Ех, дано отново дойде 10 ноември, че пак да ни освободят (журналистиката)

 

 

 

 

Днес, казано бегло, без преглед на под(р)обните събития от “вчера”, в България разкарват от Нова телевизия журналистите Генка Шикерова и Миролюба Бенатова. Лично засегната съдийка осъжи дни по-рано за клевета техния колега Росен Босев. На Асен Йорданов от Бивол му образуват прокурорска проверка по фалшив сигнал…

Защо няма гражданска реакция и медийна солидарност, подобна на вълната от възмущение в Русия във връзка с арестуването на Иван Голунов, която доведе до неговото освобождаване от ареста след скалъпено обвинение за притежание и разпространение на наркотици?

Защото България е малката Русия. Тук не убиват журналисти, както там. “Само” ги мачкат, гонят, маргинализират. Това не е много по-различно от онова, което се случва и на мнозина други сънародници в държавицата ни. Защо да плачат на чужди гробища сънародниците, за които журналистите са се превърнали в “журналя”?

Гилдията настръхва само при убийство на журналист. Както в случая с Виктория Маринова преди да се разбере, че журналистката най-вероятно е станала жертва на изверг без да има това да има връзка с работата й. Или както ми каза един много известен висш полицай, чиито подчинени разследваха ( и дори установиха) кой ме заплашва виртуално с убийство, “в България законите са направени така, че първо трябва да те убият и след това да се задейства прокуратурата във връзка с отправяните срещу теб заплахи”.

В  голямата Русия разправата с непослушните журналисти е голяма работа. Мащабна и видима за целия свят. В малката Русия да натириш журналист от работата му е дреболия. Подробност от пейзажа за пейзаните. 

Един руски сайт припомни във връзка с арестуването на прочулия се вече в цял свят Иван Голунов, че за последните 19 години ( т.е. по времето на режима на Путин ) в Русия са убити във връзка с изпълнение на служебните им задължения 150 журналисти. Рекорд, съответстващ на руските мащаби.

Къде ще се мерим с тази статистика! Тук я са насмели стотина волнодумци по същото време от медиите, я не. И почти всички са ( като) живи. Някои още шават и дори  ръмжат от виртуалните си дупки. Наблюдават сега падащите от екраните звезди и не знаят с какво могат да помогнат, след като самите те не получиха помощ под формата на публично изразена солидарност, когато започна отстрелването на рогатите архари в медиите с руското джепане буквално в навечерието на приемането на България в ЕС. 

Може би в Русия се задава поредната революция – кой може да (предс)каже нещо за непредсказуемата страна, изненадала марксистите в с първата и единствено успяла “социалистическа революция”, предвидена от брадатия гуру да се случи в индустриално развития Запад?  Или кой , освен един ( поляк по произход, като ) Бжежински очакваше съветска Русия да се разпадне сама, че и без гражданска война този път? 

На жителите на тази територия взе да им писва. Започнаха да се бунтуват в подкрепа на журналист- направо невиждан и нечуван повод за граждански протест в нашата малка Русия. Когато там избухне новата перестройка и пак настъпи гласността, ще можем да се надяваме да ни освободят отново ( от себе си) .  

Прероденият Тодор Живков от Банкя ще се опъва за известно време, но когато му дойде времето ще го сменят. Както смениха Живков с Луканов, Младенов с Желев, Виденов с Първанов, а Първанов го клонираха. Мутантите му днес са напълнили парламента и водят вътрешно видова борба кой да угоди най-благо на царицата-матушка в кремълския кошер. 

Знам, знам, пак ще бъда набеден в “русофобия”, но съм претръпнал отдавна. Не е самоцелно. Правя паралел с Русия за да се види колко “русофоби” са се нароили и там. А ние тук ще си жужим поединично за радост на онези, които обират меда и взимат мерки да не бъдат жилени.

А и как да заемеш публична позиция към прогонването на колеги, които не искат да те знаят? Конкретно Миролюба ми е обидена и не ми говори след като направих грешката да разкажа за една нейна реакция от 11 септември 2001 г. в нюзрума на БТВ. Това мое ( явно ненужно ) откровение после послужи за целите на антисемитска атака срещу нея и аз съжалих, че съм се обадил – можех да си замълча “като хората”.

Няма да й се натрапвам със своето съчувствие. Само ще спомена – не че това нещо променя, че и моя милост съм в списъка с “ най- известните евреи” в България. Има такъв. Разпространява се в интернет. Там съм под номер 527  като в концлагер. ( на снимката по-долу) . И понеже за един евреин ( какъвто не съм ) не е достатъчно да е евреин, за да бъде мразен, в списъка съм обрисуван също като “ водещ на предаването “В десятката” в еврейската телевизия бТВ; член на СДС; педофил и дегенерат”. Цитат, който се тиражира и “доукрасява” по форумите от всякакви фашизоиди.

 

 

 

 

 

 

Ако не срещу уволненията на журналисти по политически причини, какъвто беше моят случай от октомври 2006 г., то поне срещу тази фашизоидност трябваше да има някаква форма на журналистическо противодействие. Но когато Генка Шикерова беше нападната от атакиста Илиян Тодоров в предаване на БТВ ( определена от него също като  “еврейска”) с предложение да си смени името с еврейска фамилия, т.н. колегия си замълча. За прокуратурата да не говорим.

Само моя милост пострада от факта, че същият Тодоров , вече като управител на Област София, назначен от премиера Борисов, ме даде под съд за “клевета” ( защото съм го описал като антисемит в своя статия). В крайна сметка Тодоров загуби в съда , а аз загубих много нерви и време да доказвам очевидното. Но най-много загуби пак каузата на журналистиката, ако изобщо има оцеляла такава у нас. Защото е стъпкана не без пасивното съучастие на “гилдията”. 

Така че положението е като в НРБ по времето на Горбачовата перестройка. Днешният Живков , също като по онова време, твърди , че всичко е наред и няма нужда да се равняваме по СССР, т.е. по нейното днешно продължение в Русия, в която хиляди граждани се разбунтуваха в защита на един журналист. И ще бъде май така у нас докато в самата Русия нещата не се променят и нашите “отговорни другари” не бъдат заменени, както стана с подмяната на Живков с Младенов. 

Това съм го писал  преди, но кой да чуе. Ето защо прилагам и самоироничната снимка как “шепна” на ухо на целуващите се уста в уста Хонекер и Брежнев ( щеше да е същото и с рисунка на Живков с Брежнв, но не са удостоени с тази чест на Берлинската стена).

 

27 мнения за “Ех, дано отново дойде 10 ноември, че пак да ни освободят (журналистиката)”

 1. Било е някъде в разцвета на “застоя”. По една от т.н. черни радиостанции имаше голямо интервю с известният не само сред дъртите с умалителното си име СБФ-Симеончо. И тогава беше върло обтекаем. Тъкмо разочаровано да врътна копчето, беше към полунощ и разгеле хубав въпрос. Как у нас ще дойде голямата промяна. Наострих уши. Царичокът този път бе пределно ясен и категоричен. В СССР задуха ли друг вятър той неименуемо довтасва и у нас. И, ти да видиш, все и позна.
  Натам отивам работите и днес. Плюс раздвижванията в Америка по Законът Магнитски и РИКО. Янките бавно запрягат но после, га са готови, да не се им насреща. Тази комбинация, битката между кремълските кули и отзвукът у нас и действията на които трябва отвъд голямата вода е убийствена за Моделът КОЙ.
  Много мина, мъничко остана.

 2. GEORGI NIKOLOV,винаги въздишам,като прочета завършека на почти всеки Ваш коментар”много мина,мъничко остана”.Оптимист сте.

 3. “Защото България е малката Русия.”
  Това казва всичко, бъдете жив и здрав.

 4. Всичко,така картинно разказано от г-н Инджев ще си остане неразбрано от умниците,които по силата на временните обстоятелства сега са компетентни по всичко.Начело с Него.
  Трябва отново да избухне парата на нов 10ти ноември за да се види кой на кого е сват и на булката брат. И перестройка ще има,но трябва ли тя да бъде чакана.
  На Г,Шикерова моите почитания.Знае се защо.

 5. Отново ще подчертая – по мое мнение всеки разумен човек е русофоб. Фобос е страх, не омраза. А да се страхуваш от днешна Русия /РФ/ е повеля на инстинкта за самосъхранение у всеки нормален, здрав индивид! Защото РФ е опасна империя! Нейният собствен народ е несвободен и това според управляващите я е нормалното му състояние. Нещо повече – днешна Русия проявява абсолютна непоносимост към всяка чужда страна, чийто народ е успял да отвоюва свободата си. Модус вивенди на днешна Русия е неистовият стремеж да завладява, да заграбва, да подчинява всичко неруско, всичко което не разбира, а когато не успява да го постигне, у нея избухва фанатичната жажда да го унищожи!Днешна Русия е “Горна Волта с ракети”, бензиностанция с ядрени боеприпаси, достатъчни да унищожат човечеството! Днешна Русия продължава /както СССР/ да бъде “Империята на Злото”, подменила силата на правото с правото на силата. Днешна Русия е уродлив гном-гърбушко, разлагащ се от мизерия, болести, наркомания, алкохолизъм, престъпност и непомерна алчност, зинал с прогнила паст да захапе планетата ако тя не се съгласи да заприлича на него!
  Благодарение на своя еничарски корпус Кремъл и до днес продължава да контролира страната ни и да я дърпа в блатото на собственото си убого съществуване, въпреки формалното ни членство в НАТО и ЕС. На всеки българин трябва да бъде ясно, че страната ни няма да тръгне по пътя към своя просперитет, докато не отнемем изцяло и окончателно властта на еничарите-русофили!
  Другото решение предполага очакване на срив в управляващата система на Русия, с надеждата да се появи нов Горбачов и по силата на принудата страната ни да бъде изключена от сферата на руските апетити, а като следствие петата колона, оставена без подкрепата на Кремъл да се спихне. Това решение би оправдало прогнозата, че последният комуняга няма да умре в Русия, а в България.
  За моето и следващото поколение второто решение не е решение!

 6. Иво за протокола да уточним. “Реакцията” на миролюба бенатова в нюзрума на БТВ на 11.09.2001г. не бе ли подскоци до тавана при вида на рухващите се кули в Ню Йорк. Сигурно е било убедена на 1000%, че се сбъдва детинската ѝ мечта да види краят на империалистическа Америка.
  А днес, амортизирана самата тя е натирена от съперничещо се крило на Моделът КОЙ на борсата. А там видимо никой не я чака с отворени обятия. За всяка риба някой ден винаги се намира по-голяма риба.

 7. Кога ще ги стигнем … поляците:
  “Празнуваме покупката от Полша на голямо количество самолети Ф-35”, това съобщи американският президент Доналд Тръмп относно постигната договореност с Полша за покупката на изтребители-бомбардировачи от пето поколение.

  Запознат с положението по този въпрос полски източник по-рано заяви пред РИА Новости, че властите в Полша се надяват да ускорят получаването на американски бойни машини Ф-35, ако САЩ отменят доставката на такива самолети за Турция. През март военният министър на Полша подписа план за техническата модернизация на въоръжените сили до 2026 г. В рамките на тази програма е предвидено закупуването на 32 многоцелеви самолета пето поколение до 2026 г.”
  Ето как става – харчиш пари както /където и за каквото/ трябва и ставаш по-богат и …по-силен.
  Първо – Ф-16 и после плажове, платноходки и яхти…
  Щото на пчелата /въпреки ищаха ѝ да събира мед/ ако ѝ извадиш жилото – УМИРА!

 8. За съмняващите се. Вижте филма на HBO “Чернобил”
  Може би ще помогне някакси

 9. Илюстрaция към коментара на G. Nikolov: ‘За всяка риба някой ден винаги се намира по-голяма риба’ – shorturl.at/tHRV4

 10. @ GEORGES NIKOLOV

  Обнадеждих се, че не само аз помня свидетелството за злорадстването на Бенатова по повод рухването на кулите в Ню Йорк! Помня и възторжените й репортажи (в стил БНТ от 60-те години на фона на Подмосковные вечера и други носталгични пошлости) от Санкт Петербург, уж по повод атентата в метрото им, но акцентът на филмчето определено беше апологията за светлото бъдеще и СИГУРНАТА кариера в държавната администрация на българските младежи, отишли да студентстват в Русия. И много други подобни спомени (като изпълненото й с благоговение интервю с дъщерята на Че Гевара) от журналистическата й дейност имам!

  https://nova.bg/news/view/2017/04/23/180223/%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%82-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3/

 11. НАЙ-СЪЩЕСТВЕНОТО ЗА ТАЗИ “НОВА” МАКЕДОНСКА ПАРТИЯ Е, ЧЕ Е ПРОРУСКА!

  Проруска македонска партия: Кажете истината, че българите са с татарски произход
  (какъв е генът на българите и македонците и идентичен ли е днес се доказва много лесно, с генетичен тест, както и кой точно доста по на север има татаро-монголски ген) 🙂

  Очевидно от македонска страна в Комисията има македонци с изгубено национално чувство, щом подаряват на България македонската история, се казва в съобщение на партията

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/proruska-makedonska-partiya-kazhete-istinata-che-balgarite-sa-s-tatarski-proizhod

 12. КИЛИЕВА, не разбрах “въздишката” с какъв заряд е.
  Моят оптимизъм се основа най-вече, че това с което се борим по един или друг начин е ненормално до уродливост. И у нас и у матушката. Няма как в 21 век да прокопса когато след има-няма десетина години, в голямото си мнозинство ще има професии на които дори днес не им са измислени имената. На немалко хора в разцвета на силите им ще им се плаща за да не ……. работят. Как да ги видим т.н. силни на деня и у нас и там готови за тези неизбежни предизвикателства. На всичкото отгоре са некомпетентни, некадърни и мързеливи. И Баце и политгуруто МУ пут.ин имат сал една цел. Да се спасят от сегашните си позиции оставяйки им краднатите милиарди. На нашият хич не МУ се ходи в СЦЗ в килия с южно изложение, при бай Ставри, строг но справедлив. А вероятността джуджи1 сам да запраши за Лефортофо за да спаси кожата, не е сигурно на 100% никак не е призрачна. Въпрос на технологично време.
  Банкянското слънце пак, по сведение на Агенция ЕЖК, далеч по-надежден източник от пееФските медии, ще прави, ще струва но ще устиска кат премиерин до избора на нов главен прокурор. Иска да има решаваща дума при “избора” на наследник на Цацата. Чадър МУ трЕбе на Бочко.
  И те, така.
  Много мина, мъничко остана.

 13. Нова тел. от малката русия не трябва да ни интригува ,както и останалите средства за масова дезинформация.Тя,както и останалите, е отдавна превзета.Обслужва и храни само повредени чипове.Така че този театър но (на маските) , не японския-а руския…Пробутват посланието,че слугите им от “големите” медии са в същото положение като Иво Инджев, Бивол и другите.

 14. Баце, преди няколко месеца, га още се одумваше да ги бъде ли фантомите или ДА, се одума, че трябвало да се облегнем на сухопътната армия, щото нъл тъй, тя била “царицата на боя”. Ето, след Ф-16 наред са Абрамс-ите.
  Никакви Армати, дето закъса на генрепетициата по време на честването на 70год, от победата във вов и струва майка си и баща си, на практика е непродаваем, вкл. и за вътрешни нужди не могат да противодействат на този танк-чудо.
  Вижте видеото. На инглиш има всички разяснения. Цели 13 минути.

  rusjev.net/2019/06/14/novyiy-tank-abrams-mashina-poluchilas-prakticheski-neuyazvimoy-video/

 15. @КИЛИЕВА, мен ме зарежете. Но вижте какво редят разбирачи и то далеч не от “нашите хора” там за близкият и неизбежен край на путинизма. Някои му дават от половин до година и конец. “The life is life a жизнь уходит”.
  https://publizist.ru/blogs/111498/31576/-

 16. От предаването “ЕвродикоФ” тази вечер стана ясно, че който и от двамата кандидати (кошлуков, или сашо диков) да спечели конкурса за шеф на БНТ, резултатът ще е еднакво плачевен! Сашо е извикал Георги Георгиев да упражни правото си на отговор и през цялото време го прекъсва и защитава колегата си от канал 3!

 17. До ЖОРЖ:
  Зарежи, приятелю! Това е пропагандна фейк новина. Що не вземат Фактор да пуснат на сайта си една анкета /каквито пускат с десетки/ и да видим какви ще са резултатите? Дори баба Гицка знае, че хамериканците са богати и живеят добре, а рушняците са “прошляци като нас”.
  В най-скапания български град – Видин няма квартал, в който поне едно семейство да не е изпратило близък отвъд океана и всички виждат какъв е резултата.Да не говорим пък за Западна Европа, където са милионите емигранти. Дъртият видински плебс /в това число – заблудените червени говеда/оцелява и се крепи основно на паричките, изпращани от гурбетчиите. А ГУРБЕТЧИИ НА ИЗТОК НЯМА!Защо ли?
  Нали никой не ти казва кой е анкетирал, къде, каква е била извадката /в активна възраст или червени бабички/, какви са били конкретно зададените въпроси…
  От мен да го знаеш – за нашенеца обичта е много обтекаема категория. Хеле пък ако става дума за държави./Нали го знаеш шопския лаф: “Ти го… а то ти вика, че те обича”/. Според мен, правилният въпрос към българите би бил: “Ако сте изправени пред дилемата да живеете или в Русия, или Америка, какъв ще бъде изборът Ви?”
  А иначе – всички са наясно, че и двете държави няма да тръгнат да ни нападат/”освобождават”/, щото едната няма какво да ни вземе, а другата – чл.5 ще ѝ се отрази фатално.

 18. към GEORGI NIKOLOV | ЮНИ 14, 2019, 18:06 :
  г-н NIKOLOV , ето ви този линк:
  https://www.mediapool.bg/kokinov-kam-borisov-za-tsatsarov-ne-mi-se-podsmihvai-ti-si-go-izbira-news205766.html
  Вижте какво е казало банкянскоТО човекоподобие след като си е “избрало” сегашният си “главен” “прокурор”, и то само 2-3 месеца преди това!
  Същото щс стане и сега! След като цацата го предаде само след 2-3 месеца , след като Боко го “избрал”, то банкянското човекоподобие не трябва да очаква ,че и следващият няма да го предаде, дори и ако пак е негов личен “избор”!
  Да припомним на Винету Банкянски ,че цацата беше срещу него при “иаборната” афера- Костинбродь, и че никой прокурор не може да му гарантира “чадър”, особено сега , особено след като е натрупал достатъчно вътрешни и външни врагове , много повече отколкото бяха през 2013г.!
  Така че , сега, само един главен прокурор вече НЯМА да му е “достатъчен”. Особено след като не му беше “достатъчен” и през 2013г., когато все още не беше натрупал сегашните зависимости и ЛОБИстки ПОРЦИИ ,които вече са няколко десетки и стотици МИЛИАРДИ! НЯМА как, въпреки неговите сегашни инфантилни “прокурорски” самозаблуди и постоянен примитивизъм! Това да не са му свещените ловни полета на неговите калинковоКРАСНокожи “съветници” от “партията” му – герб!

 19. П.П. След всичко това , г-н NIKOLOV, колкото по-РАНО банкянскоТО човекоподобие си подаде ОСТАВКАТА, толкова по-вероятно е да няма нуждата от “чадър” на свой собствен личен “главен””прокурор”! Никакъв главен прокурор не може да му гарантира това! И костинбродският случай МУ го доказа БЕЗапелационно……..
  За това – ОСТАВКА! НЕзабавно! ВЕДНАГА!
  ОСТАВКА!

 20. Павле, не мога да не се съглася с теб. И аз когато “колебаещи” се ме питат колко Америка ми е на сърце, отговарям.
  Бих отишъл там да изкарам остатъка от дните си само ако съм изправен пред дилемата, отвъд голямата вода или матушката. Дърт съм вече за резки и дълговременни ходове. Именно заради твоите съображения аз съм фен на референдум НАТО или неутралитет, ЕС или ЕАС. Тогава и най-върлите петоколонци ще предпочетат сегашното.
  От североизток рублите намалят с геометрична прогресия а и никаква гаранция, че ако се обърне вектора ще ги огрее “новото време” поне на същите им властови позиции.

 21. @RICOшетниковь, от твоите уста в божиите уши. С едно наум. Баце бе изтемарен курвенската по костинбродската афера от Цацата но после заиграха и много други от силните на деня се облажиха в абсолютен синхрон.
  Повече разчитам на Законът Магнитски и РИКО.
  Много мина, мъничко остана.

 22. Браво на Павел Тинков за точния анализ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.