Дългата памет за Дългия: няма такава заб(р)ава

За разлика от (почти) всички всички коментатори не смятам, че Слави Трифонов е обречен на бърз провал като политик. Защото имам доказателства със задна дата: той е в политиката от много години и успя на това хибридно поприще както малко негови подобия – успелите имитираха него, а не обратното. Участвал е два пъти в предаването “В десетката” по моя покана като водещ именно в качеството на политик, в каквото се беше изявил в своето шоу. Не посмя да дойде сам на дуела. И двата пъти си взе главния сценарист Росен Петров за секундант. Пак ще стане нещо подобно- като във вица за Вуте, комуто Пена се присмяла, че не може да изпълни сексуалната си закана към нея, а той отвърнал, че щом е така ще наеме човек да свърши тази работа. 

Слави Трифонов си отива от БТВ след като изстиска и последната възможна капка телевизионна популярност. Приземява се от висините на големия майтап в реалния живот със собствен политически проект, финансиран от успешната му дейност в областта на заб(р)авата в държавата. 

Краят на шоуто му на най-успешен шут у наше село е форма на продължаваща деградация, която обаче е хранителна среда за значима политическа роля.

Трифонов се възползва от правото да си трае за скандала около принудителното ми напускане на телевизията, в която царуваше. Мълчанието му беше  част от омертата на статуквото. Беше в него, кацнал на най-високо ниво в отбора на Георги Първанов и Бойко Борисов, с които, противно на грижливо градения си образ на бунтар, поддържаше лични приятелски отношения извън екрана.  И ги защитаваше срещу моите (не)скромни опити да ги разоблича – например в книгата “Президент на РъБъ”. 

Негови служители ме излъгаха, че предаването му не разполагало с архив, от който помолих да ми предоставят кадри как Първанов присъства като гост в публиката на “Шоуто на Слави” през 2003 г. в обкръжението на двама свои близки пернишки приятели, герои на разкритията ми за президента. Единият от двамата явно най-близки негови  приятели беше подставеното лице, придобило по документи мезонетите, заради които стана скандала, довел до моето напускане на казионната журналистика завинаги. Другият пък беше направо “самоходен скандал”, бидейки скандално известен в Перник митничар, съден за голяма финансова злоупотреба, но оправан накрая по време на царуването на Първанов, на когото беше подарил автомобил в присъствието на голяма приятелска компания.

Не бих се връщал към това минало, ако то не беше ориентир за настоящото бъдеще на политика Трифонов, който ( с уговорката за пълна секретност ) си поръчваше социологически проучвания за своите шансове в политика още по времето, когато беше върховен хищник в програмата на БТВ, ловейки шарани през телевизионните екрани .

“Дългия”, както го наричаха някои, може да се смята за твърде голям, за да отговоря на “дребните” (ми) реплики. Но дългата памет за неговия колаборационизъм с окупаторите на властта у нас ще продължава да настоява за яснота на сцената, обвита в мъглата на заб(р)авата.

Няма такава заб(р)ава.

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://clubz.bg/86155-shouto_svyrshi_da_jivee_shouto_eto_kakvo_shte_pravi_slavi

25 мнения за “Дългата памет за Дългия: няма такава заб(р)ава”

 1. А, бре, щом сайдера стана от водачите/пастирите на нацията, щом делянски също е лидер, щом бараков нахрани с кебапчета и стана “евро””депутат”, да представя татковината пред света, та един слави ли няма да стане.
  Мили боже!
  Това е
  Портретите им по стените.
  Гледат ни и лъчезарят. Осветяват нацията, дето ги е избрала, сочат й правилния път.

  Тоя пък, Жаир, президентът на Бразилия, няма си работа. Миналата година сам предложи на Америка страната му са предостави база. И купува някакви американски Ф-ове.
  И сега, Америка предоставя на Бразилия (като и на Аржентина) Статут на Основен партньор извън НАТО (Major non-NATO ally – MNNA).

  Те САМИ Искат. Да станат приятели и се съюзят (с русия ли?). Сами предлагат.
  Ние туряме “вето”.
  Тури му пепел.

  https://topwar.ru/160808-brazilija-poluchila-ot-trampa-status-sojuznika-vne-nato.html

  Но,народът избра Жаир, смени Дилма. От комунистическо котило тя, увеличи корупцията, направи се на социалистка, сечено гледаше на Америка.
  Народът там май вижда.
  Забелязва, избира, сменя.
  Май знае какво прави.
  Знае какво иска.

  Президентът на Грузия (не “от НАТО”):
  “Знаем си ги руснаците, с тях e все в напрежение”
  https://www.dw.com/en/georgias-president-salome-zurabishvili-we-are-used-to-tension-with-russia/a-49571715-0

  Президентът на България (“от НАТО”):
  “Долу санкциите от Русия!”
  “Вето за американците”

  С други думи, “Да продължава окупацията на Крим, направо да стане русия”
  Ами България един ден???

  Народът ни бил готин, само началниците му били калпави, президенти министри депутати.
  Като е “готин” народа, “готини” началници ли си избира?
  И откъде са всичките тия началници – нали и те произлизат от същото население, от същия народ? Едни от нас, наши съседи, наши съграждани.
  Всъщност, какво е “готин” началник в представата на народа? Какво е “готин” начин на живот, готини стандарти за следване, “готина” държава като постижение и образец?

  Кой е “виновен”??

  Ха ха ха ха….

  ДОКОГА!?

 2. Не съм сигурен, дали Дългият превърна политическия скеч в нещо банално, или политическият скеч превърна него в нещо банално. Но винаги съм имал усещането, гледайки го, че преиграва, че фалшиво патетичен. Същото усещане имам и за повечето от сценаристите му. Тъй като самата политика все повече се превръща в скеч, възможно е да има успех. Зависи от менторите, които ще го подкрепят. Колко дълго ще “устиска” опозиционната поза.

 3. След като пратихме двама руснаци в ЕП, щом Слабаков е евродепутат, щом Барековщина стана мерило…. какво е Този да е политик? При необразована, опростачена човешка маса всичко е възможно.

 4. Благодаря Ви, г-н Инджев, за всичко, което помните. По-наивните от нас си мислеха, че всички грешки на растежа ще отпаднат от само себе си по логиката на природните закони. Тук обаче те са забавени по всички възможни (и незаконни) начини. Дано природата все пак вземе връх.

 5. Жорж Ганчев – “героя” с китарата от родния ни тв екран през ранните 90-те години.

  Волен Сидеров – от тв предаването по СКАТ – “АТАКА”

  Николай Бареков от тв предаването по ТВ7 – “България без Цензура”

  Слави Трифонов – ” Няма такава държава”

  Е, Ред е и на Професора Вучков са стане политическо лице ,който продължава да не вярва на очите си……..

 6. За мен, нямам избор, не ми остава нищо друго освен, при това напълно заслужено, да отправя към горният БОКЛУК, определително фирменото дългооооооооооо ДГД!
  Прогнозата ми е, няма да го бъде. Вярно е, дошло е време за несистемни играчи тук и там по света и у нас но слави Трифонов е отдавна напълно изхабен. Ще го играе и тако и вако но колцина ще се Фанат на плитките МУ номера.
  Ще да видим.

 7. Междувременно за Пентагона се изпълняват оръжейни доставки за скромните за има-няма 2 трилиона бакса.
  Годишният военен бюджет на матушката който е съпоставим с този на СА гони умопомрачителните и а-а да ги стигне, ама засега-нанай-50 милиарда, “зелени, девалвирали”.
  http://www.focus-news.net/news/2019/08/02/2686121/tass-stoynostta-na-osnovnite-programi-na-sasht-za-pokupka-na-vaorazheniya-nadvishava-2-triliona-dolara.html

 8. Да “Курица не птица, Болгария не заграница”, в смисъл “Няма такава държава”, та това новата партия на Слави!

 9. Колкото и да мажем конкуренцията, резултата ще си остане същия, щом Тренера на отбора не става.
  Слабия отбор не печели мачове. А липсата на енергия и желание за победа не събужда интереса на публиката.

 10. Макар и не съвсем по темата, пиша, за да споделя две нови думички, които чух от приятели:

  ‘водоносник’ – доносник на прокуратурата относно ‘вълшебници’, опитващи се да хакнат пръскачни системи, отговорни за стабилността в Булгаристания

  ‘олигофрентура’ – българската прокуратура

 11. Приятели, съмишленици, драги Иво, Аз съм настрани от темата, но нямам избор от това, което ме вълнува.Наглата и безсрамна управленска върхушка от некомпетенни “специалисти” допусна гаф, който според мен има измеренията на КТБ Х 3! Допуснатото разпространение на болестта между прасетата в България е ужасен удар върху 1 милион работещи в различните области свързани с производството на месо. Ударът е ужасен с неизмерими последици. До този момент борисов не свиква КС за НС, което говори за въпиюща неяснота върху проблема и жесток удар върху всички живеещи и работещи в нашата страна. Бих казал, дори победата с поръчката на американските самолети бледнее пред случващото се в момента и мрачното бъдеще на всички в нашата Родина. Бих казал-късно е за каквито и да са действия, но трябва правителството да започне от някъде. Нека подпомогнем с действия хората пострадали от хаоса в държавата. Как да стане не ми е ясно. Моля помислете!

 12. До колко някой има шанс в българската политика се изяснява от отговорът на въпроса: “Кого предпочита да овластява българският избирател с гласа или пасивност си – прости, но изключително нагли селски тарикати или интелигентни, принципни ‘балъци’?”. Трифонов определено има шанс. Тъжното е, че докато народът овластява нагли селски тарикати, друго освен да го доят, стрижат и “оправят”, не може да се очаква, защото селските тарикати стават само да водят стадо, но не и народ и държава!

 13. Сещам се пак за Алекс.

  Такива като него доказаха колко е Съвместима България с Америка и Европа. Няма никаква принципна разлика.
  А такива като тяхната противополжност, техните критикари и отхвърлящите ги, те само съдействат на борбата на русия да докаже обратното, че България си е русия и българите са един вид русняци (“станали московци”, както казва една нарочна и популяризирана песничка). Че българите стават лесно русофили, мисълта им и обръщането към русия и заучаването на всичко руско и бърборенето на руски не са придобит рефлекс – ЕНИЧАРСКИ Руски навик, просто тяхна част от тяхвата природа.
  Но вторите, за тях все още се мисли нормално, тяхната връзка с русия е нормално, тяхното служене на москва и кгб е нормално. Нормално е да имат паметници те, улици с имета, хиляди национални изменници: г. димитров, ц. радойнов, и. винаров, н. вапцаров. Комунистически и други руски терористи и слуги.
  Докато такива като Алекс, Георги Марков, за тях витае все още “невъзвращенец”, враг, слуга на ЦРУ, измислени от същото кгб. Та ако Алекс е бил анализирал и докладите му са ползвани включително от Белия Дом и ЦРУ, това е ЕДНА БЪЛГАРСКА ГОРДОСТ.

  Сещам се и за Стамбо. Някои го поменаха тези дни – браво и за това!
  Липса – една голяма празнота.

  ВЕЧНА ПАМЕТ НА ТАКИВА БЪЛГАРИ!

 14. Сега дългия ще изтегли късия!
  До сега дългия хибридно си правеше милионите за сметка на политиците , сега вече ще е от другата страна , и сега той ще е в светлините на прожекторите, а не извън тях, както беше до сега!
  Защото в политиката не е както в шоуто му, само да търсиш забавната страна! И само да печелиш “славата” и парите си от това! Както беше до сега!
  И за това не може да се очаква ,че дългият и “екипа” му могат да предложат нещо друго , освен див “консервативен” пУтлериотизЪм и популистки провинциализъм.
  Също както всички случайни популисти през “прехода” – ж.ганчев, Кобурга , ж.виденов, луканов, попов, станиШЕФ и разбира се най-популисткият “вождь” през последните 30 години е калинковоКРАСНОкожият МУТРОмилЮционеропитек-бокоТИКВАТА!
  И не виждам какво “повече” може да предложи дългия, отколкото най-“успешният” популист – Винету?????
  Но , все пак , основното ще е как ще реагират бокоТИКВАТА и “медиите” на “ПРЕуспелият” бизмесмем – пееФски. От тяхната реакция на преминаването на дългия в политиката ще се види , дали дългия ще е новата им патерица, на която ще се крепи властта им, и дали той ще е новият им “балансьорин”!

 15. Да се очаква чесност и почтенност от глави дългия е твърде наивно. Спомням си референдума, с който беше успана публиката и използвайки резултатите управляващите могат да си правят каквото искат. Опонентите не можеха да се чуят по медийте по простата причина, че трябваше да плащат луди пари за телевизионно време, докато главуняка облъчваше публиката колкото си иска. Единственият политик тогава, който се противопостави смело на тази манипулация беше Радан, който отиде на тяхното сборище в НДК и им заяви в очите, че са мошеници, но кой да чуе. Няма да се учудя, ако идеята е постепенно да замени геройкото и така докато съвсем се спихне тази държава.

 16. Драги РОБЕРТ,

  Намирам много логика в каквото казвате.
  Сделката за Ф-16, приключена обявена.
  Скоро последва пробива в НАП.
  Скоро последва чума.

  Източници – “неясни, неизвестни”.

  По нета и без това е трудно установяване. Така може и да си остане. По прасета тоже. Мини край няколко свинекомплекса, пръсни с ампулки, като покрай Скрипаловия дом.

  Та руските шпиони се разхождат както искат в страната ни. Ръководят от София операции чак в Черна гора, Сърбия, Македония. И други у назе, и после, след година се установява, че някои и в Русе бил тровени.

  А президента ни ги защитава. Няма да гоним дипломати, означаващо “стойте си тук спокойно, влизайте и излизайте от страната както си искате, по ваше усмотрение и на кремъл, правете си работата необезпхокоявано”. И те и това правят.
  И пак нищо. Пак никаква правителствена реакция. А и никакво информиране на обществеността. Пълно мълчание. Парализа, скованост, търкане на задници в столове. Да не дразним, т.е. да заемем страна на кремъл. А и въобще да не ги поставяме под съмнение!

  Ние сме си приучкани, обичкаме, братята.. условният руски ЕНИЧАРСКИ рефлекс, у толкоз българи.
  Без тях не можем…

  Румко си е техен резидент. Пак ще заеме тяхна страна…

  ИМА ЛИ ГО НЯКЪДЕ ПО СВЕТА ТОВА БОЖЕ!
  ИМА ЛИ НЯКЪДЕ САМО РУСКИ ПОСЛАНИК ДА КАЖЕ 80 ПРОЦЕНТА!
  СРАМ И ПОЗОР!

 17. Шоумените не са за подценяване,вижте Пепе Грило,Зеленски-постигнали са повече от очакваното,просто надценяваме нивото на електората.

 18. Доста ми е тъжно да призная едни факт,българите в голямата си част са сеирджии и много се радват на ей такива доста просташки и много простовати похвати за промиване на мозъци.Не гледам това тъй-наречено шоу от 2000 година,когато Дългия успя да съсипе репутацията на доста свестни политици и направи всичко,което му беше заповядано за да ни докарат негово величество и вкарването на страната в една спирала на разруха,не само морална за съжаление.

 19. САЩ:
  “Нови санкции за русия заради Скрипал!”

  Резидент румко (по съвместителство “президент”) + “бе””се”пе:

  “Никакви санкции за русия, долу санкциите!”
  “Няма доказателства!”

  Т.е.:
  НЕ приемаме британските и останалите европейски и американски разни там “доказателства”, афери. Та то англичаните са го тровили! Русия е невинна! Като в Черна гора, като в Македония, като за Пътническия самолет над Украйна, като за окупацията на Източна Европа, като за Лагерите, като за Райхщад, като за ВСИЧКО НА СВЕТА!
  За всичко е виновна Америка, Америка, бе, не е ли ясно на всички!

  българската руска партия…..

  https://www.bbc.com/news/world-us-canada-49210340

 20. Съгласен съм с много от нещата написани до тук. Трифонов, какъв то и да е, в сегашната ситуация има възможност да повлияе реално и сериозно на изборни резултати. Как е получил тази известност и възможност е друг тип анализ. Реално той ще отнеме гласове от всички партии и ще обере част от негласуващите до момента граждани и с този потенциален факт трябва да се съобразяват всички сериозни анализатори.
  Сега аз очаквам от него да се произнесе по всички основни проблеми на държавата, а не само за субсидията на партиите, за да си съставя представа за неговата бъдеща дейност.
  Искам да разбера какво мисли по въпроса за изборът на гл прокурор, за проектите Южен чеп/поток, АЕЦ Белене, възродителния процес, корупцията по високите етажи на властта, приоритетите във външната политика с Русия, Турция, Сърбия, Северна Македония. Искам да знам какво конкретно ще предприеме за свободата на словото, включително и за кадрите от предаването с Гоце. Искам да знам какво мисли за ДС, Тодор Живков, царя, Бойко Барисов, Цветан Цветанов, ВСС, “законните” апартаменти на властта…. Корупцията в БФС….За образованието….
  Искам да видя неговите номинации и репутации за кметове и депутати.
  Ако отговори на тези въпроси, ще знаем какво може да очакваме.
  Всеки има право да се променя и израства не само нависоко, дори и Трифонов.

 21. Слави е травестия на злото с институционализирането и налагането на чалгата и омаскаряването на Иван Костов. Слави отдавна се е записал с тъмни букви в българската история. Неговото невежество е от най опасните, защото е тотално лишен от казуалност и отговорност. Нямането на такава държава се случи не без неговото активно участие, в отбора на всички вредни за българския народ задруги на злото.

  https://www.youtube.com/watch?v=hDs3ooIPwsw

  П.П Съзнателното не приемане на вина. Не пречи на възмездието, не пожелавам на никой да бъде като Слави в житейски план, майната им на парите!

 22. Чета Иво Инджев, защото искам да знам и разбирам хитростите в света на политиката. Но така също винаги чета и коментаторите след статиите. Очаквам деня, в който повечето избиратели в нашата България ще са толкова будни и интелигентни. Тогава ще изберем когото трябва…Мечтая!

 23. От прочетеното тук и в други източници партията на чалгаря изглежда е поредният напън в плана Решетников. Възможно е КГБистите да са стигнали до извода че БСП няма потенциал със застаряващия си и поради това свиващ се (като абсолютна стойност) електорат. Чалгаря е опит да се привлече голямото просто мнозинство; поне така си го представят кукловодите след годините изкореняване на културата и образованието. На този етап не мога да преценя дали ще им се получи. Градският електорат едва ли ще лудне по чалгаря. В прованса може и да успеят, но за щастие в градовете са основният процент гласоподаватели.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.