Защо арх. Борислав Игнатов беше откроен като главен противник на предизборното статукво

Днес започва официалната част от предизборната кампания за кметските избори, която обаче отдавна тече. Започна с изливане на кал върху явно най-опасния за статуквото кандидат архитект Борислав Игнатов, който си беше позволил вече да оспори не друго, а символа на общонационалното статукво със съветски акцент: самото съществуване на Монумента на окупационната червена армия МОЧА. 

Като не могат да извадят нищо от коша с мръсното (му) бельо, каквото иначе всеки си има и без да е кандидат за важен пост в държавата, подлеците заляха с мръсотията на онова, до което са се докопали от интимния живот на любимата му жена. 

Въпросът как точно изпълнителите на поръчката са достигнали най-напред до частния архив с такова съдържание, а след това са открили и подобни кадри в океана от невъзможни да бъдат идентифицирани поименно и лично милиони кадри от такива сцени в световната порномрежа, остана без отговор. А е близко до ума, че титаничен “откривателски” труд от този род е възможно да бъде положен само от колектив, нает специално да свърши тази работа. 

Изпълнителите на поръчката “просто” твърдят като за простодушни хорица , че се борят за истината и нищо лошо не са направили, като я показват – включително на децата си, които иначе собственикът на съответния порносайт, замъглил интимните части на жертвата колкото да привлече още повече интереса на воайорите,  гневно защитава в други свои изяви от заразата на шарения прайд в София. 

Този “аргумент”, който утре може да доведе и до публикуване на кадри от гавра на педофили с деца в името на масовото запознанство на избирателите е истината, беше употребен като оправдание за показаното в цялата му ужасяваща натуралност рязане на човешка глава в централните новини на БНТ на 4 април 2000 година. Касапската видеокасета беше разпространена у нас и в чужбина от руското разузнаване с надежда да внуши, че руската касапска операция по смазване на Чечня си има своите човешки основания срещу чеченските главорези. На операцията обаче клъвнаха само две телевизии в Европа. От а до я, без замъгляване и заглушаване на човешката агония я демонстрираха единствено у нас и в Република Сръбска – два анклава на руското влияние на Балканите. 

Припомням това, за да (до)кажа, че в българската политика не за първи път падат задръжките и лъсва падението на готовите да се възползват от тяхната липса. Напротив, някои преуспели на попрището на политиката звезди у нас лично са минали по този път. Като Николай Бареков, който се кълчи в една пловдивска кръчма на фона на припева “само да гепна п…а щи цепна”. 

 

Или като Петър Курумбашев, наричан “бащата на пъшкащите телефони” в България.

Или като Георги Първанов, изявил се като сладострастен художник върху голо женско тяло (на снимката по-долу).
Както се вижда, “неприличното поведение” на споменатите и други подобни личности не им е попречило да станат депутати, евродепутати, че и държавни глави в случая с Първанов. Но още по-неприлично е, че някои политици и медии едва днес се вглеждат в тази тема. Липсата на своевременни въпроси и отговори доведе до това, че от “еротиката” в публичните изявите на публичните личности днес сме стигнали до порнографията в опитите да бъде дискредитиран един потенциално опасен за постсъветското статукво – такова, каквото се видя от играта на руските служби през екрана на българската държавна телевизия с рязането на човешка глава, довело като резултат до символичното падане на една единствена журналистическа глава, каквото днес вече явно не може да се случи. 

Пропуснатите ползи от пропуснатите реакции през изминалите около 20 години на разюзданост са истинската причина днес вече никой на нищо да не се учудва. Свикнахме. Имунизираха ни срещу учудване. 

И до днес никой не безпокои например участниците в скандала, в който лично бях намесен (на снимката по-долу) като телевизионен водещ. Оставям настрана онзи от 2006-та с мезонетите на Първанов, довел за мен до ефекта на сблъсъка между гърнето и камъка ( по Радичков). 

Пет години по-рано Първанов се оказа явно отлично осведомен за предстоящия сблъсък между действащия президент Петър Стоянов и основния му конкурент Богомил Бонев в предизборното студио на БТВ, водено от мен. Издиша като спукан презерватив, надут от хлапак за разтуха на компанията, лъжата, според която шефът на БСП и маргинален в проучванията на социолозите кандидат за президент през същата септемврийска вечер предпочел да се срещни в Русe с партийна аудитория в рамките на кампанията, вместо да се появи пред многомилионната аудитория на БТВ в компанията на останалите претенденти. 

Въпросът не е в това защо финтира и зрителите и телевизията, която до последния миг се надяваше на неговото присъствие, докато тайната операция по неговото отсъствие е била от часове, ако не и от дни, в ход. Ясно е защо: знаел е за взетото в щаба на Петър Стоянов решение да употреби доклад на контраразузнаването срещу Богомил Бонев, което ще сблъска двамата водещи в проучванията претенденти и ще му помогне да се яви на финала сред кървавата баня “целия в бяло” като херувим. 

Въпросът е кой е изнесъл информацията от обкръжението на действащия президент, в който се бяха намърдали хора, като Корумбашев, изкласил след това като едър собственик в енергетиката, депутат от БСП и евродепутат от същата партия, за да се потопи в наши дни незнайно къде (поне за автора на тези редове) и все така необезпокояван с въпроси.

Продължавам да твърдя, че този случай, който на практика свали от власт уж гарантирания победител, подкрепения отново от СДС Петър Стоянов и качи на гребена на проруската вълна в синхрон с възхода на Путин в Русия откровения путинист Първанов е еквивалент на американския Уотъргейт. С тази разлика, че у нас той успя да постигне целта си благодарение на безгръбначните медии и солидарните помежду си политически гарвани, които не искат да си вадят очите взаимно.  

Не е вярно, че това са “стари работи”, които нямат отношение към днешния ден. Имат и още как – тъкмо в деня на началото на предизборната кампания, която ужасно е изнервила статуквото, успяващо досега да имитира борба между власт и т.н. опозиция, обслужващо обаче заедно и в режим на угодническо надвикване руските проекти в България – абсолютен приоритет на споменатия Путин и режима му. 

Ако това статукво се пропука чрез успех на единствения кандидат за ключов пост държавата през последните близо 30 години, заявил себе си в лично качество като негов противник чрез заявката си да се бори срещу главния му символ МОЧА, за Москва би било началото на края да дълго градената мрежа за влияние, постигнала през последните години пълна победа в българската държава чрез овладяване на Народното събрание, прокуратурата и навързаните като в приказката за орела (двуглавия в нашия случай) и патенцата медии.

Такъв е залогът. Архитектът Борислав Игнатов направо беше признат за главна мишена на това статукво. Това може да послужи на избирателите му като признание з от страна на противника. Не казвам, че като вероятен трети в кметската надпревара в София той трябва да използва методите на Първанови компания, за да изпревари конкуренцията. Но че трябва да знае с кого и с какво си има работа, е задължителна превенция срещу рецидивите на миналото. С рецидивистите трябва са внимава. 

Апропо, някой може да каже, че не е по темата, но съветските другари и продължителите на тяхното дело в наши дни са големи специалисти по порно провокациите срещу набелязани обекти на техния шантаж. 

Политологът Станислав Белковски, напуснал вътрешния кръг на Путин още в началото на неговото царуване, твърди в книгата си “Путин. Цялата истина за стопанина на Кремъл”, че Владимир Владимирович Путин, шефът на ФСБ, заменила КГБ в Русия, е спечелил доверието на президента Елцин за негов наследник на престола в Кремъл именно след един секс скандал, уличаващ с откровени кадри главния прокурор Устинов. Същият отказал на Елцин да си подаде оставката. Но, според Белковски, невзрачният на вид полковник Путин го принудил с пистолет в ръка да го направи. След което Елцин го избрал да го наследи, за да пази него и семейството му от разправа след като слезе от власт няколко месеца по-късно.  

Путин явно спази уговорката за семейството, но погна олигарсите, забогатели по времето на Елцин, създавайки собствен отбор от лично предани милиардери, започвайки разправата от собствениците на медии, допускащи да го критикуват. Тези хора не се спират пред нищо, но остава да се надяваме, че евроатлантическата принадлежност на България ще им попречи да си разиграват троянския кон тук както им скимне. 

22 мнения за “Защо арх. Борислав Игнатов беше откроен като главен противник на предизборното статукво”

 1. Дойдохме си на думата. Всичко друго освен Бюлетина 66 е пряка или косвена подкрепа на статуквото което си има дори име-МОДЕЛЪТ КОЙ.
  Съблогаря Шумаров е обяснил с думи прости и главни букви защо арх. Борислав Игнатов е единственият читав кандидат. С визия, технократ, демократ и готов да изпълни едно далечно решение на СОС от 1993г.

  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АРХ. ИГНАТОВ!!!
  ТОВА ЩЕ БЪДЕ РАЗУМНИЯ ИЗБОР!!!
  АРХ ИГНАТОВ Е ИЗБОРА НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА СРЕЩУ ФАТМАШКОТО СТАТУКВО!!!!!
  КОЛКОТО И ДА КАЗВАТ, ЧЕ ВСИЧКИ СА МАСКАРИ, ИМА ПОЧТЕНИ ХОРА!!!!
  АРХИТЕКТ ИГНАТОВ Е ПОЧТЕН!!!!
  САМИЯ ФАКТ, ЧЕ ИЗВАДИХА МРЪСОТИИ НА БЛИЗЪК ДО НЕГО ЧОВЕК ПОКАЗВА, ЧЕ ТОЙ НЕ Е ОТ ТЕХНИЯ ОТБОР И ГИ Е СТРАХ ОТ НЕГО!!
  ФАКТА, ЧЕ СЕСТРА ГАЛЕВА, НАРИЧАНА ЗА БЛАГОПРИЛИЧИЕ МАЯ МАНОЛОВА АРИСТОКРАТИЧНО И ВЕЛИКОДУШНО КАЗА, ЧЕ НА БАЛОТАЖ БИ ПОДКРЕПИЛА АРХ. ИГНАТОВ, ГОВОРИ, ЧЕ И СЪЛЗИ КЮСТЕНДИЛСКАТА СЛИВА ОТ СТРАХ И ТЪРСИ НАИВНИЦИ С ДЕСНИ УБЕЖДЕНИЯ ДА ПРИЛАПА АЛЧНО ГЛАСОВЕТЕ ИМ!!!
  САМИЯ ФАКТ,ЧЕ СА АКТИВИРАЛИ ТРОЛОВЕ ДА БЪЛВАТ МЕНТАЛНИ МАСТУРБАЦИИ ТИП “ВСИЧКИ СА МАСКАРИ”, ГОВОРИ, ЧЕ ГИ Е СТРАХ ОТ РАЗУМЕН И ИНФОРМИРАН ИЗБОР!!!
  БЪДЕТЕ РАЗУМНИ, ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АРХ. ИГНАТОВ!!!!!”

 2. Не е по темата. Прекрасно интервю на Андрей Иларионов за случващото се в Украина, за Зеленски, и за пут.ин на когато АИ пет години в началото на века беше съветник.
  https://aillarionov.livejournal.com/1140381.html

 3. Този предизборен дебат трябва да се припомня отново и отново.Тогава всички се нахвърлиха като хиени срещу Петър Стоянов, начело с Бонев, но и Жорж Ганчев, лека му пръст, Ренета Инджова, Петър Берон и пр. А столът на Първанов – празен.Най-любопитното беше, че пред всеки имаше цифри колко го подкрепят за конкретното участие. И цифрите пред празния стол на Първанов стремглаво растяха!? Не е шашма на организаторите, разбира се. А си е точно от манталитета на избирателите му. И магаре, и празен стол да им сложат, ще го подкрепят, естествено.

 4. Г-н Игнатов на фона на двете дами изглежда много сериозаен кандидат. Но не е достатъчно познат на населението. Да не излезе като кандидата слънце за президент 🙁

 5. @Веско: Това наистина е проблем. Арх. Игнатов е много по-компетентен и достоен за поста кандидат от двете дами и това е очевидно. Но наистина е непознат за широката аудитория извън кръга на градската десница. Тук ДСБ е време да спре да спи и да измисли и приведе в действие ефективна стратегия. Ако не през медиите (което е трудно)то през социалнитре мрежи и сайтовете може да се получи видимост.
  Порно скандала между другото, може и да му е помогнал. Със сигурност буди съчувствие дори и сред част от аудиторията на PIG. Струва ми се че и точно заради това поръчителите спряха да го раздухват.

 6. Все пак основна роля за загубата на П.Стоянов изигра Кобурга, който даже не благоволи да отиде , дори до урните и да гласува!
  Кобурга и мулташкият хидроенергетик-дУган, заедно, бяха решили вече да подкрепят агент-гоцье! Кобурга го направи завоалирано , за да не изглежда като предателство неговото задкулисно съюзяване с комунистите, докато десарският мултак-дУган подкрепи агент-гоцье съвсем ОТКРИТО!
  Но все пак основното предателство беше от Кобурга , реши да се “договори” с БСП и дУган, и заради кукловодите му ,които му заповядаха да НЕ подкрепи П.Стоянов!
  И да не забравяме ,че един от основните ВИНОВНИЦИ , а може да се каже че е ОСНОВНИЯТ виновник, за сегашното положение в БАНДИТустана-НРБ е – агент-гоцье, НАЛИ!
  Без неговите тайни договорки с дУган , за да получи втори “мандат”, нямаше да има Тройната коалиция, защото дУпетатите на БСП и НДС бяха напълно ДОСТАТЪЧНИ за ДВОЙНА коалиция, но заради “преизбирането” на агент-гоцье, той позволи оставането на дУган властта, след 2005г. Но за сметка на ОБРЪЧите на мултака дУган , това доведе до разпада на НДСВ и на самата БСП! Които загубиха всички следващи избори , заради договорките на ченгесара-гоцье с мулташкият ченгесар-дУган!
  А след това гоцье се “договори”, ЛИЧНО, и с агент-буда, с който си цакаха белот в Правец.
  Също така бокоТИКВАТА се обади – “Ало, Ваньо”, заради агент-гоцье и обръчите му!
  Така че заради, ЛИЧНИТЕ задкулисни договорки на агентин-гоцье, все още са във властта – бокоТИКВАТА и мултаците – дУган, веждито, ()олен ()ИДЕРов, ,както и “ПРЕуспялоТО” МУЛТАКшко “юпи”- пееФски……..
  И пак заради гоцье се разпаднаха НДСВ и БСП, и вече не са във властта Кобурга и станиШЕФ!
  П.П. Разбира се не трябва да забравяме и за ТРОЯнската къртица-кУрумбашев, но все пак според мен основният ТРОЯНски кон за загубата на П.Стоянов е Кобурга!

 7. Надявам се от политическата сила, излъчила арх. Игнатов да си дават сметка за големия шанс, който има да спечели и да не го пропилеят. Младежа е наистина почтен и компетентен и най-важното е неопетнен с принадлежност към никоя от мафиотските структури, наричани за благоприличие политически партии. Дори заселилите се наскоро софиянци си дават сметка колко груб и грозен е МОЧА и със сигурност от естетичски съображения, ако не за друго трябва да се махне. За тези, които си даваме сметка, че ако по време на комунизма сме живели добре, то е било заради младостта и блаженството на игноранта и не благодарение на комунизма, а въпреки него, би ни останало моралното удовлетворението, че се маха символа на едно страшно минало. Един нишан на съветското робство, от което все още не можем да се освободим изцяло. Избирането на арх. Игнатов за кмет ще бъде начало на консолидиране на всички хора с десни убеждения. Дори децата на фатмаците си дават сметка, че всички актьори от пошлия спектакъл са с евразийска ориентация и това ни връща и материално и духовно в концлагера на близкото минало. Дано политическата сила, която издига Игнатов да се отърси от порочните мурафети на делене на селяни и столичани, от високомерието, от впечатлението, което оставя в районите, населени с етнически малцинства, че се гнуси от тях и може да мине и без техните гласове. Оптимист съм.
  Това е първата стъпка към консолидиране на прозападните български граждани!!!
  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АРХ. ИГНАТОВ!!!

 8. Аз съм инженер и най-мразех да ме управляват партийни (бкп) функционери назначени на началническо място. Несравнимо по-добре се вървеше работа когато имах специалист за ръководител. Затова на база на моя житейски опит ще гласувам за кандидата, който е много наясно какво трябва да прави. Това е арх. Игнатов.

  Към GEORGI NIKOLOV
  За протеста обявен за 08.10. още не е обявено мястото и времето. Във фейсвук ще се обяви. Забравих за още един протест и той е на 24.10. в денят на евентуалното назначаване на гешев за гл. прокурор пред Висшия Съдебен Съвет. Незнам точно в колко часа ще бъде, но със сигурност сутринта. На протеста бяха призовани работещите да си вземат отпуск за този ден.
  Това зная. ПОЗДРАВИ!

 9. Аз пък се питам, дали при евентуален провал на “бореца срещу статуквото”, ръководството на ДСБ (същите, които бяха коалиционни партньори на същото това статукво) най-накрая ще благоволят да си подадат оставките, но този път не наужким.

 10. Кобурга не е самостоятелен играч.Той е пешка в армията на Решетников и началниците му.Изпълни товя,за което са го готвели /резервен вариант при криза/и плащали толкова години.Не мога да отреча стратегията им.Гледах при Коритаров Й.Фандъкова.Въпреки настойчивите му въпроси,така и не каза какво ще прави с МОЧА.Усуква го,въртего,но така и не каза,че има решение ,коетотрябва да се изпълни.

 11. @MIKA, КОНГЕНИАЛНО!
  Имаме готов кандидат. ВАС! Е, никога и при никакви обстоятелства не сме чули поне частица от програмата ВИ. Даже не знаем мъж ли сте, жена ли сте но сте Цар на отрицанието и поддакването. Все е нещо.
  Кой разбрал-разбрал.

 12. @ Георги Николов,благодаря за инфото,тези 13,5 т злато го преглътнах,защото са около 656 млн.щ.д./зависи от цената на тройунцията/но 268 млрд.юана/най-едрата банкнота е 100 юана/съгл.интернет/това означава приблизително 8 кг за 1000000 и съответно за цялата сума 2144 тона банкноти.Неправдоподобно.Ватниците са проморгали нещо.

 13. @Красноселски, инфото тръгва от “инсайдери” в местната полиция. Това е стилът на работа по тези географски ширини при подобни казуси. Привикват се криминалните репортери, прави им се брифинг и ги пускат да правят разобличителни кампании. След няколко дни официално подготвената вече публика е информирана от съответният прокурор.

 14. На 14.09 т.г. бях на градско събрание на ДСБ-София в строителния институт,на което се разглеждаше листата на кандидати за ОС. И аз като дядо Йоцо реших да отида, за да видя, дали се е задала машината, която да бутне статуквото. Имам усещането, че я видях. На срещата Борислав Игнатов произнесе кратко но съдържателно слово. То ми даде надеждата, че този път ще успеем.
  Не бяха предвидени въпроси и изказвания, но ми се щеше да се провикна още от сега, БИ да си подготви речта за вечерта на победата. На там трябва да се насочат нашите усилия и особено на ръководния състав на партиите, които го подкрепят.
  Сега ( през т.м.) е момента да дадем подкрепа и вдъхнем оптимизъм, а не като някои коментатори да отбиваме водата в неправилна посока с констатации, които са добре известни на повечето от нас.
  Дядо Йоцо

 15. Дочухте ли за МУТРОмилЮционерската “подкрепа” , която е получил г(Р)ешев, от “академичните” проститутки на властта от БАН?????
  Разни случайни СИНЕКУРНИ паразити и ФЕОДАЛНИ дъртаци, получаващи ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ от ДАНЪКоплатците, и носещи КУХИ “академични” “титли”, си ПОЗВОЛЯВАТ да се НАМЕСВАТ СЪДЕБНАТА власть!!!!!
  КАЗИОНните бюджетни “грантаджии” от БАН трябва първо да се отакажат от ПАРАЗИТНИТЕ си “академични титли”, и от ОГРОМНИТЕ си синекурни заплати, и едва тогава ще имат някакво “право” да подкрепят ченгесарският “прокурорин”-г(Р)ешев!
  Нека КАЗИОНните “академични” проститутки първо посочат какви са им “наУчните” “постижения” през последната година , поне, и след тов ада говорят за соросоиди и грантаджии!
  За това , за да СПРЕ КАЗИОНната “академична” проституция от синекурните ченгесарски феодални дъртаци от БАН – ОСТАВКА, НЕзабавна синекурна ОСТАВКА на 8-те г(Р)ешеви “академични” глашатаи!
  Така , само от тези 8 “академични” ОСТАВКИ, ще се спестят над 500 000 лева , годишно, от ПАРАЗИТНИТЕ им заплати , които могат да се дадат за спасяването на живота на няколко болни деца!
  След ОСТАВКАТА на 8-те синекурни плазмодия от БАН , те могат да продължават да се занимават с доживотната си “акадмична” проституция, заедно с техните ченгесарски сводници, както са го правили ВИНАГИ и до сега……..

 16. MIKA, не само си дребнав и злобен, но си нагъл и тъп. Арх. Б. Игнатов е кандидат на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ-ГРАВИТАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР НА ВСИЧКИ СВОБОДНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ ХОРА , който ще разпилее статуквото Борисов-Нинова-Доган, в който доброволно си се настанил и откъдете периодически помиярстваш.

 17. Аз пък се питам, дали при очаквания провал на Падишаха (същият, който уреди фатмак радэв с президентския пост, издигайки неизбираем кандидат за негов опонент), Падишаха най-накрая ще благоволи да си подаде не наужким оставката като лидер на ПП ГЕРБ, след като толкова очевадно работи за (уж) политическия си противник.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.