Какво премълчават руските писарушки и техните местни братушки за датата 22 септември 1908 г.

Руската опорна точка срещу българското осъзнаване на пазените в тайна от “простите хора” ( по Решетников) у нас не случайно е срещу т.н. пренаписване на историята. Руските писарушки и местните им братушки  се борят тя бъде консумирана от “простите българи” във вида, в който удобно за Русия е изкривена или пак със същата идея е “поне” премълчана.  

Такъв е и случаят с днешния ден на Независимостта, за чието руско задкулисие хората у нас знаят толкова, колкото и за измамата с изготвения, за да не бъде осъществен, договор от Сан Стефано през 1878 г. с едничката подла идея българите да бъдат насъскани срещу Европа, която неминуемо ще им “отнеме” онова, което в тайно съзаклятие с европейските сили “добрата” Русия се е съгласила предварително да не се случи – голяма българска държава.

А най-тъжното е, че става дума за известни преди повече от 100 години факти, достъпни за тогавашните българи, но постепенно и фанатично заровени в архивите в угода на новите наши евразийски владетели. 

Както и през 1878 г. , когато Русия налага на българите да си платят за войната с Турция чрез създаването на Окупационен фонд, така и 30 години по-късно империята не ни дава нищо даром чрез подкрепата си за обявената на 22 септември 1908 г. независимост на де факто обединената чрез заклейменото от Северната империя млада българска държава Съединение от 6 септември 1885 г..

Щеше ли Санкт Петербург да поеме дължимите по предишни международни споразумения български задължения към бившите евразийски владетели на българите ( за което също така щедро хвалят днес Русия адептите на нейното влияние тук), ако не искаше “нещо” в замяна? Ни най-малко. Русия на практика си купува България като публично бере през септември 1908 г. дивидентите на видимата щедрост зад паравана на която се крие съгласието на Фердинад да предаде на Санкт Петербург независимостта на своето новородено царство. 

Това “нещо” е възстановяването на пълната българска зависимост от Русия. Фердинанд толкова много желае да стане първия български цар във възродена България, че е готов на всичко, за да го постигне, знаейки отлично, че ключът към осъществяването на тази заветна негова мечта  е в руски ръце. За целта най-напред той най-сетне се освобождава от доминиращата фигура на премиера Стамболов и постепенно си разчиства пътя към своята коронация чрез тайна дипломация с Русия. И хитро не споменава нищо подобно в своята прокламация, в която акцентира напълно патриотично върху заветите на българските борци за национална независимост, които единодушно с твърде малки изключения отхвърлят идеята българите да заменят едни евразийски господари с други.

Показателно е, че задкулисната роля на Русия, завърнала се по този начин в позицията си на попечител на България, напълно се премълчава днес от коментаторите в сайтове и телевизии. Верни на своя навик да цитират избирателно факти, те наблягат на обявяването на независимостта като на резултат от умната дипломация на България. Така се изказа в днешно телевизионно интервю масово цитираният по темата проф. Академик Пантев, доайен на русофилската школа сред българските историци.  

Възможно ли е дипломираните български русофили да не знаят за тайните договорки на Фердинанд с Русия, които на практика ликвидират остатъците от васалните отношения на княжеството със Султана, но само за да върнат новото царство в обятията на руската царщина. Имено така я наричат най-големите й критици в България, сред които са и първите социалисти в България. Между тях е и младият по онова време Георги Димитров, който громи руската антибългарска политика в своя статия в “Работнически вестник” през 1914 г.  

Няма как да не е известно на днешните тълкуватели на историята от русофилска гледна точка, че тъкмо в този вестник година по-рано се появява разкритието за пълната капитулация на Фердинанд пред руските изисквания за обвързване на балканското царство с руската политика, чиято основна цел си остава проникването към Проливите. Това е изрично упоменато в тайно споразумение, погребано умишлено в дълбините на дълго контролираните от просъветските и проруските господари на “истината” от българската история, свързана с Русия. 

Откритието на този документ е заслуга на Цочо Билярски, който доказва, че и без да бъде човек част от “научния елит” може да го засрами с разкрития, държани в тайна от публиката. Ето какво пише по този повод истинският български патриот Никола Григоров:

И днес българската история все още е пълна с фалшификации и опашати лъжи относно отношенията ни с Русия, Съветския съюз и пак с Русия.

Денят на Независимостта  наистина досега е подценяван като празник и доскоро и в мен клокочеше негодувание от това. От няколко години обаче съвсем категорично считам, че 22 септември много отстъпва като значение за национален празник на нас, българите, пред 6 септември. Причината е, че един изключителен историк- документалист г- н Цочо Билярски откри съвсем случайно  Таен руско-български договор, предхождащ обявяването на Независимостта, с който договор България става абсолютно зависима от Русия. Този договор все още е абсолютно неизвестен на учените и го няма в нито един учебник за средните и висши училища. И от който договор точка 10 казва ,че на България и се признава правото да си издейства независимостта от Турция. …Или с този договор България обявява независимост от Турция след като вече

доброволно е предала своята независимост на Русия

Ето какво четем в самия таен руско-български договор:

„Между Негово царско височество великия княз Владимир Александрович и генерал Молозов от една страна – които действуват от името на руското Министерство на външните работи; и негово царско величество княза на България, заедно с високопочтения министър на външните работи Д. Станчев, военния министър Д. Николаев и княжеския български дипломатически агент в Петербург – които действуват от името на България – от друга страна: е сключена в Евксиноград следната конвенция:

1. Българското княжество, като потвърдява своя договор с Русия, сключен в 1895 год. и потвърден в 1898 год., след това отново изменен и потвърден в 1906 год., се задължава към Русия да й предаде напълно върховното ръководство на външната политика, във всичко що се отнася до македоно-одринския въпрос; България се задължава да не повдига самостоятелно този въпрос, нито в бъдеще да се опитва да го разрешава с въоръжена сила.

2. България се задължава в пределите на своята държава да потъпква всяко македонско движение и особено да арестува всички образуващи се на нейна територия чети; Русия от своя страна се задължава да наложи на Сърбия спазването на същия принцип.

3. България признава на Русия и Австро-Унгария съвместното владение в турските провинции, под условието щото в случай на военна окупация цялата земя между Вардар и Черно море да бъде предоставена на българската редовна армия, размера на която ще се определи от българското Военно министерство.

4. В такъв случай руското Военно министерство е, което ще определи военноначалниците, които ще бъдат поставени на чело на българския генерален щаб и на българските дивизии.

5. Две руски кавалерийски дивизии ще навлязат в България и ще се поставят под разпорежданията на българското Военно министерство, най-късно седем деня след отварянето на неприятелските действия между България и Турция, или между Русия и Австро-Унгария от една страна и Турция от друга.

6. България поставя своята флотилия, както и пристанищата Варна и Бургас под командата на руския адмирал, който има върховното началство над руската черноморска флота. България се задължава, през целият период на неприятелските действия да доставя на флотата и на кавалерийския корпус необходимите хранителни продукти.

7. България се задължава в случай на нужда да принуди Румъния към необходимия неутралитет и за тая цел да струпа на нейните граници и зад нейните крепости по дунавската линия необходимото количество войска.

8. В случай на победоносна война България ще получи една трета от военната контрибуция, както и една трета от завзетата територия; тя, в същото време има правото да си осигури един излаз на Егейско море. От друга страна, Цариград остава обекта (целта) на руската акция, за постигането на който, обаче, българската армия ще вземе участие, едновременно със стоварените там по море руски войски, чрез обсаждането на Одрин и форсирането на укрепената линия Чаталджа.

9. Правото да обявява война и да сключва мир принадлежи на Русия.

10. На България се признава правото, да издействува независимостта си от Турция и превръщането си в независимо царство. Русия се задължава в такъв случай да издействува одобрението на подписавшите Берлинския договор велики сили.“

/Публ. във в. „Работнически вестник“, София, 11 декември 1913 г., с. 1-2./

Този договор е типичен пример на приспиване на вниманието до настъпване на най-удобния момент за удар срещу България и българския народ. Русия винаги е работила за максимално ограбване и унищожаване на българския народ. Такава е нейната политика от векове, такава е тя и сега. https://faktor.bg/bg/articles/politika-na-vseki-kilometar-s-taen-dogovor-ferdinand-postiga-nezavisimostta-ot-turtsiya-no-dobrovolno-ya-predava-na-rusiya

 

Днешният 22 септември е паметен също и с кончината на Иван Вазов през 1921 г., награден година след обявяването на независимостта пожизнено  с ордена на името на светите братя Крил и Методий ( на снимкта).

 

Има голяма, но също така избягвана да бъде споменавана у нас символика във връзка с “пренаписването на историята”, че в зрелите си години авторът на “Под игото” не само обръща острото си перо срещу Русия, която  по думите му “иго ни носи ново” с нахлуването на руски войски в Добружда през 1916 г., но и се включва в обществения комитет, успял по този повод да преименува катедралния храм в София от “Ал. Невски” именно на “Св. Кирил и Методий”.

 

И Вазов ли се брои сред “пренаписалите” историята т.н. русофоби?!

16 мнения за “Какво премълчават руските писарушки и техните местни братушки за датата 22 септември 1908 г.”

 1. Не заради великите сили, а благодарение на куража на правителството на българина Александър Малинов…
  Роден на 3-ти май 1867 г. в Пандъкли, Бесарабия… Завършил право в Киев през 1891г…

  Възползвайки се блестящо от неразбориите във Високата порта…
  След завземането на властта от младотурците, с решаващаета помощ на ВМРО…
  На 22 септември 1908г. е обявена независимостта на България …
  Окончателно е отхвърлена опеката на руския Государ и на османският Султан…
  В старопрестолният Търновград…
  В построената от Цар Иван Асен II-ри църква “Св. 40 мъченици”, в която е погребан и Цар Калоян…
  Княз Фердинанд е коронясан за Цар на българите…
  Руският цар-българомразец е бесен, но безсилен пред куража на Премиера Александър Малинов…

  Андрей Пантев е толкова Професор и Академик, колкото аз съм марсиански космонавт…

  И днес руският прочит на българската история е вреден за българската независимост …
  От руският прочит “зобят” путинистът-премиер ББББ и пРезидентът Радев…
  Троянските коне на Путин в НАТО и ЕС…

  Няма как в някакъв “таен руско-български договор”, България доброволно да е предала своята независимост на Русия…
  След като фактите говорят друго…

  Русия слага край на участието си в Първата световна война с Брест-Литовският мирен договор от 3 март 1918 г.
  между победителите Четворния съюз (БЪЛГАРИЯ, Германия, Австро-Унгария и ОСМАНСКАТА империя)
  от една страна, и победената Русия, от друга страна…
  България си получава Добруджа, а Полша,Литва, Латвия, Естония и Финландия получават своята независимост…
  Решаващ е бил погромът върху казашката конница, нанесен от конницата на “орелът” на Добруджа генерал Иван Колев!
  36-то СОУ в София е носело неговото име…
  Но…през управлението на престъпниците АБПФК в 16-та ССР на Тодор Живков … името му е заменено с “Максим Горки”…
  Алкохоликът-дегенерат, чийто син гасне в ГУЛАГ, а в същото време Горки пише дитирамби за Сталин и СССР…

  Нито “синият кмет” Софиянски, нито кметовете”европейци” Борисов и Фандъкова възстановиха името на 36-то СОУ…

  22 септември…
  Честит празник България!
  Ден на Независимостта!

  Независимост, която дължим на КУРАЖА на бесарабският българин Александър Малинов…

  Дръзнал да се противопостави НА ВСИЧКИ велики сили…

  Такива са историческите ФАКТИ, а НЕ ДУМИ…

 2. Тази сладка дума СВОБОДА…

  На същият 22-ри септември…
  Когато в 1908-ма година е обявена Независимостта на България от Падишаха и Государя…
  Но през 1862-ра година…

  Американският президент Ейбрахам Линкълн обявява всички роби в САЩ за свободни от 1-ви януари 1863-та година…
  Позовавайки се на категоричният текс от американската Декларация за независимост:
  “Според нас следните истини се разбират от само себе си:
  че всички човеци са създадени равни и техният Създател ги е дарил с определени неотменими права,
  сред които са животът, свободата и стремежът към щастие.
  Че за осигуряването на тези права сред човеците започва да действа управление,
  което черпи справедливите си правомощия от съгласието на управляваните…”

  Свободата не е нищо повече, от ВЪЗМОЖНОСТА да избираш и да бъдеш отговорен за избора си…

  Но…
  Чрез заложеният МОДЕЛ КОЙ в Изборния кодекс, българите са лишени от възвожността да избират…
  Чрез водачите на листи и “избираеми места” , управляващите се САМОИЗБИРАТ…
  Наистина трябва да си ненормален, за да приемеш за нормално и законно, че…
  2 670 гласа са повече от 16 444 гласа…

  Тази сладка дума СВОБОДА…

  22-ри септември…
  1862-ра година…

  Американският президент Ейбрахам Линкълн обявява всички роби в САЩ за свободни…

  ” ТЕЗИ, КОИТО ОТКАЗВАТ СВОБОДАТА НА ДРУГИТЕ,
  НЕ Я ЗАСЛУЖАВАТ ЗА СЕБЕ СИ”
  Ейбрахъм Линкълн

 3. Висш пилотаж на тролене на Александър Невзоров на действията на кремълският гном в Донбас.

  “Он (Путин. – Ред.) вспомнил, то беспокойство о падежах, правильности отглагольных конструкций, прилагательных и вообще о русском языке Донбассу обошлось в 20 тысяч трупов. Потому что если вы помните, с чего начиналась эта милая история, – она начиналась с беспокойства о русском языке и о притеснениях этого языка на территориях Донбасса, в частности в Украине”, – рассказал журналист.
  Он также коснулся темы местных выборов на неподконтрольной территории Донбасса.
  “Вы знаете, что этот вопрос был поднят. И Зеленский абсолютно справедливо рассудил и сказал, что вообще-то какие-то разговоры о каких бы то ни было выборах возможны только после того, как Россия уведет свои войска с Донбасса”, – соглашается Невзоров.
  “Разумеется, немедленно тут же возбухли пропагандоны. Немедленно раскричался, как всегда (поскольку у него нет уже аргументов, кроме собственных децибелов), Соловьев. Но вообще, наличие [российских] войск [на Донбассе] – это загадка только для Соловьева”, – заметил публицист.
  Он попытался объяснить, какую роль играют войска РФ на Донбассе, ведущие “дуболомно спровоцированную Россией войну”.
  “Вот одно дело – у нас есть… теоретик Сурков в пыльном жабо, который гусиными перьями чертит геополитические прожекты о том, каким должен быть Донбасс. Другое дело – исполнители. …Мы давно наблюдаем за Донбассом, мы видели, что те уголовники, которые на этом Донбассе захватывали власть, – их частично перебили, частично пересажали”, – резюмировал Невзоров.

 4. Потресен съм от този таен договор. Той сякаш дава обяснение на всички злини, които са се случили и се случват на България все още.
  Но се замислете за последствията от обявяването на независимостта през 1908 г. и за невероятната политика на Цар Борис lll. до злокобната дата 9ти Септември.
  Ползата за България от Независимостта е многократно по-голяма от вредите на това тайно споразумение.

  След окупирането ни от Червената армия всичко свършва. Настъпва червената смъртоносна азиатска тирания за европейска България, която се влачи и досега.

 5. За тези които дори ТУК, няма да им правя реклама, който иска, лесно може да направи справка в рамките на последният месец с архива, ни призоват да борим статуквото със сестра Галева, или да предпочетем “по-малкото зло” Данчето на Баце, или всички са маскари, или десницата да извади по-разпознаваема фигура да четат долу и ако намерят възражения да бъдат така добри да ги споделят. Но не и да ни омайват кат сирените Одисей, че арх. Борислав Игнатов не става за кмет и с неговото избиране едва ли не “бетонираме” МОДЕЛЪТ КОЙ. Да, ама НЕ!
  И затова вече от три месеца ние виждаме как в София Статуквото тича по две писти, залага на две карти, впрегнало е мощен финансов, личностен, медиен и социологически (социо-лъжи-чески) ресурс да внушава, че има само две кандидатки.
  “Само две възможности – коя от коя всъщност по-вредни и по-уродливи, защото са неговите, на Статуквото два позволени избора. За пакостите на дилетантството, грозотата, лошия вкус и корупцията в София едната възможност е толкова недопустима, а само за падението „Пеевски“ другата не би имала моралното право да е възможност… Но Статуквото знае какво иска и как да го постигне – а то иска само едно – да си остане Статукво.”

  https://offnews.bg/analizi/statukvoto-sreshtu-promianata-glavnata-razdelitelna-linia-v-balgaria-711735.html

 6. И да добавя към горното. Мой приятел в София е колега и добър познат на арх. Борислав Игнатов. Попитах го само да ми сподели честно какво му е мнението.
  Ето отговора: ” Не може да се каже че е гений, но е добър архитект, доказал се вече професионално, демократ-евроатлантик, с визия как София да се измъкне от задушаването в което го вкара безхаберието на сегашните управници. Намирам му обаче един “кусур”-идеалист е.”
  Кой разбрал-разбрал.

 7. Проф.Пламен Цветков: Великобритания първа признава независимостта ни, а не “братушките”.
  Русия, независимо дали е царска или комунистическа, винаги използва търговията за политически цели или като средство за политически натиск

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-prof-tsvetkov-velikobritaniya-parva-priznava-nezavisimostta-ni-a-ne-bratushkite-1

 8. За кой ли път осъзнавам колко е права семейна приятелка която работи известно време в МС когато Сакса плю на принципи, закле се в републиканската конституция и се прави на премиер:”ГНИДА!”
  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-s-sakskoburggotski-znael-kakvo-e-nastapilo-s-idvaneto-na-savetskiya-sayuz-v-balgariya-no-zashto-da-se-aktsentira-varhu-tova

 9. Честит Ден на незaвисимостта на Стопанина и всички съфорумци!

  Във връзка с последния абзац само вмятам, че стихотворението на дядо Вазов за Добруджанската епопея е старателно ОДРАНО от пълните събрани съчинения в Националната библиотека, в Софийска градска и в библиотеката на СУ. Констатирах го изумление като ученик, готвещ се за олимпиада за Вазов през 60-те. Открих го “с връзки” едва в читалище “Петър Берон” и си го снимах с една “Leica” като в шпионски филм, на лента 22 DIN.

  Две думи за позора на сутрешното вдигане на националния флаг в Търново. След като кметченцето, окопчано в нещо като нашийник, доказващ академичния му статут на “доктор на нАуките”, разказа как Симеон Велики “громял РОМИТЕ”, на драгия ТВ зрител бе сервиран и един проскубан поп. Този милиционер в расо взе че обясни как Брюксел трябва да внимава, когато забранява носенето на Христовото кръстче от деца, и че лошият Запад и Европа си отмъщават на България за Балдуин и Адрианопол чрез Ньойския договор. Беше изумително гнусно и просташко, но миряните, които само преди 100, дори преди 30 години щяха да го освиркат, си траеха. Ни думица този милиционер в расо не обели за истинските северо-източни антихристи, които си отмъщават на България 45+30 г., газейки я с подкованите си ботуши, веейки вместо християнски хоругви червения парцал със сърпа, чука и пентаграма. И набивайки в главите, душите и сърцата на “матряла” тоя същия сърп, чук и пентаграм с приклади и сапове. Явно пълзящата евразийщина се ориентира към галопиране.

  А една от новите еничерки, дето се кани да ни нахлузи завинаги северо-източния ядрен хомот, доволно кипреше трътлестите си телеса в първата редичка “официални лица”.

  Да бе жив дядо Вазов, би написал,
  “За таз България ли те умряха”?!?!?

 10. Г-н GEORGI NIKOLOV ,

  “За тези които дори ТУК, няма да им правя реклама, който иска, лесно може да направи справка
  в рамките на последният месец с архива…”

  Никога не съм казвал, че “арх. Борислав Игнатов не става за кмет”…
  Никога не съм казвал, че “с неговото избиране едва ли не “бетонираме” МОДЕЛЪТ КОЙ.”…

  Защото нито арх. Борислав Игнатов, нито който и да е кмет, е МОДЕЛЪТ КОЙ…
  МОДЕЛЪТ КОЙ е Избирателният кодес и по-точно незаконните водачи на листи и “избираеми места”…
  И стига сте се правили на слепи, глухи, неми и ненормални…
  И да приемате за нормално и законно, че примерно 2 670 гласа са повече от 16 444 гласа…

  И не продължавайте да ни омайвате “кат сирените Одисей”, и отново да ни тласкате към гибелният остров на МОДЕЛА КОЙ…
  Сталинисткият вождистки “остров” на МОДЕЛЪТ КОЙ, който всъщност е Избирателният кодес…
  И по-точно незаконните водачи на листи и “избираеми места”…

  Чрез който статуквото НЕЗАКОННО се САМОИЗБИРА…
  А БЕЗГЛАСНИЯТ данъкоплатец само им плаща масрафа…
  Без да има ВЪЗМОЖНОСТ да свали от власт статуквото…
  И не припявайте като сирена с гласа на статуквото, че е НОРМАЛНО и законно 2 670 гласа да са повече от 16 444 гласа…
  Не ни правете на НЕНОРМАЛНИ …Г-н GEORGI NIKOLOV…

 11. Ами това момче архитекта сигурно е много добър и демократичен, само че защо е напуснал нашата страна САЩ, с каква цел е дошъл тука и защо е закрил, ако го е направил американския си ситизенщип? А ако няма такъв, защо не му е предоставен? Това питаме ний, българските офицери от резелва на специални войски, които сме вече и ситизен шипове, преминали през Хомленд Секюрити, които може да дибаркирами един ден цялата легия обратно и да си утмъстим за всичко.

 12. Този договор не е чак толкова принципно важен. Съдете по последствията. Ако беше 100% важен и 100% спазван, то 100% България нямаше да действа ПРОТИВНО на духа на каузите му. Което е и противно на Русия: през двете Балкански войни и още повече през Първата световна. И др.
  Това е национално достойнство!
  Това е Българска държава и политика!

  НО
  Но, този договор показва, че Царят ни и свитата са били май готови на всякакво Лягане пред русия. За съжаление. Само и само да си потвърдят някои неща, и се укрепят.
  Доколкото знам, даже Фердинанд май се е съгласил на преименуване на улиците, ако не да го е предложил – в София. Оттук и в градовете и селата ни. Да станат руски.
  Те са носили други имена – Български!
  Интересно ще е да се открият тези имена на улиците. Те са автентичните, Истинските имена. И да се ВЪРНАТ каквито са.
  Аз или Ти – не можем да сме кръстени с едно име при раждане, а след 30 години то да е сменено, при това с руско!!
  Какво кощунство!!

  Във всеки случай, Независимо от договора, и от всичко, което споменавам, ФЕРДИНАНД остава един БЪЛГАРСКИ владетел, БЪЛГАРИН.
  Той ВОЮВА ЗА КАУЗАТА НА БЪЛГАРИЯ. Много пъти. На много фронтове. Не само военно. ВКЛЮЧИТЕЛНО СРЕЩУ РУСИЯ И “РУСКИТЕ” ДЪРЖАВИ НА БАЛКАНИТЕ.
  Не случайно и той е подгонен да напусне страната ни. Като АЛЕКСАНДЪР БАТЕМБЕРГ – РУСИЯ ГОНИ ОЩЕ НАШИЯ ПЪРВИ !!
  (СЕГА ГОНИ ПЛЕВНЕЛИЕВ, ТРАЙКОВ !)

  Не случайно, когато ЦАР ФЕРДИНАНД УМИРА, 1948 Г. ВЪВ ВИЕНА – ВИСОКО ОБРАЗОВАН И ЕРУДИРАН БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИК – той говори с дни и месеци само за БЪЛГАРИЯ (ВЕЧЕ ПРОКЛЕТО СЪВЕТСКО-КОМУНИСТИЧЕСКА).
  И, както той поисква, КОВЧЕГЪТ МУ ОТПЪТУВА ЗА ОНЯ СВЯТ, УВИТ С БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ФЛАГ – БЯЛО, ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО!
  Не като при комунистите – само червено!!

  Що се отнася до русия.
  Тя не успява да ни го натресе докрай с руско-турската война.
  Тя не успява да ни го натресе докрай и чрез такива договори. И чрез други подстрекавания по това време, включително съседи на война с България.
  Но тя УСПЯВА да ни го натресе, стартирайки от 1919-а година и накрая 1944-а. Чрез комунистите и тяхата “партия”, наречена “българска”. Изсирайки тази червена ракова клетка в Българската Тъкан, метастазата й остава сравнително здрава и продължителна. Накрая, на ЩИКОВЕТЕ на нахлулата руска армия, (“съветска” “червена”), се настанява с кръв и зъби във властта.
  Тогава русия успява!
  България става русия!

  НО
  Но, съдете сами. За сега
  Уж приключихме с това натрисане. Уж преминаха 45-те години. Уж всичко отиде в историята.
  ТА ВСИЧКО ДНЕС, обществено-политически, и не само е ПРОДЪЛЖЕНИЕ на компартията. На “предишното време”. Т.е. пряко или косвено, то ПАК Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА РУСИЯ.
  Да вземем целия парламент и правителство – ВСИЧКИ са русофили. (само речта на боко в парламента онзи ден, петък, при защита на руския турски поток – та това е РУСКИ ПРЕМИЕР)

  При комунизма – имахме 1 (една тръба) за руски газ.
  Сега – имаме или ще имаме 2 и повече руски тръби.
  При комунизма – имахме 1 руска ядрена централа.
  Сега – ще имаме 2 руски ядрени… “защо” не и повече?…
  При комунизма – нямахме руски магазини, или само тук-таме
  Сега – стотици.. само да си затраем, ще станат хиляди
  При комунизма – имахме сравнително малко руснаци със сравнително никаква собственост у нас
  Сега – стотици хиляди руснаци с хиляди собствености у нас

  (дали боко или курлелка или п/резидента ще си сменят джипките от мерцедесчета и тойотки на руски берьозки?…)

 13. Не е по темата. Из безкрайният сериал “Вие сте проЗти. и АЗ съм ПроЗт, шъ се разберем.”
  Но има и хора с достойнство. На 48 сек. директорката на училището маха ръката от рамото си на триждий премиерина ни.
  Вижте и влизането МУ в класната стая заедно с тумбата гадибордове и децата как хем се чудят, хем се подхилкват.
  Боже, колко банкянска мъка има по света и у нас, Боже!
  https://front.bg/direktor-na-uchilishte-mahna-rakata-na-borisov-ot-ramoto-si/

 14. AWACS,
  ПРОСТ ВЪРПОС…
  Колко ще да е ТАЕН и секретен този договор???
  Че да бъде ПУБЛИКУВАН във в. „Работнически вестник“, София, 11 декември 1913 г….
  Само няколко години преди обявяване на война на Русия и Румъния срещу България…
  Явно, че хибридната война на Русия срещу България не е от днес…
  А “микрофоните” и са „Работнически вестник“ , “Работническо дело” , “Дума” и всичките пеевски жълти/кремълско червени/ вестници…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.