Борисов получи пропаганден подарък от Москва за зарибяване на прозападните българи

Няма досега руски политик, журналист или анализатор, удостоил България и нейния премиер с публично изказване, който да e нарушил консенсусното мнение в Русия за зависимостта на София от Брюксел и Вашингтон като причина за спирането на трите руски енергийни проекта с български адрес. Няма такъв. Има безброй цитати по темата и разликата между тях е само в тона. Той варира от сухата прагматична констатация за Борисов като изпълнител на западната воля, щадяща поне малко реномето на българската марионетка на Запада, до откритото му заклеймяване като роб на съвременните колонизатори на страната ни.

И изведнъж се появява диаметрално противоположно мнение на приближен до Кремъл анализатор, който прави незаслужен с нищо комплимент на Борисов като самостоятелен сапьор на това руско минно поле, в което са заложени не само интереси за десетки милиарди долари, но и геополитика от най-чист вид.

Борисов е убиец на руските енергийни проекти, заяви анализатор, близък до Кремъл. https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/05/15/3905714_borisov_e_ubiec_na_ruskite_energiini_proekti_zaiavi/?ref=home_mainStory

НА СНИМКИТЕ: Путин в прегръдките на “убиеца” Борисов и неговото куче.


 

 

 

 

 

Изведнъж ли? Не съвсем. Точната дума е “предизборно”. Борисов се бори да привлече колкото се може повече гласове за преломните по своето значение за неговата власт ( уж само) евроизбори.Електоралният му резерв е в прозападно настроения лагер в България. Именно към него намига  лукаво сега руската мечка като рекламира с незаслужен комплимент любителя на метафората за лъжицата с мед. Въргаля го в най-черни краски в катрана на незаслуженото обвинение, според което той бил голям юнак в борбата срещу руското енергийно робство.

Поговорката в случая гласи: началник в нужда се познава. Изпадналият в беда Борисов получава московски сертификат за юначност, за да си укрепи позициите пред прозападните българи. Като основен руски играч на български терен го посочи кремълският надзорник на България Леонид Решетников. В интервю за ТV+ на 6 декември 2016 г.той открои ГЕРБ като предпочитаната от Кремъл партньорска партия в България и заяви, че Москва няма вече доверие на БСП, която предизборно приласкава русофилите в България , а след това не си изпълнява обещанията пред тях ( т.е. пред Путин ).

За целите на предизборната му кампания Борисов получава сега на тепсия обвинението, че в лично качество бил убиец на всички съвместни българско-руски в области на енергетиката. За по-достоверно статията на Никита Бондарев, подчинен на същия този Решетников през същата онази 2016 г. в шпионската централа РИСИ ( Руски институт за стратегически изследвания) преобръща с хастара нагоре мнението на своя шеф и представя Борисов в точно обратната светлина.

Хибридните номера на Москва нямат край, но този , трябва да се признае, е наистина добър шахматен ход с троянския кон в тила на прозападния избирател в България с цел да го върне или да го приобщи към каузата на руското влияние. За него е по-добре Борисов да бъде крепен на софийския му трон, отколкото там да седне открито заявен адепт на руската политика.

От статията за “убиеца” на руските проекти в България, публикувана в сайта на “Дневник”, българския читател може да научи невероятната “истина” за това какъв борец срещу руското влияние в България си имаме без да знаем.

 

Борисов е убиец на руските енергийни проекти, заяви анализатор, близък до Кремъл

“Бойко Борисов се доказа не просто като противник, но и целеустремен и последователен ликвидатор, килър – ако искате – на всички съвместни българско-руски проекти в областта на енергетиката. Не говорим за културно сътрудничество, макар че и там Борисов оставя след себе си изпепелена земя. Така че каквито и да е изявления и инициативи на този човек трябва да се приемат с голяма предпазливост.”

Това казва в статия от понеделник в московския в.”Независимая газета” Никита Бондарев, представен като “кандидат на историческите науки, доцент в РГГУ*”. Преди да се присъедини през 2017 г. към Катедрата по чуждестранно регионоведение и външна политика на Руския държавен хуманитарен университет той ръководи в периода 2009-2017 г. Центъра за балкански изследвания в Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ). По това време са и посещенията му в България като гост на традиионния събор на българските русофили. Институтът, който е част от Администрацията на президента на Русия, стана известен в България най-вече заради активността на предишния си ръководител Леонид Решетников.

От 4 февруари 2017 г. Владимир Путин назначи на негово място Михаил Фрадков, който пък дойде от поста Директор на Службата за външно разузнаване на Руската федерация (2007-2016). Предшественик на РИСИ е институтът за разузнавателни проблеми на Първо главно управление на Комитета за държавна сигурност (КГБ) на СССР.

Изключително враждебната към Борисов и България статия “Кой е виновен за провала на “Южен поток” е отговор на публикация отново в “Независимая газета” на Сергей Правосудов. Той е представен като директор (от 2006 г.) на Института за национална енергетика. Всъщност Правосудов е главен редактор на корпоративното списание на “Газпром” и в статията си остро напада управляващите в Сърбия, че са лицемерни в демонстрирането на близост с Русия, слугуват на Запада и само протакат реализирането на отсечката за “Турски поток”.

Разузнаването срещу “Газпром”?

Така се създава впечатление, че от страниците на изданието по един и същи повод – руските енергийни проекти на Балканите – пред руската аудитория спорят външното разузнаване на Русия и корпорация “Газпром”.

“Опитът ми от работата със сърбите ми позволява да направя следната прогноза” пише Правосудов. “Те постоянно ще разказват за трудностите при строителството на продължението на “Турски поток” и ще се опитат да измъкнат от “Газпром” и Русия максимално пари “за ускоряването на този процес”. Същевременно ще просят пари и от своите ментори от САЩ, Великобритания и други страни за това, че задържат строителството. Така е невъзможно да се каже кога ще стигне газ от “Турски поток” до Унгария. Може да се окаже, че Унгария и Сърбия ще е по-просто да бъдат снабдявани с газ през “Северен поток 2”.

Известен като изследовател предимно на Сърбия и Югославия и ролята на отношенията между Белград и Москва, Никита Бондарев бърза да успокои “сръбските другари” – Правосудов изразява изключително лична позиция “и дори статия в неговото списание на “Газпром” не е – или не винаги е – тъждествена с официалната позиция на ръководството на тази корпорация”.

“Единственото, което спира Сърбия от по-активно сътрудничество с Русия в сферата на енергетиката е географската ѝ отдалеченост и отсъствие на обща граница с Русия или Турция. Стане ли дума за “Южен поток” или “Турски поток”, Сърбия се оказва зависима от съседите си и преди всичко от България. Но това не е вина, а беда за Сърбия”, пише Бондарев. Той защитава президента Александър Вучич и отхвърля внушенията, че “сърбите не са ни братушки”.

Убиецът на “големия енергиен шлем”

След това Бондарев минава във фронтална атака: “В действителност за провала на строителството на “Южен поток” има конкретен виновник и няма нужда да го търсите в Сърбия. Никой не е допринесъл повече за колапса на “Южен поток” от българския министър-председател Бойко Борисов. Заради неговото старание България не реализира с Русия още два съвместни енергийни проекта – АЕЦ “Белене” и нефтопровода Бургас-Александруполис, известни в експертните среди като “големият енергиен шлем”.

Авторът припомня как “първото, което направи, когато дойде на власт на 10 юли 2009 г.” бе да прекрати преговорите и проектите с Русия, включително участие на Българския енергиен холдинг в строителство на ТЕЦ в Скопие”. Изминаха 10 години и “тези проекти или са зачеркнати, или остават замразени, а бъдещето на новите е мъгляво”.

Според Бондарев още на срещата на Борисов с Владимир Путин в Гданск на 1 септември 2009 г. след твърдата реакция на президента българският премиер видимо е преминал “от протоколна и дипломатическа усмивка към изненада, обърканост и, като че ли, уплах”. В последвалите години Бойко Борисов продължил да блокира руските проекти и след двугодишна пауза на правителството на Пламен Орешарски се е върнал на власт през ноември 2014 г. В самото начало на декември същата година Путин изненадващо обяви от Анкара, че ликвидира “Южен поток” и започва да строи “Турски поток”. “Изключително важно е, че това стана в момент, когато току що бе извършена смяната на правителствата и новият кабинет в София още не беше заработил. Иначе казано, самият факт на завръщането на Борисов на власт бе достатъчен за руската страна, за да сложи кръст на “Южен поток”, пише авторът.

“Период на енергийна криза и египетски мрак”

Той прави връзка с изявление на Борисов от 12 октомври 2015 г. пред Американската търговско-промишлена палата в България: “Спряхме три големи руски проекта. Спряхме летящите за Сирия руски самолети. И това ако не е партньорство, тогава какво?”. “Това изявление бе напълно предсказуемо, но е трудно да се подцени истинскското значение на тази фраза – вероятно искрена и без специална подготовка – за политическата кариера на Борисов и бъдещето на руските енергийни проекти на Балканите. На фона на това сензационно изявление България навлезе в период на неминуема и неизбежна енергийна криза, свързана с постепенното изключване на изчерпалите се реактори на АЕЦ “Козлодуй” и отсъствието на адекватна замяна на мощностите им. (…) Сега Борисов просто няма никакъв изход – без руския газ Балканите ще бъдат покрити с екипетски мрак, единственият способ да го получи е да се включи в “Турски поток”.

Употребата на израза “египетски мрак” е особено драматично, тъй като става дума за част от Библията, където в Изход пише: “Тогава Господ каза на Мойсей: Протегни ръката си към небето, за да настане тъмнина по Египетската земя – тъмнина, която е толкова гъста, че може да се пипа. Моисей протегна ръката си към небето; и настана гъста тъмнина по цялата Египетска земя за три дни. Хората не се виждаха един друг и за три дни никой не можа да помръдне от мястото си, но в жилищата на всички израелтяни беше светло.” Това е деветото, предпоследното, от Божиите наказания над фараона и след него Господ изпраща Божи ангел, който избива първородните чеда и на хора, и на животни. (освен на предупредените израелтяни).

България и руската газова мрежа в Близкия изток

Във вторник новият зам.-председател на “Газпром” Олег Аксютин съобщи на пресконференция, че началото на газовите доставки по “Турски поток” е планирано за последните десетина дни на декември 2019 г. Това е и времето, в което изтичат договорите за транзит межд Русия и Украйна и става неясна съдбата на Трансбалканския газопровод, снабдяващ сега България, но също и Турция, Гърция и Македония.

Редакцията на “Независимая газета” прави важно допълнение към текста на Бондарев с цитирането на статия от списание “Форин полиси” от 17 април. В нея се предупреждава, че “Москва поставя основите на значително и дългосрочно присъствие в Близкия изток като придобива тръбопроводи и права за добив в Турция, Ирак, Ливан и Сирия за изграждане на сухоземен мост към Европа. Така Русия ще бетонира ролята си на основен газов доставчик и ще разшири влиянието си в Близкия изток, носейки сериозни рискове за интересите на САЩ и Европа.”

Авторите смятат, че продължението на “Турски поток” ще е през Гърция, а не през България, но факторът в новата мрежа, която е планирано да мине през Иракски Кюрдистан към преносната инфраструктура на Турция, вече няма да е “Газпром”, а “Роснефт”. От “Независимая газета” не са съвсем съгласни: “Този газопровод ще може да задоволи около 6% от годишните нужди на Европа, а това прави българското направление решаващо при избора накъде да продължи “Турски поток”.

*РГГУ е основан през 1991 г на базата на Московския държавен историко-архивен институт. Това е структура, която традиционно е свързана с външното министерство в Москва, алтернатива е на МГИМО в обучаването на дипломати, а прекият ръководител на Бондарев – проф. Олга Павленко, е свърана с МГИМО и е в редакционната колегия на списанието на този институт.)

20 мнения за “Борисов получи пропаганден подарък от Москва за зарибяване на прозападните българи”

 1. Тъкмо мислех да ръгна линка към аналогичната статия в Медияпул. “Штудирайки” я там си рекох същото, 1 към 1 кат Стопанинът на БЛОГА НИ. Малей, за какви шарани ни смятат “братушките”. Поредната “многоходовка” на пут.ин. Колко ще хване дикиш, е отделен въпрос. Все пак ще дам препратка към материала цитирам горе. Вижте коментарите отдолу. Особено, номер 10 на Марин. И за да приключа по-така нека си спомним едно безсмъртно съждение от първият бг соцсериал: “Ние сме всеки км”: “Баламите отдавна измряха”.
  А дано, ама надали.
  https://www.mediapool.bg/blizak-do-kremal-analizator-borisov-e-ubiets-na-ruski-energiyni-proekti-news293269.html

 2. През изминалите месеци Борисов направи доста ходове с цел да загуби (с малко) предстоящите избори за ЕП, но се пооля и електоралният му срив с днешна дата е толкова главоломен, че има вероятност да ги загуби с много. Защото нали е ясно, че ако БСП има 6-ма евродепутати, а ГЕРБ 5-ма, за Борисов е в реда на нещата, но не и ако ГЕРБ има 5-ма евродепутати, а ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ 4-ма…

 3. Независимо от руската хибридка…. ще приема че ББойко е българин само ако купи самолетите Ф-16!!!

 4. Баща ми, Бог да го прости, беше маниакален рибар. Няколко дена преди да тръгне за риба започваше подготовка – такъмите, колата, захранките… Кучето не можеше да спи, скачаше и тръгваше към вратата при всеки шум.

  Захранките! Спомням си как правеше захранки за шарани.
  Вари се кус-кус, изцежда се, добавя се малко ситно натрошено кюспе, малко царевично брашно или нишесте, доматки от консерва или от буркан, по преценка на майстора – малко олио и накрая тайна съставка, която баща ми така и не ми разкри. То аз изобщо и не съм питал, защото не станах рибар… Но миришеше на сладкиш.
  После се слага в хладилника поне за една нощ. Вади се преди самия риболовен ден и се съхранява студена до самото зарибяване.
  Става много добра захранка за шарани.
  Шараните се побъркваха! Сами идваха в живарника.
  Не знам защо се сетих за захранки, за шарани…

 5. Към К.Ганев:

  Както вкусно го описвате, на човек да му се прииска да стане шаран…Руснаците много си падат по “рибалка” и аналогията Ви е повече от легитимна.

 6. Иде ли краят на Моделът КОЙ?
  Бабикян, не мога да му хвана още резбата ги е засукал едни, че Баце ако тръгне да вниква сам, жална му майка. Поне двама пиарщици с думи прости и моливи и чертежи ще трябва да избистрят мътилката в кратунестата тиква. Всеки случай трудно е да се надяваме на оставка преди избора на главен прокурор. Чадър МУ дай и не питай за спастрените в офшорки разни десетки пъти по-малко милиарди от политгуруто пут.ин. Там и мащабите и обемите са по-така.

  https://frognews.bg/novini/babikian-nishto-niama-napravi-prokuraturata-porojanov.html

 7. Повечето прозападни българи едва ли щяха да попаднат на тия кремълски захранки, ако нашите услужливи медии не ги публикуваха.
  Точна и бърза реакция на г-н Инджев!

  @К. Ганев
  Рецептата си я биваше, тайната съставка беше ванилия.

 8. Явно Борисов много го е закъсал, според истинските социологически сондажи, които на нас никога не ни ги показват, щом Путин се включва с кризисен PR: ето турците пак искат да ни поробят, но Богатир Бойко, “убиецът на руски енергийни проекти”, според Никита Бондарев- Решетников от “Независимая газета”, им размаха заканително пръст и те(турците) мигом се извиняват и се отказват. Знаят те, русские особые рыбаки, че българските патреотични шарани кълват най-много на турско хибридно кюспе и са им закачили на въдичката един охранен турски посланик, кандидат поробител, да се гърчи позорно за назидание!
  Или пък богатирът тържествено е обещал да се откаже от F-16 срещу имиджова компенсация? (Не случайно шопарът Каракачанов напоследък пак започна да грухти в полза на грипените)

 9. Очевидно е, че руските кандидати за “български” евродепутати (Ангел Джамбазки ВМРО, Александър Сиди ВМРО, Георги Димов “Атака” и др.) са получили и РУСКИ инструкции как точно да се държат по време на предизборната кампания, за да бъдат забелязани, а останалите кандидати да бъдат обезличени. И тримата са арогантни простаци, които прекъсват събеседниците си или говорят заедно с тях, надвикват ги, за да не чуят гласоподавателите някое смислено предложение, опитват се да командват водещите журналисти по време на дискусиите и да им изземат функциите. Дори кандидатите на БСП се държат по-цивилизовано и изчакват събеседника, а тези тримата ведут себя като депутати в руския парламент или като хулигани във вулгарно руско реалити.
  Очаквам на финала на кампанията да започнат да заливат събеседниците си в вода и да се бият с конкурентите си в ефир по примера на нациста Жириновски!

 10. Вторият акъл на българина. Нали това искал турчина от време оно. Та и аз така. Нали “капацитетският тандем ива Христова-пловдивският доцент с пуловерчето и посРаник макарава твърди, 80% от народонаселението у нас са “дебили-русофили”. Обратното също е вярно. Та, ако беше тъй. щяха ли т.н. “братушки” да пишат статии като коментираната. Точно обратното. Щяха да го изкарат, както си е и де, Баце първий русофил на Източни и Западни Балкани вкупом. Ерго, сами не си вЕрват на опорката, че българина и на битово и на идеологическо ниво люби беззаветно, ама и безответно Матушката.
  Умрели са и сега на 26 май трябва да им разпишем некролога.
  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ с Бюлетина номер 13!

 11. Почвам отзад-напред. Случаят го заслужава. Много мина, мъничко остана.
  Все е в тази посока. Тренд, къде да го дяваш. Любослава Русева, мое мнение, е първий разбирач и тълкувател на нишаните излъчвани от сараите. Та, Баце е пътник. Няма да му позволят и да си каже “тежката дума” кой да наследи цацата. Евентуалният чадър, де.
  Изгоря завалията. Посягат и на най-милото МУ. Мънитата в офшорките. Ако си остане само с магнолиите трябва да черпи. Алтернативата-СЦЗ, килия с южно изложение, при Бай Ставри, строг но справедлив виси със страшна сила, сила страшна.

  https://www.reduta.bg/господарят-на-падащите-бабички/

 12. Че мутрата Бойко Борисов е килър – килър си е! Но НЕ на руските енергийни проекти – може би за Мишо бирата и за “колегата” на Борисов по милиционерска линия Ваньо Танов (лека им пръст и на двамата) би могло да има основание такова определение на баш бабаита от Банкя.
  Но за руските енергийни проекти Бойко Борисов дава мило и драго! Тях той люби силно! Плаща – с нашите пари от бюджета, а не от джоба си – за атомни бойлери от миналия век като за технологично “чудо” ?!? В прословутия гьол на 2-ра атомна ни “къпе” вече 2 петилетки! На ден си сменя позицията поне по 3 пъти на час. Не, Бойко Борисов НЕ Е килър на руските енергийни проекти!

 13. Покрай натрупаното недоволство,гарнирано с поредица от шумни имотни скандали,сетивата на избирателя са изострени до крайност,така че шансовете на 26ти за рутинното ловене на шарани(по зададения коментарен риболовен жаргон)няма да се състои,напук на решетников и екип очаквания!!!Предвиждам изненади.

 14. Бабикян си е червен,та оттатък,за мен е напълно в реда на нещата Демократична България да има 4 депутата в Европарламента,Жириновски поля опонента си с портокалов сок.

 15. Четох статията в руски оригинал, как Борисов бил убиец и тн… Сложих един лайк тип – много смешно. Ако Борисов беше трепач на руските проекти, щях да гласувам за него. Ама не е 🙁

 16. Има интересен коментар на Илиан Василев по темата:

 17. Един анализ на Илиян Василев по темата въпреки, че той гледа на нещата от малко по-различен ъгъл.

 18. Каквато и да “подкрепа” да получава МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА от своят чекистки сюзерен, той няма да промени ПОРЦИОНната си политика и зависимости!!!….
  Ето сега се виждат и поредните МИЛИАРДни ПОРЦИИ , за които говорихме преди близо година!
  Става въпрос за допълнителният ПОРЦИОНен ДАНЪК свързан с “толсистемата” на калинковоКРСНОкожият “вождь”!
  С тази “толсистема”, МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ще ПОВИШИ и без това ВИСОКИТЕ цени на храните , лекарствата и книгите, които са с 3-4 ПЪТИ по-ВИСОК ДДС от останалите ЕВРОпейски държави. Сега към ОГРОМНИЯТ ДДС за храните,лекарствата и книгите , сега, ще се ДОБАВИ и още 1 МИЛИАРД и за ПОРЦИОНната “толсистема” на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИВКАТА.
  Това допълнително ще намали “конкурентноспособността” на храните, лекарствата и книгите в НРБ!!! Като ги СОКЪПИ , допълнително, спрямо другите ЕВРОпейски държави, защото там ДДС е 3-4 ПЪТИ по-НИСЪК! А сега се добавя и ПОРЦИОНният ДАНЪК за “толсистемата” на ЛОБИстките ОБРЪЧи на кукловодите на банкянският пожарникарин!
  И после “омбудсманката” Манолова и КАЗИОНните пУтлериоти – МВРО и ()олен ()ИДЕРов говорят за “двойните стандарти” на “чуждите производители” от ЕС?!?!
  Но Манолова и пУтлериотите – МВРО и ()олен ()ИДЕРов , не казват че няма как да имаш НАЙ-ВИСОКИЯТ ДДС върху храните ,лекарствата и книгите в ЕС и да “очакваш” по-високо качество, защото този ДДС вдига цената на тези стоки в НРБ при еднакво качество с другите държави в ЕС , или пък ако цените трябва да са еднакви в НРБ и другите държави от ЕС, то тогава качеството на българските трябва да ПАДНЕ ,за да се КОМПЕНСИРА 3-4 ПЪТИ по-високият ДДС.
  Ето как с 3-4 ПЪТИ по-висок ПОРЦИОНен ДДС се СВАЛЯ качеството и едновременно с това се ПОВИШАВАТ цените на храните, лекарствата и книгите в НРБ от МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговата “финансова” КАЛИНКА- “бездомният” ВИЛАджия -горанов, а….. а сега те ще вземат ОЩЕ 1 милиард за ПОРЦИОНната “толсистема”, и това ОЩЕ повече ще ПОВИШИ цените на храните,лекарствата и книгите в НРБ, като освен че ще са по-СКЪПИ, това ще свали и още повече тяхното качество , спрямо другите държави в ЕС където ДДС е 3-4 ПЪТИ по-нисък.
  Ето това е ИСТИНСКИЯТ ПОРЦИОНен ДВОЕН СТАНДАРТ в НРБ, който ПОВИШАВА цените и ВЛОШАВА качеството на храните ,лекарствата и книгите в НРБ спрямо другите държави в ЕС , а не примитивната пропагадность на КАЗИОНните пУтлериоти – МВРО и атака,а заедно с тях е и Маноловна, които използват “двойният стандарт” само за да се докопат до властта, като най-яркиЯТ пример за това е и евродУпетатина – жамбаски от МВРО ………
  Единственото по-приемливо решение е да се премахне веднага ДДС върху храните, лекарствата и книгите, с което да се ИЗБЕГНЕ тяхното допънително оскъпяване и влошаването на качеството им от въвеждането на новият ПОРЦИОНен ДАНЪК “толсистема” за 1 милиард, като с тези ПОРЦИОНни “данъци” МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и “бездомният финасист” -горанов ограбват всички ,за да има за “бюджета с ИЗЛИШЪЦИТЕ”, без да броим и милиардите от ЕВРофондовете, с който се раздават и “усвяват” ОГРОМНИТЕ ПОРЦИИ за ЛОБИстките им ОБРЪЧи ,за калиновоКРАСНОкожата бюрокраДция и за колониалните МОНОолисти на Путрлер -Росатом,Газпром и Лукойл и др…….
  Но сега ,освен това, с НОВИЯТ данък за 1 МИЛИАРД за ПОРЦИОНната “толсистема” ще се повишат цените и на другите стоки , на ВСИЧКИ стоки!
  Но освен ПОРЦИОНната “толсистема” ,за допълнителен 1 милиард, МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и ЕТНОенергетика-доган въведоха ПОРЦИОНната далавера и във “ФАЛИРАНАТА” енергокомпания НЕК, чрез ИЗКУСВЕНО повишаването на тока за производителите с 3-4 ПЪТИ, което също ще повиши ОЩЕ и ОЩЕ цените на стоките , заедно с вече ПОВИШЕНИТЕ ДДС и ПОРЦИОНната “толсистема”!
  И така само за последната една седмица , ВСЕКИ ден, има по една ПОРЦИОНна далавера и СУДЖУКов ЛОБИзъм на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и “министрите” му………
  Започна се първо с АПАРТАМЕНТ-гейт, а на другият ден – ВИЛАгейт, а на по-следващият ден – оставката земледелският “министър”, на още по-следващият ден НЕК-гейт с повишаването на цените на тока, а сега и МИЛИАРДната далавера с толсистемата”……….
  За това на ЕВРОизборите на 26 май ТРЯБВА да спрем ПОРЦИОНият СУДЖУКов “вождь”-МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, заедно с неговите ЛОБИстки , ЕТНОенергични и СУДЖУКови ПОРЦИИ и ДАЛАВЕРИ и сюзеренните му чекистки ЗАВИСИМОСТИ от Путлер……
  ОСТАВКА! ВЕДНАГА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.