Малките несъвършенства на големия Роналд Рейъгън по негови “самопризнания”

 

 

 

Втората част от обещаните в този Блог малки цитати от големия Рейгън не е за праволинейни хора със слаби сърца, за който “няма бивш комунист и бивш негър”. А и в семейно отношение не е бил светец . Имал е брак и две деца от него, преди да получи втори шанс в живота с Нанси. 

А да сте чували за друго негово несъвършенство – че е бил почти незрящ и е бил сред първите “опитни свинчета” ( по собствените му думи),  върху когото са  експериментирали в Холивуд с лещи като заместител на очилата?

А че  Джек, бащата на Рейгън, е починал от прекалено пушене ( по мнение на Ронадл)?

Рейгън е символ на американския, световния, универсалния антикомунизъм. И все пак…

Той е проходил в политиката  като активист на Демократическата партия. Всеки ( днешен) български антикомунист ( автентичен или не) ще ви каже, че да си демократ, а не републиканец, в Америка си е чиста проба левичарство от комунистически вид. След което позицията на Роналд Рейгън еволюира в контраст с онази, която е наследил семейно. Сам стига до обратните възгледи. Оказва се, че е “бивш негър”…

“ Аз, струва ми се, бях демократ по рождение. На 21 години за първи път пуснах бюлетина в подкрепа на Рузвелт и кандидатите на Демократическата партия. Както Джек ( бащата на Роналд Рейгън – бел. ivo.bg ) и милиони други американци, боготворях ФРД ( Франклин Делано Рузвелт -бел. ivo.bg ).

“…ФДР в много отношения отприщи силите, които в последствие се стремяха към раздуто правителство и въведе в Америка форма на прикрит социализъм…

Франклин Рузвелт младши много пъти ми е казвал, че баща му многократно повтарял, че неговата социална програма от времето на Депресията е само извънредна мярка, спешни действия за справяне с кризата, а не началото на това, което други хора след него се опитваха да превърнат в постоянна социална държава. “ Помощите, отпускани от правителството”, казваше Рузвелт, убиват човешкия дух”. И беше прав. Въпреки че беше много умен човек,  дори ФДР не разбра, че след като веднъж създадеш бюрокрация, тя започва да живее собствен живот. Веднъж създадена бюрокрацията е почти невъзможно да се унищожи”.  ( Роналд Рейгън, “Живот по американски”, стр. 79, 80)

“Винаги съм мразил очилата и когато се премести в Холивуд аз с готовност станах опитно свинче за едни от първите контактни лещи в тази страна”. ( стр. 106 )

 

“През целия ми живот едно нещо ме е измъчвало повече от всичко останало – злоупотребата с хора и отнемането на техните демократични права, независимо дали от тоталитарна държава, работодател или някой друг. Може би съм го наследил от баща ми. Джак се разгневяваше най-много, ако установи, че се експлоатират трудови хора.

След като започнах да вярвам в профсъюзите, бях назначен в борда на директорите на Профсъюза на кино артистите”. ( стр. 107 )

“ В годината, когато снимах Кнут Рокни ( първата голяма роля на Рейгън  в Холивуд – бел. ivo.bg ) се ожених за Джейн Уайман – също актриса на Уорънс. От брака ни се родиха две прекрасни деца, – Морийн и Майкъл, но семейния ни живот не потръгна и през 1948 г. се разведохме”. ( стр. 110)

“ Сега си мисля, че по-скоро пушенето уби Джек. За мен той винаги е бил човек, който пуши три пакета дневно само с една клечка”. ( стр. 111)

18 мнения за “Малките несъвършенства на големия Роналд Рейъгън по негови “самопризнания””

 1. УТРЕ а за повечето от читателите ДНЕС!
  Времето освен че тече но и напредва.
  На 7 юни-Петък от 15,30 часа в Софийският Районен Съд Наказателно отделение на бул. “Скобелев” 23 е насрочено решаващото заседание по НЧХД № 6989/2018 г. с жалбар георги жеков – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова – очаквана зала № 28.
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Стопанина на БЛОГА НИ на място с присъствие. Аз съм осигурил (засега) да ме представляват 2 приятели и една рожденничка.

 2. Вчера пред компа, до последен дъх, си замина Евгений Ихлов. Демократ, историк, правозащитник. В негова памет пускам линк към финалната му статия посветена на свещения касапин маршал жуков.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5CF75B2A383DB

 3. Много българи, които живеят в щатите също залитнаха по демократите, ходиха тука да се подмазват на Поптодорава КРЕМена де, хаха, дето сви бичможето в Вървашава, криеха Ирина Бокова по консулствата, подмазваха се на Обама да пусне Бокова по чер чорапогашник в Белия дом ужким позната на Хърби Хенкок, също българите бяха форсирани да не ходят в гръцки константинополски православни църкви а в гундяевски сръбски църкви да гледат сърбите шовинисти как падат на колене и целуват земята по руски. Но други твърдолинейни българи избрахме Донел Джей Тръмп за да набие канчетата на ЕС окумунистените лидери и на ПСЕВДО НАТОВЦИТЕ които са корумбирани до мозъка на костите си и чакат само на ЮСАрми да им свърши мръсната работа по целия свят, в същото време бутат гювеч на руски оръженйни заводи, ама сега иде и втория мандат в който новият Рони Рейгън щесе разправи окончателно с Раша – империята на злото джудже-

 4. “…праволинейни хора със слаби сърца, за който “няма бивш комунист и бивш негър”
  Аз съм един от тези, които смятат че няма бивши БКП комунисти (расистката добавка “бивш негър” е ясно какво цели) И не виждам как може да се сравнява обявената за престъпна БКП с Демократическата партия в САЩ.

 5. Към mika:

  И аз не сравнявам БКП с Демократическата партия, но за много ревностни републиканци в САЩ, включително и с български произход, демократите са крайни левичари. И все пак републиканците не само приеха преминаването на Рейгън в тяхната партия от демократическата, но и го признаха за свой лидер, вероятно най-успешния в историята не само като президент, но и като идеолог на републиканизма, доказал се практически.

  У нас подобно нещо на сравнима основа не е възможно. Тук омразата е паметлива до гроб.

  Тук комунистите са повече комунисти от руските, а антикомунистите са по-антикомунисти от американските.И едните и другите не признават някакво си човешко право на промяна на възгледите и израстване с възрастта и опита. Щом си бил в калта, трябва да си стоиш там и да не се изправяш. Желаещи да те стъпчат в нея с цел да се почувстват велики винаги се намират.

  А “расистката добавка” не е моя измислица, а цитат от речника на най-праведните антикомунисти по нашите земи, които доброволно се родеят с онези с качулките и белите наметала, претендиращи за превъзходство на бялата раса.

 6. Le Monde: Швейцарците са установили поредния руски агент под дипломатическо прикритие

  По информация на медиите става дума за руския граждадин Сергей Желтиков,( голям чаровник, както се вижда от снимката) който в момента на атаката е работил в руското консулство в Марсилия на длъжността вицеконсул

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/le-monde-shveytsartsite-sa-ustanovili-poredniya-ruski-agent-pod-diplomatichesko-prikritie

 7. “Тук омразата е паметлива до гроб.”
  В десетката!

 8. Абсолютно съм съгласна с коментара ви към MIKA-прекаленият светец и Богу не е драг!Нашите антикомунисти все си търсят кусури,а трябва само СОЛИДАРНОСТ!

 9. Към КИлиева:

  Един такъв прекален светец, който с действията си обслужва комунистите, загуби днес делото си срещу мен за “клевета и обида” в Районния софийски съд.

 10. Поздравления,Г-Н Инджев,знам ,че не трябва да се вживявам толкова,но този човек никога не ми е допадал-подозрително е анти!Аз по-скоро визирах пишещите се за десни демократи,дори и във вашата “беседка” се дърляме…

 11. Значи край с късането на нерви и стреса! Браво на съдията! Имало свестни и в съдебната система! Направо не е за вярване!
  И за мен вчера (по съвпадение) Спасов ден се оказа Спасов ден! 🙂

 12. sms,защо да не е за вярване, това си е в реда на нещата.

 13. @ Асен

  Там е работата, че не е “в реда на нещата”! Такива страхотии четем и слушаме по медиите за корупцията в съдебната систма, че всяко справeдливо съдебно решение ни се струва невероятно изключение!
  Аз лично разчитам на младите магистрати, които започват работа в съдебата система с амбиции и идеали. После Ситемата ги смазва и за да оцелят професионално повечето се присъединяват към корумпираното прокурорско или съдийско ОПГ.

 14. sms,
  Когато се съгласим,че доброто е нещо естествено в нашия живот и престанем да се крием зад лошото,тогава нещата ще се променят.

 15. Г-н Инджев, тези дни съм много щастлив, защото нищожеството жеков си получи заслуженото! Благодарен съм и на младите съдийки, които доказаха, че в булгаристан има и честни служители на правото! Ха, дано продължава така!!!

 16. Завършил съм право и имам много колеги които са в съдебната система. Наблюдавам много внимателно всички нейни сегменти. Позволявам си да твърдя и ни най-малко не вярвам да съм в погрешка, съдиите в голямото си мнозинство се ръководят от Закона и Справедливостта. Всичко останало са приказки или на лаици или на недобронамерени заинтересовани лица.
  Кой разбрал-разбрал.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.