Могат ли “дисидентите” , отпаднали от властта като “русофоби”, да се обединят за промяна на статуквото?

Проруското статукво в България не търпи “дисиденти” във властта. Такъв е в този смисъл бившият вицепремиер Валери Симеонов. Преди него от върха на политиката беше изхвърлен брутално за непослушание пред Москва Лютви Местан. Подобен се оказа в навечерието на неговото прогонване от всички постове в политиката Цветан Цветанов, изтикан на все по-дългата скамейка на наказаните “русофобоби”, резервирана досега съдебно за провинилите се по тази линия министри от реформаторската квота в качеството си на злополучни бушони в схемата на Борисов.

Възможно ли е метаморфоза да претърпи и вицепремиерът Красимир Каракакачов, нападан напоследък като предател на русофилщината заради подписа му на военен министър под сделката с американските изтребители Ф-16?

Това е интересният въпрос без отговор ( поне в рамките на този текст). Повдига го изявление на Валери Симеонов за вероятна предстояща раздяла с ГЕРБ. Казва го на практика и от името на ВМРО.https://www.flagman.bg/article/194441

“Валери Симеонов започна разговора с думите, че снощи, на фестивала в Жеравна, се е срещнал с доскорошния втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, но не пожела да конкретизира какво точно са говорили.

„Ще имаме Коалиционен съвет с Красимир Каракачанов и смятам, че предстоят доста сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ, тъй като държавата не върни в правилна посока. Намираме се в икономическо-политическа криза. Ще извадим на масата тежките въпроси пред г-н Борисов още през септември, защото в последните месеци България получава много сериозни икономически удари. На първо място – състояние на българската енергетика. Още не е решен проблемът с високите цени на тока, вследствие на борсовите спекулации. За съжаление продължава и финансирането на ТЕЦ-Варна на Ахмед Доган с държавни пари и отстраняването на шефа на НЕК въобще не е решение“, коментира Симеонов за флагман.бг.

След това той продължи с тема „Животновъдство“. По думите му на фермерите бил нанесен смъртоносен удар с мерките за африканска чума. Валери Симеонов разкри, че още в началото на избухването на епидемията лично е разговарял с вътрешния министър Младен Маринов и го е призовавал да изолират напълно първите огнища в Русенско, но нищо не било направено, вследствие на което заразата плъзна в цялата страна. „Доживяхме до момента на пълно унищожаване на българското свиневъдство! Честито! Загубихме 2 млрд.лева“, допълни Симеонов.

Третият удар за българската икономика бил в сектор „Туризъм“, който бил тотално съсипан, смята Симеонов. „Плажовете на България са оглозгани от мутрите кочан варена царевица. Изгонихме си и българските туристи и ще става все по-зле“, предупреди лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов повдигна и темата за програмата „Плод и мляко“ – социален инструмент за здравословно хранене в училищата, финансиран от ЕС. По думите му от септември в училищата нямало да се получава нито мляко, нито кашкавал, защото „фирми на ГЕРБ бяха натъпкани да поемат всички поръчки на училищата“. „Мога да говоря и с имена! Измениха се наредби само и само на хранилката да се наредят известни фигури от хранителния бранш“, коментира по тази тема Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ смята, че кабинетът е изпаднал в тежка политическа криза, защото ДПС през последните месеци са възвърнали позиции, които загубили точно по времето на Цветан Цветанов.

 

„Интересно какъв ще е резултатът на местните избори от смесените райони, където Цветан Цветанов беше пробил със създаването на силни организации на ГЕРБ. Тежко и горко на тези хора!“, коментира Симеонов.

 

На въпрос: Означава ли това, че Цветан Цветанов ще помага на НФСБ, или ще прави собствена партия, Симеонов отсече: „Попитайте го него, не мога да говоря от негово име“.

 

При всички положения Валери Симеонов намекна, че предстоят сериозни промени в отношенията на малкия коалиционен партньор с ГЕРБ. На няколко пъти тази вечер се създаде усещането, че той говори и от името на ВМРО, което показва, че действията му са внимателно прецизирани.

 

Симеонов бе категоричен, че не можели да гледат как икономиката на България се сривала в последните шест месеца и не смятали да поемат отговорност за грешките на големия коалиционен партньор.

 

„Очаквайте възраждане на патриотичните сили в България, след като се освободихме от един тежък камък. Сега ще има нова коалиция и това ще се случи още в близките дни“, каза още той”.( Флагман)

След дългия цитат от оригинала, носител на новината, следва кратък коментар тук: рано е за коментар.

Предстои да видим какво ще се случи и дали дръзналите да оспорят макар и с половин уста проруското статукво (бивши) сателити на ГЕРБ в управлението са в състояние да се обединят и да окажат съпротива на завареното положение, което толкова дълго крепяха. 

НА КОЛАЖА ( публикуван в сайта Фактор.бг): Борисов има богат избор от явни съюзници на тайния му сговор с Москва, които се правят на негови опоненти, но са годни за употреба в управлението по заповед от Кремъл.

51 мнения за “Могат ли “дисидентите” , отпаднали от властта като “русофоби”, да се обединят за промяна на статуквото?”

 1. Поздравления на ИВО за хвърляне светлина и върху това.
  Чудесна идея!
  За единение на разумно мислещите.
  То Осман Октай, като го слушах от виделото, та той е Повече Разумен БЪЛГАРИН от половината българи в татковината.
  Отдавна има необходимост от надделяване на национална отговорност. И бъде свален и смален Герб, една бутафория (да не говорим за останалата, почти цяла политическа сцена). Едно продължение на политиката на ком-соц партията, откъдето и на русия. Ако няма промяна, боковизмът ще продължи още поне 1-2 мандата, проваляйки България.
  Не знам дали обновителите ще бъдат така отговорни и спрямо проблема русия. Дали така въобще го гледат.
  Мога само да пожелая успех, засега предпазливо и рано, както казва ИВО (не “стопанина” – пак руски измишльотини), собственик и управител на този блог.
  България има да преживява хиляди метоморфози, политически и обществени и граждански, и поне още няколко поколения, няма да сме живи, да се доближи както трябва до цивилизованите стандарти. Които не са руски, не са “русия”. Русия е техният Антипод и Рушител.

 2. Пак за русия и ядрения взрив

  Не само села наоколо са евакуирани.
  Лекарите в тамошни болници взели да “получават” странно изглеждащи пациенти. Голи трупове, увити в найлони. И скоро установили, че те са ЯдреноОблъчени. Но офицери от КГБ, прекръстило се на ФСБ (КДС в Данс), нахлули в болниците и накарали докторите да подпишат декларации на съгласие. Че няма да разкриват за радиоактивност и облъчване.

  Старата песен на нов глас.
  Не се ли преустрои Кгб?
  Не се ли преустрои русия?

  Отговор – НЕ!

  https://thebarentsobserver.com/en/security/2019/08/exclusive-russian-doctors-say-they-werent-warned-patients-were-nuclear-accident

  Не се ли преустрои и Дс-Данс: Праща милиционери по домовете, тропат на вратите хората да подписват декларации срещу техни думи във Фейсбук. Пази позорния паметник на съветската червена армия. Работи против гражданско-обществения протест през 2013 г.
  ….

  “Перестройка Тра-Ла-Ла”:

 3. Протестът в Хонг Конг продължава
  Вече 3-и месец
  “Десните екстремисти”
  7 милиона народ, 1 милион в протеста.
  Срещу 1 милиард държава
  Не, срещу левите – 100 млн компартия – повече от населението на Германия.
  “Искаме свобода, искаме справедливост, демокрация, независимост”
  Маски прикриват от камерите навсякъде, заснемащи и пращащи лицата в базата данни на китайското КГБ (“МГБ” – министерство на държавната сигурност, същия дол, съща дренка, съща лайняна параша…)

  Златното яйце на китай…

 4. След парламентарното гласуване на Симеонов и НФСБ -то Му СРЕЩУ сделката за F-16 той се нареди завинаги в редичката до Волен Сыдеров, Румен Петков, Костадин Копейкин, Корнелия и т.н. Зависимостта му, очевидно, е непреодолима, защото той, като средноинтелигентен човек, добре си е давал сметка къде ще го прати този отрицателен вот в очите на българите! Безсмислено е сега, колкото и правилно да говори, да прави опити да се дистанцира от рублофилите. Жалък е!
  Мисля, че било грешка от страна на Цветан Цветанов да прави общи проекти с него, както и с другия свинеподобен патреот.

 5. Аз ги виждам като част от статуквото изброените “дисиденти”. Те със сигурност биха се обединили, ако има шанс за някакъв келепир от евентуално обединение, но не смятам че то би променило русифилистичната същност на политиката им. Силно се съмнявам Местан да е против русия, а Симеонов да развие междуетническа толерантност спонтанно. Но пък, като гледам как беловласия фюрер призовава за сближаване с Турция, колко му е Валери Симеонов да зачака с питка изборните туристки на митницата, вместо да ги бута и гони??????? Катарзиси и промени на килограм и наедро! Ако не ви харесват принципите им, имат и други!

 6. По-скоро са хора, намиращи общо заради усещане, че са били “несправедливо” според тях критикувани, отблъскани.
  И забелязващи някакви щансове за популярност. След като населението е изключително недоволно особено покрай свинската криза. И след като станиславчо, новият герой на политическия небосклон, спечелва евентуални шансове и популярност.
  Колко са реформатори е друг въпрос.
  Колко са реалисти спрямо русия – съмнявам се силно. И колко реалистично биха влючили тоя “вектор”, руския, в евентуална обща платформа и обединение – също.

 7. Всяка жаба да си знае гьола. Цвъчко, Далавери, евентуално Каракачанов и други подобни на тях одиозни фигури от родният политически гьол във войната за отстояване на каузата “Да си върнем България” са си заслужили единствено поддържащата роля. Толкоз и дотам.

 8. Успехът на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ на Евроизборите стресна партиите на статуквото и разклати тяхната самоувереност. Партиите на Сидеров и Марешки ще изчезнат или ще се маргинализарат. С появата на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ Борисовата, Каракачановата и Симеоновата партии, обаче са заплашени . Те започнаха да губят електората си и ще продължат да губят. Ето защо такива изявления като това на Симеонов ще се появяват непрекъснато. Очаквайте скоро такова и на Каракачанов. За Борисов не говоря, той не спира. Ще претърпят ли метаморфоза Каракачанов и Симеонов? Не! Никога! Това са партии, чиито ядра са съставени от хора от репресивния апарат на бившия престъпен комунистически режим и крепители на статуквото. А това е истинския проблем за тяхното оцеляване във властта. Като изключим твърдия им електорат гласуващ при всякакви условия за тях , в част от останалият поради непрекъснатите корупционни скандали, облагоденствания чрез злоупотреба на власт, липса на справедливост и върховенство на закона, успоредно с неговото израстване и не на последно място с появата на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ все повече ще се засилва тенденцията за отлива му от тези партии. Ето защо, и Борисов, и Симеонов, и Каракачанов ще правят все повече изявления и ще си измислят тези като: ТЕЦ-Варна на Ахмед Доган, корупционни „Плод и мляко“ , Туризъм, Свиневъдство, F16 и т.н. само и само да намалят загубата на електорат , за да могат отново охолно да блаженстват във властта на статуквото. Но във всички тези техни изявления няма да намерите и най-малкия укор към „освободителката“ Русия, душашта „покровителски и доброжелателски“ в прегръдката си България. И все пак, особено след призива на Симеонов “ Очаквайте възраждане на патриотичните сили в България…“ би трябвало да им се даде последен шанс да докажат, че наистина обичат БЪЛГАРИЯ, а не русия, като заставайки на колене пред паметника на ген. ИВАН КОЛЕВ в Добрич се закълнат с думите: Русия и който и да е враг, който пречи на обединението и благоденствието на БЪЛГАРИЯ ще бъде бит и прогонен. Направят ли това вече спокойно могат да почукат на вратата на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.

 9. Позволявам си да споделя своето лично убеждение.
  Навремето, в зората на управлявания от Кремъл преврат – 1989, един пияница, ляво-десен „дисидент”, внедрен в сините редици като АСО/АСП /се/ беше изтървал /с/ култовата сентенция: „От тоталитарни джибри демократична ракия не става.”
  Тези дни, в атаки срещу изявена позиция на AWACS, тук за сетен път беше използван „аргумента” – добре, че бяха И. Костов и Стоянов да ни вкарат в НАТО и ЕС, щото иначе … щяхме до днес да ги гледаме /НАТО и ЕС/ през крив макарон. Този път, вероятно поради времевото съвпадение с „пронатовските” пушилки на русофилското шкембе – карикатура на военен министър, във връзка със закупуването на Ф-ките, изтръпнах, като си помислих, че след n-брой години някой вярващ умник ще плюе по неверници като мен с „аргумента” – добре, че бяха И. Каракачанов и Борисов да ни въоръжат с американските Ф-ки, че иначе … до днес армията ви щеше да хвърчи на руските таралясници!
  Стига с инфантилни простотии бе, хора! Докога ще живеем вица за славната битка на смелите партизани с джандарина и селския пъдар в крайселската горичка? Не проумяхте ли, че горският отдавна държи нещата под контрол. Защо ме карате да приема, че който можел и трябвало да бутне МОЧА не го направил щото Русия не дава, но същият /незнайно как/ превъзмогнал страха си от Русия и героично отказал въздушен коридор към Сърбия и въпреки Русия ни вкарал в НАТО и ЕС дори?
  България има своите умни, начетени хора с морал и принципи. Липсват просто, ясно и открито артикулиран обединяващ фактор и обединител/и/.
  Участващите днес в поредните политически проекти на Москва тарикати, продажни въжеиграчи-колаборационисти и откровени еничари на Кремъл, трябва да бъдат остракирани и когато стане възможно – пратени където им е мястото, съобразно прегрешенията.

 10. До ПАВЕЛ ТИНКОВ

  Господин Тинков, ШАПО!!!

  Ама нали сме в ЕС и НАТО благодарение на него… 🙂 Много ми е интересно АЗ в коя държава съм живял, докато Костов (и жена му,

  —-

  По темата.

  Може и да могат, но то и сега положението в БГ е пълен таш-к. Още от същото едва ли е тема за размисъл.

  —-

  Поздрави от фестивала на не-точно-народната песен Пъкълпоп, Хаселт, Лимбург, Фландрия, Белгия…
  https://www.pukkelpop.be/en/live/sunday/

 11. Нещо се изтри от поста ми, но то май е по-добре така, че някои хора получават хемороидна криза, щом срещнат съмнение във величието на Командира. Бях ги написал едни, не е за приказване. Явно компютърът ми е решил да ме редактира в името на всеобщото добруване. Все пак Костов е идол за една малка, но неотстъпваща позициите си група.
  Но то е така с идолите. Ръкопляскаш, одобряваш, яростно браниш… И тежко преживяваш.

  Та за онази ерудитка, Елена, дето направи фондация тип “черна дупка” (май така се казваше онова нещо, дето не пуска нищо навън), исках да спомена, че от него време ми е отвращението от политиката. Тогава за пръв път видях на живо в реално време как жената на политик, за когото съм гласувал с надежда да промени тотално хода на БГ и особено да изкорени интересчийството в политиката, се опитва да ми изиграе вица “не е риба, дръж се естествено” на живо… На мен, който съм от Пловдив. Срам! Голям срам!

  Спомени, спооооооомениии…

 12. AWACS |
  Радвам се че стигнахме до единомислие по отношение на режима на мафията.Всички мислещи хора -както казвате вие да се обединят в прогонване на *боковизма*,изчистване на Авгиевите обори и ново начало.Без зависими хора,прокурори и магистрати.А кой ще управлява после зависи от избора на хората.Но тези трябва да се изметат незабавно и да не се повтарят подобни мафиотски режими.

 13. Невероятно. Вицепремиер заплашва тв водещ с компромат, медиитe да внимават със свободата на изразяване, майките, децата им… Hямаше партия която да не иска оставката на въпросния вицепремиер по време на медийната истерия.
  Mесеци по-късно тези медийни атаки базирани на няколко думи извадени oт смисъл, са реални колкото бенгалски огън.
  Всъщност може би e това е нашият принос към света на демокрацията. Борисов понеже усвоява европейски пари е за европейско развитие. Понеже сами не спазихме собствените си правила зa сделкатa –Ф16–, следователно Борисов е твърде проамерикански настроен. Все пак, хорат се променят, дано от американското посолство да забравят, че Борисов беше уличен от самите тях, като участник в престъпни схеми.
  Oще по невероятно. Агенция за приватизация печели делото по обжалването на вицепремиера Валери Симеонов, срещу братя Домусчиеви и опитите им да заобиколят следприватизационен контрол върху Български морски флот и глоби за 58 млн. лв. Почти веднага след това народния представител от коалиционния партньор АТАКА, Николай Александров, внася предложение c което ограничава задължениятa на приватизаторите до 5 години.
  Депутатът Емил Димитров от ВМРО внася още едно предложение, с което законът предложен от Александров ще прекрати целия следприватизационен контрол по съответните клаузи, за който са изминали повече от пет години. Цветан Цветанов заявява, че ГЕРБ подкрепят текста. В зала законопроектът е приет след входиране от Данаил Кирилов и подкрепа от ГЕРБ, ДПС и „Воля“.
  B крайнa сметкаa подаръкът за Домусчиев и Пеевски не се състоя, но е факт че никой не поиска оставките на анонимните корпоративни лобисти.
  По най-невероятно.
  Авторът на скулптурата на Генерал Иван Колев в Добрич e Александър Хайтов , син на Hиколай Xайтов, член на политическия съвет на НФСБ, чийто председател е Валери Симеонов. Паметникът е струва около 160 хиляди лева, като 40% от тях са от общината, а останалите са дарение на Валери Симеонов.
  По важното е от кога и защо е идеята: https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/intervyu/-v-simeonov-pametnikat-na-gen-kolev-e-sablen-udar-che-sme-pobezhdavali-ruskite-agresori-81091

 14. Някои се усещат накъде духат ветровете които няма нищо общо със посоката североизток. Румяна Ченалова най-добре е хванала усещанията на силните на деня.

  “Българоубийците не са нищо повече от предатели и бъдещи обвиняеми по глава 1-ва от Наказателния кодекс – престъпления срещу Републиката. Историческата памет ще ги бележи с клеймото на омраза и презрение.
  Действията им ще бъдат мерило за най- голямото зло, морала им – за най- голямото падение. Няма да намерят покой години след смъртта си.

  Сега са силните на деня, но утре ще отговарят за всички страдания, унижения, за изтребването на българския народ!
  Безплодни са усилията им да останат на власт и да назначат техен Главен прокурор – поредното Баскервилско куче.
  Те са просто предатели – черно петно в историята на България и съдбата им ще бъде ужасна…”

 15. 100 ГОДИНИ КОМУНИЗЪМ – 100 МИЛИОНА ТРУПА
  (още една “годишнина”)
  !!

  Пак малко за комунистите (“болшевики”, “работнически”, “маоисти”, “левичари”, “кубински революционери”, “пол-потисти”,днес “социалисти” и прочее, техни Прикрития)

  https://www.wsj.com/articles/100-years-of-communismand-100-million-dead-1510011810

  ГОЛЕМИЯТ СКОК ПРИ МАО – 45 МИЛИОНА ТРУПА ЗА 4 ГОДИНИ

  Като че ли преди това и след това няма такова нещо…
  Та само Мирния Протест в ХОНГ КОНГ вече води до поне 5 трупа, 3000 ранени, 1000 арестувани

  https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news/maos-great-leap-forward-killed-45-million-in-four-years-2081630.html?fbclid=IwAR1o1hYDkwoSJHo3FOjiNWerZBzbAg3kJL9hGaB2LQ_v4A0yxJgCQmN0cxM

 16. Съгласен съм с написаното от Шумаров и TERVEL.
  Ще добавя само, че според мен се създава поредната МЪТИЛКА около предстоящите местни избори и избор на гл. прокурор, в която да не се открои единсвената читава политическа формация ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. Ще има дебати и шумотевица по медиите около “търканията” в управляващата коалиция и така ще се запуши възможността за излизане на бял свят на дереджето, в което се намираме и избирателите, които гласуват по интуиция за пореден път да гласуват за шмекери.
  Към ПАВЕЛ ТИНКОВ. Вие сте типичен представител на “супер чистите антикомунисти”, които помогнаха на мадридския тарикат да спечели изборите. Типичното за този тип хора е силното им его и мислене на парче. Когато анализират управлението на ОДС с премиер Иван Костов никога няма да започнат от състоянието на страната в онзи момент и винаги ще вадят факти от несвършената работа забравяйки от къде се тръгва, и че пътят е дълъг за поколения напред. Даже развитите от векове демокрации имат проблеми както виждаме и се стремят да ги решат.
  Ще припомня само за младите, които трябва да знаят, че в края на 1996 и началото на 1997 България беше тъмна комунистическа дупка с разрушена икономика, глад, мутри, огромен външен дълг, под абсолютната енергийна зависимот от русия. Прокуратура, армия и полиция (милиция) от съветски тип. Конституция, която и до ден днешен има нужда от фундаментални промени особено в областта на правосъдидето. Спирам до тук,защото ще се получи много дълго.
  Не искам да влизам в ролята на адвокат на уважавания от мен Иван Костов, но който иска да знае повече за това време да прочете неговата книга. Що се отнася до неговия страх трябва да се знае, че в годините на управление на ОДС България беше 100% зависима енерийно от русия и неизброимо количество тайни и явни русофили. Което означава, че във всеки един момент биха могли да го свалят от власт, което би довело до отлагане на ГЛАВНИЯТ за страната въпрос за членството ни в ЕС И НАТО, наред с това и всичко като икономика, финанси и т.н. Всичко това трябваше да се извърши спешно в условията на закъсняла декомунизация, съботаж от страна комунистите и неяснотота кой кой е и т. н. За да се случи всичко
  това за толкова кратко историческо време явно трябваше изведнъж да се появят 1 000 000 чисти марсианци с безукорен вожд на бял кон и ние като се събудим да сме други хора.
  Съжалявам дълго се получи.

 17. Виждам че тук пак започнахме да ОТКЛОНЯВАМЕ вниманието си към Костов!?!?!
  Тук , никой не го е “обожествявал”…. НИ НАЙ-МАЛКО!
  Само фанатиците вярват и “обожествяват” своите “партийни” “вождове” и “идоли”, без да се съобразяват с реалните факти, и с реалните действия, НАЛИ! Само фанатиците следват своята вяра , без да забелязват , дори , реалните факти и действителност!
  Колкото до повдигнатата тема за “обожествяването” , то нека повторим, още веднъж, че още древните са имали много повече богове, и са ги почитали повече от нас , но те още повече са почитали фактите! И за това те са казвали – Когато фактиТе говорят, и боговете – МЪЛЧАТ!
  Костов няма нужда нито от собствени “фанатици”, нито от собствени защитници.
  Но не можем да го сравняваме с “воеводата” на МВРО. Няма никакви факти за това.
  Защото каракчански първо даде 2-3 милиарда за 20-30 от съветските музейни “самальоти”, останали от Варшавският “договор”, и едва след това “за баланс” даде 2 милиарда за няколко Ф-16.
  Вместо винету и каракачански да дадат всичките 5 милиарда само за НАТО-вски самолети , те дадоха повечето пари за съветските антики , НАЛИ! И няма как с 8 Ф-16 да сме равноправен член нан НАТО, НАЛИ!
  Освен това , по-важното е, че банкянският пожарникарин и каракачански НЕ искат да разположат натовски войници на българска територия, НЕ искат! Както направиха Румъния и Полша! Не искат морска база , нито противоракетен ЩИТ срещу техният гасударин-Путлер!
  А Полша даде 2 милиарда долара за американска база, американска! В Румъния има натовска бригада и противоракетна база, близо до нашата граница! Америкаците предлагаха и на винетУ да разположи противоракетни системи в НРБ , но той иска да развива “платноходков” туроризъм със Путлер, и за това в НРБ няма дори противоракетн щин , нито натовски войници!
  Така че НЯМА как да “сравняваме” сегашната ПРИНУДИТЕЛНА покупка на няколкото Ф-16 с решението на Костов да не пуска руските десантчици в Косово!
  Решението на Костов беше ПРИЗНАТО от президента Клинтън и премиера Блеър! Ето такива са фактите!
  Тези ФАКТИ бяха признати от тях! Това не е някакво наше субективно “обожествяваме” на Костов, тук няма костовашки “фанатици” – НЕ!
  Клинтън и Блеър го признаха!
  Освен това предшествениците на Костов бяха на страната не на НАТО, та бяха на страната на техният камарадь-Милошевич, и не спазваха югоембаргото! Така удължиха войната и геноцида в бивша СФРЮ, и натрупаха милиарди от контрабандата с Милошевич!
  А Костов промени това!
  Още от началото на геноцида в Косово, Костов чрез нашето военно разузнаване получи предварителни данни за операция “Подкова” за подготвяното етническо прочистване в Косово. Костов предаде тези данни на НАТО. И това беше една от причините за намесата на НАТО в Косово! Освен това Костов позволи на НАТО да използва въздушното пространство на НРБ , за въдушните удари срещу Милошевич!
  Така че Костов има много по-голямо участие в косовският конфликт , а не е само забраната за прелитане на руските самолети!
  Освен това Костов арестува и изгони руски шпиони, “бизнесмени” и ятаци.
  Не случайно Путлер задейства своите шпиони и своята пета колона , за да свали Костов от властта, като докарат Кобурга от Испания, за да наложат етно-монархосоциализЪма и милЮционеросоциализЪма в НРБ , през последните 20 години!
  Ето това са факти!
  А когато фактите говорят , боговете (и техните фанатици) – МЪЛАТ!
  Освен това Костов 20 години не е във властта , но всички го обвиняват за всичко. Ако путинските подлоги, мултаците, милЮционерите ,ченгесарите и комунистическите лумпени НЕ използваха Костов за собствената си пропаганда , за извинение за своята некадърност и за прикриване на своят ПОРЦИОНен бандитизъм, през последните 20 години, то нямаше да има нужда костовите “фанатици” да го “защитава” от техните лъжи и примитивна пропагадност!
  Факт е че Костов управлява само 4 години , докато неговите хулители от МУТРИгруп и КДС управляват – 26 години, т.е. 7 ПЪТИ по-дълго , от него! 7 ПЪТИ!
  Каквото е могъл да направи Костов , го е направил , каквото е могъл да направи в Косово го е направил! Клинтън и Блеър са го оценили , и няма никакво значение какво мислим ние!

 18. ЧЕСТИТО!
  Всичко е на 6. Добрите и лошите (“враговете с партиен билет”) и в България и във коментарната част на БЛОГА НИ са назовани. За пореден път.
  “Радвайте се пролетарии, за вас настъпват светли дни”.
  И понеже, обаче, защото ми е писано да погина във виртуалният свят от “приятелски огън” един злобен виц за Елена Костова. На съпруга ѝ Иван в къщата им в Драгалевци на работен обяд в семейна обстановка, сиреч присъстват и двете щерки, още моми тогава, бате Ваньо е в битността си на премиер е дошъл виден японски журналист. Както ние не различаваме много-много жълтите при първи контакт, И обратното също е вярно, двете момичета му се струват еднакви. И пита уточняващо госта домакина.
  -Близначки, нали?
  -Не, не са.
  -Как да не са?
  -Ами така, не са и точка по въпроса.
  Японецът “дискретно” хвърля едно жълто око на Елена, въздиша тежко и се “изпуска”:
  -Ерго, вие два пъти сте таковали булката.

  И те, така.
  Кой разбрал, разбрал.

 19. Интересно Павел Тинков дали е прочел “Свидетелсва на прехода”на Иван Костов?!

 20. В кратксрочен, а още по-добре и в по-дългосрочен план е много важно и според мен и необходимо да се обединят русофобите и въобще несъгласните с провежданата от ГЕРБ и тайно или явно подкрепяна от БСП, ДПС и ГМО създадени партии и формации. Дали това е възможно и има лишанс да се случи зависи и от нас,хората които се самоопределяме кат десни и русофоби, тъй като вътрешните ни разногласия много често доминират. Редно е всеки от нас, който членува или подкрепя подобна група хора, да настоява за общи действия, за да има успех.

 21. До АНТИКОМАНДИРСКИЯТ ДЖИХАД-Браво!
  Най-оплюваният политик от ДС медиите беше и продължава да е Костов!Това го разбирам,не мога да проумея обаче, как уж “десни ” го очернят?То, затова и губим на изборите-докато умните се наумуват,лудите се налудуват.

 22. Мисля, добре би било “Мирча Кришан” да се опита да преодолее страстите и да се втурва неудържимо в “джихадь”, колчем чуе /прочете/ само думичката “краставица”.
  Щото изкривяваме до неузнаваемост поредната тема, заложена от собственика /управителя, организатора – не “стопанина”/ на блога.
  А според мен този път тя е:
  – защо няма значима опозиционна сила;
  – можем ли да я търсим всред отломките от “разбити авари”, били те гербави и/или патреотаре;
  – що за добиче би се пръкнало ако рекат да се гушнат и да се “вземат” цвъчко, валери-пазителят на тишината, каракачанката и некои други от същото котило;
  – дали пък не ни вадят поредната фигурка от матушката-матрьошка, докато ние стоим вторачени в себедостътъчния си пъп и чакаме някой да ни подскаже новите дрешки на старите смешки?
  Може и да греша.Дано!

 23. Към ТОДОР ТОДОРОВ:
  Братя Георгиеви даряват пари за построяването на Софийския университет и успяха да си построят само паметник, но не можаха да си осигурят място между ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ ни. Предателството им към национално-освободителното ни движение поставяйки се робски в услуга на русия е ПОЗОР, който БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯТ. Такова ще бъде и днес тяхното отношение към подобни строители, асфалтаджии, и бояджии, борещи се за любовта/парите на русия, предавайки БЪЛГАРСКИТЕ ИСКОННИ ИНТЕРЕСИ.

 24. Към E.GAVRILOV и АНТИКОМАНДИРСКИЯТ ДЖИХАДЬ
  Подкрепям казаното от вас за Иван Костов. Ще добавя само, че благодарение на правителството на ОДС ръководено от Иван Костов за по-малко от три години България изпълни критериите от Копенхаген за демокрация и пазарна икономика и започна преговори за членство в Европейския съюз. Мисля си също, че със същия замах ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ И НОВИЯ КМЕТ НА София арх. Борислав Игнатов, за почти същия срок биха могли да превърнат София в един от най-чистите, най-демократичните и най-благоустроените европейски градове. ХО!

  Павел Тинков и ИВАН КОСТОВ?
  С всеки коментар на Тинков у мен все повече се затвърждава убеждението, че Павел Тинков,все по-успешно започва да изпълнява ролята на Желю Желев, която той изигра спрямо ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ.

 25. Ай да ви светна малко за някои неща.
  На Костов жена му е мното близка с Шефката на Неохим Димитровград, която е и майка на Стефан Димитров, бивш кмет на Димитровград а сега Член на РБ.
  А бившата жена на Стефан е дъщеря на най-страшните мафиоти Тимаджийте от Варна.
  Който разбрал разбрал. Дерзайте Костовистки.

 26. КИЛИЕВА
  Кой ви е казал ,че това са десни хора.Заблуждавате се и сте подведена защото плюят по Русия.Може би такава ин е задачата.На това не е достатъчно да преборим с мафията.Нима Цв.Цв. не се пише атлантик.И какво от това.Защо не отговарят на питането на Веско Станев за вижданията за бъдещето на България,за политическите партии и лидери ,които според тях биха повели хората.Шушумиги ,които нямат достойнството да се определят.Да отговорят на Веско.Просто са против и толкоз.Но какво предлагат .Непризнават фактите и губят времето на хората.Едно и също се повтаря за 10-ти път.Въобразяват ,че някой десен ще го отклонят Не, само комуняги ги харесват.Оставете ги.

 27. @ЩО и на тримата тимаджии ли е дъщеря ексбулката на цитираният стефан димитров не можех да вдяна? Агенция ЕЖК не би ли могла да бъде по-конкретна.
  За един авер и за протокола питам.

 28. “Гъливан в страната на Лилитинковците”

  Хайде сега да разкаже някой, който е по-напред с материяла, още веднъж, малко подробности за Костов, жена му, децата и сестра му(май че имаше, или нямаше)!
  Ганев, ако може малко спооомени, ама след фестивала, на не-точно-народната песен Пъкълпоп, Хаселт, Лимбург, Фландрия, Белгия. Не е спешно, вече 30 години все някой пише нещо за Иван Костов, но благодарните българи от Пловдив и Силистра не са казали още тежката си дума. Пуснете там,ако може и изтритото(някак си) “нещо” от поста, което трябваше да размърда хемороидите на тези, които ги имат! Темата на статията е друга, но КОСТОВ си заслужава да бъде разтинкен и разганен! Тук, сега и публично.

 29. @ TERVEL
  Ако Ви е възможно да бъдете малко по-внимателен с квалификациите си към Г-н Павел Тинков, че започвате да ми приличате на форумен прокурор, нещо като иван гешев.

 30. Подкрепям Димитър да си спестяваме квалификациите. Да спорим по същество.
  Може да сме съмишленици но както казва и Иван Костов, така и така споровете се завъртяха пак около неговата личност и роля в историята на съвременна България, цитирам по памет, смисълът е съхранен 1 към 1; “Десният електорат е интелигентен, претенциозен и никак не е лесен”.
  Дано бъда правилно разбран.

 31. @ TERVEL:
  Ти се оля. Как можа да ме подредиш до личности като Костов и Желев. Та имената на тези личности взривяваха площадите и управляваха държавата в ония турбулентни времена. Никога не съм си позволявал и не бих си позволил да обвинявам и съдя който и да било от тях. Най-малкото защото не бих могъл да се поставя на тяхното място и в най-смелите си фантазии.
  Та аз съм само един 75-годишен аутсайдер, с рухнало здраве, когото крепят единствено обичта към близките и непримиримата ненавист към комунягите и майцепродавците- русофили.
  Не ставай смешен.

 32. С риск да бъда обвинен м русофилство, заради ползвания североизточен диалект, ще си позволя да илюстрирам позицията си, ползвайки куплет от стиховете на великия бард:
  «В кабаках зеленый штоф,
  Белые салфетки –
  Рай для нищих и шутов,
  Мне ж как птице в клетке.
  В церкви смрад и полумрак,
  Дьяки курят ладан…
  Нет, и в церкви все не так
  Все не так как надо.»
  Пък, дето вика приятелят ми /надявам се все още/ ЖОРЖ, кой разбрал- разбрал.

 33. Павле, не понасям виртуалните войни пак били те и маскирани кат “приятелски огън”. И аз съм башка потърпевш тук. След като се стигна да ме класифицират кат трол на пут.ин, спирам до тук. Само да светна на “обвинителите”, че има много сериозна интифа, че кремълският гном е най-големият агент на ЦРУ и комисионер по съвместителство на американският ВПК в историята на планетата. И той дава всичко от себе си да не се изложи. Та, стане ли работата, лично и начело джуджи1 да дръпне шалтера на Педерацията ще си “призная” без бой и милиция, пред сите в БЛОГА НИ, че съм бил през цялото време скрит негов “фен”.
  Кой разбрал-разбрал.

 34. Към ДИМИТЪР:

  Че започвам да ви приличам на иван гешев това не е мой проблем ,а Ваш. Ще използвам квалификацията на Тинков за казаното от мен, за оценка на поста Ви. „Ти се оля.“

 35. Иван Костов е кандидат за кмет на София, затова е нормално да се дискутира по негов адрес. В тази връзка искам да помоля “К.Ганев” за повечко конкретика относно Елена Костова и “черна дупка – Пловдив – Срам!Голям срам!”, защото от недомлъвките в поста на “К.Ганев” от онзи ден нищо не разбрах. Предварително благодаря!

 36. Може би, благодарение на вродената проницателност на г-н Инджев, този път ставам свидетел на една сериозна дискусия в която се включвам и не бих желал да предизвиквам вражески „атаки“ помежду съюзници. Вждам я като мнения на ерудити, които по различни начини желаят да подходят към постигането на общата цел, оправянето на обърканата ни България. И дори се радвам, че такава дискусия вече започва. Предстоят ни сериозни избори, при които един път за винаги, трябва да изберем истинските хора. И за мое съжаление, колкото и да е силно желанието ми и най-смелите ми фантазии (ако използвам изразът на г-н. Тинков), аз също не бих могъл да постигна желаното. Не става въпрос, че всред нас няма подходящи и, че всички са някак си „оцапани“. Не, тогава трябваше някак си да се микрира. Може би единственото слабо място бяха избранниците ни, които сега ни карат като опарени да духаме и киселото мляко. За мой срам, аз воден от силното желанис да се осъществи промяната, направих двете грешки и не осъзнах заблудите като избрах както Кобурга, така после и охранителя (му). Сега виждам колко далновиден бе г-н Инджев, когато дамгосваше вторият. И пак, воден от силното желание за промяна, направих грешка, като Го упреквах (Инджев), мислейли, че той, като многократно ерудираният, би могъл да окаже помощ и превъзпита еднокнижника и така му покаже правилния път. Воден от аналитичността си при естествените науки си мисля, че лелеяният спасител трябва да занае колко опасен враг на българите е Русия, и това трябва да е първото условие при избор на ръководител. Второто необходимо условие е неподкупността му, която трябва да е вложена трайно, като възпитание придобито в семейството. Тук, според една американска теза, нямало неподкупни личности, това само било въпрос на големината на подкупа. Но дори и да е така, при придобит истински морал в семейството слагайки на кантар род и родина от едната, и торба пълна с пари или облаги от другата (неазависимо колкото и да е пълна), едва ли би могла да надделее последната. Въпросът значи се свежда до това, да изнамерим тези личности. При необходимата дискусия не трябва да има обиждащи и обидени. Включвам се в дискусията и това го считам за особено важно и актуално. За да бъдат избягнати заблуди, които винаги съпътстват изборите, съответните избранници ТРЯБВА достатъчно дълго и трайно да са отстоявали едно мнение, дори когато с това са ги грозяли глад и разправи! Без да се „подмазвам“, считам Иво Инджев, наред с Илиян Василев за достойни за един премиер! Друг е въпросът, дали с това бихме „изхабили“ господин Инджев, или дали единият или другият биха съгласни за това. Как го каза Тинков, при най- мелите се мечти…

 37. Поправка–„ При най-смелите си фантазии!“

 38. @TERVEL

  Има разлика между оценка на събитията зa установяване на някаква си наша “истина”, която явно ни е нужна докато сме живи. Съвсем друго са лични нападки и обиди към отдавна мъртви хора.
  “Не говори лошо за мъртвите”- както е казал Хилон от Спарта. Това не е толкова глупаво колкото звучи. Жаждата за реванш срещу мъртви няма кaк да бъде утолена.

  Pуското гражданство нa Евлоги Георгиев е факт, както е факт, че е бил вербуван от руското разузнаване. Същите сведения има и за…Софроний Врачански който вероятно е бил източник нa Княз Багратион. За руското имперско военно разузнаване са работили и Панайот Хитов, игуменът на Троянския манастир Макарий и поетът П.Р. Славейков и сигурно доста други.
  Откъде информация и по-важно, толкова хитрост и лукавство у тия хора за да съзрат истинските намерения зaд играта на руския император и тайните дипломатически договорки на руската империя ?
  Mоже би някой като Христо Ботев (роднина с братя Георгиеви), Стамболов или Захари Cтоянов е имал това право, но днес да обиждаме някой роден в 1808/1819 е твърде наивнo, като се има предвид, че някои документи придобиват популярност чак сега, век и половина по късно.
  Hе и след като, сега знаем колко студенти са учили в Софийският университет и колко пациента са излекувани в Александровска болница, построени с парите на братя Георгиеви. Разбира се това не e мнение от името на “БЪЛГАРИТЕ”, a лично мнение.

  Много е вероятно в бъдеще да се чудят, защо всички помагачи и съучастници нa комунистическият режим в периода 1944- 1989, не са били осъдени след приемането на Законът за обявяване комунистическия режим в България за престъпен. Бивши членове нa престъпната БКП, работещи за Държавна сигурност без чиято помощ този режим не би бил възможен и армия от стотици хиляди “обикновени” доносници.
  Вместо това те стават обществено значими фигури, чиято дейност може да окаже значително влияние — политици, банкери, народни представители, представители на синдикатите, университетски преподаватели и учени от Българска академия на науките, директори на училища, читалищни дейци, членове на Светия синод на Българската православна църква, ръководни кадри в мюсюлманското изповедание, журналисти и други личности, които имат съществена роля в различни сфери на публичното пространство.
  Ta, дано да се опитат да разберат.

 39. Към ДИМИТЪР:
  Ако искаме нещо да променим не можем да бъдем само лирични души. Трябва да има нещо и от духа на БОТЕВ и КАРАДЖАТА. Да, задължително и малко ГНЯВ!

 40. Към ТОДОР ТОДОРОВ:

  Аз ли криво говорих или ти криво ме разбра? Тези богаташи-роднини на ХРИСТО БОТЕВ са го оставили да умре от глад. Къде видяхте обиди, каква жажда за реванш??? Да Ви го обясня по-простичко.Тук не говоря за полезността от обекта на меценатството. Тук говоря, че независимо от меценатството/даренията, които си направил, ако си пристъпил моралните принципи на народа си, нито индулгенция ще получиш от него, нито ще можеш да си я купиш, нито ще получиш неговото признание. Факт! Те, и такива като тях не заеха и никога няма да заемат място сред ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ НИ. Този морален кодекс народът ни прилага непрекъснато във времето. В неговия обсег ще попаднат и днешните „меценати“, един от които споменавате и “обществено значими те фигури” на “Бивши членове нa престъпната БКП, работещи за Държавна сигурност без чиято помощ този режим не би бил възможен и армия от стотици хиляди “обикновени” доносници. ” И така ще бъде докато има БЪЛГАРИ.

 41. @ TERVEL

  Ботев не е умрял от глад, a от куршум във Врачанския балкан. Да оставим богатите му роднини в Румъния. Тия които тръгнал да освобождава, в България, бедни или богати, не излязли да му дaдaт хляб и вода.
  С какво точно Валери Симеонов е прегрешил да не e сред избраните дa ca “БЪЛГАРИ”?
  На много хора беше известно, че Симеонов е давал за пример подвигът на генерал-лейтенант Иван Колев и на собствения си дядо който е загинал в битката за Добрич.
  Хвана се човека, и с помощта и на други направи паметник на ген. Иван Колев в Добрич.
  Мислиш, сега ще кажат, “браво”, “много добре”, “крайно време беше”.
  В крайна сметка тоя паметник, остава за всички поколения, няма да го завещава на внуците си или да си го носи в гроба.
  Hа практика, вместо похвали започват одумките, “E, голяма работа имал бол пари, дал…”, “Той e богат, с пари баба и знае…” и т.н.
  Преди това говореха, “Тоя ли бе, само говори, един паметник не направи досега…”, “Ей толкова пари има , ама страшна скръндза…”….
  Kак да не те хване яд. Не вменявам думи на вас. Но, излиза все някой ни е виновен, жив или мъртъв. Bсе сме се недоволни, все мърморим, траем си, чакамe някой мeсия, да ни освободи от нас самите.

  Отгоре на всичко , не внимаваме въпросният мeсия какви ги e свършил и върши, a се зазяпваме в какъв цвят се e боядисал.

 42. Тъй като банкянскоТО ПРИМАТоподобие и неговата калинковоКРАСНОкожа “енергийна” СЧЕТОВОДИТЕЛьКА не могат да направят дори елементарните сметки за беленският гьоль, то нека им ги припомним , пак!
  Тук сме представяли много пъти ,истинската цена и за южен поток, и за беленския гьоль, НАЛИ!
  И така , за да се “довърши” ядреният беленски гьоль ще се необходими над 25-30 милиарда, но……..НО освен това трябва да се свърже и към ОБЩАТА енергосистема на доганските БАНДИТи от ОПГ-ЕСО , и за това ще са НЕОБХОДИМИ допълнителни 1-2 милиарда!
  Но освен това всяка година за оперативните РАЗХОДИ – за ремонти, за зареждане с ядрено гориво, за ОГРОМНИТЕ зарплати на персонала на беленският гьоль , за………за плановите ремонти,….. и т.н. ,ще са необходими , ВСЯКА година по още 1-2 милиарда, НАЛИ!
  Но освен всички тези БЕЗчетни милиарди, ще са необходими ОЩЕ и за “модернизации” на реакторите в беленският гьоль, НАЛИ!
  А, тези “модернизациии” се правят на всеки 10-20 години и струват по 1-2 милиарда! ВСЯКА!
  Или само за първите 20 години , през които беленският гьоль би трябвало да се “изплати”, ще се направят следните милиардни ГРАБЕЖИ:
  – 25-30 милиарда ще трябва да се дадат само за “строежа”
  – следващите 30-40 милиарда ще са необходими за ежегодните “зарплати” и “премии” на руският и “братушковият” персонал на беленският гьоль
  – следващите 1-2 миларда ще се дадат за свързването на беленският гьоль към мрежата на доганските БАНДИТи от ОПГ-ЕСО
  – а пък следващите 2-4 миларда ще се дадат и за “модернизациите”, които ще са необходими през всеки 10-20 години

  Или ако обобщим , само за първите 20 години ще са необходими между 60 и 80 милиарда за беленският гьоль!!!!!
  Но това не са всички разходи, – НЕ!
  Тъй като милиардите за построяването ще се вземат на КРЕДИТИ, то ще трябват още многомилиарди и за лихвите върху тези кредити, НАЛИ!
  Ако тези КРЕДИТИ са от кагебистките “банки” на Путлер, те ще са с ежегодни лихви най-малко от 10%! Или за 20 години , кредитите ще се удвоят и утроят! И вместо да върнем заемите от 25-30 милиарда , те ще станат 60-70 милиарда , заедно с лихвите за тези 20 години!
  Ако дори кредитите са с “държавни гаранции” от бокоТИКВАТА, а не са от путлеристките “банки”, то лихвите по тези боковски ЗАЕМИ пак няма как да паднат под 4-5%! Или за 20 години пак ще трябва да се връщат 40-50 милиарда, 25-30 миларда ще са за самите земи за строежа на беленският гьоль, и още 20-30 милиарда за ЛИХВИТЕ! Общо най-малко 50 милиарда за “строежа” на беленският гьоль и ЛИХВИТЕ, ще са необходими за първите 20 години , след пускането на беленският гьол!
  Но както знаем само за стоежа ще са необходими 5-10 години , през които няма да се произвежда ток , и съответно НЯМА да има НИКАКВИ “приходи”, но РАЗХОДИТЕ ще си текат НЕпрекъснато по време на строежа на беленският гьоль! Това също ще увеличава още повече раходите, заемите и ЛИХВИТЕ за тях!!!!
  И така беленският гьол НЯМА да може да се “изплати” през първите 25-30 години след започването на строительството му!!!!!
  И да обобщим , за първите 10 години беленският гьоль се строи и няма никакви “приходи”, а само РАЗХОДИ за 25-30 милиарда , плюс 1-2 милиарда за свързването към системата мрежа на доганските БАНДИТи от ОПГ-ЕСО!
  Но през тези 10 години ,докато се строи беленският гьол, лихвите по заемите ще си текат , НАЛИ!
  И така за първите 10 години ще се трупат само разходи ,заеми и ЛИХВИ , но няма да има никакви “приходи”!
  След тези 10 години беленският гьол вече ще струва между 30-40 милиарда , за заемите и лихвите, плюс 1-2 милиарда за ОПГ-ЕСО!
  И това е още преди да е произведен и един киловат!!!
  След това ще пуснат в експлоатация беленският гьоль, и ще трябва за следващите 20 години да се връщат всички заеми и натрупаните лихви през първите 10 години ,докато се строи!
  Или за следващите 20 години трябва да се връщат около 40 милиарда земи и лихви, но и през тези 20 години също ще се трупат ежегодни лихви, докато уж се изплати целият заем!
  Ето това са първите 30 години на беленският гьол!
  През тях трябва да се изплатят първоначалните около 40 милиарда, плюс лихвите по тях! Ако са взети от путлеристки “банки”, като ВТБ, с лихва над 10% , то ще трябва да се връщат над 100 милиарда , за първите 20 години, след пускането на беленският гьоль, или 30 години от започването на строежа!
  Ако се вземат заеми от други банки с 4-5% лихва, то пак ще трябват около 80 милиарда за първите 20 години експлоатация, или 30 години от започването на строежа!
  Но освен това ,както вече отбелязах по-горе , всяка година ще се правят оперативни разходи от 2 милаирда за гориво, за ремонти, за “зарплатите” , за “премиалните” и за всичко друго!!!
  Или за 20 години експлоатация ще с енатрупат и 40 милиарда “оперативни” разходи, прибавени към над 80-100 милиарда за строежа , заемите за него , и лихвите за тези заеми за първите 30 години!!!
  Или от 30 години от започването на строежа , и 20 години след влизането в в експлоатация, беленският гьол ще трябва да е генерирал приходи от над 120-140 милиарда! Само за да може да се каже ,че вече НЯМА никакви задължения към строители ,доставчици, банки и персонала си! НАД 120-140 милиарда за 30 години!
  А освен това през това време трябва да се направи и поне една “модернизация”, ……поне ЕДНА! Която пак ще струва над 2 милиарда! А ако са две, иоли три?!?!?
  Това са допълнителни 4-5 миарда , само за “модернизирането” на беленският гьоль!
  Или приблизително , до 2050 години ще трябва да се вложат над 150 милиарда в беленският гьоль, само за да изчисти всичките направени разходи за тези 30 години!
  Над 150(СТО и ПЕТДЕСЕТ!) МИЛИАРДА, до 2050г!
  Или казано с други думи между 2030-2050г. , беленският гьоль ще трябва да намери поне 150 миларда “приходи”, за да си изплати вложенията в него!
  За всичките ПОРЦИОНни “строители” и ОБРЪЧните “доставчици”, за заемите ,за ЛИХВИте, за доганската ОПГ-ЕСО, за “модернизации”, за оперативните разходи и зарплатиТЕ……. и т.н…. и т.н….
  Т.е. за 20 години трябват по над 7 милиарда ПРИХОДИ ,годишно, за да могат да се изчистят , поне, задълженията на беленският гьол! Над 7 миларда, годишно! Което веднага показва ,че всеки произведен киловат от беленският гьол преез 2030-2050г., ще трябва да струва около 50 стотинки!!!
  По 50(ПЕТДЕСЕТ!) стотинки за киловатчас! 50ст.!
  А след това пак ще са необходими по над 2 милиарда годишно за оперативни раходи и “зарплати” за персонала!
  Отделно и още няколко милиарда, на всеки 10-20 години, за необходимите “модернизации”, след 2050г.!!!

  П.П. Това са сметките само за беленският гьоль, но освен това ще е необходимо още и хранилища за всичките видове ядрени отпадъци, които ще струват още няколко милиарда!
  Без да броим и че беленският гьоль ще конкурира АЕЦ-Козлодуй, и това ще доведе до преждевременното му закриване, също както и на ТЕЦове , но разбира се без ПОРЦИОНната ТЕЦ-Варна на “енергийният” мултак- догань!
  беленският гьол ще МОНОполизира целият електроенергиен сектор в НРБ , което няма да даде възможност за развитието на никакви ЕВТИНИ енергийни източници, защото навсякъде по света цените на ВЕИтата се пнижават , и единствено цената на ядрените централи – РАСТЕ! И ще продължава да РАСТЕ! И така цената на един киловат и от беленският гьоль също ще РАСТЕ! Ще расте над 50 стотинки за киловатчас!
  Това показва ,че банкянскоТО ПРИМАТоподобие иска ОЩЕ повече да увеличи енергийният ГРАБЕЖ на българите от неговият сюзеренин и гасударин- Путлер!
  Не му стигат по над 10 милиарда за най-скъпият петрол и газ ,които купуваме от Газпром и Лукойл, но сега ще продължим да даваме и по ОЩЕ над 7-10 милиарда годишно ,допълнително ,и за най-СКЪПИЯТ ток от беленският гьоль и ядрените хранилища на Росатом!
  – ОСТАВКА! -ВЪН! – НЕзабавно! – ОСТАВКА на путлеристкият агентин-буда и на “енергийната” му счетоводителька! – -ВЪН! – ВЕДНАГА!

 43. Към ТОДОР ТОДОРОВ:
  „Ботев не е умрял от глад, a от куршум във Врачанския балкан.“ Нима? А кой е казал, че е умрял от глад?

  Вари го, печи го. Въпреки това ще повторя, дано този път го разберете. Независимо от меценатството/даренията, които си направил, ако си пристъпил моралните принципи на народа си, нито индулгенция ще получиш от него, нито ще можеш да си я купиш, нито ще получиш неговото уважение и признание. Така че,станалите с руски пари богаташи, братя Георгиеви, които предаваха БЪЛГАРСКАТА национално-освободителната борба на РУСИЯ нямат място в храма на БЪЛГАРСКАТА ПАМЕТ. Това се отнася и за симпатичния Ви Валери Симеонов, пораради просташкото си поведение към майките, възрастните хора и свободата на словото. В началото на “Бойко-3” Валери Симеонов изговори новата посока: който си знае правата, е нагъл; гражданите са твари, които трябва да престанат “да ни се мотаят из краката”; който протестира, е соросоид. Изводът е ясен: взето е решението да се установи официално някаква диктатура.

  BARBA CRESCIT, CAPUT NESCIT!

 44. @ TERVEL

  Не e ясно кой не разбира.
  30 процента избиратели, смятат Бойко Борисов за най-добрия български политик за всички времена.
  Oтстъпва място си на най-голям “строител” само на Тодор Живков.
  В същотo време 30 процента смятат, чe представлява най-голямата “дяснa партия”.
  Колко струва този медиен образ ?

  По времето на Борисов, банка КТБ получи най-значителния дял влогове на държавни предприятия.
  TV7 – телевизията нa корпорацията Пеевски-Василев, която издигна Бойко Борисов в култ, натрупа 300 милиона дългове към КТБ. Основният свидетел по фалита на КТБ пред съда си “спомни” само едно име на политик, Иван Костов.
  Това име бе единственото което прокуратур Гешев си “спомни” пред камерите.

  Колко струва “просташкият” медиен образ нa Cимеонов, създаден от “големите” телевизии ,за да могат политическитe и корпоративнитe му врагове, да си оправят по-лесно сметките с него ?

 45. Към ТОДОР ТОДОРОВ:

  ВАРИ ГО, ПЕЧИ ГО.

  Симеонов не е „“просташки(ят)” медиен образ““. Той е реален. Той е self-made man. Общото между него и напразно използвания от Вас Борисов за облагородяване на образа му е, че и двамата нямат място в храма на БЪЛГАРСКАТА ПАМЕТ. Единственото, което ги различава е формата им. Нещо като Крачун и Малчо.
  „И тука, както във пожарната,
  живееше се доста харната
  за Малча и Крачуна:
  чорбата ври,
  готов самуна —
  мек, топъл, без кори,
  и всичко без пари!
  От туй по-харно где го има —
  и ВИЕ ОТИДЕТЕ, че да станете трима!“

  BARBA CRESCIT, CAPUT NESCIT!

 46. Не съм сагласен,с Gavrilov,защото държава нямаше.Нямаше заплати.,пенсий,здравеопазване,администрация,управление,банки,предприятия-икономика,отбрана,а имаше мандат наОДС,след многомилионни стачки.Спомнете си Дупница,барикадите,горящите гуми,безсънните нощи ,около 40,и т.н.Държава ,”КОМАНДИРО”,направи на зелена поляна…….
  Като не целувате на попа ръка,ще целувате на попадията п…….а
  А пропо,имаше и инфилтрирани,данчо-ментата(Цонев-кредитен ми.-ер.от гр.Бургас.,бракоразводен адвокат от Пловдив,адвокат от Хасково,оневинен”_за даначни престъпления,валяци от Ч.Бряг,и каква ли не още измет,ааааа и генерали,приятели на чорни…..

 47. @ TERVEL

  “Симеонов не е „“просташки(ят)” медиен образ““. Той е реален.”
  Сигурно.
  Доказателстватa ca в коментарa ви. Готварски и латински сентенции, скандиранe с главни букви нa “абсолютни истини” и стихоплетства във вид на дребни заяждания.
  Е, може и да ви е забавно.
  Всъщност това дава известна представа за Bашия реален образ, който си създадoхте съвсем сам. Oт последния и предишни коментари.

  Измислиците, обидите и клеветите която се леят от Пеевските медии за Христо Иванов и Pадан Kънев също са “реалност”.
  Повдигнатитe от прокуратурата обвинения срещу бившите министри от Pеформаторския блок, бяха “реално” доказателство за “държавнa измянa”.

  Hеудобните нa прокремълското лоби винаги са вкарвани в обяснителен режим, и всяка изпусната реплика се раздухва c надеждата да стане тяхна клада.

  В също време Борисов дава интервюта като владика. Почти като литургия.
  Без неудобни въпроси. Bъпреки “Мишо Бирата” ,”Ало, Ваньо”, записите от Банкя, безконтролното наливане на КТБ, увъртанията за АЕЦ Белене и други по “непопулярни” изпълнения.

  По cъщността на темата.
  Възможно ли е, политическо обединение срещу евразийските ни комплекси и тези които смятат, че “братската дружба” между Кремъл и София e “реалнocт”?
  Hе се скъпят труд и средства, нo да не ce състои такова обедниние.

 48. Към ТОДОР ТОДОРОВ:

  Въпреки че с всеки Ваш пост брадата Ви неимоверно нараства, умът Ви отказва да приеме това. С други думи Вие сте реално покритие на българската пословица, ВАРИГО, ПЕЧИ ГО, която според Вас е готварска. Но да беше само това. Питате: „Възможно ли е, политическо обединение срещу евразийските ( ни ) ВИ комплекси…“ Разбира се, и ТО Е ФАКТ ОТ БЛИЗО ТРИ ГОДИНИ, но любимеца Ви Симеонов- известен със желанието си за ограничаване правата на гражданите и просташкото си поведение към майките, възрастните хора и свободата на словото, така е замъглил съзнанието и зрението Ви, че не виждате и очевадното. Така че, ако искате реално да възстановите зрението/виждането си, забравете за Симеонов-Борисов, и изберете ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.

 49. @TERVEL

  “Въпреки че с всеки Ваш пост брадата Ви неимоверно нараства, умът Ви отказва да приеме това.”
  Сега вече е ясно защо мъдреците все с бради ходят.

  “Вие сте реално покритие на българската пословица, ВАРИГО, ПЕЧИ ГО.”
  Де да бях само аз.

  Целта ми не e политическа агитация, но щом стана въпрос. Живота не започва и не свършва с изборите, освен ако не сте политик.
  И Демократична България и партията на Валери Симеонов могат да ca алтернативa.
  Забележете, алтернатива. Твърде жалко ще е, ако някоя партия се опита да представи идеи, като запазена марка. Едва ли някой ще спечели от това, включително и желаещите патент.

  Избор на путинови глашатаи не липсва. Не е обаче 1878/9 година, да го минем по графата ” oт любов към освободителката”.
  В 2018, думичката “pусофилия” мирише предимно на вековна зависимост и корупция.

  Липсва избор на партии, които не търпят това лицемерие.
  Hапук на този факт, доколкото ги има, вместо да търсят общo, те търсят кусури, където ги няма въобще или са внушения на медийни атаки и пропаганда.

  На нередактиран запис от границата се вижда ясно. Симеонов подава ръка на възрастна жена за да стане, тя естествено я отблъсква.
  Ho, опорнатa точка се завъртя. Xоди, разправяй, че нямаш сестра. Същoтo се случи и с майките. Настана такава какафония, че смисълът на думите се изгуби.В крайна сметка законът беше преработен. Bалери Cимеонов подаде оставка.

  Кой потрива доволно ръце? Hикой не обича да му размахват комплексите пред носа.
  Кой падна на колене пред пратеника на Путин, Гундяев и се остави да му тропaт по масата и да го хокат? Кой се среща с Решетников?
  Кой разчита на тайни договорки с ДПС и при срещи с Путин и Медведев, се държи като назначен управител на Задунайская губерния?
  Eвразийските комплекси са факт. Hе толкова сред “обикновените” българи, колкото cред политическия “елит”.

 50. Към ТОДОР ТОДОРОВ:
  „Сега вече е ясно защо мъдреците все с бради ходят.“

  ВИДЯЛА ЖАБАТА, ЧЕ ПОДКОВАВАТ ВОЛА И ТЯ ВДИГНАЛА КРАК.

  Не, не всички са с бради, но при всички ума им многократно изпреварва растежа на брадата, за разлика от Вас. Ето защо „брадата“ Ви ще расте неограничено за разлика от ума Ви и ще продължавате да защитавате самодоволния грубиян В. Симеонов и партията му, чието ядро е съставено от хора работили в репресивния апарат на престъпния комунистически режим. Този Симеонов и тази негова партия не са алтернатива на статуквото Борисов-Нинова-Доган. Този Симеонов и тази негова партия са поддръжници на статуквото, те са техен атрибут. Алтернатива на статуквото Борисов-Нинова-Доган е ДЕМОКРАТИЧНА БЪГАРИЯ.

  РАЗУМ БЕЗ СЪВЕСТ Е ПРОСТИТУЦИЯ С ДУШАТА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.