Путин се оказва ученик на Борисов, според нашенски официоз

Може да е Рождество Христово, ваканция и началото на коледните почивни дни, но за официозната пропаганда няма почивка. Тя хвали в навечерието на Бъдни вечер Путин, че се учи от Борисов. https://pik.bg/хит-в-нета-путин-като-бойко-борисов—сам-кара-влака-вижте-как-го-правят-двамата-държавни–news893562.html

 

 

 

 

 

 

Официозът ПИК изпраща годината и нейния Герой на годината Бойко Борисов с бурни аплодисменти. През 2019 г. официозът се отличи със сервилни суперлативи за него, каквито и “Работническо дело” не си позволяваше за Тодор Живков, кумир на нашия днешен премиер.

Разликата между официоза от епохата на Живков и днешния от времето на неговото подобие Борисов е в това, че при Живков модата и слагачеството повеляваха да се слави съветския пример, включително и най-вече лично да се ласкаят другарите Брежнев, Хрушчов и Сталин ( не и Горбачов, когато влакът на подражанието на всичко съветско зацикли на пета глуха в НРБ и се наложи боен отряд на петата московска колона да го вади от задънения коловоз и да го прехвърля на животоспасяващите капиталистически релси ).

Днес официозът дръзко обръща посоката в полза на “най-големия геополитик в света”, както Бойко Борисов беше наречен в коментар на ПИК. В пристъп на верноподанически патриотизъм, който обаче не изключва възхищението от Путин, официозът оприличава Путин на Борисов, от когото Путин се учи ( да кара влака). 

Апропо, такива забежки в приоритетната прослава на туземния вожд по съветско време имаше в Китай, Албания или Румъния. Българското ехо повтаряше съветските определения за този вождизъм чрез етикети за  “ревизионизъм”, “опортюнизъм” или ( о,ужас!) велкокитайски и прочее национализъм. В днешно време обаче това са отживелици у нас – всеки “зъм” тук е от полза, щом не води до антагонизъм с руския тип капитализъм и до катаклизъм в противопоставянето на неговите енергийни монополи в българската икономика.   

5 мнения за “Путин се оказва ученик на Борисов, според нашенски официоз”

 1. Поздравявам с долната “частушка” на РАБФАК пик-льовците и техните кумири Баце и ХУЙЛО и присъдружните им идиоти по случай-случая.

 2. Жоро, страхотна частушка!!!
  Честито Рождество Христово!

 3. Димитре, Благодарство!
  За теб, да цитирам отговора на Остап Бендер на въпроса: “Вашето политическо кредо”-“Винаги!”
  ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
  Весела Коледа!

 4. За празниците желая на Иво и семейството му, на умните и загрижени за съдбата на България участници в Блога на Истината творческо вдъхновение, смелост и проницателност в разгадаването и предупреждаването на обществото за сатанинските ходове на злобното сибирско човече и слугите му тук!

  https://faktor.bg/bg/articles/nepokornata-balgariya-drazni-ruskata-administratsiya

 5. @ GEORGI NIKOLOV,
  Американският Сенат направи “чуден” предколеден подарък на кремъл (чиста загуба най-малко $100 милиарда), но и ние ще му мислим ,че ще трябва да плащаме за изцепките на тиквата и пиги петкова!
  Весела Коледа на Стопанина и на всички коментиращи в блога!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.