Бойко с престорена изненада към руския си хазяин в България Анатолий : “А, Юра”

Нашият премиер явно разчита на “добрината” на българските медии, които залива с лично забърканата от него пропагандна каша, гълтана безкритично от потребителите й. И днес си е пуснал за сърбане кашата под формата на видеозапис от излагацията си на събитие на границата с Турция, замислено като автореклама на собствения му строителен “гений”

Правейки се на изненадан, че вижда на откриването на разширението на  газопреносна мрежа в участъка от българско-турската граница до компресорна станция “Странджа”, Борисов разтваря ръце за прегръдка и възкликва “А, Юра…”. ( на 29-тата минута от видеото). 

Току що преименуваният на Юра посланик Анатолий ( Макаров) не се обижда на импровизирания за него възродителен процес и се отдава на целувки и прегръдки с “възродителя” си ( на стоп кадрите от видеото). Някой обаче подсказва зад кадър, че Макаров все пак се казва Анатолий. Борисов невъзмутимо препоръчва на околните, най-вече на журналистите явно, да не “обръщат внимание на приказките му ”.

 

 

 

 

 

Приказките му обаче са достойни за тъжното развеселяване на публиката, което Борисов сам си проси, убеден обаче в ползата от позата на сценарист, режисьор и водещ на собственото си шоу. По установено вече клише веселбата започва с негов монолог от джипа, който кара сам. След това задължително документира шпалира на поданиците. 

“ Чакате ли гости”, подхвърля закачливо през прозореца към един “набор” премиерът. “Да, Вас чакаме”, отвръща “наборът” почти като във вица за Хрушчов , който разпитвал колхозниците дали живеят добре, а те шеговито му отговаряли с “да”. Но не само на “колхозниците” Борисов вика на ТИ. И унгарският заместник-министър, с когото го запознават на терена и явно вижда за първи път, също не е достоен за уважително обръщение от страна на фамилиарния Борисов.

По забавно по своята свещена простотия от това представление е само репортажчето, което някой служител е скалъпил и сервирал за консумация от страна на медиите ( или пък все пак е имало собствен репортер на един двата сайта, след което другарчето му обслужване на властта е преписало от него?). Така в (поне) два русофилски сайта се пръква един и същ текст, включващ неволно издайнически елементи за същността на ставащото край турската граница под истинската режисура: руската.

В опита си да избяга от факта, че танцува под руската балалайка Борисов и медийният му обслужващ апарат упорито преименуват напоследък на “Балкански поток” руско-турския проект, озаглавен от самия Путин демонстративно “Турски поток” на 1 декември 2014 г. в Анкара, когато обяви назидателно за провинилата се пред него България зачеркването на думата “български” и замяната на табелата с надпис “Турски поток”.

Няма промяна на названието на потока от руска страна, но явно руските началници позволяват този малък пропаганден балкански трик на Боря за публично българско подслаждане на горчивия руско-турския хап ( да не се бърка с хъб).

Но и това не е всичко в рамките на злополучната автоголова изява на Борисовото шоу. Отразявайки срещата на българска ( все пак!) земя хроникьори заявяват без да искат самата истина: “Борисов беше топло посрещнат от руския посланик Анатолий Макаров”. 

Точно така, руският домакинстващ Генерал-губернатор посреща българския си гост в България, от чието население гостът панически се опитва да скрие реалността. Дори наскоро заяви в свое изявление пред Американската търговска камара в София, че определянето на обекти, като АЕЦ “Белене”, за “руски проекти” било догма. 

Апропо, от русофилските сайтове, публикували репортажчето, избирам да посоча като линк Епицентър, който беше сред възмутените медии от порнографската ексцесия в един друг сайт, с който днес си партнира в разпространяването на злополучната Борисова пропаганда.

 

 http://epicenter.bg/article/Premierat-Borisov-patuva-za-otkrivaneto-na-razshirenieto-na–quot-Balkanski-potok-quot—Na-zhivo-/196410/4/0

 

28 мнения за “Бойко с престорена изненада към руския си хазяин в България Анатолий : “А, Юра””

 1. Убийствено заглавие, снимките и те убийци, текстът да влиза в учебниците по журналистика.

 2. И най-важното. Навлизаме в изключителна решителна седмица предопределяща съдбата на България в обозримото бъдеще. Всеки глас плюс “ходенето на гъби” е бламиране на арх. Борислав Игнатов И е изстрел срещу евроатлантическият избор на страната ни.
  Друго НЯМА!

 3. убийствена статия.Писана вероятно през сълзи и четена от нас през сълзи.България се срива все по надолу.Къде е българският дух и достойнство.

 4. е, КАКВО Толкова е станало, ами че имаме чудесен пример за Шведски синдром където жертвата Борисов при внезапната среща със престъпника Макаров реагира по типичен заложнически начин с усмивка на уста, или защо не на Швадската руско газова маса, където руси и турци учтиво ще направят местенце и на присламчилият се нашенец, за да му налеят един руски турски газов коктейл от който няма оправяне, за да го оправят след това на шведска тройка – Българийка между Руския и Турския хер в превъзходен Шведски сандвич, с режисьор Ингмар Бергман – Усмивки от един поток, както Усмивки от една лятна НОЖ забит в сърцето на НЕПРАВИЛНАТА НИ западна ДЕЗориентация.

 5. Объркал го е с Юри Гагарин.
  Борисов е все по-неадекватен.

 6. Малей, отвъд голямата вода докъде са стигнали “милитаристите” не ти е работа. След като частникът Илон Маск планира в обозримото бъдеще да изстреля 30 000 спътника, трийсет хиляди!, Карл, спирам дотук за да не получат сърцетуп, туй по любимата тъща, съветофилите, днес по съвместителство хуйлофили.
  http://www.focus-news.net/news/2019/10/21/2710501/the-drive-korab-ot-vms-na-sasht-shte-bade-oborudvan-s-parviya-boen-lazer-video.html

 7. Към The Rock:

  Най-вероятно е запомнил името на предишния посланик Юрий Исаков и му трябва още някоя година да превключи. Толкова му трябваше да научи “диверсификация” и “конгречулейшънс”.

 8. Умопомрачителното невежество и простащината в държавата ни извират от вси старани без никакво ограничение. Това е нивото, това е стандартът, това е новото черно в
  общуването. “Юра”, “Толик”, “Урсула”, “Тайпи”/ който дори не е Тайпи/ е задължителен регламент. Не съм чувала някой да се обръща към Путин с “Вова”, но то е защото с този човек общуване няма. Или той решава по вежливия начин да общува с теб или просто те вдига във въздуха. Както и да е , Вова го заеб…ме за сега и се се концентрираме към по-безобидните гейропейци. За общуването с тях е много важно да се прегръщаме и целуваме има-няма защо и най-вече да си приказваме на “ти”. Така вика вожда – естествено е, най-близко до първичната природа и до обичаите по банкенските селски събори. Обаче така викат и ония от бг-телевизиите. Тия дни една телевизионерка най-сериозно ме информира за много яка среща по Брекзит между “двамата Борисовци”. Жената беше дотам откровена в невежеството и простотията си, че различието между лично и фамилно име просто си го бодна като перо на шапката. А една кандидатка за поредна кметица на София в изявите си все казва “ниа”. Може да има предвид склонението “ние”, но така й иде отвътре, така си се изразява учителката. Божеее, нерде Итън за оня Борис, нерде Симьоновската школа за нашия и производните му.

 9. Респект за “диверсификацията” и “конграчулейшънз” на нашия банкански реотан, г-н Инджев!:)lol

  Ето и моите 2 цента към темата:

  https://howto-news.info/uchenye-obnaruzhili-kolossalnye-zalezhi-nefti-i-gaza-na-ukraine/?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=direct_clicks_howto-news.info&utm_term=1280694&utm_content=7385943

  Ако прогнозата е дори 20% вярна, обезмисля всякакви руско-турски патоци. А петоколонската сган ще квичи още по-силно от глад!

 10. Ясно е,че няма да получаваме законните си транзитни такси за газ през Украйна.Подляхме вода на свободолюбивите украинци,изпълнихме пъклените планове на ВВП,ше ни отчетат черни точки в ЕС/там има хора,които гледат тези наши гъзоблизци/,вмвесто да оправим нашите пенсионери,ще даваме милиарди за руски проекти.И те така,който разбрал,разбрал.

 11. @ THE ROCK&
  Няма лошо. Той по примера на правешкия си учител. Онзи беше запомнил осми март и с него бъркаше студентския празник.
  Дет се вика – дето гагарин и исаков, там и макаров, важното е, да са братушки!

 12. ББойко води до успешен завършек Соболевата акция, в часта отстъпване на нашето Черноморие на Русия!

 13. ПРОСТ по ПРОСТ много ПРОСТ що е то?IIC…..oIL.

 14. И най-важното от интервюто на бъдещият столичен кмет. Издал е “присъдата” на МОЧА.

  Какво трябва да се направи с Паметника на съветската армия?

  – Аз проведох неформални референдуми с мои идеи, които по-рано пуснах за него, и се убедих, че там консенсусно архитектурно решение не може да бъде постигнато. Вече съм напълно убеден и смятам, че този паметник трябва да бъде демонтиран, скулптурните групи да бъдат изложени в музея на тоталитарното изкуство, а на негово място да възстановим европейския, оригинален облик на Княжеската градина. Това ще бъде полезно освен като градска среда – всъщност там ще удвоим озеленяването на мястото на това, което е бетон и гранит в момента; това ще бъде полезно и срещу замърсяването в района около Орлов мост, който е един от най-замърсените по последните данни за азотния диоксид.

 15. Няма и какво да се добави към коментара на Илиян Василев:
  https://www.facebook.com/ilian.vassilev.9/posts/10157784072244430
  Само погледнете цифрите в него и без допълнителни разяснения е ясно Борисов за чии интереси работи. Но пък стабилност та дрънка (в нечии джобове).

 16. Колкото по-неграмотен и прост е докопалият се властта у нас, толкова по-полезен е на руснаците и те правят всичко възможно да го задържат по-дълго на власт. (Справка Т.Живков и сега Борисов.)
  А коментарът на Илиян Василев, въпреки че е лаконичен, е жесток, защото цифрите говорят най-убедително!

 17. Екатерина Захариева: Надявам се скоро българските студенти в Русия да получат право на работа

  “…Около 600 български аспиранти и студенти се обучават в Русия, повечето от които в Москва. Те са обединени в две организации – Организация на българските студенти в Русия БРАВО и Съвет на българските аспиранти в Русия.

  На срещата Екатерина Захариева подкрепи идеята на българския студент в руския Висш институт за международни отношения МГИМО Илиян Сарандалиев, който е и председател на БРАВО, в България периодично да бъде организирана среща на дружества на българските студенти от чужбина.”
  Още една “Копринка”? Или активно мероприятие на руските служби и сред студентите, учещи на Запад? 🙂 🙂

  https://faktor.bg/bg/articles/ekaterina-zaharieva-nadyavam-se-skoro-balgarskite-studenti-v-rusiya-da-poluchat-pravo-na-rabota

  https://www.mediapool.bg/moskva-poiska-ot-sofiya-aets-belene-i-terena-na-posolstvoto-si-v-sofiya-news299192.html

 18. Всички обучавани в РФ трябва да бъдат на отчет в ДАНС/ако има там руско направленив/.

 19. https://me.government.bg/bg/themes/mejdusistemna-gazova-vrazka-garciya-balgariya-igb-1475-347.html
  Защо поствам този линк ли?
  Цитирам от документа:
  “Планира се газовата връзка да бъде изградена през 2018 г. и въведена в експлоатация до 2019 г.”
  Да, ама няма да стане. Виж, да помогнем на руснаците в преговорите с Украйна моооже.

 20. @ SMS:
  Еничарски корпус, но не от елитни низами, а от майцепродавци и шпиони.

 21. банкЯнският СУДЖУКоядець казваше ,че , уж, “газовото хъбченЦЕ” няма да е само ТРАНЗИТЕН газопровод на Газпром през “територията”-НРБ, нали?????
  А , сега , таваришт макаренков съвсем ясно показа че този газопровод ще е точно това – ТРАНЗИТНАТА тръба за руският газов МОНОполист,……. и няма да е “хъбченцеТО” на бокоТИКВАТА, НАЛИ!
  Още повече, че още преди да е направена първата копка, и вече има загуби от над 4 милиарда, НАЛИ!
  Защото Газпром е надвзел над 2 милиарда ПОВЕЧЕ през последните 10 години, от изключително ВИСОКИТЕ цени ,на които е продавал природният газь в колониалният бандитустан-НРБ, НАЛИ! И тези 2 милиарда бяха ОПРОСТЕНИ от “вожда”-бокоТИКВАТА, който не се възползва подкрепата на Брюксел за премахването на МОНОполното господстващо положение на Газпром в Източна Европа, и той не поиска КОМПЕНСАЦИЯ за високите цени на газа от Газпром ,както направиха Полша и другите държави в ЕС!!!!!!!!!!
  Освен тези 2 милиарда, ОЩЕ 2 милиарда бяха ОПРОСТЕНИ от дупЕтатите на бокоТИКВАТА, заедно с дупЕтатите на ДПС, на ()олен ()ИДЕРов, на БСП, на марешки, както и дупЕтатите на МВРО, които гласуваха да не се търсят КОМПЕНСАЦИИ по досегашният ТРАНЗИТЕН договор с Газпром, който действа до 2030г.!!!!!!
  И освен ,че Газпром НЕ иска да си изпълни договора за ТРАНЗИТ през Украйна до 2030г., Газпром няма да заплати за това! Ето това са 4 милиарда ЗАГУБИ , преди още да е започнат строежа на Южен потокь в НРБ !!!
  Към тези 4 милиарда ЗАГУБИ , трябва да се прибавят още 4 милиарда за строителството на абсолютно НЕнужният Южен поток ,който ще с еползва САМО за ТРАНЗИТ на руски газ!!!
  Или само от прекратяването на транзитният договор НРБ има вече ЗАГУБИ за 8 милиарда! Към тях трябва да добавим и лихвите за заемите ,взети за строежа на Южен поток! Както и екплоатационните оперативни разходи за поддръжката на Южен поток през следващите 20 години!
  Или обобщено НРБ трябва да похарчи над 10(ДЕСЕТ!) милиарда през следващите 20 години , за да построи ЧАСТНИЯТ газопровод на бедните “братушки” от Газпром, като с построяването на НЕнужният и прекалено скъп Южен поток бокоТИКВАТА ще да бракува цялата досегашна газопреносна мрежа в НРБ, която струва няколко милиарда! Т.е. към изброените , до сега, 10 милиарда трябва да добявим и ОЩЕ няколко милиарда ЗАГУБИ от предването за скрап на ВСИЧКИТЕ съществуващи газопроводи на бандитската ОПГ-Булгартрангаз!
  Ето такива са ЗАГУБИТЕ само от Газпром – над 10-15 милиарда, през следащите 20 години! Което показва ,че за да се “изплати” Южен поток ,то той трябва да генерира по около 1 милиард ПРИХОДИ , годишно, през следващите 15-20 години!
  А това НЯМА как да стане , и Южен поток НИКОГА НЯМА да се “изплати”! Което показва ,че НРБ ВИНАГИ ще плаща НАЙ-скъпият газ в Европа, за да “компенсира” тези ЗАГУБИ!
  И няма как при НАЙ-скъпият газ производството в НРБ да е “конкурентноспособно”, НАЛИ!
  И за това в НРБ ще са най-НИСКИТЕ заплати, за да може да се плащат най-ВИСОКИТЕ цени на бензина, тока и газа!
  За това – НЕзабавна, НЕЗАБАВНА ОСТАВКА на “енергийната” счетоводителька на бокоТИКВАТА! -ВЪН!
  ОСТВКА и за нейният начальникь-бокоТИКВАТА!
  -ВЕДНАГА! ВЪН! -ОСТАВКА!

 22. @Альо Юра, боко съм!

  B 10-катa!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.