БНТ невежествено обяви 9 май за край на Втората световна война

Отчайващото по своята жилава упоритост съветско интерпретиране на 9 май като “край  на Втората световна война” не e еднократен акт на демонстративно невежество и в България, потвърден отново днес в Деня на Европа. То е продължаващо престъпление срещу историческата истина в полза на московската пропаганда – само и само да се избегне споменаването на завършващия акорд от победата на съюзниците, състоял се на борда на американски кораб месеци по-късно.

БНТ се включи за пореден път в тази пропаганда с анонса си в централната си информационна емисия тази вечер, повтаряйки твърдението за край на Втората световна война на 9 май ( с победата на “хитлеро-фашизма”, както се изрази на съветски език и президентът Румен Радев, употребяващ лексиката на съветската традиция спрямо германския нацизъм, където той е разгромен доста след победата на западните сили над италианския фашизъм). 

Вярно е, че водещите на новините не си ги пишат сами. Но нима и те не биха могли да се усъмнят в достоверността на текста, който са им наредили четат и да възразят, че краят на Втората световна война настъпва на 2 септември същата година?

На тази дата капитулира Япония, срещу която воюва и СССР.  Подписването на капитулацията става на борда на американския кораб Мисури в Токийския залив.

НА СНИМКАТА: Японската делегация на борда на американския линеен кораб “Мисури” , строена за подписването на капитулацията на империята, с което приключва Втората световна война

 

 

 

 

Подписи под документа полагат от страна на Япония външният министър Мамору Шигемицу ( на снимката по-долу) и началникът на Генералния щаб генерал Й. Умедзу. За САЩ подписва американският армейски генерал Дъглас Маккартър ( на същата снимка прав) и съответно адмиралът от британския флот Фрейзър за Великобритания , а за СССР – съветският генерал-лейтенант Деревянко. 

 

 

 

 

 

 

На церемонията по подписването присъстват представители на Франция, Холандия, Китай, Австралия и Нова Зеландия.

Как искаме да се борим с невежеството и неговата съветофилска проекция, ако от екрана на държавната телевизия се сипе системо същото това просъветско невежество?

В навечерието на процедурата по избирането на нов Генерален директор на БНТ не е лошо факторите, от които зависи назначението, да отчетат и евентуалната “начетеност” на избраното от тях лице. Вярно е, че българският премиер Борисов не знае, че България НЕ  е обявявала война на СССР, а обратното, но докога тази безпросветност ще служи като ориентир за начина, по който държавната  БНТ “просвещава” своите зрители?

Нужда от реформа има не само в правосъдието, но и в машината за дезинформиране на българските граждани, каквато продължава да бъде нереформираната БНТ. 

 

16 мнения за “БНТ невежествено обяви 9 май за край на Втората световна война”

 1. За жалост г-н Инджев, нивото на т.нар. “Българска Журналистика” пада все повече и повече. Малцина като Вас се борят с шаблоните и се опитват да накарат хората да Мислят и да търсят истината.
  Лошото е, че все повече и повече журналистиката затъва в простотията, жълтеенето и глупостта, а пък на всичкото отгоре като ги опровергават реват, че били ‘цензурирани’ ….
  А още по-лошото е, че не виждам път по който да се оправят нещата за идващите поколения и информацията с която им замърсяват съзнанието.

 2. Иво, запомни го добре от мен. Докато им вадиш кирливите ризи на БНТ ще се “разсейват” до дупка да те канят. Ами, не дай Боже, в разговор с теб там изведнъж вземеш да “опровергаеш” упоритият в невежеството си триждий премиерин, да настъпиш два пъти една и съща мотика си е своебразен “майсторлък” в повторението е майка на знанието за”сакралната” дата 5 септември 1944г. Между другото, т.г. правим юбилей. 3/4 век от обявяването на война между съвеЦка раззия и Царство България, кой на кого беше, Баце да се произнесе с мощният си бас.
  И те. така.

 3. Малък списък на руските съюзници на Вермахта в периода 1941-45г.:
  https://bit.ly/2YnA6Jh
  А в периода 1939-41г. действа СЪЮЗНИЧЕСТКИЯТ договор Моллотов-Рибентроп.
  Един линк и “успешните” санкции за днешният путлеристки рай(Х):
  https://bit.ly/2H9Ql5D
  П.П. И накрая , вероятността за импийчмънт на Тръмпнаш и на неговият главен прокурор се УВЕЛИЧАВАТ , многократно:
  https://bit.ly/2HaQIOz

 4. Няма как да се реформира резбована умряла риба. Добрата новина е, че bроят на читателите на ivo.bg ще расте, за сметка на парлактисалите от пропагандата на ‘БНТ’.

 5. Понеже става дума за 9-и май, ще каже ли някой колко българи загинаха по бойните полета на Европа под мъдрото гланоконмандване на Червената армия. Не е ли време да се изброят поименно убитите българи и да им се дигне паметник. Хиляди са, а иначе България е победена страна. Защо така???

 6. Въпреки че засяга коственно темата, мисля че след този случай описан в Билд:

  https://www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/litauen-fuerchtet-atomkraftwerk-in-weissrussland-angst-vor-pannenreaktor-61783098.bild.html

  Европа никога няма да резреши Росатом да стои в държави членки.

  Някак звучи познато:“ Още преди отварянето и държавите от Прибалтика се опасяваха, че руският президент Владимир Путин инструментализира ядрената електроцентрала за неговите геостратегически цели. Русия поема 90% от разходите за построяването и.”

  Интересно, защо Беларус не иска да изпълни европейските щрес-тестове , въпреки обещанието си. ??

 7. Ами аз не гледам БНТ, то коя ли телевизия да гледа човек?
  Всичките у нас са на подчинение на ДС (БКП) SiC

 8. “ignorance is bliss”

  Ще ме извините за чуждият език.

  Българските мозъци са толкова промити, че не разбират за какво се говори.
  Само един пример – коментар под филма “Чернобил”:

  “САЩ направиха саботаж в Чернобил, за да съсипят Съветския съюз….
  Сега всеки ден ни пръскат с отрови и овцете блеят доволно и измират от рак…”

 9. Йотова с хибридна идея – лансира пред руска делегация създаването на нов културен маршрут по стъпките на Кирил и Методи

  Идеята е да бъде популяризирана славянската история, писменост и култура

  https://www.faktor.bg/bg/articles/yotova-predlaga-na-ruska-delegatsiya-nov-kulturen-marshrut-po-stapkite-na-svetite-bratya-kiril-i-metodi

 10. Пример за хибридна информация от автор със “странното” име Ина Валсто(?), смесица 50% на 50% от истини и лъжи.
  Част от “хибридността” е, че се появява във Фактор, сайт с реноме на сериозна и отговорна медия.

  Как Стратегията за детето се препъна в интересите на евангелски секти

  Съмнителни пастори, бизнесмени и бдителни до агресивност националисти продължават да подхранват истерията с “джендърския кръвен данък”
  автор: Ина Валсто ?

  https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/kak-strategiyata-za-deteto-se-prepana-v-interesite-na-evangelski-sekti

 11. Видях че коментатора БЪЛГАРИН е дал линк към Фактор:
  https://www.faktor.bg/bg/articles/deputat-se-uvleche-obvini-lozan-panov-v-natsionalno-predatelstvo
  Както можеше и да се очаква пУтлериотите от НФСБ са се загрижили за своето ПОРЦИОНно окопаване във властта , без да се интересуват от своите “избиратели”.
  Сега Симеонов е монтирал един от своите “юристи” , който сигурно няма и една стотна от юридическият ОПИТ на Лозан Панов, да му “дава акъл”, как да се държи?!?!?!?
  Такива са всички КАЗИОНни “юристи” и на гарберокожата ШАЙКА, които са били само на партийни “длъжности” и “постове”, като “КРИВОсъдният министър” – кирилов, а сега същите “юридически” КАЛИНКИ се монтират и от присъдружната им пУтлериотска ШАЙКА – МВРО , ()олен ()ИДЕРов и Симеонов…..
  А между другото същото е положението с “партийните юристи” и при ЕТНОлЕбералите от ДПС , където си имат подобен “юрист”, като например – пеевски………..
  Но в конкретният случай с Лозан Панов, “юридическата” КАЛИНКА от НФСБ явно съсвсем е объркала даже къде започва политиката, и къде свършва правото….
  И за да ПРИПОМНИМ на всички пУтлериотични одалистки от МВРО ,атака и НФСБ,както и на герберокожите и ЕТНОлЕберали от ДПС , КОЙ(?) е “политик” в НРБ , и КОЙ(?) е “юрист” в НРБ , както и КОЙ ПОЛИТИЗИРА и КАЛИНКОВИЗИРА “съдебната власт” , трябва да погледнем следният линк:
  https://www.mediapool.bg/kokinov-kam-borisov-za-tsatsarov-ne-mi-se-podsmihvai-ti-si-go-izbira-news205766.html
  Вярвам ,че след като “юристите” от НФСБ прочетат , ще разберат КОЙ се меси в “политиката” им , и КОЙ се МЕСИ във СЪДЕБНАТА власт!
  Още повече ,че Лозан Панов говори САМО за РЕФОРМА в СЪДЕБНАТА власт , и за МОНИТОРИНГЪТ от ЕС, които се ОТНАСЯТ само за НЕнамеса на “партийните” КЛАИНКИ в съдебната власт , а НЕ обратното. Защото Лозан Панов не е засягал въпроси от “политиката”, а САМО за СЪДЕБНАТА власт! Например Лозан Панов НЕ се “меси” в ПОРЦИОНната “политика” на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, и неговите пУтлериотични държанки от МВРО, атака и НФСБ. Нито в “апартаментните” ПОРЦИИ на “воеводата” – ванЮ каракачАНСКИ, който си е купил “апартамент” на 5-6 ПЪТИ по-ниска цена, или пък Лозанов никога не е питал за “граничните имоти” на Симеонов и другите “партийци” и “юристи” от НФСБ…..
  Единствените въпроси ,които повдига Лозан Панов се отнасят САМО до съдебната власт , РЕФОРМИРАНЕТО ѝ , както и ЗАПАЗВАНЕТО на мониторинга от ЕС ,защото НЕ са изпълнени , дори, ПРЕДприсъединителните ЗАДЪЛЖЕНИЯ към ЕС , 13 години след ФИКТИВНОТО влизане на НРБ в ЕС………
  Докато всякакви “партийни” КАЛИНКИ, както и бокоТИКВАТА “избират” КАЗИОНни “съдии” и “прокурори” , и за това НЯМА кака да ОТПАДНЕ мониторинга, след като съдебната власт НЕ е РАЗДЕЛЕНА от “партийни” назначения и влияние от “изпълнителната” власт на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и другите ЛОБИстки и ПОЛИТИЧЕСКИ ОБРЪЧи в НРБ….. НЯМА КАК!!!……

 12. П.П. Само допълвам предишният си коментар, че НИКОГА до сега МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА не имал нито външна , нито външна “полИтика”…. НИКОГА!
  Той е имал САМО и единствено – ПОРЦИОНна “полИтика”!
  Същата “полИтика” имат и пУтлериотичните му държанки от НФСБ, МВРО и атака , защото тяхната ЕДИНСТВЕНА цел е – да се докопат до властта и ПОРЦИИТЕ.
  В този смисъл НЯМА как нито герберокожите , нито МВРО , нито НФСБ , нито атака , нито ЕТНОлЕбералите да са “политици” , а след като не са “политици” те НЯМАТ и НИКАКВИ “полИтики”……. За това НЯМА как Лозан Панов да се “меси” в “политиката” им, след като ТЕ не са нито “политици”, нито имат някаква “политика”, ………а имат само ПОРЦИОНна “полИтика”………

 13. Няма как в КАЗИОНната БНТ да има останали много “журналисти”, след като има за “начальник-директорь” такъв “журналистически” кадър ,като – кошлуков.
  А, сега, вече и НТВ окончателно се превърна в КАЗИОНен придатък на олигархичната ПОРЦИОНна влас на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА:
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29930869.html
  И след като НТВ е вече НАПЪЛНО зависима “телевизия”, няма как бокоТИКВАТА да казва ,че има “свобода на словото” в бандитустана НРБ, което показва ,че тази година НРБ ще се срине ОЩЕ повече в класацията за свободата на словото и журналистиката!
  В КАЗИОНните “телевизии”, “вестници” и “медии” на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА няма как да има “журналисти”, там има само ПРОПАГАНДАТОРИ, които могат само препредават спуснатите им от властта нарежания и “новини”! Там вече НЯМА нито автентична информация ,нито разследвания на самата власт ,която им раздава ПОРЦИИТЕ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.