Премиерът – слънце изкукурига, изказа се като слънчасал и за румънската туристическа “златна кокошка”

 

 

 

 

Не е заради жегата. Нашият властелин Борисов така си приказва като слънчасал и през декември. Нищо , че звучи като прегрял и от препиване турист в чужда държава, която не познава. Това е обяснението за необяснимите глупости които изрече по адрес на румънските туристи в опит да се хареса на кметове на среща с тях в Пазарджишко по повод свинското клане, вдигнало на бунт срещу властта (му) свиневъдите в държавата (му).

Днес руските туристи са на пето място по брой чужди посетители с  цел отдих в България и делът им в класацията спада. За сравнение – понеже руските туристи са единица мярка в това отношение  по силата на нашенското подмазвачество на Москва- румънските туристи отдавна държат първи позиции по този показател. Подобно на германските и особено сумарно на гостите от ЕС, чийто брой надхвърля в пъти бройката на руските туристи в България. Но да сте чували Борисов някога да се подмазва на когото и да било от европейските му колеги с възторжени отзиви за приноса на туристите им за българската икономика, както редовно правят той и неговите подчинени по разни форуми ( специално организирани при това) на руския туристически фронт у нас?

“Сигурен съм, че чумата я докараха румънските туристи. 57 000 коли влизат от Румъния всеки ден през “Дунав мост”. Ходят, ядат, хвърлят. Няма какво да направим. ЗамогнАха се хората. Сега ходим и чистим, чистим”, изтърси Борисов, цитиран от Фрог нюз, в типичния си стил да говори преди да помисли какво всъщност казва. Румънското външно министерство реагира остро, но за притъпявне на ефекта от нея нашенските медии се правят на слънчасали за нея, докато и този гаф на Началника не бъде замазан от самия премиер-слънце с някое негово “уточнение”.

Да започнем от факта, че през Румъния в България преминават и други туристи. И не толкова от запад, колкото от североизток. Познайте от коя държава!

Познахте. Това е държавата, към чиито туристи Борисов не само не смее да отправи какъвто и да било упрек, но ги е превърнал в крайъгълен камък в блатото на своето раболепие пред нейния вожд Путин и всеки друг важен руски събеседник. Не минава демонстрация на дружбата с режима в Москва, на която българските комплексари да не отбележат със задоволство, характерно за угодничещи слуги, колко хубаво си сътрудничим с Русия в областта на туризма и как сме щели да направим всичко по силите си то да се задълбочава. 

Вече споменах в друг (кон)текст, че чумата по свинете в България е нещо като ехо от османското ни минало, когато Османската империя системно се е обезлюдявала. Безнадеждно е изостанала от Европа и по население в резултат на факта, че отказала да възприеме европейският пример да спира чумните епидемии чрез карантина. Днес, оказва се, умението да предотвратяваме една чумна епидемия чрез карантина, което европейците приложили за последно през 1720 по южното френско крайбрежие, не ни се удава. Вместо всевластният Борисов да си признае вина, той се държи като пехливанин с обвинения срещу съседската “златна кокошка”( ако можем да наречем така румънския туризъм с етикета, който презрително са ни лепнали руснаците на нас – нали за тях не сме “курица”), която с лека ръка коли.

Защо това е възможно тук? Ами защото Борисовата безпардонност е отражение на факта, че наистина сме възприели ролята на кокошката, която  нашите “братушките” могат безнаказано да подритват с червените ботушки. Сами се определяхме по време на съветската окупация като такива с веселото кудкудякане колко сме си близки с руснаците, които не ни смятат за чужбина. Виж, румънците, също по “исторически причини”, беше позволено да мразим. И дори да им се подиграваме  на нещастието техният комунизъм да е още по-див и варварски от нашия ( ако перифразирам Георги Димитров, който заявил на процеса в Лайпциг, че всеки фашизъм – макар да има само един такъв – е див и варварски).

Няма българин, който да не е чувал патриотарската история за шопите, които прогонили със сопи румънските нашественици, нахлули от север вероломно, докато храбрата ни войска се бие срещу всички останали балкански съседи по време на Междусъюзническата война през 1913 г. Същевременно на пръсти се броят българите, които биха посочили подстрекателската роля на Русия за антибългарското обединение на  същите тези съседи, подбуждани да накажат младата българска държава за дързостта й да отхвърля руското попечителство и да се обръща към Европа.

Два пъти съм уличавал Борисов в невежество, в резултат на което твърди, че България била обявила война на СССР, макар да е точно обратното. Готов съм да си счупя клавиатурата, ако е чувал и за руската роля във връзка с върховното дъно на националната ни покруса, която кара Иван Вазов да напише в най-острата фаза на трагичните за България бойни действия през юни стихотворението “Аз съм българче”. А три години по-късно, когато Русия, под претекст, че помага на братята румънци срещу непослушните “братушки” на юг и напада България, Вазов доразвива тезата си за българското свободолюбие и този пък директно обвинява Русия, че иго ни носи ново и че преди да ни “освобождават” руснаците трябва първо себе си да освободят – нещо, за което могат само да си мечтаят.

И знаете ли кое е най-тъжното?  В сравнението ни с Русия, където също имат на върха на държавата самодържец, който може да си позволи всякакво плямпане ( например за буквите от “македонските земи”), ние изпъкваме с колективната вина на избиратели. Докато в Русия никога не е имало смяна на властта чрез избори, въведени формално там през 1906 г., то у нас все пак има такава представителност. Ние си го избрахме нашичкия и той наистина се харесва на себеподобните си, готови пак да му гласуват до дупка – пък ако ще и да паднем колективно в нея някой ден.

23 мнения за “Премиерът – слънце изкукурига, изказа се като слънчасал и за румънската туристическа “златна кокошка””

 1. Имаме си малоумен идиот за управник и едиственото му занимание явно е да ни кара да се търкаляме от смях. Лошото е, че пословичната му глупост е не само комична, но и вредна за държавата. Аз искам това правителство воглаве с този буфосинхронист да си отиде поживо, а после да има за всички тях европейско разследване.

 2. “21 февруари 2013 г. В София се стичат земеделски производители и животновъди, за да подкрепят Бойко Борисов, който предния ден е подал оставката на първия си кабинет. Пред парламента паркират трактори, пристига група гайдари, на жълтите павета се извива хоро. До Галерията за чуждестранно изкуство се появява и ТИР с двуетажно ремарке, пълно със свине. Върху предницата му са опънати плакати „Бойко – кръстник на свиневъдите“ и „Бойко, ако теб те няма, и нас няма да ни има!“ Самите свиневъди надуват тромби и крещят: „Искаме Бойко!“ По някое време от Народното събрание под радостните възгласи на тълпата излиза цялото правителство, предвождано от премиера в оставка. Заради блъсканицата Борисов грабва мегафон, но устройството превключва на режим „сирена“. Тълпата избухва в смях, а любимият й Бойко лаконично коментира: „Т’ва е полицейска работа…“

  Любослава Русева

  С не премерените си изхождания по “свинската чумна афера”, едно към гьотере, Баце реже клона на който седи. И то спрямо ултра хард електората си.
  Много мина, мъничко остана. Моделът КОЙ у киреча.

 3. Това е снимка на цивилни силоваци изтъпанчени да умиротворят рехавият опозиционен протест в масква вчера. Явно денги неть. Освен смях, не разбира се за битите и арестуваните, друга реакция едва ли могат да предизвикат с карикатурният си вид.
  Телевизорът явно губи позиции спрямо хладилника.

  https://ic.pics.livejournal.com/el_murid/16552936/1489736/1489736_original.jpg

 4. Основните руски туристи на времето бяха от европейската част на СССР.За останалите транспорта до Москва беше съпоставим с цената на почивката у нас.Сега около 80 млн.хора от Европейската част са извън Руската федерация.Освен това около 5 млн.имат забрана да пътуват в страни от НАТО или трябва специално писменно разрешение.Осве това около 1 млн.нямат право да напускат страната поради финансови задължения.Отчетете и живеешите в Сибир,далечният изток и ще видите потенциала им за задграничен туризъм,като даже не съм упоменал девалвацията на рублата спрямо еврото и долара-в сравнение с 2013-14 г.е 100 %

 5. Щом като банкянскоТО ПРИМАТоподобие “мисли”, че НЕ трябва да се допускат 60 000 коли през Дунав мост , то НЕКА затвори румънско-булгаристанската ГРАНИЦА! Макар че голяма част от колите не са само румънски , НАЛИ!
  Има и много български коли ,които пресичат Дунав мост в посока към Румъния, които се връщат обратно към НРБ, само след няколко часа, като за тези часове прекарани на румънска територия, българските “куфарни търговци” си накупуват ИЗГОДНИ румънски стоки , защото ДДС върху храните ,лекарствата и книгите в Ръмъния е 2-3 ПЪТИ по-НИСЪК от боковският БАНДИтустань-НРБ, НАЛИ!
  И след като ДДС е ПО-нисък , следователно храните в Румъния са много по-ЕВТИНИ от НРБ, и съответно румънското свинско е много по-евтино от банкянската свинска мас, която си маже на филиите си МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, .. НАЛИ!
  Така че НЕ само румънските туристи са донесли чуната в БАНДИтустана-НРБ! Вероятно румънските туристи са по-малко от половината от тези 60 000 коли ,които всеки ден влизат от Румъния, а по-голямата част са ТРАНЗИТНИ “братушки” или куфарни търговци ,които се връщат с много по-ЕВТИНи храни , стоки и свинско месо , които са си купили от Румъния, НАЛИ!
  И при положение ,че половината от българските “курорти” са празни ,и НЯМАТ достатъчно туристи , то бокоТИКВАТА иска да НАМАЛЕЯТ още повече с постоянните си ТЪПотии ,които ръси за румънските туристи, НАЛИ!
  А , друг е въпрост ,че ОСНОВНАТА вина за пустите български “курорти” е на винетУ и на неговата турористическа “министърка”, които дадоха българските плажове на “концесия” на своите феодално-ПОРЦИОНни ОБРЪЧи, и за това повечето български туристи предпочетоха Гърция и Турция вместо бетонните бантустани , като Слънчев бряг , Приморско и Камчия…. НАЛИ!
  Следователно бокоТИКВАТА и неговата ПОРЦИОНна “министърка” вече нанесоха ОГРОМЕН удар върху туризма в НРБ, но сега банкянскоТО ПРИМАТоподобие иска окончатено да провали целият сезон ,като изгони и румънските туристи ….. НАЛИ!
  Освен огромният спад в туризма , бокоТИКВАТА е причината и за ЛИКВИДАЦИЯТА на целият свиневъден отрасъл в НРБ , НАЛИ!
  И така само от това загубите ще са няколко милиарда, в добавка са и милиардите за “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ” на наглата КАЛИНКА – горанов, който обира всички с ОГРОМНИЯТ ДДС върху храните и лекарствата!
  И ,селд като бокоТИКВАТА смята, че “проблема” е в румънските туристи , то нека да ги спира на границата, НАЛИ! И да пропуска само ТРАНЗИТните “братушки” и куфарните търговци , преминаващи през Румъния! Или още по-добре е банкянското ПРИМАТоподобие да ЗАТВОРИ цялата румънска граница! След това нека и Гърция си затвори границата, а след това Македония , Сърбия и Турция! Защото и булгаристанските туристи могат да пренесат чумата в съседните страни , НАЛИ!
  И след всичко това БАНДИтустана НРБ , ще е вече със ИЗЦЯЛО затворени граници, и няма да има никакъв туристически поток , нито навън ,нито навътре!
  А също така няма да има международни и автобусни превози! Като трябва да се затоври и въздушното пространство на НРБ , за да не може и някой “туристически” самальот да пренесе заразата, НАЛИ!
  И така единствената отворена граница ще е за “безопасните” “туристи” , които ще идват с “миролюбивите” платноходки през Крим, дегизирани като “зелени човечета”, и които няма да са заразени с чума, а само с полоний и новичок , НАЛИ!
  За това ТРЯБВА НЕзабавно и ВЕДНАГА бокоТИКВАТА , “безвъзмездният” “финансист”- горанов, турористическата КАЛИНКА, земледелската “министърка”, както и основната бандитска групировка ОПГ-ДАНС, ОПГ-НАП, ОПГ-цацаратура, ОПГ-МВР……..трябва ВЕДНАГА да си подадат ОСТАВКАТА! ВЕДНАГА! – ВЪН!

 6. Чумата винаги е била една – Североизточна, и никога не са я внасяли румънци, независимо дали става въпрос за политика, икономика, компютърни атаки, или прасета!

 7. В рамките на руското СВР съществува отдел “Екологичен”, който се занимава с био заразите, еко катастрофи и рисковете, касаещи околната среда, естествени и предизвикани замърсявания и биологическите атаки.
  Русия понастоящем се намира в санкционна обстановка, което отвързва ръцете на службите им да действат остро. Включително да подриват икономически Запада чрез отравяне, натравяне, чуми и други.

 8. И пак стана като в приказката /перифразирано/:
  Да ме пази Бог от добронамерената простащина, от злонамерената интелигентност ще се пазя сам!

 9. По повод последния абзац от есето на Стопанина –
  Доброволно и дори възторжено тръгналият след мухата електорат се възмущава, че са го завели на лайно.

 10. Чумата на България = боко плюс румко резидентски + “социалисти” + “патреоте и националисте” + корупция + русия като влияние и присъствие.
  Това е. По-голяма чума от това няма.

  Нито Румъния нито румънските туристи са “чума”.
  Румънски граждани са най-многото преминаващи през България. Не става въпрос за летуващи или живеещи по малко или по много.

  http://www.nsi.bg/bg/content/1969/посещения-на-чужденци-в-българия-по-месеци-и-по-страни

  Пак боко. Пак той. Пак негови бисери. Пак излагация на България. Пак международна. Пак той единствен в ЕС, с манталитет на уличен гамен. Единствен такъв. Единствен не знаещ и не говорещ английски там, сред началниците и ръчичките. И докторат да има, манталитетът и интелектът е един и същ. (комисията за “докторантура” са членове на бекапе, и той е член на “бекапе”, и нашето момче е осигурено с титла “доктор”, с огроооомен принос за науката…)

  Като нямай кой да обвиниш, и си го изливаш на “румънски туристи”. Не става на “руски туристи”, русия я обичкаме, страх ни е, не я дразним като червена мечка. Не става и за “турски”, “Тайипчо го обичкаме”, слушкаме и гледкаме и как путя го обича (нали и двамата са срещу Америка и НАТО). Не става “сръбски”, нали скоро сръбският външен министър ти Зашлеви шамар, пак за такива бисери. Не става и “македонски”, много са малко като “контингент”, а и Македония е обич, за напъхване с нашенска помощ в ЕС и НАТО. Не става и “гръцки”, там почиваме редовно, имаме си къщички, а и не сме свикнали да обвиняваме “гръцко”.

  “Румънски туристи” е БЕЗ никакво ДОКАЗАТЕЛСТВО.
  Само ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ. КЪДЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО?
  Велика констатация на шпионите от данс. После подметната на боко. Като няма доказателства, като НЕ МОГАТ да установят нищо, и стрелят с халосни на посоки в тъмнината, от мъглата в главите си….

 11. Все по видим става резултатът от управлението на чудовищно некомпетентни хора. Единственият критерий за работа в администрацията е лоялността към партията. Професионализмът няма никакво значение. По същият начин се управляваше държавата и до 89г. Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. За това сме свидетели на пробиви във всички държавни структури и пълната им неработоспособност и безотговорност. Това е резултатът от безотговорното и веселяшко гласуване на голямата част от избирателите. Гласуват си за свини.

 12. По тоди повод, отново и отново си припомням афоризма на Айнщайн, че “ВСЕЛЕНАТА И ПРОСТОТИЯТА СА БЕЗГРАНИЧНИ, НО ЗА ПЪРВОТО НЕ Е СИГУРНО! 8-):” И това многократно (да не кажа ежедневно), се потвърждава от нашия “умник” (простак)!!!

 13. Като чета и слушам за простотиите на нашия премиер все се сещам за простака бай тошо дето честитеше новия завод на ботевградчани за полупроводници с пожелание за догодина за цели!

 14. Колеги, искам да ви попитам всички вас основният въпрос – откъде ще се намери свинско месо за СУДЖУКовите ПОРЦИИ на банкянският СУДЖУКоядец??? Явно той ще трябва да мине само на постни манджи, а?!?!?
  От 20 години той беше само на суджукова “диета” и нагъваше до сега само суджуци , но сега , след като унищожи производителите на свинско месо вече няма свинско и ще трябва или да пости , или да започне да изяжда себеподобните си , с които се е обградил…..а дано…. !

 15. Другарят делянски не е гласувал за самолетите Ф16.
  Делянски, блестящ с отсъствието си от парламента, но още повече като директор на данс (държавна, за национална сигурност) и часто от поредна руско-червена резидентура у нас, дпс…

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/delyan-peevski-ne-e-glasuval-v-narodnoto-sabranie-za-pokupkata-ot-sasht-na-boynite-samoleti-f-16

 16. “Трябва да разберем особения статут, което има прасето, особено в задния двор. То е много важен социален актьор, не е просто част от хранителната верига. Чрез прасето българинът достига усещане за екзистенциална сигурност.”
  Харалан Александров

 17. От време оно, та до днешен ден русия винаги се е стремяла да разделя Българи на останалите комшии. Ако се вгледаме в историческите факти, то неоспорим факт че Константиновия мост над Истър (днешен Дунав)строен през около 341г от Константин Велики (римски император от Български произход ) СВЪРЗВА ДВА ДРЕВНИ ГРАДА.От какъв зор ще строи мост който за времето си е глътнал колосални средства, освен ако причината е една:да свърже един народ.Втори неоспорим факт. Константин Велики е строил наново ПЛИСКА, ПРЕСЛАВ,ДЪСТЪР И КОНСТАНЦА. Трети неоспорим факт. Цар (княз) Аспарух ПОБЕЖДАВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ РИМСКАТА ИМПЕРИЯ. Официалната днешна и вчерашна руска (маскирана като Българска ) историография Мълчи или омаловажава този факт. Както и разясняване на ситуацията довела до победа на ” Българските войски над Римските легиони.

 18. @POSTED BY GEORGI NIKOLOV | АВГУСТ 5, 2019, 08:35

  “Чрез прасето българинът достига усещане за екзистенциална сигурност.”

  ВЕЛИКО!!!

  Това през “социализЪма” бе стократно по-валидно!

 19. Жал ми е за хората с прасетата, каквито и да са те.
  А ми е жал и за прасетата. Те толкова приличат на хората, генетично са едни от най-близките ни.
  Звучи майтап, но си е чиста истина.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.