В Русия предлагат на народа старо желязо и нови зрелища вместо хляб

Един влак броди из Русия – влак на пропагандата за руската победа в Сирия, която германското списание “Шпигел” нарече “мнима”. С това то вбеси гладните за добра новина търсачи на положителни полезни информационни изкопаеми от недрата на руската политика. Ако не у дома, то в чужбина, където днешната Русия е изпаднала в небивала по всякакви стандарти от собствената история международна изолация поради агресивната си политика спрямо съседите, но пък претендира да е “миротворец” номер едно в най-невъзможния за умиротворяване регион в света от Втората световна война насам. 

 

 

 

 

 

На 22 февруари за тази пропагандна кампания съобщи френският в. “Фигаро”.

 

 

 

 

 

Походът на влака с демонстрираните върху неговите платформи оръдия, бронирани коли, стрелково оръжие и прочее военна техника започна на 23 февруари, префасониран от Ден на съветската армия в Ден на отечеството в днешна Русия. 

 

 

 

 

 

 

Идеята е влакът да спира от град на град и да демонстрира на населението в десетки руски градове останки от войната в Сирия, за които се твърди, че са трофеи от победената от Русия Ислямска държава. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Крайната цел на този тур за овации, след десетки хиляди километри обиколка и спирки в 60 населени места, е Москва. Там ще бъде осъществена връхната ( опорна) точка на тази идея в рамките на компесаторното шоу “желязо и зрелище, вместо хляб”. 

Ако щете вярвайте, но кремълската пропагандна е решила да навърже победата над Германия от 1945 г. със сирийската си авантюра в наши дни ( мнима победа по определението на Шпигел) на 9 май в руската столица.

Отчайващия ход за вкарване на доза адреналинов патриотизъм на фона на масовото униние в Русия от спада на жизненото равнище, дърпащо рейтинга на главнокомандващия Путин към дъното на народното одобрение, е форма на самопризнание, че населението не може да бъде нахранено с друга порция гордост. 

Какво ли си мислят угнетените от неспособността на най-богата на природни ресурси в света тяхна родина да им осигури нещо повече от  съмнителна по своите перспективи милитаристична гордост?

 

 

 

 

Както по времето на съветската империя, на руснаците не им остава друго, освен да се шегуват горчиво. Например с колажи в интернет, в които саркастично показват руската мизерия, на фона на която грохнали старици си самоотвержено заявяват, че живеят добре, но единствената им грижа е да не би в Сирия да свалят Асад. 

 

9 мнения за “В Русия предлагат на народа старо желязо и нови зрелища вместо хляб”

 1. Толкова много Груз-200 разнасяха из Русия, нека сега пробват с желязо!

 2. Някъде предлагат старо желязо и зрелища.
  Аз също имам предложение. В някои страни съществуват така наречените кабинети в сянка.
  Знам, че при нас това не е възможно и въпреки това, имам идеа и ще я предложа.
  За министър председател Иво Инджев
  За министър на външните работи Илиян Василев
  За министър на финансите Иван Костов
  За министър на МВР Атанас Атанасов
  За министър за връзки с Е.С. Светослав Малинов
  За останалите министри смятам, че лесно ще се постигне съгласие.
  Лично не познавам никой от посочените лица.
  Техният авторитет е добре известен в страната ни.

 3. Сирия – последняя битва Российской недоимперии !!!!!!!
  ————————————————————-
  Как всем понятно, Сирия – это песчанно-дымовая завеса, за которой Путин пытается скрыть от патриотического электората свое поражение в Украине.

  Сирия – это такое феерическое прощание с Новороссией . Одна кровавая авантюра влечет следующую – такова логика неоимперской политики Путина, который спасает свой имидж крутого парня и крупного игрока .

  Провозглашенная им борьба с ИГИЛ (впрочем, уже звучат сомнения в том, что недавние российские удары были нанесены именно по ИГИЛ) – всего лишь способ кремля решить свои внутренние и внешние проблемы.

  ИГИЛ действительно абсолютное зло.

  Но тот факт, что Сталин воевал против Гитлера не делает сталинскую диктатуру менее преступной.

  Напомню, именно Путин, сейчас декларирующий войну с терроризмом, выпестовал террористов на востоке Украины.

  Полагаю, Запад понимает: нельзя допустить, чтобы борьба с ИГИЛ послужила Путину средством укрепления его авторитаризма и международного влияния российской недоимперии с ее притязаниями на постсоветское пространство. Надеюсь, встречи и рукопожатия типа недавних не станут нормой.———————
  А издание, которое себя величает Общественно-политическая газета ПРЕЗИДЕНТ опубликовало на своих страницах шедевр литературного творчества под названием:”Сирия: россияне отразили атаку израильских фашистов” :))))))ВОТ эТО ДА :)))))))Но не суть, рекомендую прочесть этот шедевр пропагандонской мысли, дабы насладиться вершинами духа российских воинов пера, образцовых защитников России от сионизма , являющих всему миру истинное лицо информационной политики державы .Вот совершенно зря вы не читаете российские пропагнадонские сайты! Там иногда печатают такие шедевры, что даже не знаешь, что и делать: плакать или смеяться?

  Использованная литература:https://www.facebook.com/shiropaev/posts/1003457839717733

 4. Стига да не ме подвежда паметта, Иво нарече мероприятието на червеният площад в масква през юбилейната 2015г. по случай 70 години от 9 май 1945г. “Парад на железата”. Сега, с горната изгъзица мога само да добавя към превърналото се в класика определение … на колела.
  Още по темата от колегата на Стопанинът на БЛОГА НИ Иля Варламов.
  https://varlamov.ru/3328374.html

 5. Е, с тези железа плашат куче с кокал ватниците.

 6. Добре де, как може да са толкова тъпи. Кога лъжат. Убеден съм, че в БЛОГА НИ едва ли повече от 2-3 съблогара са разбрали, за “триумфа” на кацапите на Универсиадата в Красноярск. В 66 милионна Франция ако се намерят и 10 000 чули за събитието, ще се гръмна виртуално. И понеже, обаче, защото съм се “самоназначил” за спортен дописник тук давам думата на Игор Яковенко да ни светне какво на практика аджеба спецмероприятие се е провело в Далечният Изток.

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5C8934EEA21BB

 7. Ако не четях блога на Иво редовно, едва ли щях да разбера за т.н. “Универсиада”. А за дивотията на сегашните руски управници една позната ми разказваше. Щях да падна от стола. Отначало се отнасях леко скептично. Заключението й беше: “Едни ножчета за бръснене не могат да направят!” Сигурно е така, може да й се вярва.

 8. Какво ли става в нежната душа на Шадраван Пиклев като види нещо такова?…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.