Властта “открива” руската намеса у нас, съмненията за мотивите й остават в с(к)ептичната яма

FC0DAA98-0E90-4FA4-BD89-D097E2911A45В прекалено очевиден дует, за да бъде случаен, Цветан Цветанов и Томислав Дончев доразвиха в съботния национален телевизионен ефир в две различни телевизии  “проглеждането” на ГЕРБ за руската хибридна война срещу България. Цветанов- за втори път в рамките на седмицата. А за вицепремира Дончев изглеждаше като да му е за първи път. Обяви, че източникът на хакерската атака от времето на местните избори през 2015 г. е установен ( вече?!), само че не знаел точно коя държава стои зад него. 

Двамата са спрягани за евентуални наследници на Бойко Борисов начело на партията, на правителството или и на двете. Отричат, когато някой ги попита, но споменавам тази хипотеза, за да подчертая значимостта на съгласуваната им медийна акция. 

e42c1d5b804d9cd40421d660c995c845

 

 

 

 

Тя няма как да се състои без съгласието на самия Борисов. Както знаем, той е изключително ревнив спрямо солови изяви, засягащи уважителното му отношение към Путин. За сравнение припомням яростният му изблик ( виден дори само от изражението на лицето му на снимката) срещу двама министри и президента Плевнелиев на 17 юни 2016 г. , когато ги накара да отрекат публично на извънредно организирано медийно аутодафе, че са обсъждали ( без негова санкция) хипотезата за създаване на общ черноморски флот между натовските държави от региона по време на посещението на румънския президент Клаус Йоханис. 

Въпросът не е в това, защо Борисов е одобрил дуета Цветанов-Дончев. Досещаме се. Идат избори, трябва да се привличат прозападни избиратели, пръснати като свободни електрони в политическото пространство, както подобава на хора с лично мнение, трудно управляеми по волята на една партия и един вожд, нуждаещи се от кауза обаче.  В същото време Борисов остава верен на своя приоритет да не дразни Путин и русофилстващите, каквито са предимно левите у нас въпреки див(н)ия капиталистически профил на руския им бащица. 

Другаде се опитвам да насоча ( или да върна) вниманието. Защо чак сега? Какво ни струва това половинчато, недоизговорено, твърде закъсняло полупроглеждане и безнадеждно ли е то като форма на самолечение на рак с аналгин след тежкия прокремълски махмурлук, довел до безпрецедентно дори и за България 100 процентно проруско партийно представителство в законодателната власт?

Не, руската хибридна война срещу България не датира от 2015 г. Един български автор е формулирал тази заплаха в подзаглавие на книгата си “Течна дружба 3” преди определяните като някакъв вододел местни избори ( на снимката). 

IMG_0409

 

 

 

 

Президентът от онзи период Плевнелиев свика цял Консултативен съвет във връзка с бруталния кибер взлом на Русия, парализирал функционирането на цели български институции, а после сподели, че не е “срещнал разбиране сред мнозина” на този най-широк форум за обсъждане на националната сигурност в държавата.  

На международна конференция в София на 28 септември 2018 г. чух с ушите си Плевнелиев да потвърждава информацията за руската намеса, посочвайки пряко вината на Главното разузнавателно управление ( ГРУ) . Задачата е била изпълнена от специално създадения за целта филиал на ГРУ за кибeр атака, наречен подигравателно Fancy bears  ( “модни” или “готини мечки” – изберете сами).

В началото на ноември 2016 г. компанията Microsoft  съобщи за атака на най-новата версия на операционната система Windows.

Ето мишените на руските “модни мечки” към онази дата:

 • Американската антидопинг агенция в Колорадо Спрингс
 • Световната антидопинг агенция в Монреал
 • Канадският цетнтър по етика в спорта в Отава
 • Международната федерация оп атлетика в Монако
 • Арбитражният съд за спорта в Лозана
 • Централата на ФИФА в Цюрих
 • Корпорацията Westinghouse
 • Организацията по забрана на химическото оръжие (ОЗХО) в Хага, която разследва употребата на химически оръжия в Сирия и отравянето с Новичок на Скрипал.
 • Швейцарската химическа лаборатория Spiez, която анализира пробите от отровите, с които е атакуван Сергей Скрипал. https://www.monitor.bg/bg/a/view/koi-sa-fancy-bear-146259

През същата изминала току-що седмица, през която Цветанов за първи път в прав текст заговори за руската хибридна война срещу България, Плевнелиев отново спомена за руските “модни мечки”. Този път пред Нова телевизия. https://www.dnes.bg/sofia/2019/02/13/plevneliev-ubeden-ruski-hakeri-atakuvaha-moshtno-instituciite-prez-2015-g.401944

Но дори и сега, 4 години по-късно, Плевнелиев си остава единственият високопоставен конкретен у нас говорител по въпроса за “модното дефиле” на руската мечка. Компания му прави подложения на съдебен ( проруски, видно от абсурдното обвинение за причинени от него щети на руски военен производител) натиск бивш министър на отбраната Николай Ненчев, който съобщи, че е бил държан на тъмно от службите през 2015 г. за отравянето на Гебрев.

Щом някакъв си блогър + не кой да е , а президентът ( по онова време) са изобличавали руската хибридна война срещу България, що за “тайна “ е била тя през всичките тези 4 години? Какви щети с дългосрочен ефект са нанесени на българската национална сигурност като последица от явния отказ на държавата да й се противопостави?

Съмненията за внимателно режисиран театър с разпределението на ролите и различните послания към различни аудитории у нас и в чужбина си остават там, където си бяха : в с(к)ептична яма, издълбана за нуждите на управляващите в период на предизборни кампании.

14 мнения за “Властта “открива” руската намеса у нас, съмненията за мотивите й остават в с(к)ептичната яма”

 1. Добър ден! Чудя се, как да се отървем от руските имена на села, паланки и много улици в България. Нямам никаква идея как да постъпим, така че последователно да се отървем от чуждите символи. Дори катедралната ни църква има чуждо, непоносимо и оскърбително име. …Когато на опашката една жена се учуди колко струва моят един домат с цена на килограм 4 лв., аз я попитах дали си спомня, през зимата при комунизма по магазините доматите бяха 8 лв. Продължих да й говоря по темата, а тя се оправда-била на село и си имали зеленчуци:”ха, на село, през зимата сигурно са имали домати?”… Сега, днес се сетих за думите на жената и мислейки си за заграбените имоти на всички българи, а така ни бе отнет и приход на семействата ни: Няма ли някой от уж десните ни политици- тук мога да прибавя и тези на които симпатизирам: Господа няма ли да питате наследниците на комуно-социалистите от бкп, бсп, герб, абв, воля, моля, и други ОПГ, къде са отнетите ни имущества и къде бихме били в йерархията на Европа ако не бяха направили руския си експеримент в Родината…. И още–на 16 февруари 1887 г. е потушен проруския бунт в Силистра и Русе. И престъпниците–военните Христо Кръстев-Силистра, Атанас Узунов, Димитър Филов, Олимпи Панов, Георги Зеленогоров, Кожухарски, Димо Тръмбешки, Енчев, Божински, Мирков и Кръстев и двамата граждани Тома Кърджиев и Александър Цветков-от Русе, са осъдени на смърт и затвор. Имената на тези престъпници красят някои от улиците в Русе. Какво да направим приятели-моля дайте идеи, как бавно, последователно да продължим борбата по премахването на паметта към чужди за българската слава имена, как? Зная ще е дълго. Процесът трябва да продължи. Много чужди агенти с български имена трябва да потънат в забрава…. Моля, обяснете ми как убийците на героя-генерал Луков командват парада по очерняне името на този достоен човек!Нямам думи!

 2. Както и да си разпределят “ролите” в бандата ГЕРБ нито Дончев, нито Цветанов, а още по-малко пък Борисов, са на страната на свободата! Това са лакеите, които в момента са “лицата” (макар да се държат като “задници!”) на руската инвазия по тези географски ширини.
  Свободата иска мотика, а не молитва!

 3. „Съмненията за внимателно режисиран театър с разпределението на ролите и различните послания към различни аудитории у нас и в чужбина си остават там, където си бяха : в с(к)ептична яма, издълбана за нуждите на управляващите в период на предизборни кампании.“

  Когато става дума за клонингите на комунистическата партия-бсп и герб никога не изпитвам съмнения, защото нямат с какво да ме затруднят. „Съмнения“, напротив от ЯСНО, ПО-ЯСНО. Това е утвърден от Москва план от хибридни действие за елита на герб и за Борисов, насочен към хора с незначителен превес на европейска ориентация спрямо руска, и бедна политическа култура. Тези им действия трябва да им осигурят пълен 4-годишен мандат на управление, чрез спечелване на изборите за кандидати за Европарламент през м. май. Това от една страна, а от друга за по-сигурно си осигуриха оставането на власт, дори „патриотите“ да се разпаднат, чрез промените в Изборния закон. Само че, няма да стане! Защото първият им провал ще бъдат точно тези „промени“ в Изборния закон. А окончателният им ще бъде през май, когато всички Българи, всички Честни, Свободни и Можещи хора в България и извън нея, припознаят ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ като ЕДИНСТВЕНИЯ ГРАВИТАЦИОНЕН ЦЕНТЪР НА СВОБОДАТА, НА ДЕМОКРАЦИЯТА, НА ПРОЕВРОПЕЙСКАТА ОРИЕНТАЦИЯ, И НА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ХО!

 4. Xакеритe наети oт американската Агенция за национална сигурност създадоха впечатляващ софтуер. Няма следи, къде кога защо. Няма да е учудващо ако сред тях имa и руснаци. Hаетитe от Кремъл обаче руснаци , действат като мечки, оставяйки следи от лапите си навсякъде. Едва ли някой си спомня, как (пред)изборнo беше създадено копие на популярен български новинарски сайт. Bместо буквата ‘o’ домейна беше регистриран c ‘0’(нула).
  Всеки фрустриран тийнейджър би могъл с подходящи програми и няколко команди (даже и клика) да свали всеки уебсайт поне за ден . Kражбата и подмяната на информация е по трудна, но все пак най-трудното е умения зa прикриване на следите и разбира се, мотив.
  B Кремъл мотив не липсва.
  Интересно e, как САЩ си избраха за президент, човек който иска да подчини системата в своя полза.
  Въпросната cистема обаче издържа и ще го изхвърли по естествен път. В Русия Путин успя дa подчини всичкo.
  Щом човек като Путин е успял… Пред очите на целия свят се поздравиxa като квартални бандити, с доказаният поръчител на журналиста Джамал Хашоги.
  Между другото систематa в Cаудитска Арабия e като средновековно кралство, но по-интересни ca приликите Русия/България.
  Tук мнозинството си избра милиционера-мутро-политик Борисов, да управлява чрез полу-кадърни лакеи. Cамият Борисов в качеството си на полугений e възхваляван чрез частни и държавни медии.
  Cега, подобно на Русия, въпреки пропагандата, много са разочаровани, нo не могат да го мръднат, страх ги e от репресии. Едва ли ще се оттегли сам, тъй като власт заради самата власт, както в случая, е като допинг.

 5. Трябва да почнем от София,не може парк да се нарича на името на национален предател,шпионин за руски пари на чужда държава.Позор.

 6. Виждали ли сте плъх уловен в капан? Очите му светят от злоба. В такова състояние са властниците.

 7. Интересна снимка, на която се вижда как президента на България се оправдава като ученичка в присъствието на своя ментор.

 8. Отваряш страницата на Yahoo и Корнелия цъфва в огненочервена шемизетка… иди кажи, че не сме дали нещо на света…

  това не е предизборна агитация, а потвърждение на идеите от лина, даден от Георги Николов…не само пъпът, но и други части на света сме си, ей!

 9. Нашите управляващи мизерници се бият в гърдите че границите ни са оградени и охранявани но в същото време в родината ни се разхождат пълчища поръчкови убийци от разузнаването на ГРУФСБКГБ. Кога най сетне ще се оттървем от тази напас няма ли най накрая ПРАВИТЕЛСТВОТО начело с ПРЕМИЕР и пРЕЗИДЕНТ да се вземат в ръце и да изгонят тези УРОДИ които замърсяват родината ни? Или всички тези да си подават оставките и да отиват на майната си като си вземат МОЧИТЕ построени от ДЯДОВЦИТЕ им, стига ибрикчииство и гъзомииство! Кога наи сетне наистина ще сме страна независима от ВАТНИЦИТЕ кога?IIC…..oIL.

 10. Предстоящото посещение на Медведев на 04.март в БГ е онзи момент,в който Б.Борисов може и трябва да покаже характер и обясни на Медведев,че посещението му в страната ни не е желателно,до изясняване на опита за убийство на БГ бизнесмена,тъй като за сега уликите за това сочат Русия”

 11. Вече 10 години всички българи сме свидетели как министър председателят Б.Борисов се противопоставя на ВСЕКИ опит да се защити националната сигурност на България!
  Помним как министър председателят истерично реагира на предложението да се формира ОБЩ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ в отговор на руската окупация на Крим и опититте на Русия да си “приватизира” Черно море, пак лично той, категорично се противопостави и на предложението за формиране на КООРДИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР НА НАТО във Варна, като в същото време борисовото правителство, задъхано от бързане, продължава да създава все по-благоприятни условия за заселването на цялото ни Черноморие с НЕ СЛУЧАЙНИ руски граждани – пенсионирани военни и държавни служители, които НЕ СЛУЧАЙНО са получили щедри безлихвени заеми от руски държавни банки, а орди въоръжени шпиони от ГРУ и КГБ от години БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО мишкуват из цяла България, рекетират и корумпират местната и централна власт, за да получат за жълти стотинки най- ценните природни дадености и ресурси на родината ни, нагло тровят и убиват “непокорните”, които се съпротивляват на тази икономическа и политическа инвазия и се опитват да отстояват българския интерес. Около 500 000 ЗАВИСИМИ от руската държава, “патриотично” настроени руски заселници в България само чакат знак от Путин, за да организират безредици, протести, терористични актове, убийства и т.н. като основание да се извикат и вежливите ИМ “зелени човечета” в България, защото нали “там, където имало руснаци било Русия и трябвало да защитават русския мир”.
  Повече от 10 години Борисов със зъби и нокти ПАЗИ докаралия ни до просешка тояга руски енергиен монопол и с безотговорните си напъни за реализиране на опасни за България руски енергийни проекти тласка българите и родината ни в оковите на вечна политическа и икономическа мразовита (сибирска) зависимост, която насила ще прогони децата ни от България и ще ликвидира 1300- годишната ни държава.
  Единствената ЕФЕКТИВНА възспираща мярка срещу този руски етнически окупационен десант са натовските бази. (Затова Полша иска още бази и е готова да плати милиони за повече натовско присъствие!) Една база във Варна и една в Бургас биха охладили окупационния ентусиазъм и апетититте на ненаситната дивашка сволочь към българската земя, свещена земя, отворювана преди хилядолетия с кръвта на дедите ни! И точно тази защитна мярка възпрепятства “евроатлантикът” Борисов !!! Това ако не е национално предателство от най-висш порядък здраве му кажи! А как се наказват националните предатели навсякъде по света? Престъпното бездействие на пробитите ни служби за национална сигурност превърна страната ни в “хъб и мишена” на руски шпионски “остри” мероприятия, насочени и срещу съседни страни, но Борисов НЕ ПОЗВОЛИ да бъде изгонен нито един руски шпионин в знак на международна солидарност, въпреки че сме страна членка на ЕС и НАТО и като такава имаме своите задължения! Заради тази предателска и страхлива политика на министър председателя Борисов и партийните му марионетки ние, българите и България, сме жигосани с недоверието и презрението на нашите партньори, на целия цивилизован свят, където и да отидем носим срама на челото да бъдем смятани за “троянски коне”, жалки слуги на Империята на злото!
  Утре ще отбележим за пореден път саможертвата на Апостола на българската свобода и всички тези борисовци, радевци, каракачановци, сидеровци, магарешки, първановци, руменпетковци, йорданки, димитърниколовци, портных-ци и други предатели на България ще застанат на почетна стража, ще четат сърцераздирателни есета за Апостола, а разни шаренкови, “гестаповци” и други морални изроди ще ги награждават за предателството с “почетен” знак на името на посечения, пак по руска заповед (!), най-смел и саможертвен в защитата на българското достойнство и независимост министър председател на България Стефан Стамболов! Нечувана низост и наглост, но общонародни протести и съпротива няма!
  “Мълчи народът, глухо и страшно гърмят окови…”

  ДОКОГА ЩЕ УНИЖАВАМЕ И СКВЕРНИМ С РОБСКОТО СИ ТЪРПЕНИЕ И БЕЗОТГОВОРНОСТ КЪМ СЪДБАТА НА ДЕЦАТА СИ ПАМЕТТА НА ГЕРОИТЕ СИ, ЖЕРТВАЛИ НАЙ-СКЪПОТО, ЖИВОТА СИ, ЗАРАДИ МЕЧТАТА ЗА СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ?

  Народе????

 12. Докога ще търпи този народ? Не стига, че по руска заповед съсякоха Стефан Стамболов, но отровиха и Захари Стоянов! И после пуснали слух, че Захари Стоянов бил предател! Всичко най-лошо идва от русия!!! Но преди да се събуди народа, трябва да се събудят спящите т. н. журналисти!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.