Ла (о)ко(о)ничното съобщение и задунайските дарове за троянския ни кон

Древното предупреждение “Equo ne credite, Teucri! Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentis ( Бойте се от данайците, когато ви носят дарове) дължим на римския поет Вергилий във връзка с Троянската война. Ще поясня по-надолу връзката с Троянския кон на Кремъл и неговата хибридна война в нашия разграден двор.

Традицията да научаваме от Москва за телефонното общуване между премиера Борисов и президента Путин този път не беше спазена. Съгласувано до последната запетайка двете правителства ни уведомиха:

„Премиерът Борисов и президентът Путин подчертаха, че в последните години партньорството между България и Русия се активизира. Те изразиха желание за по-нататъшно задълбочаване на доброто сътрудничество в редица сфери“, гласи дуетът. http://kanal3.bg/news/world/russia/91976-Putin-i-Borisov-obsadiha-energetikata-po-telefona

В зората на своя възход в политиката Борисов предлагаше на репортерките да му пипнат твърдия мускул.

В навечерието на залеза си Борисов дава на Путин да му опипва най-мекото:  атрофиралото чувство за приличие в заиграването с кремълските енергийни конспирации за обвързване на Европа с руски суровинни доставки и в задушаването на украинските врагове на Кремъл чрез газово подминаване.

Путин пак опипва почвата в българското блато във връзка с намерението си  да ни набута своята газова тръба. Обеща да инвестира 14 милиарда западна валута в “Турски поток” през България. Заяви решението си в Белград миналата седмица. Няма го надзорника на България Решетников да коментира решението, взето от името на България, тръбата им да минава през българска територия. 

Ла(о)ко(о)ничното е това това съгласувано съобщение. Напомня на знаменита  реплика на бронзовата скулптура , изложена днес във Ватиканските музеи, изкопана в Рим през 1488 г. и възстановена до днешния й блясък в мраморен вариант от трима майстори от Родос.  Изобразява троянския жрец Лоакоон, наказан от прогръцки богове да загине заедно със синовете си в схватка с чудовища. Провинил се е пред божествените закрилници на гърците ( с чиито днешни наши съседи Борисов така и не изгради алтернативен конектор за газоснабдяване), че е предупреждавал троянците да не приемат Троянския  кон зад своите крепостни стени.

laokoon

 

 

 

 

Ла(о)ко(о)ничното съобщение за  разговора между Путин и троянски му кон у нас нямаше да ме активизира да напомням банално за опасностите от (за)дунайските дарове, ако не ме беше сепнало твърдението за “активизирането”. 

Активизират се вулкани или свлачища.   

13 мнения за “Ла (о)ко(о)ничното съобщение и задунайските дарове за троянския ни кон”

 1. Борисов е голям нещастен прос и алчен царвул»може би след него мѣдрия народ ще се осѣзнае

 2. Аз искам само да подчертая ,че не е съвсем точно ТРОЯнският кон да се нарича така. Защото ТРОЯнският кон не е конструиран в Троя. Напротив, даРнайците подаряват дървеният си конообразен “дар” с МУТРьОшкова “конструкция” на ТРОЯнците, за да превземат Троя чрез “дървената” си подлост и лъжа.
  Данайският кон е е данайският “дар” за ТРОЯнците.
  Сега , Путлер е приготвил своят МУТРьОшков кон за задАнайските си (т)рублянци, кито очакват своите задАнайски (т)РУБЛИ от него.

 3. Дано съдбата на тези виртуални 14 милиарда да е като на онези реални 17 милиарда, наляти безсмислено във Венецуела – т.е. пасив за проклетата Русия! Да, разсипаха Венецуела, но от това кой знае какво не видяха. Сега вече и венецуелците, и съседите им знаят какво е да си на руска каишка. Ние си знаем отдавна.

 4. Само заради прецизността – троянския жрец ЛаОкоон.
  Прося извинение.

 5. КРАТКО И ЯСНО:
  Джон Съливан-САЩ не подкрепя Турски поток.
  Това означава, че телефонните разговори на Б с Путин няма да променят нищо, а само влошават ситуацията на тримата дебеланковци във властта.

 6. Към Павел Тинков:

  Напротив, благодаря за основателната поправка. Утрото наистина е по-мъдро от вечерта ( когато става дума за писане). Както и “колективният ум” – понякога, както в случая.

 7. Очакваше се този разговор по искане на Путин,за да си дадем най плодородната земя Златията да построят газопровод на сърбите за над 2 милиарда евро срещу нищо.След над 50 години може би,ама надали този газопровод да се изплати с минимални транзитни такси.И тогава може би ,едва ли не ще печелим нещо.
  И Булгартрансгаз веднага обяви процедура за инвеститор.На първият етап разбира се всичко се провали,заради не излизане на сметките.Но следва втори етап след обаждането на Путин сметките на България паднаха.
  По голям майце продавец от Борисов няма.Газовата връзка с Гърция е в застой и ние сме без алтернатива.
  Сметката ми за парно за м.декември е 180 лв,срещу 80 лв.други години,Над 100% увеличение.
  Ето това са *данайските* дарове на Путин и резултатите от разговорите на Борисов с него.Какво да кажем,освен да псуваме и кълнем.

 8. В цялата тъпня със съвместната “активизация” има и нещо върло положително. А сетете се, де.
  Баце, чрез агентурата си, чете БЛОГА НИ. Досега, тук винаги се реагирало моменталически за потайностите на Император Тиквоний Банкянски около скриване на така милата МУ руска връзка. Помолил е лично и начело пенсионираният майор от КГБ за съвместно комюнике. BTW, званието подполковник му е дадена преди да го зачислят в запаса. Целта е да получава по-голяма пенЦия. кЪФ ли некадърник трябва да си за да дослужиш сал кат един прост майор. Но това е друга опера.
  Та, лека-полека Бочко може и да осъзнае с наша помощ де, че цалуването на пагоните на кремълският гном не е нещо с което ще оставиш знак плюс в историята. В нея е пълно с боклуци от всякакъв характер.
  Вкл., там са и двамата МУ ментори: тодор ж.ТОМОВ и царичокът-мадридският шмекер.
  Баце, ти си на ход. И без това си пътник. Милиард повече или да- на кого му дреме на самолетоносача. Късай зависимостите. Какъвто и компромат да ти извадят кремльовци, лъвове, титани на никого вече не му пука. Отдавна, не само в България но и в Брюксел и Вашингтон ти знаят всичко от а до я. Задава се и магнитна буря отвъд голямата вода. Много мина, мъничко остана.
  Кой разбрал-разбрал!

 9. Баце е на път да захапе кокала-но да видем ,отново и отново за какви комисионни,вкарва ни в филм на ужасите по Хичкок ,този премиер е на път да вкара БЪЛГАРИЯ и себе си като най-некадърен за всички времена.

 10. Телефонният разговор подозрително съвпадна с посещението на Ердоган в Москва.Имало е някаква договореност,която да бъде сведена до знанието на Борисов/и изпълнение,разбира се/.

 11. Като се има в предвид, че България на практика се управлява на всички нива от рубладжии и поцелуйковци, ще се наложи пак да долети от САЩ някой и да чукне геройкото по тъпата чутура.

 12. Много се страхувам, че решението за преговори за самолетите Ф16 са обвързани с решението за Турски поток. Бойко много държи на ”баланса” и винаги гледа да стои поне на два стола. Това явно му е тактиката за оцеляване във външната, а и във вътрешната политика. За съжаление при това лично негово оцеляване България загива. Дано в крайна сметка се реализира само договорът за самолетите.

 13. Не му е лесно на Тиквето – отпред досието му (от СиК в Москва), отзад закона Магнитски. Какъв беше онзи лаф – отпред змия, отзад катър… Е затова не е хубаво да имаш начело политик дето е компрометиран отвсякъде.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.