Невидимата руска ядрена подводница в канчето с партийните субсидии

Гледам на полемиката за субсидиите като на светофар след червеното и жълтото. Но не защото държа толкова на зеленото, а за да съм сигурен поне, че ако ме сгази големият автобус на популизма, който без проблем минава на червено и на жълто, поне ще съм негова жертва и няма да съм си виновен сам за глупостта изобщо да пресичам на отсрещния тротоар на здравия разум. 

Партийната надпревара под надслов “да навредим на другарчето в ляво и в дясно, пък ако ще и ние да мрем” е фалшива новина. Не това е мотивът, с който лично Бойко Борисов и следващият го по петите му личен счетоводител Владислав Горанов калкулираха пред телевизионните камери ползата да обявят на инат, че предлагат партиите почти да бъдат лишени от държавно финансиране. Сумата, която държавата би спестила от свеждането на субсидията до символичния един лев за един глас, се равнява на 18 милиона лева, изчисли счетоводителят, подготвен явно предварително за уж импровизирания телевизионен репортаж. 

Тази сума беше определена днес от омбудсуомана Мая Манолова като “огромна”. В телевизионно интервю по една от телевизиите със също така “огромна” ( като за България) аудитория тя не можеше да се насити да съжалява бедните хора, подложени на инквизицията да гледат как се харчат въпросните пари и не пропусна да каже добра дума за откривателите на тази несправедливост от телевизионното шоу, чийто предизвестен вече залез съвпада с началото на новата предизборната кампания в България.

Наистина е покъртително, че медиите се съгласяват със своята коментаторка клиентела колко незначителна е темата, която им предлагат да обсъждат, предоставяйки  в същото време трибуна за превръщането й в “огромна”. А през това време някъде другаде в страната и извън нея се решават въпроси от наистина огромна важност. С ядрен потенциал. 

Косвеният ефект от липсата на сериозен дебат за поредното възраждане на геостратегическата руска беля чрез реанимирането на  атомния призрак в Белене се вижда от приспивната песен за партийните субсидии. Уж от загриженост за народната пара, парата в свирката надува фалшива пропагандна тревога за едни 18 милиона. Но няма разговор за милиардите, похарчени от “държавата” безадресно без виновни за това, изплюскани от корупционерите още по-тайно под шведската, т.е. съветската маса и заложени като капан за българчета. Повдигат темата “само” премиерът Борисов у нас и президентът Радев в Русия само когато трябва да се подмажат на Путин. Каква солидарност между тези “врагове” само!

Големите играчи в българско-руската далавера пренасочват вниманието на дребните риби  на принципа “всяка жаба да си знае гьола”,т.е. да се мятаме като риби на сухо, надничайки за отвличане на вниманието в партийното канче със субсидиите. В същото време си тече далаверата със “сухото”, заровено в гьола. Играчите си знаят тяхното- техния си гьол, в който се канят отново да ни давят колективно в името на “течната дружба” с Големия брат, чийто народец сме покръстили някога, а сега вождовете му искат да ни топнат отново в своя купел в Белене и да ни покръстят насила ( и от глупост ) в своята чернобилска права вяра. 

 

18 мнения за “Невидимата руска ядрена подводница в канчето с партийните субсидии”

 1. Сори, че не е по темата, но е важно за всички съфорумци, да подкрепим активно идеята Русия ДА НЕ БЪДЕ ДОПУСНАТА до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа:

  “НЕ ПУСТИМ РОССИЮ В ПАСЕ!

  Продолжаем объявленую накануне кампанию, направленную на то, чтобы убедить ПАСЕ не возвращать Россию за стол переговоров. Задача: написать соответствующие призывы в комментариях на страницах в Facebook и Twitter Парламентской ассамблеи Совета Европы. Спасибо всем тем, кто УЖЕ обратился к ПАСЕ. Ссылки на страницы ПАСЕ – ниже (до недавнего времени там было “тихо”, но теперь страницы ПАСЕ немного “оживились” благодаря нам).

  Повтор поста:

  24 июня может стать днем предательства Совета Европы в отношении Украины. А может и не стать. Это зависит от нас с Вами. Переходите на страницы Парламентской ассамблеи СЕ в Facebook и Twitter и оставляйте в комментариях призывы к тому, чтобы европейские парламентарии ни в коем случае не проголосовали за возврат голоса Москве. Путинская администрация – людоед, не имеющий право находиться в этой организации. ПАСЕ – символ демократических стандартов, а путинская Россия – страна, уничтожившая эти стандарты в бомбардировках Грузии, Украины и Сирии. Москва не выполнила ни единого условия для снятия санкций, которые Совет Европы налощил на нее за аннексию Крыма. Крым все еще аннексирован, на Донбассе не стихают бои, российские базы по-прежнему стоят на грузинских территориях, а российская авиация в эти дни снова бомбит Сирию. В случае, если путинская Россия получит голос в ПАСЕ, это станет концом ПАСЕ и началом разрушения современного миропорядка, который пытается разрушить агрессивная Россия. Давайте заставим европейских парламентариев предотвратить новый “мюнхенский сговор” прежде, чем станет слишком поздно. Переходите по этим ссылкам и выскажите свою позицию на страницах ПАСЕ. Особая надежда – на украинцев: ребята, я знаю, что вы умеете делать виртуальный флэш-моб. Вспомните, как вы “опустили” рейтинг ФИФА. Вперед! Выкинем агрессора из ПАСЕ.

  Ссылка на страницу ПАСЕ в Facebook: https://www.facebook.com/ParliamentaryAssembly/

  Ссылка на страницу ПАСЕ в Twitter: https://twitter.com/pace_news

  Ссылка на Совет Европы в Facebook (здесь можно писать в личку): https://www.facebook.com/SovetEvropy/

  PS. Писать желательно на английском. Лично я сформулировал так: Russia should not be in the PACE. Do not appease the aggressor who attacked Georgia, Ukraine and Syria. Remember the lessons of the Second World War. 24 of June vote AGAINST Russia’s return in PACE. (“России не должно быть в ПАСЕ. Не умиротворяйте агрессора, который напал на Грузию, Украину и Сирию. Помните об уроках Второй мировой войны. 24 июня голосуйте ПРОТИВ возвращения России в ПАСЕ”).

  В ближайшее время ждите от меня email Совета Европы, куда можно будет писать полноценное обращение. Я составлю его она русском и английском и сообщу порядок действий.”

 2. Готвят ни Алтернатива!! С. Трифонов бил сметнал, Мая презентирала сметките, и двамата са много загрижени за ограбения избирател. Борисов поема щафетата и предлага направо – по левче на депутатче, а защо не по десет стотинки?
  Извода от тази нова(и прозрачна поне за нас)пиеса, с известен сценарист и неизвестен режисьор е, че Трифонов е започнал да брои не само своите, а и чуждите пари, Мая си търси работа срещу добро заплащане, а Бат Борисов наддава субсидии в посока “нула” лева за депутат, без да споменава събраните до този момент и вложени на сериозна лихва милиони от “партия” ГЕРБ. Може, може и по лев и по стотинки, но нека старта да е равен! Нека първо ГЕРБ, БСП, ДПС и Мазните Патритични клоуни върнат всички събрани,добре олихвени и неупотребени досега милиони, на същия този оплакан и съжаляван от тях народ. Едва тогава разговорът може да се счита за сериозен! Засега е само див популизъм, подготвящ слеващата патерица на русия в “българската” Европа.

 3. Случайни индивиди,които сами си признават,че са прости, потрошват милиардите,сигурността и бъдещето на народ-мамен,неосведомен и непитан.
  Тяхната престъпна простота няма начин да бъде покрита, какго многобройните им гейове. Поколенията ще ни проклинят.

 4. Жега… Водоемите кипят, а лидерите си търсят риби за улов. Някак си се чувстват погъделичкани от интереса на пропагандната машина, която работи денонощно белким някой излезе от сянката за бира и погледне към местните слънца. А в жегата на кой му пука за тия?

 5. За българските партии, представени в Европарламента, въобще не се споменава??! 🙂

  Невидимата ръка: Кои са агентите на Путин в новия Европарламент

  Някъде братските отношения с Кремъл са плюс, а някъде — смъртна присъда

  https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/nevidimata-raka-koi-sa-agentite-na-putin-v-noviya-evroparlament

 6. Разбира се ,че не сме “очаквали” нещо “друго” , освен поредната тъпотия на банкянското балкянтуристическо човекоподобие….НАЛИ!
  Защото сега МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ще вземе субсидиите на своите “парламенТарни” патерици ,които го крепят във властта, и така ще ги контролира още по-изкъсо. Защото ,сега, те се опитваха да са му “балансьорите” в раздаването и “усвояването” ПОРЦИИТЕ , а сега бокоТИКВАТА ще ги командва директно , както прави със собствените си областните секции на личната му “партия”-ГЕРБ.
  А ,колкото до самите субсидии, те са в размер около 30 милиона , годишно! Сега герберокожите имаха “партийна” субсидия около 13 милиона, или за последните 10 години герберокожата ШАЙКА е получила над 150 милиона “субсидии”, отделно са и лихвите за последните 10 години , което прави над 200-250 милиона ….само от тези “субсидии”. Тук не влизат десетките и стотиците милиарди от ПОРЦИИТЕ от ЕВРофондовете , от “обществените поръчки”, от контраБАНДАТА, от “консултантските услуги” и СУДЖУКовите “услуги”…..и т.н…, защото те са “отделно”.
  А съвсем отделно са и далаверите и “откатите”,които е получил МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА от своят чекистки альфа-сюзерень Путлер, тук влизат милионите за “приватизациата” на Булгартабак от ВТБ , както и фалита на КТБ пак с участието на путлеристката “банка” ВТБ, а сега бокоТИКВАТА ще участва пак с посредничеството на ВТБ в повторната “приватизацията” на ЧЕЗ. Но от Путлер бокоТИКВАТА е получил още повече милиарди и за беленският гьоль, за Южен поток, както и от Лукойл , които лично “охранява” през последните 20 години…….
  Всички тези далавери на банкянското човекоподобие ще повишат многократно ЦЕНИТЕ на електроенергията, бензина и газа, което ще срине още повече “конкурентнособността” на НРБ, и тя никога няма да достигне другите държави в ЕС. Отделно от това , цените в НРБ са по-високи и заради ПОРЦИОНната “толсистема” и ОГРОМНИЯТ ДДС върху храните , лекарствата и книгите….. Което ОКОНЧАТЕЛНО прави НЕконкурентна “икономиката” на НРБ!!!
  И след като МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е против тези “партийни” субсидии, тогава защо все още не е УВОЛНИЛ своята “финансова” виладжийска КАЛИНКА – горанов, който е раздавал НЕзаконно тези милиони, и дори не е видял това, през последните 10 години, откакто е “министър”??????
  ОСТАВКА! -НЕзабавно!…… -НЕЗАБАВНО!
  А,…от друга стана въпрос и за “омбудсманката” маноловна, която получава, САМА и ПЕРСОНАЛНО, по няколко милиона “омбудсманска” “субсидия”!!!
  Тя също , едва ли може да “оправдае” своята ПЕРСОНАЛНА “субсидия”, през последните 5 години!
  И ,накрая , сега ГЕРБ няма да получава САМО своите 13 милона ,както до сега…..
  Сега МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е решил ще ги получи ВСИЧКИТЕ 30 милиона ,за всичките “партии”. Защото той е решил ,че “партийните” субсидии ще ги даде за детски ясли!!!
  Ама…..ама така той ще ги даде на собствените си ЛОБИстки ОБРЪЧи от строители,които ще му върнат веднага 15 милиона “откат”, а останалите 15 милиона пак ще са за близки до гербаджийските структури “бизмесмеми”, които и сега “спонсорират” герберокожата ШАЙКА! И така пак няма да останат пари за детските ясли ,както стана и с другите “ремонти” в София ,като одиозните трамвайни релси на Графа, например………
  Ето , по такъв начин банкянското човекоподобие ще постави в най-голяма зависимост своите парламенТарни патерици и “опозиционните балансьори”, като едновременно с това ще вземе над 30 милиона, вместо досегашните 13 милиона за “партийната” субсидия на ГЕРБ……….

 7. Това училище общинско ли е (т.е за него отговаря учительницата па русский язык Фандыковна) или е държавно (на Мистерството на образованието), за да се знае КОЙ ТОЧНО НЕ си изпълнява задълженията ? КОЙ е мизерникът, който ПРЕДАВА ГЕРОИТЕ НИ ???? Тази директарша с име Светочка Нотева има ли нещо общо с атакистката фамилия Нотеви ?

  Отново подла русофилска гавра с паметта на ген. Иван Колев

  Слугите на Кремъл няма да простят на големия родолюбец, че прогони русите от Добруджа, за да я има България

  https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/otnovo-podla-rusofilska-gavra-s-pametta-na-gen-ivan-kolev

 8. Една позната, потресена, ми разказа от първа ръка впечатления за поведението на руските “туристи” ( или, може би, вече “местни” ) в Поморие. Нагло, безцеремонно държане спрямо продавачи и сервитьори, недоволство и настояване отсреща не им говорят на руски, невероятни претенции за всичко! “Черешката на тортата” бил един чутовен скандал, който една рускиня спретнала, защото, видите ли, в заведение на открито (повтарям: съвсем на открито) се било пушело, а, видите ли, персоналът не вземал никакви мерки, а пък тя не се чувствала комфортно…Явно, тези хора вече не се чувстват гости, те направо са си като у дома!!!

 9. *настояване отсреща да им говорят на руски

 10. SMS
  Чух,че ЦЦ заминава на работа в Европол.Каза ми го чистачът на блока в който живея.Вярно ли е.

 11. @Д.Савова, И Цвъчко и както всички низвергнати от банкянското слънце фактори на герба МУ ще са ТРАЙЧО-вци. Взаимно се държат с компромати. Я се е обадил някой, пееФски медии на мига го вдигат на ура. Както казва един мой приятел-журналист, “за 200 лева така ще те изрисуват, и родната ти майка няма да познаем, че става дума за теб”. Виждаме И как Росен Плевнелиев не смее една дума критична да отрони срещу Баце. Даже “деликатно” съветва Цецерон да не се изпусне случайно. Туй в “славният” ссср1 го наричаха “круговая порука”, или Законът на омертата. За тези работи ОПГ, или “шайката на Бойко….” преди старозагорският политолог антон тодоров да се “разкае” и “открие” нови документи, непоказани, ти да видиш, още на никого грешка няма. Сал един РИКО ни остана.

 12. Не съм аз в 18.50.Де гиди.Попитах просто по човешки.ЦЦ е публична личност.Пожелавам му да си намери подходяща и интересна за него работа.Нищо лично,за да ми се отговаря така конспиративно.Не искам да засегна никого .Извинявайте

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.