Борисов опроверга критиците – проговори на чужд език по свойски начин

Оказа се долна клевета на мръсни жълти паветници и техните съветници, че нашият премиер не говори чужди езици. Самият той в аванс се пошегува подвеждащо добродушно с презумпцията за своята езикова изостаналост, когато през първата част на деня беше в компанията на американци и изрази самоиронично съжаление, че не смее да се опита да каже нещо на английски, за да не му се смеят…

През втората част на денонощието обаче нашият премиер беше на турска земя, където смело проговори на руски. Видно е от видеото, разпространено от мястото на откриването на “Турски поток”, чието продължение на българска земя той бакалски преименува на  “балкански”.

Крачейки в Истанбул край Путин, нашият неотразим министър-председател го заговаря най-напред на руски. Зпочва с въпросителна интонация  с“вам сказали…”. И продължава без да се чува за какво точно изпитва Путин. https://www.dnevnik.bg/video/boiko_borisov/2020/01/08/4013818_borisov_pogovori_s_putin_na_ruski_ezik/?ref=home_layer2

Путин му отвръща нещо, но не се чува какво. След което Борисов бодро цепи на български като един истински патриот, убеден, че Путин е този, който трябва да разбира български, а не българският премиер да говори на неговия руски език, производна на българския в древността.

Имам обосновано предположение за разшифроването на този разговор, състоял се на празника на руско-турския газ, на който е поканен и нашият общителен премиер. Ето какво ( биха могли да ) си говорят по подразбиране Борисов и Путин.

Борисов: “ Вам сказали, че я очень стараюс угодит”?

Путин : “Угодили и еще как, прямо в сердце”!

В превод: Борисов иска да каже на руски, че много се старае да угоди на Путин, но използва дума, която на руски означава да уцелиш. Путин съдречно му благодари, че Борисов се цели в сърцето му.

Предполагаемо разговорът би могъл да продължи в същия дух:

Борисов : “ Я цял живот старался”!

Путин: : Да это сразу видно, живот у вас большой”!

Борисов : “ Благодарю за пожелания за долголетие”!

В превод по смисъл: 

Борисов казва, че цял живот се е старал да се хареса на Русия. Путин се съгласява, че коремът на Борисов наистина е голям. Борисов, който не знае, че живот на руски означава корем, благодари за пожеланието за большой живот. 

НА СНИМКАТА:  Стоп кадър от мястото на събитието

   

8 мнения за “Борисов опроверга критиците – проговори на чужд език по свойски начин”

 1. Интересно. В чуждата преса, без наша намеса. Както редяха по времето на соца.

  “Но с “Турски поток” всичко е на 6.
  Газ вече се доставя в Гърция, България и Северна Македония.
  Обаче и тук си имаме своя Дания.
  Името на страната естествено е друго.
  Путин не случайно руга българите за срива на строителството на наземният участък което те провалиха.
  От България тръбопроводът трябва да подава газ в Сърбия, оттам в Унгария.
  Но за себе си България тръбите построи и газ получава.
  А до Сърбия тръбопровода не е завършен, и газ няма нито за сърбите, нито за маджарите.
  При това Сърбия своят участък завърши.
  Но от България тръбата я няма.
  Въпреки това на откритието на “Турски поток” бяха лидерите на двете страни, плюс Сърбия и България.
  Т.е., триото президенти Путин, Ердоган, Вучич и премиера Борисов (не се съмнявам че, си представяте, как той там се е извинявал).”

  https://vg-saveliev.livejournal.com/2199979.html

 2. Този коментар от “Дневник” здраво ме разсмя:
  ” Какво и как е казал Борисов въобще не е интересно защото го знаем. Интересното е какво е казал Путин. От записа нищо не се чува, но от изражението на Путин и от това как Борисов се обяснява като ученичка може да се предположи, че му е казал: “Прецака ме ти, Бойко, прецака. Обеща ми, че на 1 януари ще пуснеш газа за Сърбия и аз се бях приготвил да покажа среден пръст на Украйна, ама ти не си изпълни обещанието и вместо това те ми го показаха на мен. Сега хич не ми се обяснявай – Москва не вярва на сълзи.”

 3. Погледнете горният ляв ъгъл на снимката.
  Каква тежка прокоба!

 4. И какво толкова като го нарича Балкански поток? В крайна сметка той си е точно такъв. Много злоба много нещо. Чак мога да усетя пяната в устата ви.

 5. Към Харалампи:

  Не знам как усещаш пяната на устата ( ни). Не сме се целували с теб. За разлика от твоя кумир, който се мазни на посланик Макаров уста в уста, както неговият кумир Живков правеше с Брежнев.

  Смяната на названието на “Турския поток” е признак на безсилие, хитруване на дребно, опит да бъдат заблуждавани българите, че не става дума за нещо турско и е косвено самопризнание за гузна съвест в заиграването с евразийците за сметка на евроатлантическия ни избор.

  Случаят силно напомня на “възродителния процес”( в налагането на който Борисов е участвал в НРБ в ролята на униформен побойник на държавна служба), чрез който една майка (България) се опита да каже на част от своите деца, че е “прозряла” след повече от век, че баща им всъщност е друг и затова вече няма да носят името му\ си. Без да ги пита дали са съгласни като пораснали хора без вина за миналото на техните предци да бъдат изнасилени да си сменят идентичността заради собтвения си “майчински” налудничав интерес да ги обяви за копелета, заченати и родени от нея, но от баща, когото тя от време на време решава да сменя в спомените си.

 6. хАралампини, му е майката. Туй по Радичков.
  “пигмеи мерят Одисеев връх”
  Таня Благова
  Кой разбрал-разбрал.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.