Чудо в ГЕРБ: рожба на Борисов, шутирана от него, се запъна на ръба на пропастта

Вицът за Гарабед, за който се понесъл слух, че си е купил волга, но се оказало, че всъщност се е удавил във Волга, се разигра днес в созополското поделение на управляващия картел ГЕРБ. Партийният пресцентър  разпространи от името на кмета на Созопол Панайот Рейзи  ( на снимката с началника си ) съобщение, че напуска поста си и партията “ по морални съображения”. После обаче той проговори със собствения си глас и се оказа, че въпросните съображения са му стигнали да прекрати само партийното си битие. Поради което е решил да си остане кмет. 

 

 

 

 

 

Сюжетът е на пръв поглед банален, но всъщност се различава от сценките с напусканията на Борисовия антураж. Както и останалите “самонапуснати” ( нещо като “самоубити”) дейци на близкото и периферното обкръжение на вожда, обвинени за облагодетелстване с евтини имоти, злоупотреби и търговия с влияние, Рейзи също не признава вина ( за присвояване на голяма сума общински средства чрез фалшифициране на документи). Но за разлика от всички паднали ( в нозете на Бойко) жертви на началническата строгост към провинилите се, созополският кмет се запъна на изхода от кабинета си, изненадвайки явно най-голямото началство в държавата. 

Въпросът е в прецедента. Ще повлече ли той крак след себе си? Започва ли бунт на потъващия кораб на Борисов? Може би е твърде преувеличено за подобно обобщение, но все пак…

Примерите с оттеглилите се безмълвно и безропотно бивши “слуги на народа” ( а всъщност изпаднали в слугинска зависимост от самия Борисов) са наистина много- както обича да се хвали самият той. Само един Валери Симеонов, след като напусна вицепремиерски пост в този кабинет, дръзко заяви, че премиерът хвърля с лекота в пропастта като ненужен баласт доскорошните си съратници. Другото изключение беше Трайчо Трайков, който обясни отстраняването си от поста министър на икономиката през първия мандат на Борисов с тайна, която е “заровена в сибирските снегове”. 

Може и да пропускам някое име в рамките на тази заупокойна статистика, но правилото в ГЕРБ е натирените от Борисов да си мълчат и да си ближат раните далеч от публичността. Ето че сега се намери един деец на гербаджилъка, който демонстрира, че партията му е по-малко мила от поста, който е получил с нейна подкрепа. 

Да оставим тази пиеса да се развие и да не гадаем за нейния финал. Не пречи обаче да се запитаме още колко шамари за неправилно поведение могат да понесат рожбите на Борисовата власт без някой ден да му се опълчат. Той ги пляска все по-масово, заповядва им например на предизборния митинг в НДК да не използват “езика на омразата”, но омразата в самите редици на партията му рано или късно ще се обърне срещу него. Защото да маршируваш в тях е като участие в експеримент колко унижения можеш да понесеш от върховния робовладелец в рамките на един живот.

Не става дума за това дали Панайот Рейзи е прав да се разбунтува (половинчато). По-скоро дори е странно защо изобщо напуска председателския пост на ГЕРБ в поверения му град, щом е толкова убеден, че нищо лошо не е направил. Въпросът е, че машината на Борисов за лично оцеляване, захранвана с “трупове” на съпартийци, за пръв път дава дефект поради лоша преценка на мат’ряла. 

Един вожд колкото и дълго да “пуска в бездната” своите, накрая сам пада в нея. Няма нужда да си владетелят Омуртаг, за да издълбаеш това “откритие” на колоната на изхода на властта. 

22 мнения за “Чудо в ГЕРБ: рожба на Борисов, шутирана от него, се запъна на ръба на пропастта”

 1. Великолепен коментар за взаимно връзката на психологиите на “култът на вожда” и принадлежащата МУ сбирщина.
  Дет казваше Горби-творецът на одиозната перестройка която “идьот в полним ходом”, “процесь пошьол” и “леваци качвайте си”. Туй последното по командира на сапьорната рота в поделение 60020 където служеше офицера Киров.
  И те, така.
  Много мина, мъничко остана.

 2. В кабинет Борисов 2 вътрешния министър г-н Веселин Вучков си подаде оставката и напусна въобще и парламента в знак на протест срещу това, че реформите в сектор сигурност не намираха подкрепа от премиера, който го включил в кабинета си. Та тогава Борисов обвини Вучков му върти ченгеджийски номера тъй като по същото време беше на посещение шефа на ЦРУ.

 3. Нали за нас матушката е била пример за подражание. Та, в Мордор, 90% от новините са с криминален характер. Арести, астрономически размери на подкупи и “присвоявания”, самоубийства по никое време и т.н. и т.н. Щом стигнаха да съдят двамата национали по футбол Кокорин и Мамаев само защото са се посбили с висш чиновник и шофьора му-единороси, има си хас, сиреч от Партията на мошениците и крадците правете му сметка какъв без предел се вихри. Между другото, двамата футбалери са се сбрали точно на 7 октомври да отбележат И РД на харесваният И от тях ХУЙЛО.
  С две думи, стана манджа с грозде в Педерацията.

 4. Когато преди около четвърт век се върнах от близо 2 годишен гурбет от “тежка чужбина” попитах май приятел-посрещач, Интернет тогава нямаше, да обобщи с едно изречение каква е хавата в България.
  “-Адаш, гаф след гаф и скандал след скандал. Застъпват се едни други и народонаселението няма време и капацитет да им хване дирите.”
  Сега, струвам ми се, че нещата излизат от контрола на Моделът КОЙ.
  Дилян Добрев, архитектът на хасковският “дрийм тим” “сам” си бие камшика от парламента.
  Покровителката на туристите-ватници. чупещата годзиломера ангелакова повтаря “подвига” на Томас Мор. Нейното мълчание гърми из столицата и три села наоколо вече трети ден. Ако мисли, че от само себе си, ще ѝ се “размине”, от трите ще получи най-дългото.
  И последно за деня, засега, монтажът на делото срещу Иванчева отиде на кино от 6 до 5.

  https://www.actualno.com/crime/sochenijat-za-osnoven-posrednik-v-istorijata-s-podkupa-na-ivancheva-se-otkaza-ot-pokazanijata-si-news_737753.html

 5. A и заместникът на “душманинът” на Иво-илиян тодоров-томи николов си Фърлил оставката.
  Един по един, до един!

 6. Това ми напомни един стар соц-виц. Отстраненият след обругаване директор завещал на приемника си три номерирани плика, с препоръката да отваря поредния плик, когато изпадне в тежка ситуация и да изпълрнява записаната в него спасителната препоръка. Когато новият млад директор отворил първия плик вътре намерил съвета: “Хвърляй вината върху предишното ръководство.” Във втория плик пишело: “Хвърляй цялата вина върху бездарните си и недобросъвестни /корумпирани – бм/ подчинени.” Когато отворил и третия плик, прочел: “Препиши трите плика и ги предай на приемника си.”

 7. Днec Началството на ГЕРБ и наказателната им група светнаха като коледна елха. Пред цяла Европа. Ha делото Иванчева, основния свидетел на обвинението Дюлгepoв зaяви, че нa пъpвия paзпит пoĸaзaниятa мy ca дaдeни пoд нaтиcĸ, в пpиcъcтвиeтo нa cлyжeбeн aдвoĸaт, ĸoйтo гo насърчавал! дa дaвa „пpaвилни“ пoĸaзaния.
  Cлyжитeли нa KΠKOHΠИ, гo paзпитвaли няĸoлĸo чaca бeз aдвoĸaт,също му намекнали че това е начина да избегне арестa.
  В крайна сметка излиза, че това е Hаказателно публично мероприятие на КОНПИ и Специализираната прокуратура, за премахване на столичен кмет, неудобен зa строителни компании близки до властта.
  Потърпевшите Иванчева и заместничката и, се кандидатирaxа за Европейските избори и добре направиха. Изстрадаxa си го и въобще ще e добре мафията която си има държава, да блесне в още по ярка светлина в Брюксел.
  В среда на професионални политици-изборджии, пиари, набързо сковани предизборни коалиции и словоблудство, по-добра реклама от тази която спретнаха спецовете от Специализираната с арестите и фалшивото обвинение нa Иванчева и Петрова, здраве му кажи.

 8. РИКО дойде на 20 март и се развихри. Каквото и да означава това.
  Наред са лихтенщайнската прокуратура и Законът Магнитски.
  От нийде взорът надежда не види.
  Много мина, мъничко остана.

 9. Когато ББойко се подигра на своите и направи Маямата омбудсман…. написах, че пързалянето му надолу е започнало. Е, тази година може да отиде вече при Костов.

 10. Корабът ГЕРБ има голяма пробойна. Капитанът Борисов губи контрола върху него и БЪРКА. Панайот РЕЙЗИ не е Цецка Цачева.

 11. Към ВИСОК

  Защо точно при КОСТОВ? Аз мисля, че преди и след него имаше и други министър председатели.

 12. Висок, не зная колко си висок, но да наредиш джужето Борисов до гиганта Иван Костов, си чиста проба демократичен недостатък, неподлежащ на лечение. Както казват китайците – Hast du verstanden kleiner Mann?

 13. Висок
  Да сравниш еднокнижника Борисов с държавника Костов е комплимент за първия и обида за втория.
  Костов премести държавата на други релси,благодарение за което ни има все още.Започна реформи във всички области,които останаха непипнати ,а там където пипнаха ги оплескаха.Подготви страната за влизане в ЕС и НАТО.Не му позволиха повече,но нещата за радост бяха необратими.
  Благодаря му от сърце за това което направи.Благодаря му и за неориентираните българи ,които и до днес не разбраха за какво става въпрос — не за скапани ,фалирали заводи,които всички го повтарят като зомбирани,а за оцеляване на нацията.
  Крайно време е българина да умее да отделя зърното от плявата ,иначе е обречен да я няма България.

 14. Точно така,госпожо Савова! Най-лошата черта на повечето българи е, че мислят че знаят всичко! Даже дадоха думата на лудия филчев да дрънка за някакви 30 милиарда, които трябвало да дойдат от приватизацията! А мръсникът р. овч. пусна в парламента партенката за Александър Божков и крепостното население (по Евгени Дайнов) веднага го прекръсти “м-р 10%! Много жалко, но такова е народонаселението българско! Как няма да мразят лошият КОСТОВ?

 15. @savova,
  Докога ще се оправдавате? “Не му позволили” ?!
  Ето сега е моментът, Командира да даде пълен напред и да спечели войната. Герб е разбит, БСП се омазаха много тежко с фалита на КТБ. The road is wide open! Take your chance!
  Време е за реванш на сините. Въпросът е дали са го искали. Сега е моментът да покажат, СДС за какво бяха създадени. За да извършат прехода и да дадат властта на ГЕРБмилиционерите или за истинска промяна, която ще свали завинаги комунистите от върха на държавата.
  Ако не го направят, просто няма смисъл от повече реклама. Командира можеше да се заобиколи с нормални хора но той се заобиколи с хора като Христо Бисеров за който всеки в България знаеше, че не само е Боклук но и Некадърник! Дали мислите, че е било случайно?? Ако искаш да загубиш мача, това е верния ход. Просто избираш слаби играчи а после си измиваш ръцете с тях. Елементарно.

 16. НИСЪК
  Елеменгарно.Следете безпристрастно политиката и пол.личности.Бисеров искаше да свали Костов от власт.На 11.04.2019 излиза книга на Костсв за прехода.Не е лошо да я прочетете.

 17. до АВАКУМ ЗАХОВ

  Не били 30 милиарда, а 30 милиарда евро!
  Напишете в Гугъл “приватизация 30 милиарда евро” и ще видите кой повтаря тези лъжи.

 18. @savova
  Вие имате повече време да четете книги. Аз мисля и наблюдавам. Партийната болест, да служа на Лидера до дупка и да го четкам до изтъркване не ми е позната.

 19. борисов от началото на 2013 година се опитва да подари изпълнителната власть на БСП, но досега все не се получава. Първоначалната идея е била да си менкат властта, но проблемът е, че народът не иска и да чуе БСП да го управлява отново след всичките й провали. Затова измислиха сложната постановка с румен радев-решетников, който според нуждата да бъде активиран когато му дойде времето. А скандалите и оставките ще минат и заминат, както много други преди тях и без последствия за провинените, които някой ден отново ще изплуват като мазни петна върху обществото. Всичко, което ни се поднася сега, е с цел да се откажат да гласуват максимално много избиратели от неконтролирания вот. Изобщо не вярвам, че нещо е излязло извън контрол в ГЕРБ, защото те са като добре смазана машина, в която е инвестирано много, за да подмени дясното. Няма как при това положение да се остави ГЕРБ да умре, оставяйки празно място вдясно. Просто ГЕРБ помагат за пореден път на БСП да спечели избори.

 20. Към СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ: „ Няма как при това положение да се остави ГЕРБ да умре, оставяйки празно място вдясно. Просто ГЕРБ помагат за пореден път на БСП да спечели избори.“

  Много внимание им отделяме. Няма да им излезе руската сметка. Изборите ще спечелим НИЕ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.