Точно така, историята на руските лъжи за българска сметка трябва да бъде пренаписана

 

 

 

 

 

Шумно разгласеният арест Юрий Борисов, един от шефовете на любимото на Кремъл и авангард на петата му колона у нас Национално движение “Русофили”, се оказа привикване в качеството на свидетел. Май. Обратно на вица за Гарабед, който уж си купил  волга, но се оказа, че го блъснала кола ( а има и вариант, според който той отвърнал на слуховете за покупката с въпрос: “ за какво ми е толкова вода” ) .

Ефектът обаче е постигнат. Русофилстващите проводници на руската политика у нас са силно превъзбудени и получават конска доза троянски адреналин да обосновават своя антифашизъм с актуалната измислица за неговото днешно възраждане. Този преведен ( от руски ) “праведен” гняв е толкова предсказуем, че няма как да не е било предвиден от онези, които са решили да хвърлят камък в собственото си блато, в което бездействат и съдействат по този начин на русофилията да се вихри под всякакви форми в България – включително и чрез най – агресивна истерия ( авторът на тези редове може да даде много примери как тя се упражнява срещу него и стихийно, и организирано ).

Много от главните действа лица на двуличието да си уж българин, но си всъщност най-вече защитник на всичко що налита от Москва срещу България, пребивават в момента в сладостен транс. Не им се беше случвало да се доказват като жертви! 

“Оказа се”, според тях, че са били прави за надигащия се “фашизъм” и техните организации получават бонус от властта. Защото виреят антиподно. Ако няма в огледалото им за обратно виждане фашизъм, жив или мъртъв, не би трябвало да ги има и тях.  А сега същият взе, че притича с подвита опашка пред тяхната волга. Което накара днес един прекръстен с подобно име български журналист буквално да ликува в своя сарказъм по адрес на ареста на Борисов ( Юрий), оказал се свидетелско показание.

Най-голямото нахалство в рамките на тяхната нападателна самоотбрана срещу измислената заплаха за  дейността им е припяването в кремълския хор на обвинителите, според които тук имало пренаписване на историята. Тази опорна точка беше подхваната от един нашенски академик с руски орден за вярна служба на руското влияние, застанал на вратата му, за да спасява от автогол дузпата с руската изложбена провокация. Ясно е, че не е сам и не измисля нищо ново с призивите да не “пренаписваме историята”, както се видя след това и от изявлението на руското външно министерство, последвано от вчерашна реплика в същия дух на посланик Макаров в София. 

Не е само въпрос на безсилие да отричаш истината и да твърдиш, че свенливият все още отказ от десетилетно угодническо премълчаване на съветската окупация на България било “пренаписване” на историята. Ще повторя: това е имперско нахалство. Защото победителите, окупирали България без един изстрелян насреща куршум ( както за пръв път акцентира вчера и Макаров с цел да внуши всебългарска любов към окупаторите, а не да признае политическия акт на Царството, прегазен брутално от Червената армия), са си съчинили своята версия, удобно извиняваща самите тях, които ужасно се пенявят ако някой посегне на фалшификата им.

Ако не броим енергийния шантаж, пазен като зеницата на имперското им око в България, Русия няма никакво друго влияние тук, освен собствената интерпретация на историята, източник на истерията да бъде обявяван за враг всеки, който си позволява да я обори. Жалките опити на руски коментатори и политици да призовават България да бъде наказана чрез намаляване на потока руски туристи са или плод на явно неразбиране доколкото това е смешна претенция за поставяне на българската икономика на колене, или ( по-скоро) е отглас от традиционната надменност, плод на вековната убеденост, че без руснаците България тутакси ще загине ( нещо като онзи акт на оттегляне на руските офицери от младата българска армия през 1885 г.). 

На имперските чиновници и обслужващия ги персонал у нас ясно трябва да бъде казано: да, историята трябва да бъде пренаписана в частта, в която тя мами относно руската “ освободителна роля” , вплетена насила в нея. Боли ги от тази логическа конструкция, на която могат да противопоставят само заплашителното предупреждение да  не се пипа сътвореното от тях. Авторът на тези редове не случайно е атакуван за книгите си по темата чрез изместване на същата тази тема  с главния “аргумент”, според който …историята не бива да бъде пренаписвана.

Бива, бива и още как! Налага се, за да се се отнеме лъжата като основен инструмент на руските имперски претенции за окончателност на акта на подчиняване на българските умове чрез съзнателното им заблуждение по безумно нагъл начин. Равноправни отношения с лъжците не може да има.

29 мнения за “Точно така, историята на руските лъжи за българска сметка трябва да бъде пренаписана”

 1. NB
  “Марш за право и свобода” срещу безалтернативната номинация на Гешев организира днес инициативата “Правосъдие за всеки”. Митингът-шествие стартира от Съдебната палата в 18 часа. Маршрутът на недоволните преминава по бул. “Витоша”, “Патриарх Евтимий” до Попа, по бул. “Васил Левски” до Софийския университет и по жълтите павета до парламента.

 2. В шише им е на русофилската сган. След като и идиотът-хардлайнер констатин косачев вие кат ранен в сърцето сибирски мечок http://www.focus-news.net/news/2019/09/10/2697049/savetat-na-federatsiyata-na-rusiya-moskva-shte-zashtitava-zapodozrenite-v-shpionazh-rusofili-v-balgariya.html процесь пошьол и е НЕОБРАТИМ.
  Какви и тънки сметки да си правят от геШтапото и кукловодите отзаде.

 3. Не см съгласен защитниците на руската окупация на България да бъдат наричане русофили.
  Това а русофиркани блгарски рублажии /РБР/

 4. Бива и още как!!!
  Съдбовно наложително е да се знае най-после истината !
  Поздравления!!!

 5. “Фашизъм”
  ХА ХА ХА
  Пак руска изтъркана лексика. Невярна до мозъка, но повтаряна милиони пъти – станала “вярна”.
  Коне с капаци. По-точно капаците само. Че конят е благододно животно.
  Сбруия. Толкова е акъла на русоблизците.

  Йоско Гьобелс, Национал-Социалист: За Голямата Лъжа (große Lüge):

  “Ако повториш и голяма лъжа безброй пъти, хората накрая ще й повярват”
  “Лъжата може да бъде поддържана от държавата докато тя може да опазва населението от нейните политически, икономически (и пропагандни) и военни последици”
  “По този начин, жизнено важно за държавата е да използва цялата си мощ да потиска различното мислене, тъй като ИСТИНАТА Е МОРАЛЕН ВРАГ НА ЛЪЖАТА, откъдето ИСТИНАТА СТАВА И НАЙ-ГОЛЯМ ВРАГ НА ДЪРЖАВАТА”
  “Колкото ПО-ГОЛЯМА е ЛЪЖАТА, толкова повече ще й ПОВЯРВАТ (в България май най-много ще)
  (КАТО ЗА КОМУНИСТИТЕ, КОМПАРТИЯТА, КОМУНИЗМА)
  https://www.heise.de/forum/Telepolis/Kommentare/Putin-will-offenbar-den-Beitritt-der-Krim-forcieren/Goebbels-Zitat/posting-2119267/show/

  НЯКОЙ СИ “сенатор” от русия – щял да защитава до дупка альоша.. юрий ли беше.
  Какво се правите на американци, бе, руски “сенатори” се изтупали.
  Когато опре до шоу – “сенатори”.
  Когато опре до разправа – наган и новичок. В тил и в корем.
  А?
  Знаем ги тия. От вашите над 1000 години.

  https://www.vesti.bg/bulgaria/iurij-borisov-pitaha-me-za-reshetnikov.rusiia-reagira-6099499

  АЛЕКСАНДЪР СТОЯНОВ:

  – лъжите преди, лъжите по време, лъжите след 9септември 1944 г.;
  – ролята на Русия;
  – причините за НАЙ-КЪРВАВИТЕ РЕПРЕСИИ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ след т.нар. преврат;
  – т.нар. народен съд;
  – шпионската афера, прикриваща истинското влияние на Кремъл.

 6. Никак няма да се изненадам ако това не е поредната реплика, дежа вю, в историята ни по оста България-Мордор. Да видим обаче дали и ако да, какво ще да е евентуалното продължение.
  30 висши “силоваци” уволнени (засега) от службите заради провала с топ шпионина Смоленков.

  Копвам преди линка отпред мнение на виртуал.

  “Нищо ново. Колкото руснаци познавам, до един са фенове на Америка и на американската демокрация на американските коли, филми, техники и джаджи. Милиони руснаци избягаха от Русия именно в САЩ. В душата на руснака е заложен дълбок поклон към всяко високо човешко постижение, каквито са всички отрасли в САЩ плюс свободата и възможностите за лично развитие. Отдавна го няма страхът на руснака да говори за друго качество на живот, да мечтае да живее по американски. Във всички случаи този Смоленски е воден от подобни мотиви и предусещайки скапването и разпада на Империята на Злото е решил да мине на страната на Доброто.”
  https://frognews.bg/novini/grandiozen-shpionski-skandal-satrudnik-putin-bil-agent-tsru.html

 7. Аз вчера като казвах да не бързате с шампанското…
  Макаров:
  “Познавам премиерът Борисов като порядъчен, сериозен политик, настроен на конструктивно развитие, на отношение. Познавам го лично и виждам, че той е настроен позитивно и търси този позитивен диалог – не трябва да му бъде пречено”

 8. Юрий Борисов: “Постоянно се опитваха да изкопчат информация”
   
  Интересен избор на думи. Ако е съдействал без да крие нищо, какво са се отпивали да “изкопчат” ?
  Или поредния жалък опит на един “патриот” да плюе върху родината си и да трупа лична изгода.
   
  Има разследване и службите разпитват – нормална практика.
  Приятелските служби разпитват, а вражеските изкопчват. Явно за ЮБ Българските служби са враг.

 9. Още малко от другаря (genosse) Й. Гьобелс
  (не му правя нито пропаганда, нито реклама!)

  Той е член на Национал-социалистическта Германска Работническа Партия. Пишеща се и само “Партия”, с главна буква често. Като и Милата тук “партия”, на Премилите ни комунисти, още русофилисти, днес социалисти.
  Началник на партията е другаря Адолф Хитлер – и той социалист.
  Пълното й име е Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP). Произлиза от Германската Работническа партия – Deutsche Arbeiterpartei (DAP).

  “Който от много години е бил гражданин на така наречения Съветски съюз, тогава и най-мизерното жилище ще му се струва палат, парчето сух хляб – божествено ястие, още повече, че всекидневно се втълпява в главата му, че в другите, неболшевишки страни, хората въобще нямат какво да ядат. Моск(овията) бе превърната в един затворен свят… Онези, които още си спомняха времето преди болшевизма, бяха избити. Хората в Съветския съюз не виждаха и не познаваха други страни и затова НЕ БЕШЕ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ТРУДНО ДА СЕ ИЗЛЪЖАТ, ЧЕ ЖИВОТЪТ ИМ Е БИЛ РАЙ, КОГАТО ТОЙ БЕШЕ АД. Това е НАЙ-ГОЛЯМАТА И НАЙ-РАФИНИРАНАТА ИЗМАМА, ИЗВЪРШЕНА СПРЯМО НЯКОЙ НАРОД, КОЯТО ИСТОРИЯТА ПОЗНАВА.”
  Старият фронт, 26 юни 1941 г.

  “Моята Партия е моята църква”.
  (нали комунистическата “религия” замени християнската религия, и всички останали религии, а който не приемаше това, беше ликвидиран)
  Дневник на Гьобелс, 16 октомври 1928 г.

  “Можем да видим началото на нашето национално и социалистическо оцеляване в съьз истински националната и социалистечска русия”.
  Писма на Национал-социалисическата партия, 15 ноември 1925 г.

  “Ако германският народ сложи оръжието си, съветските руснаци, в съответствие с договорите с Рузвелт, Чърчил и Сталин, ще окупират Източна и Югоизточна Европа заедно с голяма част от Германския Райх. Желязна Завеса ще падне над огромна територия, КОНТРОЛИРАНА ОТ СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ, зад която нациите ще бъдат КЛАНИ”.
  Вестник Дас Райх, 25 февруари 1945 г. (речта на У. Чърчил за “Желязната завеса” е от 5 март 1946 г.)

  Поради НЕУДОБСТВО и НЕВЪЗМОЖНОСТ (за тях) да разяснят пред населението “КАК ТАКА” “социализъм /може да/ има връзка с нацзъм”, премилите комунисти, днес социалисти, отдавна са МИНАЛИ на “ФАШИЗЪМ”.
  По примера на руските си другари.

  Ха ха ха ха…

 10. “Путин и KO откраднаха от Русия (не само откраднаха, де, разбира се, значителна част просто просраха – с всичките тези Олимпиади и световни шампионати) от 3 до 5 трлн долара . Отчитайки че, в страната до Путин вече бе построена ненефтена икономика, всичките тези пари стигаха за две гигантски модернизации на цялата страна.Но крадците мислят иначе. Те въобще не са способни на държавно управление, животът им е нацелен само на разграбване и унитожение на всичко и навсякъде.”

  АН

 11. Борисов май е медиум. Как само позна ,че точно тези избори ще ca много подли.
  Първо, в сайта където специалната прокуратура ексклузивно публикува “безспорни доказателства”, подлo се появиха лични снимки от флашка, предадена в MBP като доказателство за изнудване.
  Pазбира се, тези снимки не ca компромат лично нa засегнатия кандидата за кмет, но все ще провалят няколко живота. B разправията, ГЕРБ може да прилапат два-три пункта от заблудили се избиратели.
  Два-три, колкото толкоз , все е файда.
  Второ, преди няколко месеца по случая с Гебрев, със замесени агенти на ГРУ , доказателства имаше, нo беше направено, нищо.
  По случая c отравянето нa Скрипал в Англия, когато за цяла Европа имаше ясни доказателства, че е извършено от Руските специални служби, на Борисов някак си не му стигнаха.
  По този случай руският посланик в България похвали Борисов зa проявeната политическа мъдрост …
  Борисов, настоя българската страна да плати зa “гьола Белене” предсрочно, без да обжали , 1.2 млрд. неустойки на руснаците в делото заведено при международния арбитраж.

  Сега, преди изборите , специалната прокуратура откри главният виновник, койтo предава държавата в ръцете на Путин. Не бил Борисов, а по нишестоящия председател на откритите русофили.
  Бойко не знаел, че Кремъл си разиграва пешките, офицерите и генералите на местна територия.
  Чак сега разбрал. E, и това ако не е архиподъл номер, точно преди избори, здраве му кажи.

 12. САМО ИСТИНАТА ЩЕ НИ НАПРАВИ СВОБОДНИ!

  В крайна сметка ареста на Юрий Борисов точно на 9-ти септември сутринта и освобождаването му още същата вечер,се оказа
  предизборен допинг и за БСП, и за ГЕРБ…
  Които са същите скачени съдове, като ДПС и ОП-“патриотите” русофили…
  Да! Историята на руските лъжи за българска сметка трябва да бъде пренаписана!
  Но трябва да бъде пренаписана историята на руските лъжи, въобще…
  И не само защото за 100 години, болшевизма взе стотици милиони жертви по света и у нас…
  А защото исторически и фактологически, Хитлер е ученик на Ленин и Сталин…
  Хитлер взима социализмът от болшевиките-Хитлер е национал-социалист…
  Хитлер копира концлагерите от Сталин…Много преди Хитлер, Ленин и Сталин ФИЗИЧЕСКИ унищожават политическите си противници…
  И въобще инакомислещите…
  Хитлер взима от болшевиките най-разпознаваемият си символ…
  СВАСТИКАТА!
  Всеки интернет грамотен, може сам да открие заповедта на Командващият Юго-източният фронт на СССР
  Още от 1919 година!!!
  С нея се въвежда свастиката, с вплетени сърп, чук и петолъчка, като задължителен наръкавен знак на червеноармееца!
  Нагръдният знак на червеноармееца е свастика с главни букви С-Р-Ф-Р, в ъглите на кръста …
  Хитлер е изплагиатствал:
  Социализъм…
  Концлагери…
  Свастика…

  Ето затова ЕС “ощети” комунизма, като го осъди наравно с хитлеризма и фашизма…
  Справедливо бе, да го постави поне едно стъпало по-високо…
  Не само заради това, че жертвите му са десетократно повече…
  А защото продължава да носи беди по света и у нас… и до днес…

  Ареста на Юрий Борисов е допинг за злото…
  И най важното!
  Да продължават в България, да са незаконни изборите…
  По смисъла на чл.1 ал.3 и чл. 6 ал.2 от Конституцията на България, …
  Петата колона на Кремъл да продължава да регенерира властта си чрез водачи на листи и “избираеми места”/праг на преференциите/…
  Какво “Правосъдие за всеки”?
  Как да стане това при недемократичните избори, каквито продължават да се провеждат в България?

 13. Дори да е кьорфишек цялата тази дандания за предполагаем шпионаж, направи ми впечатление какви са реакциите по форумите. Болшинството от коментаторите адмирират действията на прокуратурата. А реакциите на евтини пачаври, като Волгин ми напомнят на пораснало дете-дангалак, което не иска да повярва, че дядо Коледа(Дед Мороз в неговия случай), не съществува. Иска си освободителите, мастияата! Радостното от цялата дандания за мен е,че се е увеличил броят на невярващите в Дед Мороз!

 14. Нека да му благодарим!

  И днес е 10-ти септември…
  Но през 2008-ма година…
  В Женева (Швейцария) е пуснат в действие Големият адронен ускорител…
  Най-големият научен експеримент в историята на човечеството…
  Но…
  Представянето на резултатите от научните изследвания в реално време е проблем, който дълго време е нерешен в ЦЕРН.
  1990 г. сътрудниците на ЦЕРН получават за ползване първия уебсървър, от Бърнърс-Лий в операционна система NeXTStep.
  Първият уебсайт направен в ЦЕРН, се появява онлайн на 6 август 1991 година.
  Удобството на реализацията е очевидно за всички.
  1991 г. проектът „WWW“, е покорил вече учените в Европа и пресича океана …
  През 1994 г. Бърнърс-Лий създава в САЩ и оглавява международния консорциум W3C, който се грижи…
  Глобалната мрежа да остане открита, без патент, непритежавана от никого и безплатна…

  През март 2000 година списанието Times включва Тим Бърнърс-Лий в списъка на „100-те най-важни личности на 20 век“…
  На 15 април 2004 година, Тим става първият получател на новоучредената „Награда за технология на хилядолетието“…
  Същата година е посветен в рицарство от кралица Елизабет II и му е дадена наградата Орден на Британската империя.

  Приятелю…
  Да благодарим на роденият на 8 юни 1955г. в Лондон, Великобритания…
  Сър Тимъти (Тим) Джон Бърнърс-Лий …
  За това, че в момента си общуваме помежду си…

  И в тази секунда ти прочете написаното от мен…

  БЛАГОДАРИМ ТИ, Тим !

 15. ВСИЧКИ ЗА БОРИСЛАВ ИГНАТОВ!
  ТОЙ НИ ТЪРСИ.
  НИЕ ГО ИСКАМЕ.

 16. Аз съм:

  Българофил + Свободофил + Демократофил + Еврофил + Америкофил + Атлантофил
  Аз не съм русофил (и не искам да бъда)!

  Но аз НЯМАМ организация!
  “Русофил” има!
  Защо тъй?
  Кое ТРЯБВА да има?
  И кое НЕ ТРЯБВА ДА ИМА?

  Защо което трябва – то НЯМА организация?
  А което не трябва – то ИМА организация?? Силна, здрава, трайна, с бъдеще дори?

  В България всичко важно като че ли остава ОБЪРНАТО НАОПАКИ, ИЛИ ИЗКРИВЕНО НА 180 ГРАДУСА ОБРАТНО!

 17. AWACS
  Хареса ми написаното от Вас.Приятен ден.

 18. Нещата започнаха да се избистрят, поне за мен. “Русофилският” скандал очевидно е продължение на сагата с “наследството от КТБ”. Изглежда моментът е избран сега, за да се получи синергия с предизборната кампания.

 19. Въпреки:

  – въпреки руската окупация от 1878 г. и руското ни правителство, оставени безсрочни (но ПРЕКРАТЕНИ от Берлинския конгрес – НИКОЯ страна в ЕВРОПА и НА БАЛКАНИТЕ не желае русия на Балканите или РУСКА БЪЛГАРИЯ, само русия и тогава сравнително малко руска агентура тук);
  – въпреки ЗЛОВЕЩИТЕ УБИЙСТВА от русия и руски хора тук на български държавници като СТЕФАН СТАМБОЛОВ, ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ или отстраняване ПРЯКО НА АЛЕКСАНДЪР БАТЕМБЕРГ, тогавашен ПРЕЗИДЕНТ (КНЯЗ-ЦАР);
  – въпреки ПРЯКОТО руско присъствие и влияние, включително военно, ТЪПЧЕЩИ земята ни:

  БЪЛГАРИЯ УСПЯВА ПОД ОЧИТЕ НА РУСКАТА СИЛА И ПРЕД КАЛНО-ГЛИНЕНИТЕ Й НОЗЕ, ДА ИЗВЪРШИ СЪЕДИНЕНИЕТО, ДА СЕ ОБЕДИНИ и УКРЕПНЕ И Т.Н., И СЪВСЕМ СКОРО ДА ВОДИ ДВЕ БАЛКАНСКИ ВОЙНИ И ДОРИ В СВЕТОВНА ВОЙНА ДА ВОЮНА СРЕЩУ СЪЩАТА РУСИЯ

  НО въпреки:

  – въпреки руската окупация от 1944 г. навършила 75 години;
  – въпреки освобождаването от нея, навършило 30 години;
  – въпреки НАТО и ЕС:
  – въпреки още много “въпреки” днес, уж всичките в ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ:

  НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ДЕМОНТИРАМЕ ЕДИН ПРОСТ ПАМЕТНИК. Оттам и стотици други като него, разбира се.
  НЕ МОЖЕМ да аресутваме като хората един руски шпионин, докато руски шпионаж, присъствие и колона остават с ХИЛЯДИ.

  Ще рече:

  – по турско време сме се запазили повече БЪЛГАРИ;
  – по руско време сме станали по-малко българи, повече сме ПОРУСЧЕНИ (това проличава дори тук, в бърборения и поствания в сайта, от хора осмислящи живота си чрез денонощно пребиваване в информационното пространство на русия, постоянно прехвърлящи неща от него и дори съветващи другите да четат, като че ли оставаме ДЛЪЖНИ и ПРЯКО СВЪРЗАНИ с русия, “трябващи” да знаем руски и се разбираме на него, и пак вържем пъпа си с направление “русия” 24 часа всеки ден);
  – руското присъствие остава силно;
  – руското закрепване и възприемане в съзнанието на милиони българи остава силно. Изкривяването очевидно продължава дълго напред, застинало в ръждясало-неправилна за България посока.
  Борбата остава силно затруднена. Избори да бъдат спечени от БЪЛГАРИ с БЪЛГАРСКИ каузи остава трудно. Да не говорим (пак) за паметници, улици…

 20. “Живите затварят очите на мъртвите…
  Мъртвите отварят очите на живите…”

  Очите на мъртвите…
  Те ни гледат отгоре…

  Тези, които папагалстват руския прочит на българската история са латентни национални предатели…

  11-ти септември…
  1978 година…

  Умира българският писател и дисидент Георги Марков…
  Отровен е с “българския чадър”в Лондон…
  4 дни по-рано, от агент на Държавна сигурност…
  На 7-ми септември…

  На 7-ми септември 1954 г. е открит Паметникът на Съветската армия в центъра на София…
  На 7-ми септември 1911 г. е роден Тодор Живков, протежето на Георги Димитров и Вълко Червенков…
  Кремълската марионетка Живков, наричан под сурдинка ” българският Чаушеску”, обичал да си прави такива знакови подаръци за Ч.Р.Д…
  Днешните Кремълски марионетки Фндъкова и Борисов, заедно с пасол Макаров, яростно бранят “ЧРД”-то на 16-та ССР…
  Паметникът на Съветската армия в София…

  Така с МОЧА и стотиците мочета по градове и села, петата колона на Кремъл продължава да зомбира българите и да регенерира властта си…
  Чрез водачи на листи и “избираеми места”/праг на преференциите/…
  В незаконни избори…
  По смисъла на чл.1 ал.3 и чл. 6 ал.2 от Конституцията на България, …
  Които водят до “узаконяване” на АБСУРДА ,че…
  2 670 гласа са повече от 16 444 гласа…

  Но всички в парламента и извън него са слепи за очовадното…
  Така и не се намериха интелектуалци…
  Не като Георги Марков…
  А поне на хиляда, поне по един…поне с едно око…
  За да поведат българите към промяна, както еднооките са водили слепите войници на Самуила…

  11-ти септември…
  1978 година…

  В Лондон умира дисидентът Георги Марков…

  Кремълските марионетки Живков… Радев, Борисов и Нинова са национални предатели…

  Очите на мъртвите…
  Те ни гледат отгоре от небесата…

  А очите на живите слепци, тук на земята?…

 21. Та к’ва стана тя ???:)))) Шпионския скандал с руска закваска , и то точно на 9 септември !!!!!:))). Скандала се оказа поредната руска хибридка с участието на артистите от задунайския ” Малый театр” – уж българската прокуратура и ДАНС :)))))))))). Сценарият силно напомня на пиесата “КТБ”, писан от ВНЕШТОРГБАНК и Любянка, и пак с участието на гореупоменатите артисти, като за удоволствието да гледаме театрото ” КТБ”, народа плати близо 6 милиарда. Сега от това поредно руско театро в България, овациите и цветята ги обират пак сценаристите от Москва, като ние се молим поне сега билетите да са по – евтини :))
  От този скандал, и то точно на 9 септември !!!!! , единствено полза имат сценаристите. Ако ставаше въпрос за истинско разследване за противодържавна дейност на определени лица и организации свързани с Русия, никой умен прокурор не би избрал знаковата дата 9 септември за огласяване на разследването срещу руските „освободители“ и копоите им в България, това би били подарък за всички разследвани. С тази дата е търсен ОБРАТЕН ЕФЕКТ, и той е постигнат. По аналогия – влезнаха в банката като сюрия диви прасета – гътнаха банката, пак търсен и постигнат ОБРАТЕН ЕФЕКТ. Затова – БРАВО на сценаристите от московският ” Большо́й теа́тр”, обраха всички театрални награди, но на нас вече не ни е до ръкоплескания, защото виждаме до каква степен е пробита държавата ни, членка на НАТО и ЕС.
  Единственото спасение за Гешев е истински руски агент в затвора, или влиза той там за колоборация с руските “освободители” и предаване на националните ни интереси.

 22. AWACS, опитвате се да кажете нещо но с неясни разсъждения и за интелигентни хора не става. ЕС е организация, НАТО също е организация, САЩ е организация и т.н. още 1000 неща.
  Българофилите също имат организация. Казва се Българска държава. В нея говорите български език, култура, традиции и т.н.
  Колкото до слабостта на сините евро, атлант политици не трябва да вините някой друг освен собствените си “лидери”. При наличието на огромни въжможности и спечелена студена война, те отново сочат победените за виновни, че им пречели. И това честно казано за мен е маска зад която крият същността си. Така, че оплакванията ви са нелогични и няма да доведат до победа. Ще доведат до още повече слабост.

 23. Господин РЕПЛИКА май ми приличате на малко ТРОЛЧЕ което се прокрадвате тук в блога на господин Инджев, седнали сте да засягате хора които пишат от много време – поне като пишете поставете си имети не се крийте под РЕПЛИКА! Колкото до AWACS харесва ми всичко което представя тук!IIC…..oIL.

 24. “Познанието носи тъга,а простотията веселие!”Колко години трябват още на нашите”историци”,за да пренапишат българската история в частта на българо-руските отношения?
  Има институт за близкото минало,има няколко хвалипръцковци,които се афишират като специалисти по стопанска история на България!Може ли някой да ми препоръча къде да прочета за икономическите договори с руснаците след 1944г.Колко обекта-фабрики,мини……..използваха руснаците и колко години след 1944,при какви условия…..!
  Говори се само за рубли в български джобове,а колко български златни лева влязоха в руските джобове?
  Ценя и уважавам г-н Инджев и бих помолила някои участници в дискусиите да не използват квалификации и обидни епитети,защото пада нивото на общуване.

 25. @I.Ivanov.

  Нима точно многословният АWACS има нужда от адвокат? Нека му дадем шанс сам да се аргументира – нямам съмнение, че може.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.