Борисов отново забранява свободното слово на партийните си поданици

НА СНИМКАТА: Борисов, стиснал в ръка “История на БКП”, изложен като 3 метров паметник днес в София. Вместо да се засегне от подигравката той я обяви за “първоаприлска шега”.

 

Бойко Борисов е политически рецидивист. Не че казвам нещо ново. У нас повторението е мащеха на знанието, но все пак няма нужда сами да се поставяме в ролята на доведеното дете в скараното българско семейство. 

При учредяването на своята популистка партия ГЕРБ на 3 декември 2006 г. Борисов заяви на учредителите, че им забранява да говорят за ( т.е. против) президента Първанов. На предизборно събрание в София на 31 март 2019 г. ( в навечерието на деня на лъжата) Борисов отново се прояви като “най-големия демократ”, както обича сам да се нарича. Ремарк е казал, че колкото по-примитивен е един човек, толкова по-високо мнение има за себе си. 

Верен на примитивизма си Борисов отново оповести забрана за свободното слово на своите партийни поданици: заяви от трибуната на предизборното партийно събрание, че забранява на всички да използват езика на омразата. След което започна да внушава омраза към своите “опоненти от дясно”. Те искали да си изградят цялата кампания срещу ГЕРБ, за да върнат БСП на власт. Нима? Нима това е мотивацията на българите, които не желаят да играят на хорото на руската мечка с американска шапчица и седесарска емблема на нея, водено от Борисов вече 10 години?

Това е откровена лъжа и набеждаване. Да, “Демократична България” наистина иска да го отмести, но не и да го замести с БСП. Ако беше вярно, че цели това, “ Демократична България “ щеше да търси съюз със столетницата, чието недопускане до властта е последния бастион на гербаджийската мотивация за пред  избирателите. В този смисъл Борисов се държи като демоничен съпруг, който не дава развод на бягащата от него партия с аргумента, че започвайки нов живот без него тя иска да го унищожи без да си е уредила бъдещето след края на брака им.

След поредната забрана за свободното волеизявление на поданиците Борисов би трябвало да накара да се засегне поне един от номинираните от него за евродепутат от ГЕРБ кандидати. Защото Александър Йорданов е най-обвиняваният напоследък (бивш) политик в точно този грях: че използва езика на омразата ( срещу Русия на Путин, а и срещу комунизма, защото бил “пещерен антикомунист”). 

Тъкмо се бях възгордял, че упорито ме опаковат като “две в едно” с политик ( макар и бивш) от ранга на Александър Йорданов и ни превръщат в нещо като близнаци по “русофобия” и вече се налага (отново) да се разделим. 

За “най-големия демократ” Борисов свободата на словото има точно толкова значение, колкото правото да използваш езика си както смяташ за добре, ако си се доказал на “езиковото поприще” и на полето на политическите битки. Борисов не препоръчва, той забранява. Не бих искал да съм на мястото на онези, които трябва безропотно да си нагодят езика към забраната му. Така се правеше в НРБ. Наричаше се за утеха на всички, които си кълчехме езиците, “езопов език”. Но не беше басня, а бясна (автоцензура). 

Отново подчертавам, ако ставаше дума за някакво Борисово добродушие и внезапен негов пристъп на попска благост в името на любовта между човеците, щеше да е друго. Може би. Но  Борисов мачка. Забранява и се наслаждава на всесилието си, обяснявайки на слушателите си, че не бива да се държат като …кучки. След което започва да лае лично срещу “опонентите си от дясно” и откроява като обект на своя език на омразата отказалия се по морални съображения кандидат на “Демократична България” Светослав Малинов, чиито пропуск да гласува в Европарламента една резолюция Борисов хиперболизира на някаква своя дъска на позора, надявайки се да поприкрие по този начин управленските срамотии на собствената си партия.  

В крайна сметка, скопявайки в зародиш острия език на своите поданици, Борисов на практика легитимира пропагандата, според която несъгласието с руската агресивна политика е “русофобия”, а противопоставянето на реставрацията на комунизма, каращисан напоследък с “консерватизъм” под разни благовидни предлози, е “пещерен антикомунизъм”. Обратното на този “език на омразата” е езикът на любовта му към властта  на всяка цена. 

11 мнения за “Борисов отново забранява свободното слово на партийните си поданици”

 1. Б. е гол , още повече без Цецо , който играеше “лошото ченге” , остава да видим ролята на СДС като смокинов демократичен лист или като оправдание на сипе оган и жупел върху ” лошото Дясно “. Според мен добре програмиран ход от ГЕРБ с апартаментите и възможност да пращат опоненти на “бой с камъни” на тълпата.Хляба на СДС го е огигурил , подготвяме се за зрелища.

 2. Вземам повод за коментар от изречението: “Ако беше вярно, че цели това, Демократична България щеше да търси съюз със столетницата”. Колкото и еретично да ви звучи, при други обстоятелства точно този съюз би предоставил решение на проблема с клиентелизма на ГЕРБ. При условие, че ръководството на тази партия беше запазило проевропейската и проатлантическата си ориентация на ниво от 2007г. Обаче с Корнела и обкръжение начело мисията е невъзможна.

 3. Какво да добави човек към вертикалният разрез на Б.Борисов направен за пореден път от г-н Инджев.За пореден път искам да извикам,не-да изкрещя,че ме е срам че допускаме( (събирателно ) такъв човек да ни се друса на главите!! ” Мълчи народът….”Очевидно ,че 50 годишното ни овчедушие пред безобразията на БКП е намерило благодатна почва за развитие в съвременна България.И когато слагам в скоби събирателно,то е че над милион българи одобряват този безпардонен дебелак,приемайки тезата му,че на БГ политическият фон,няма по подходящ от него и партията му!!

 4. Дясното срещу ГЕРБ, за да върнe БСП на власт. Не е първоаприлска шега.
  Oпорните точки са официално връчени. Платените коментатори могат да ги наизустят и да залеят предизборно екраните на телевизорите.
  Аман от игрите на Борисов. По скоро аман от тeзи, може би твърде нецензурна дума, които се връзват на “демократичните” му небивалици. Колкото да не за вярване, има такива избиратели и то немалко.
  Kорупцията,минала и днешна взаимoзахранва БСП, ГЕРБ и ДПС, политически и икономически.
  B тази екосистема натрапници не са желани. Освен това, изборa на главен прокурор догодина е твърде важен, даже решаващ за бъдещето на ГЕРБ.
  Борисов обявява край на войната и в същото време зaмахвa в дясно,… демек очаквайте удари в кокалчетата и слабините.

 5. Щом МОЖЕ в Турция, МОЖЕ и в България да гласуваме СМЯНАТА!

 6. Батальонът се строява за последен път звучеше от една статуя днес – да пожелаем на приятелят на Тайпи да тръгне по неговия изборен път!

 7. За мен лично ГЕРБ и Борисов по нареждане на Кремъл се подготвя постепенно да напусне властта след местните избори.

 8. Раковски: Мъки чакат всеки българин, влязъл в железните нокти на Русия

  Днес се навършват 198 години от рождението на Георги Сава Раковски.

  Раковски е основоположник на организираната националнореволюционна борба за освобождаването на България, демократ, публицист, журналист, историк и етнограф. Той е и един от първите наши възрожденци, който прозира зловещата имперска роля на Русия. Публикациите му по тази тема обаче бяха крити и инкриминирани в годините на комунизма.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/rakovski-maki-chakat-vseki-balgarin-vlyazal-v-zheleznite-nokti-na-rusiya

 9. Иванова, ама вие сериозно ли? Не е ли достатъчно, че обединенитe пyтриоти се жертват за БСП, отказвайки да се обединят за изборите?
  А станишката ако беше нещо по-различно от крюела щеше да се разграничи от нея и националсоциалистическата й шайка, а не да си проси място в листата й.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.