толкова надутата цена. Тя е ясна. Много хора има навързани по корупционната верига, за да стигнат 50% до Суджука. То с всичко е така, свикнали сме, да кажем.

  Но две скандални неща ми правят впечатление.

  1. Домът на терора на Лъвов мост пак да бъде превърнат в Паспортна служба. Четете Георги Марков – “Задочните репортажи…”, за които Тодор Живков го уби. Там има глава “Паспортни неволи”, в която е описана точно тази сграда като символ на безправието. Това е Реставрация на Престъпния комунистически режим и на гаврата с хората.

  2. Чип в личната карта, от който МВР знае всичко за всеки. Оруел ряпа да яде. Технологиите за контрол са напреднали. Чип, от който МВР знае всичко за всеки – осигуровки, кредити, здравеопазване, телефони, банкови авоари и прочие. И електронен подпис, моля ви се! И чип за следене, разбира се. И понеже никой по закон не може да ходи навън без лична карта, то това е Оруел. В къщи ли си? Някъде навън шаваш ли? Къде? С кого? Това е тоталният контрол.

  3. Системата е взета от КНДР и е представяна като модерна японска технология за помощ. Глупости. Тотално следене.

 11. Току-що говорих с приятел адвокат в Конгреса. Washigton DC. Питах го за Китай, Русия, настроенията в Конгреса. Засмя се. “Русия вече сме я дали на Китай! Жалко за русофилите в България, сега трябва да се правят на китайци.”

  Ха-ха и от мен. Язък за всички Володьовци и Светлани. Сега бързо-бързо трябва да се прекръстят на Мяу-Бау или както е там, че като дойдат китайците, първо щяли да търсят хората с руски имена.

 12. @ НИКОЛАЙ

  Нищо абсурдно, макар че целият Задунайски Милиционеристан е един исторически, правен и законов абсурд. Кога главният наркоман/онанист на реСпубликата или пък “агент иван” ще влязат пак във властта? Затуй ще ще поплюят по Симеонов (не че е много стока и той), сетне ще млъкнат, щото иначе няма цвик в копанята, а и рублата пак тръгна надолу.

 13. Постоянно талавизиите ни запълват вниманието с нагласен театър, докато унищожаването ни като народ и държава продължава. За всичко ценно и важно не се говори. русия хвърля всички сили за опростачването на Българския народ. Ние в момента сме без ИСТОРИЯ. Всичко е един БУЛАМАЧ. Ето мина деня на Будителите. Някой нещо да разбра? Затова не искам Георги Николов да пуска цитати на руски. Не искам руски балет, Театър, песни, изкуство, докато не се наложи нашата култура , история ( а не руският и прочит) , докато не се сменят руските паметници с Български.Пребиваващите руснаци да говорят на български или английски.
  Ето моите 5 стотинки за ПОДМЯНАТА.
  ЙОАН РИЛСКИ ЗАЩО МУ Е СМЕНЕНО ИМЕТО. Той е бил първи в списъка на БУДИТЕЛИТЕ след създаване на честването.

 14. Какво друго? Делфинариум. България е делфинариум.За свободното слово. Но не делфинариума във Варна с делфини. А Харманлийски делфинариум.

  Харманли, под. 55 320, кашишкия полк.

  В едно помещение спят 40 войника.

  Две редици по 20 легла. Между леглата има разстояние по 1 метър.

  Вечерна проверка в 21.00 и отиваме да спим. И в спалното започва играта на делфини. На тъмно.
  От началото на двете редици легла се пускат по двама. Задачата е първи да докоснеш отсрещната стена. Минавайки под и над всяко легло. Делфини. Който пръв докосне стената печели, а другият се състезава отново. Ако не иска – бой, докато поиска. И така цяла нощ, докато остане последен. Един такъв последен в другата рота сутринта като го пратиха караул се върна в спалното и застреля с Клалашника 27 души. Отидохме да гледаме. С последния патрон се самоуби. Беше от Пазарджишките села.

  За това казвам, че е делфинариум. Който каже нещо и хайде на съд. Като в Русия.

 15. @ Асен
  Полезено ли е за българите предаването “Документите” по ТВ “Европа” на Антон Тодоров ?
  Помага ли на зомбираните от руската пропаганда наши сънародници да прогледнат за истината и да се събудят?
  Мисля, че ЗА МОМЕНТА предаването е полезно и помага за разбуждането им.
  Осъзнавам също, че не е лесно да се подготви подобно нещо, то е плод на много труд, съобразителност и често на късмет.
  Това е моят критерий да наредя (за момента!) този автор до другите, дълбоко уважавани от мен будители.
  С уважение!

 16. Странни са човешките съдби, ей!

  Ние сме врагове на режима, ясно. По произход. Но интересното е, че комунизмът създава още по-яростни врагове в своите среди. Т. нар “Вътрешни врагове” и техните наследници.

  Пример. Тих, скромен съсед от блока, пенсионер. Оня ден се заприказвахме и го питах от къде е, че говора му не и тукашен. “От Плевен” каза и се разприказва. Баща му полковник бил 10 години Началник на ШЗО Плевен, по делото на Горуня осъден на 10 години и 7 години лежал в затвора. Като лейтенант веднага го разжалвали. Общ работник. И двете му внучки в Америка, заклел ги да не се връщат. Интересно.

 17. Това от Харманли ми е много мъчителен спомен. Коледа 1972.

  Бях дневален и като започна да се стреля в съседното помещение, веднага изтичах. Може би би беше изстрелял половин пълнител. Всичко беше в пушек. Стоеше на вратата и стреляше навътре на единична. Изкрещях му “Знам! спри, дай ми автомата!” Обърна се към мен от 1 м с автомата, вдигна го нагоре и стреля покрай главата ми. Каза само: “Към теб нямам нищо”. И се обърна навътре и продължи да стреля. Накрая налапа автомата, гръмна за последно всичко утихна. Всичко беше в кръв. после се оказа, че в цевта му е останал още един патрон.

 18. Та както казах в началото, Русия изчезва, Слава Богу!

  Да видим сега какво ще правим с тукашните русофилчета.

  Моето предложение е да се държим с тях като цивилизовани европейци. Да не ги бесим направо по дърветата, каквото си просят и заслужават, а да ги съдим.

  Ама съд като за криминиралитет, какъвто са – с конфискация. Като в Европа.

  Отдавна казвам – това са крадци. И да бъдат съдени като крадци. И освен това да бъдат съдени за злоупотреба с власт.

 19. Пак подчертавам – когато крадци се съдят за кражби в това няма нищо политическо.

  А ако определена престъпна група се е регистрирала като политическа партия с цел кражба, то наказанието е двойно.

  Нали виждате – няма нужда от много философстване.

  Иначе – пази Боже от български юристи, които официално след 30 години продължават да говорят на руски. И цялата преподавателска юридическа измет говори по Вишински. И цялото МВР – като ФС.

  Но да се върнем на основното – кога българската правосъдна система ще започне да говори на Български? Това си заслужава отделна статия от Иво. Защото днешният български юридически език е съветски.

  Такива ми-ти работи. Съветски остатъци – боклуци. Съветски съветнички по съветите. Цялото това наименование трябва да се преведе на Български!

  И особено – Учителски съвет. Не може Учителско събрание, както е било, Съвет – Като СССр.

 20. Въведение

  Когато окупационната Червена армия превзе България, тук настанаха страшни дни.

  Изби се всичко умно и работливо по заповед на Сталин и неговата политическа курва Георги Димитров по заповеди от Москва. За отбелязване е, че сталинската отрепка Гошо Тарабата се престраши да дойде в София чак през лятото на 1945.

  Обеси Никола Петков, но не успя да се справи с въоръжената съпротива на българския народ срещу съветизацията на България чак до края на 1949, поради което беше откаран в Москва и убит по заповед на Сталин.

  После следват пак един ред съветски отрепки – съветски граждани Коларов, Червенков, Живков и Борисов. Вярно, последните двама формално не са съветски/руски граждани, но се държат като такива. И финансово изключително много ощетяват българския народ за сметка на Русия.

  Това е за сега положението.

 21. Не е по темата, но не мога да не споделя удоволствието с вас.

  Макар и рядко, навремени пускам централната емисия на БНТ-1. Да, верно, врагът не напредва към града ми, но това е, защото вече е тук.

  Гледам, на екрана рубладжийчето спас кьосев нещо се гърчи вътрешно. Първа новина, втора. И хоп – ДЪЛГО телекино, почти 5 минути, за НАТО маневрите Trident Juncture 2018 в Норвегия. Че и става дума за българския контингент в състава на Канадската бригада. И то не като “теляци”, както злорадстваха други рубладжийски безродници преди ученията, а като радиационно и химическо разузнаване. Че и веднага след това – среща на украинския президент Петро Порошенко и н.c. Вартоломей, че и подписан документ за признаване автокефалността на украинската църква.

  Как да не прокърви рубладжийското сърчице? Как да не мълчат гузно милиционерите в раса на “Шипка”?

  За десерт – поста на колегата СКЪСВАНЕ С рАЗИЯ какво става на рАЗИЯтско-китайската граница и как “Крима ваша, Сибиря наша”. С изявление на адвокат от Конгреса. Ей, кеф!

  Дай Боже повече такива дни! На Стопанина респект.

 22. С годините човек уляга, спира да се дразни от дреболии, гледа на всичко с насмешка…

  Но тъпото същество Борисов дразни.

  Банкя, Банкя, как за 50 години не научи поне език, простотио?

  Даваш ли си сметка колко си смешен и жалък? С ръкомахане, физиономии и мимики в общуването по света само си за смях. Това не ти е пожарната, БКП или СИК, цървул!

  Лошото е, че ти не само себе си, а излагаш и България, тъпанар!

 23. От съветските граждани да не забравяме Гриша Филипов,А.Луканов,който до последно не можа да каже с кой документ и от коя дата е станал български гражданин.

 24. Докторе, кога викаш бкп-то ще стават китайци? Дали ще доживеем? Че и да ги съдим!? Вие не можахте преди 20 години да ги осъдите, сега кой ще ги съди?

 25. Благодаря, Красноселски.

  Така е. Освен това и набързо и някак скрито СЕРГЕЙ Станишев си смени руското гражданство с българско. Защото неудобно е все пак, нали разбирате – България е член на НАТО и ЕС, пък Министър-председателят ѝ – съветски гражданин.

  Вече е български гражданин с руско самосъзнание.

 26. Като другия мошеник. Мадридския. Който в квартала там бил наричан подигравателно от съседите си “бедния идалго”. Това го пишеше в писма до майка ми нейна съученичка от Френския колеж “Saint Josef” в Пловдив. Успяла да се спаси още в 1947 в Испания. И че е беден, защото всичко прахосвал в Монте Карло.

  Все такива ни ги курдисват от Кремъл вече 17 години. Зависими хора с морални проблеми и склонност към крадене – Симеон, Станишев, Борисов.

  Защото за Московията е особено опасно някой истински българин да не вземе да управлява България. Някой като Стефан Стамболов. Който да скъса с Русия пак.

 27. Към SMS:
  ВИЕ ДОБРЕ ЛИ СТЕ? Прав е АСЕН, като ви пита „къде го слагате Антон Тодоров при хората?“
  Антон Тодоров „дълбоко уважаван“ от вас будител? БЪЛГАРИТЕ да разчитат на такива журналисти, анализатори, хора като Антон Тодоров, Георги Коритаров, Велизар Енчев, Валери Симеонов, Петър Волгин, В.Дърева, за да научат историята си? Предаването „Документи“ било полезно за българите? А полезно ли беше предаването на Велизар Енчев? А полезно ли е предаването на Емил Кошлуков? Полезни ли са телевизиите СКАТ, БНТ, НТВ, АЛФА, БТВ, Европа, и различават ли се по същество една от друга?
  БЪЛГАРИТЕ от край време са будни и не разчитат на такива хора и телевизии, за да научат историята за себе си, защото са я учили от такива велики будители, като:

  ВСИЧКИТЕ НИ КАНОВЕ ОТ АВИТОХОЛ ДО ПРЕСИЯН, ПАСИЙ, РАКОВСКИ, ЛЕВСКИ, БОТЕВ, ЗАХАРИ СТОЯНОВ, СТЕФАН СТАМБОЛОВ, ГЕОРГИ МАРКОВ, ПЕТЪР ДОБРЕВ, ПЛАМЕН ЦВЕТКОВ, ЯНКО ГОЧЕВ, ИВО ИНДЖЕВ….. ЗАТОВА ЧЕТАТ И МИСЛЯТ, А НЕ ГЛЕДАТ!
  Така че на въпроса ви „Помага ли на зомбираните от руската пропаганда наши сънародници да прогледнат за истината и да се събудят“ , отговарям. „зомбираните от руска пропаганда“ български граждани „ще прогледнат истината и ще се събудят“ не в предаванията на такива журналисти излъчвани от такива телевизии, защото те са предназначени да ги запазят до края на живота им в това им състояние на зомби , а единствено, ако потърсят РОД и БОГ, но не в тоз Синод на БПЦ, а в БОГА на ДЯКОНА И БЪЛГАРСКИЯ РОД.

  „Осъзнавам също, че не е лесно да се подготви подобно нещо, то е плод на много труд, съобразителност и често на късмет.“ НИЩО ВЯРНО! Антон Тодоров нарече Борисов шайка, а след това стана негов депутат и му сваляше звезди от небето, като не се посвени да унижава и заплашва журналиста Виктор Николаев, но заради вярността си към шайката Борисов… стана от депутат журналист в „Европа“. Както виждате не се иска нито „труд“, нито „съобразителност“, нито „късмет“.
  Нареждате този човек до Илиян Василев!? Този Антон Тодоров, който се усъмни дори в безпределната любов на ЛЕВСКИ към БЪЛГАРИЯ и искате този човек да управлява БЪЛГАРИТЕ, защото „Последният влак минава на следващите избори.“. Ако хора като Борисов, като Антон Тодоров, изобщо шайки…, управляват България ще минават влакове, докато не остане и следа от тях. Но защо да чакаме, а не си припомним
  думите на ДЯКОНА: “Всичко се състои в нашите задружни сили, срещу тях не може да противостои и най-силната стихия”

  Затова БРАТЯ БЪЛГАРИ да кажем. ВРЕМЕ Е! СТИГА ТОЛКОВА! 2019 г. ИЗБОРИ В ЕДНО. Ние сме готови, а ти ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, ще си стиснем ли ръцете? ХО!

 28. СКЪСВАНЕ С РУСИЯ! Чета с голям интерес Вашите коментари. Благодаря! Не е ли крайно време Европа и САЩ да ни помогнат? Сами няма да можем да се измъкнем от блатото!

 29. С.Станишев става български гражданин през 1996 г.след навършване на 30 години,като по този начин избягва задължителната военна служба.

 30. До Авакум Захов

  Така е, много се проточи агонията на Русия.

  Правя каквото мога. Почти всеки ден говоря с Америка. Че Америка е длъжна на Източна Европа за това, че за 50 години ни остави под руско робство. Говорил съм с двама сенатори, че злото продължава да се храни с нас като огромен паразит. Знаят го. Въпрос на време е.

 31. При такова информационно затъмнение как да се покаже автентичната десница? За съжаление и Сашо Диков се мисли за журналист и заплюва десницата! Прекалената наивност на Иван Костов му попречи да създаде демократична телевизия! Жалко за Александър Божков, за когото пусна лъжата за 10-те процента румен овчаров, много жалко!

 32. Подкрепям аргументите на SMS. Не всичко е черно и бяло. Не харесвам А Тодоров в амплоато му на бойковист, но понякога върши много черна антикомунистическа работа.

 33. С риск да разсърдя TERVEL.
  Уважавам Валери Симеонов! Без него днес нямаше да съществува хубавият паметник на генерал Иван Колев в Добрич! Дори само това да беше, пак никак не е малко! А кой друг в правителството и парламента се осмели като него да отговори достойно на нападките на руския поп – ченге?! Малко ли направи за българите от Бесарабия и Молдова?!
  Хората не сме ангели, всички грешим!

 34. Гледайте документите без антон тодоров.

 35. Към ДИМИТЪР, JEEP PATRIOT:

  СТИГА ГЛУПОСТИ! „Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме.”
  Левски ни учи: „ТРЯБВА ИЗПИТ ЗА ВСЕКИ. ЗАЩОТО ИМА ПРИМЕРИ: ДНЕС Е ЧОВЕК, А УТРЕ МАГАРЕ“
  Малко ли ви бяха изпитите на тези хора, че не повярвахте на Дякона, а на Дявола и продължавате да наливате вода в мелницата му. „Не всичко е черно и бяло.“ Вярно е, но в морала най-грозното е сивото. Търсите под вола теле, и не виждате гредата в очите си. Не Валери Симеонов, а ГЕОРГИ ЧУНЧУКОВ Е ПРИЧИНА ДА СЪЩЕСТВУВА ПАМЕТНИКА НА ГЕНЕРАЛ КОЛЕВ В ДОБРИЧ. Каква е разликата между казаното от Антон Тодоров за Иван Костов и това на „някой си клюкар“? Има ли такава? Каква е разликата между крясъците на Валери Симеонов към руския поп и към нещастните, но горди майки? Има ли такава? Каква е разликата между тях и управляващата „шайката Борисов………………“? Има ли такава? И защитавате тези хора и искате те да НИ управляват, НАС БЪЛГАРИТЕ. Това ли са ви образците за морал и доблест ? Защото за за БЪЛГАРИНА, БЪЛГАРИН Е ТОЗИ, КОЙТО НЕ КРАДЕ, НЕ ЛЪЖИ И НЕ ПРОДАВА ДУШАТА СИ ЗА ПЕЧЕНА КОКОШКА. Какво трябва да се случи още за да проумеете, че това са хора освободени от морални зависимости, готови да поемат каквато и да е задача, мисия и да я превърнат в своя кариера. Те никога няма да направят нещо за вас, те винаги ще ви използват, за да са на власт, и ето защо нещата у нас към добро бавно се променят. И колкото повече хора разберат тази истина, толкова и по-скоро ще заживеят добре и достойно. Но това може да стане само и единствено, ако хора на честа, достойнството и на дълга влязат във властта. Единствено те могат да направят България независима и уважавана, а народа и благоденстващ. Друга алтернатива няма. ХО!

 36. А.Тодоров има сложен профил-играе сега бойковист,но няколко пъти изтъкна,че президента-авиатор бил казал,че сме обявили вийна на СССР,докато факта е,че Бойко го каза.Говори против Костов,но често пъти му призна политически заслуги.Като се има предвид,че по никоя друга телевизия не чуваме критика на комунистите/Иво Инджев го канят редко,пък и го прекъсват и спъват с ненужни реплики/пак е добре,на харизан кон зъбите се не броят.Моето предложение преди 2-3 години беше да съберем от 200000 съмишленици по 2-3 лева и да се направи подобна телевизия…

 37. @TERVEL
  Вие искате хората да са кристално чисти херувими, може би вие сте такъв! Кога ще съберете достатъчно количество такива, че да стане желаната промяна?
  И не се казва “друга алтернатива”, а само алтернатива.

 38. Към Димитър:
  „И не се казва “друга алтернатива”, а само алтернатива.“ Прав сте и веднага се коригирам.
  „Но това може да стане само и единствено, ако хора на честа, достойнството и на дълга влязат във властта. Единствено те могат да направят България независима и уважавана, а народа и благоденстващ. ХОРА НА ЧЕСТА, ДОСТОЙНСТВОТО И ДЪЛГА.” ТОВА Е АЛТЕРНАТИВАТА на „шайката Борисов……“, на ООД коалицията „Защита на чуждите руски интереси-продажба на българско гражданство-уреждане на нелегални канали за преминаване на имигранти“, и на всички останали в 44НС.

  “ Вие искате хората да са кристално чисти херувими,може би вие сте такъв!“.
  Не, не искам това. Е, ако бях на небето със сигурност, но на земята не можеш да преминаваш през калта и да останеш „ кристално чист“, но това не те прави неморален и безчестен, човек без достойнство и дълг към Отечеството. Неморален, недостоен и безчестен човек е този, за който десетте божи заповеди, общочовешките ценности, дълга към род и Отечество са либерални простотии. Те приемат каквато и да е задача и в осъществяването на която се превръщат в безскруполни кариеристи, проституирайки със съвестта си и търсещи утеха за грешната си душа в хедонизма. МОРАЛ И ОХОЛСТВО НЕ СЪЖИТЕЛСТВАТ ЗАЕДНО!

  Спомням си, че обичате поезията. Все още ли ви е любимо стихотворението „Народ“ на Хрисимир Йоцов? Сигурно си спомняте тези стихове от него: „За него (народа) ти недей и плака,
  че вечно ще си роб до гроб! Търси ти другаде спасение,…. Той вечно търси извинение
  и носи ти безброй беди!“, и въпроса, който ни зададохте: „Кой ще ми каже, че това не се отнася за 90% от населението на БГ?!“ Доколкото знам единственият, който ви отговори е един български гражданин със смесен произход наричайки 80% от населението ни за дебили. НО ПЪК ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НАУЧИХА ЗАТОВА.
  А дали можем да донесем ПРОМЯНАТА? Разбира се, че можем, защото ЛЕВСКИ ОБИЧАШЕ И ВЯРВАШЕ В ТОЗ НАРОД И НАРОДА МУ ВЯРВАШЕ. Така че, промяна ще има И ТО МНОГО СКОРО, защото ЛЕВСКИ ГО ИМА, има го и БЪЛГАРСКИЯ РОД. ХО!

 39. @TERVEL
  Според мен сме от една кръвна група, затова ето още малко поезия, пародии от Белчо Дончев:

  сфИНТЕРНАЦИОНАЛЪТ

  На крак, о, партии презрени!
  На крак, о, роби на Москва!
  Продажници добре платени!
  Да доунищожим света!

  В лъжи, измами, подлост, кръв
  виреете от памтивека.
  И вечен враг, мишена, стръв
  остава си за вас Човека!

  Дерзай ти, армия кретени
  на зинала бездънна паст,
  до шия в кървавочервени
  съдби, пари, имот и власт…

  На крак! Убийте го Човека!
  Врагът на вашия регрес!
  Да няма вчера. Нито утре!
  Да бъде вечно само днес…

  Да бъдат само роб до роба,
  червен продажник до кретен,
  простак в потури чиста проба…

  Да бъдат… но без мен!

  *******************************

  ЧЕРВЕНИТЕ ЕСКАДРОНИ НА СМЪРТТА

  В залеза на свойта ера, разкатали наш`та вера
  тайно крачат в поход нагъл ескадрон след ескадрон –
  кат` невидими отряди, като злобни лешояди
  хилят се и разрушават Вяра, Смисъл, Църква, Дом.

  Бор изправи се, изцвили, в клоните му с сетни сили
  хероични репортажи пише някоя Бреза.
  В миг галантно Борът спира, пали пура, и набира
  в дирите на ескадрона устремен към наглостта.

  И развяли клони криви над нежънатите ниви
  като сенки отминават ескадрон след ескадрон.
  Подир тях остават клечки, партизанските пътечки
  и премрежва поглед празен розовеещ хоризонт.

  Ето татък, край мечтите екнаха патрашни скрити
  и вълни от злост заливат изтормозения свят.
  Флащки, прашки, какалашки, безпощадно и калташки,
  два – три трупа, и наново ескадроните летят…

  Ех, летете ескадрони! У вас в кармане милиони,
  милиарди даже евро са откраднати с любов!
  А световната левица, дето и от мене цица
  гледа ги със завист тъпа, глуха за човешки зов

  А след вас, без изненада, рухва всякаква преграда
  пред световната неправда, и след ваший ешалон –
  ни човек ще се намери, нито двери, ни химери,
  ни Надежда, нито Вяра, ни държава, ни Закон!

  Ах, летете вий сред сеч и теч от сересе картечи,
  вие – кървави предтечи на последните ни дни!
  С буря, мълния и похот довършете този поход
  на безмозъчните роби, на червените тълпи!

  И когато сетний камък на древния човешки замък
  се отрони към земята и потъне във калта,
  вий яхнете си конете и във дън земя вървете –
  и омразата вземете!..

  Ние – пак от пепелта…

  ***********************************

  ВЪРВИ „НАРОДЕ“!

  Върви народе изродени!
  Към собствената смърт върви!
  Върви след своите кретени,
  върви… и тихичко умри!

  Върви след чуждоземна чалга!
  След Слави Трифонов върви!
  О, славно минало! Ебал га!
  О, светло бъдеще! Умри!

  Умри, народе изродени,
  не знаещ дом и бащин род!
  родени или неродени,
  отдавна вий не сте Народ!

  Отдавна сте нищожна плява
  отвяна от „Велика Русь“
  Какъв „народ“? Каква тук „слава“?
  Да пиша даже ме е гнус!

  Върви, народе изродени!
  След гоце, цар, доган, станиш…
  Върви натам, не гледай мене!
  Аз теб те гледам отстрани.

  Убивай умните си хора
  със клюка, вестник, злоба, жар!
  Предателят не знай умора,
  нему му трябва господар!

  Лежи на старата си слава
  погребана в незнаен гроб!
  глупакът си го заслужава –
  щом иска да е роб – е роб!

  Върви народе изродени!
  Към собствената смърт върви!
  Върви след своите кретени,
  върви, и тихичко умри!

 40. Към димитър:
  „Според мен сме от една кръвна група, затова ето още малко поезия, пародии от Белчо Дончев:“

  Съжалявам Димитър, но трябва да ви разочаровам. Нито си падам по изопачаванията, нито кръвната ми група е съвместима с тази на Валери Симеонов.

 41. @TERVEL:
  Не разбирам за какви изопачавания става въпрос?!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.