Хиперифлацията в политиката у нас позволява хиперболата за аналогията да избираме между Хитлер и Сталин

Хиперифлацията е финансово понятие, но то може да бъде приложено и като определение за девалвацията на демокрацията.

Как я докарахме до положението да избираме между трудно различими ( дори по външност и личностно излъчване) кандидат(к)и да ни управляват, на които в предизборната кампания така и не беше зададен въпросът за десетилетното съветското изнасилване на България и отражението му върху т.н. преход, довел до днешните му метастази?

Тази хиперинфлация на възможностите за избор е основната “интрига” на днешните местни избори. Може да е хипербола сравнението със състезанието между двете тоталитарни зарази в Европа и света през 20 век, но в условията на хиперинфалция в политиката хиперболите за легитимен будилник. 

Ето как в исторически аспект  изглежда сравнението между националсоциализма и болшевизма , като последният, уж осъден със закон у нас (  но недосегаем за реално демонтиране ), превъзхожда практически по всички показатели германските си ученици в областта на репресиите срещу собствения народ.

 

11 мнения за “Хиперифлацията в политиката у нас позволява хиперболата за аналогията да избираме между Хитлер и Сталин”

 1. Думата, дума отваря
  Веднъж по ранина Щирлиц влиза при Мюлер. Мюлер гледа мрачно.
  – Господин групенфюрер, какво става? Руснаците са вече в покрайнините на Берлин?
  Щирлиц, зае.. ги твоите глупави шеги
  – И тогава?
  – Не иде реч за туй, Щирлиц!
  Сънувах Германия през 2015г. .
  Е, и.
  -Представяте ли си, у нас в Германия канцлер – женска,
  министърът на външните работи – педераст,
  на заводите Даймлер-Бенц работят мръсни турци,
  Германия плаща дълговете на гърците и испанците.
  Вместо факелни шествия – гей-паради,
  плащаме компенсации на евреите и
  изпълняваме заповедите на негър от Америка!
  Русия воюва с Украина, а Германия,
  представете си, Щирлиц – ГЕРМАНИЯ – уговаря Русия да не воюва!!!
  “Наистина, голяма гадост!”
  Помисли си Щирлиц.

 2. Митрополити от чужбина уважиха празника Димитровден в село Калипетрово
  Я да видим кои точно са били тези чужди митрополити и по какъв критерии са били поканени за празника Димитровден:

  Митрополит Агапит от Украинская православная церковь (Московского патриархата!!!), руския Юстиниян, румънския Висарион и Никодим от Молдова. Критерий за избора на поканените – руски измекяри, родоотстъпници.

  https://faktor.bg/bg/articles/mitropoliti-ot-chuzhbina-uvazhiha-praznika-dimitrovden-v-selo-kalipetrovo

 3. Преди да сме се потопили в страстите на втория тур, ми се иска да подкрепя SMS в обръщането му към позабравената църковна тема.
  Лукавите гърци (елини де) признаха Украинската църква (духнала под опашката на Гундяев), а нашите мъдреци мъдруват. За Македонската църква пък съвсем забравиха.
  За обществото това може да не е толкова важно, както проблемите с прокуратурата, но като позор за страната не е за пренебрегване.
  А иначе поздравления за всички, които не се поколебаха да гласуват 66.

 4. До Георги Николов, макар и под формата на виц, расови, националистки, мегаломански и сексистки простотии изглеждат малко нездраво тук, на този иначе приятен сайт. А иначе – че Европа се е одрис….ла преди, склонна е да го прави и в бъдеще, спор няма. Затова през 45-та даваше за по едни найлонови чорапи, а днес чака слаб долар да лети до Ню Йорк за свестни обувки и дрехи.

 5. @Караиванов
  “Православието” им и “славянството” им са двата инструмента(оръжия), които руснаците вече активно използват за поредното духовно колонизиране на българите и всяко посягане точно към тези оръжия би трябвало да изостря общественото внимание и отпор!
  Вижте какво правят с храмовете ни!
  Използват всяка реставрация или строеж на нов храм, за да подменят средновковните български икони, дело на талантливи зографи, с позлатени кичозни копия на чужди, руски “светци”, щедро даряват позлатена църковна утвар, маркирана с данайските им азитаски символи (пресечени в основата кръстове и орли-мутанти) набучват по кубетата, особено на новопостроените храмове, езическите си руски двойни кръстове, с пресечен елемент в основата, насърчават българките да влизат забрадени като мюсюлманки в църквите, да празнуваме като тях Коледа на 7-ти януари по вече невалидния Юлиански календар, все езически “нововъведения”, които ни отделят от традиционното класическо православие и изолират от цивилизавания свят. След време, заради тези данайски подаръци, ще претендират, че това са “техни” храмове и ще искат те да станат част от руското подворьие у нас! То насищане няма у тези азиатски езичници, земята им не им стига, духовното и икономическо влияние над съседните народи не им стига, кръвта на собствения им народ не им стига и жадуват за чужда кръв! Зинали са да лапнат света, но скоро сами ще се продънят в радиоактивния си ад!
  Затова почне ли някой безсрамен “политик” или “независим интелектуалец” да ми се прави публично на ревностен прасославен и горд застъпник за славянството, знам с кого имам работа!

 6. към SMS:

  “Православието и славянството са две овчи кожи, с които отдавна се прикрива хитрият руски вълк” П.К.Яворов

 7. Единственият шанс да ме накарат да гласувам на балотажа (за funDuckова разбирасе) е да обещаят да съборят МОЧА в този мандат, както и пристаналите им “седесари” уж искат.
  Хайде, нека кажат, че е сделка, компромис….купуване на гласове дори, но НЕКА ОБЕЩАЯТ, че само това ще свършат и ще гласувам за учителницата.

 8. SMS
  Напълно сте прав!
  Преди време тук се оплаквах от черквата на братя Диневи в Св. Влас (като че ли нея сте гледали при коментара).
  А в черквата на манастира Св. Атанасий (един от първите в Европа) една тетка с подозрително русский вид раздаваше кърпи за главите на влизащите жени. Вярно, че не ги принуждаваше, но това е поправимо…
  Макар че двуглавият орел е и символ на Цариградската патриаршия и може да се види по дърворезбите на някои стари черкви, този на сегашните свещници и полилеи е подозрително имперски…

 9. @Караиванов, ами я вижте бургаския централен (катедрален) храм “Св.Св.Кирил и Методий” след ремонта и “реставрацията” с европейски пари! Вижте какви натруфени руски кръстове са набучили по кубетата му. Такова е положението с повечето новопостроени и “реставрирани” храмове у нас. Дирекцията по вероизповедания към МС би трябвало спешно да наеме една строителна фирма да свали чуждите езически тотеми от куполите на българските православни храмове и да изреже излишните елементи, да върне на местата им българските икони и свети писания в храмовете. Колкото са останали след набезите на крадците! Всеки храм би трябвало да има каталог с историята на построяването му, с фотогорафии на иконописта му и библиотеката с безценни свети писания и външната фасада като гаранция срещу бъдещи опити за фалшификация на църковната ни история.

 10. @SMS| ОКТОМВРИ 28, 2019, 20:54

  Абсолютно подкрепям!!!
  ” Всеки храм би трябвало да има каталог с историята на построяването му, с фотогорафии на иконописта му и библиотеката с безценни свети писания и външната фасада като гаранция срещу бъдещи опити за фалшификация на църковната ни история.”

  Това лято се нагледах на кошмарно превзети и префасонирани църкви по руски канон – и в Несебър (където е пълен кошмар); и в Бургас; и във Варна и в Шумен (където ми вдигнаха едва ли не скандал в църквата в центъра, че не можело да се влиза със запалена свещ навътре към олтара и иконите да се помолиш, щото капело) и навсякъде подменени икони с руски или гръцки (в Несебър), кръстовете върху църквите ни – не по нашия православен канон…
  А за параклиса на Калиакра – да не говорим – изобщо не стъпих вътре като видях кръста отгоре!
  Почувствах се адски омерзен от всичко това!
  А нашите попове и митрополити – нехаят!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.