ГЕНЕРАЛСКАТА ЛИНИЯ НА ПАРТИЯТА ( НА РУМЕН РАДЕВ)

 

Вицът за пияния, който искал да уязви жена си с обвинение, че децата й не са от нея, беше анимиран в най-новото неадекватно изказване на държавния ни глава Румен Радев. Така прозвуча опитът му да обяснява на Европа, че не е заема европейска позиция, щом подкрепя временния президент на Венецуела Хуан Гуайдо.

Европа е силна, защото е люлка на демокрацията и свободомислието и точно по тази причина европейската позиция не е тази, която поставя ултиматуми. Не е тази, която подкрепят повече държави, а е тази, която уважава правото и суверенитета”, заяви той в отговор на журналистическия интерес по каква причина не подкрепя европейската и българската позиция в частност спрямо кризата в латиноамериканската държава.

Сякаш му беше малко да поучава Европа що е то европейска позиция от “висотата” на своя миг ( 29) в политиката, Радев реши и да изтъкне предимството на индивидуализма пред колективните решения. Което може да е вярно в друг контекст, но не и по отношение на държавническия подход в крак с принципите, които българската държава е приела като съюзник на същата онази Европа, заподозряна от него, че не разбира от европейски принципи.

Виждате, че за пореден път правителството се крие зад колективната безотговорност на органи като Съвета по сигурност, който има правомощия във вътрешни проблеми, касаещи националната сигурност, а не в решаването на международни въпроси”, просветли Радев журналистите, някои от които може да имат нужда от просветление, но не и от страна на президента, чието съзнание явно е замъглено от амбицията да бъде контра на всичко, което решават (реално) управляващите.

“Революционното” в случая е, Радев демонстрира непоколебимост да жегне в това отношение дори и опозицията ( за втори път след като оспори желанието на БСП за предсрочни избори), с която е е свързан чрез московската си пъпна връв като самолет, зареждащ се във въздуха от танкер с надпис БСП.. А се е разкачил, а му е свършило горивото…

На него му е важно да изпъкне на общия фон пък ако ще и “камък върху камък да не остава в борбата за мир”, както гласеше една ирония от времето, когато е бил млад офицер в БНА и се е борил за мир срещу “войнолюбците от НАТО”.  Човек започва да си мисли, че ако утре правителството реши да забрани човекоядството чрез своето мнозинство в парламента, Радев непременно ще наложи вето и ще обясни най-сериозно, че самоизяждането и без това е политически факт ( с намигане към собствените му заслуги в това отношение), поради което не бива да лицемерничим и да отричаме самооизяждането като такова.

Радев се подигра лично на Борисов за бързата му поява в Москва само седмица след като самият той беше приет миналата година в Крим от Путин – също на “прима виста” в рамките на визита, обявена почти в последния момент. Беше на практика привикан да му четат още веднъж в рамките на няколко месеца руско конско като на провинил се троянски кон след като вече вече веднъж му го чете в собствения му кабинет в София предрешеният като руски патриарх бивш полковник от КГБ Кирил Гундяев.

И този опит на Радев да проявява самоцелна различност също издиша като балон, паднал на трънливия път на логиката. Защото Борисов е основателна мишена за всеки задочен критик по какви ли не въпроси, но не и в този случай, при който Радев на практика се присламчва със задна дата към подигравките на руските медии относно бързата поява на Борисов в Москва по стъпките на бившия пилот на Миг 29. Това ехо на руското надсмиване трудно може да бъде определено като открояване на Радев със самостоятелна позиция – при това с доста голямо закъснение.

Изобщо, вече може да се обобщи, че новоизлюпеният политик Румен Радев явно схваща твърде превратно многопартийната демокрация. Защото партиите са едно, а той ни е единствен. Но също не е незаменим. Това първо. И второ – алтернативата на някогашното еднопартийно управление не е създаването на втори център на властта в условията на демокрацията днес. Напротив, това е противоконституционно. И е особено грозно да бъде преследвано така самоцелно в името на собственото изпъкване чрез излъчване на шизофренични сигнали за българската външна политика от страна на един бивш военен, който се държи повече като бивш натовец, отколкото като бивш генерал, очевидно прегърнал собствената си “генералска линия на партията”. https://debati.bg/spetsialno-za-debati-bg-radev-se-bori-za-mir-s-voynolyubtsite-ot-nato/

 

9 мнения за “ГЕНЕРАЛСКАТА ЛИНИЯ НА ПАРТИЯТА ( НА РУМЕН РАДЕВ)”

 1. Възможно ли е “тъпото”да е толкова тъп наистина.Все по-често (при появяването му сред публика за да ръси тъпотии) си задавам този въпрос.Неговото назначаване от кремъл намирисва на кагебестки сценарий за тестване на праг на бг.търпимост.

 2. С всичко съгласен само не и с уточнението за поп Гундяев, че е бивш полковник от кагебего. “Бивши” от кантората НЯМА.

 3. Напомняне по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанина на БЛОГА НИ в Софийския Районен Съд-Наказателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – на 13.02.2019 10:30 ч.– очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.03.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Иво на място с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми.

 4. Румен Радев си е спукан балон от самото начало на позиционирането му като “президент” на България, който русолюбците надуват.
  Както се знае от (пре)живелите социализЪма в НРБ-то – мижитурка на която държавата купува (зелените) чорапи, няма как да има собствено съдържание като стойност, било като “натовски” “генерал”, било като “президент”. Лакеят си оставва лакей – ту Гундяев ще го нахока, ту Йотова ще му издърпа ушите.
  Виж в лакейството Радев вече догонва баш-бабаита от Банкя! На пистата на подмазвачеството пред дребосъка Путин, Радев се изравнява с милиционерът-пожарникар.

 5. Най-лицемерното и подло нещо е ,когато комунист(интернацист!) започне да говори за демокрация, мирь и международно(то) положение и право!
  Още повече, когато такива интернацисти са също “генераль”-фатмакмаршали от комунистическата “миролюбива” БНА! НАЛИ!
  Това е огромната разлика между нацистите и интернацистите. Нацистите поне директно казават ,че са против демокрацията , докато интернацистите говорят само за “народовластие” и демокрация, но те всъщност потъпкват не само всякакви демократични свободи и права дори повече от своите “колеги” – нацистите, чрез ТОТАЛният си ТОТАЛитаризъм, те не зачитат дори никакви морални правила ,които нацистите спазват, все пак!
  Това е единствената разлика между едните нацисти и другите интернацисти! “Разликата” е само в това ,че едните директно казват, че са против всякакви демокрации, а другите вместо да казват това, нагло и цинично се обявяват за НАЙ-големите “борци” за световна “революционна” “демокрация”!
  Иначе основните “партийни лозунги” на интернацистите са “ВСЯ власть -советов” ,”ДИКТАТура на пролетариата” и “СВЕТОВНА “революция””. В тях НИКЪДЕ не се говори за демокрация, нито даже за СВЕТОВНА демокрация, нито за международно “право”…-НЕ! Там има само “революция”, СВЕТОВНА “революция” , но без СВЕТОВНО международно ПРАВО!
  Има и ДИКТАТтура , има и ВСЯ власть, но….НО няма нито един интернацистки “партиен лозунг” за демокрацията, защото интернацистите искат да (пре)вземат властть не чрез някакви си демократични избори, а чрез “рИволюционна борба” и ДИКТАТура!
  Ето такива “демораДи” и “дипломаДи” са интернацистите, монтирани от “демократът” Сталин за негови колониални слуги в задунайският бадитустан НРБ, преди 75 години!
  Като истински “партиен кадър” на БКП , “генераль”-фатмакмаршала, който е монтиран от чекисткият си начальник Решетников за ()резидент на НРБ, няма как да се “отклони” от тази “партийна линия” на “революционната” “демокраДична дипломация”!
  За него не е важно , че Мадуро е НЕлегитимен, и е един диктатор начело на “социалистическата” хунта във Венецуела. Той подкрепя не народа и демокрацията във Венецела, а един тиран ,който окраде най-богатата държава в света!?!?
  Той подкрепя Мадуро,който има парите и властта сам да си прави собствена лична пропаганда, но не и венецуелците и опозицията ,които нямат никаква възможност да се чуе техният глас и право на глас.Ето това е “демокраДичното” за бившия “генераль”-фатмакмаршаль от БНА, който се представя за единственият “демокраД” и “дипломаД” в задунайският бандитустан НРБ.
  Но, след като е монтиран за ()резидент на НРБ с основната помощ на такива “дипломаДи” и “демоСкраДи”, като КРИВОславният чекистки “генераль” Решетников ,и като “генераль” от милицията МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ,то НЕ може да се очаква той да е по-различен от тях, НАЛИ!…..

 6. Съгласно др.Р.Радев,световната общественост трябва да остави др.Мадуро да изтреби венецуелския народ до крак или целта е да граби докато не го изгонят с кръвопроливна гражданска война?

 7. Лумпен Радев докога ще ни излага пред света? Да яхва метлата и вперьод към Мордор!

 8. Пак похвала си заслужи
  Президентът-гуру
  вика: братя на оружие!
  Да спасим Мъдуро!

  Знам си вече, браво,
  що ме боли куро:
  щото той е здраво
  свързан със Мъдуро.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.