Борисов се държи като охранител на иранската враждебност

Ако в България имаше не опозиция, а поне един опозиционен депутат, нямаше да пропусна да хване властта в лъжа и да зададе на премиера Борисов въпрос защо продължава да се държи като параван за вражеската политика на Иран. 

След вчерашната резолюция на американския Сенат, в която се посочва връзката между покойния ирански генерал Касем Солемани и подготвян под негово ръководство атентат в България, САЩ препотвърдиха на практика позицията си от първия ден на терористичния акт в Бургас на 12 юли 2012 г., според която зад него стои проиранската групировка “Хизбуллах”. Няма как това да е станало без знанието и указанието на главнокомандващия иранския терор в чужбина.

Борисов обаче отрече такава връзка – точно, както през 2012 г. се оправдаваше, че нямал доказателства за нея и затова не можел да се присъедини към твърденията на американските, британските и израелските служби за иранската вина, направени часове след взрива на летището в Сарафово. 

“За мен няма такава връзка. Това е във връзка с една пак журналистическа публикация в чужда медия, където се препраща към тази връзка и вече се ретранслира тук в България. Така че, колкото по-тихи сме, колкото по-внимателни сме в изказа… Страшно са наранени, много хора загинаха. Гледат телевизии, сайтове четат, просто мир и дипломация – това е нашият призив”, заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност миналата седмица.

“Вече се ретранслира в България”? 

“Ретраслирам” от доста време тази версия, стъпила на логиката, според която няма как и ЕС да признава вината на ( военното крило на) “Хизбуллах” за атентата от юли 2012 г., България да се е присъединила към тази позиция през януари 2013-та, а сега да се твърди, че на практика “няма такава връзка”.  “Журналистическата публикация в чужда медия”, за която с явно пренебрежение говори Борисов, е на “Джерузалем пост” от 10 януари и далеч не е първата по темата. https://www.jpost.com/Opinion/My-Word-Soleimani-gone-for-good-613701

Борисов беше принуден да напусне територията на мълчанието си по въпроса след категоричното изказване на бившия външен министър Соломон Паси. В телевизионно интервю той посочи Солеймани като виновен за атентата на българска територия, а премиерът се почувства длъжен да го опровергае с издайническото “за мен няма връзка”.

Точно така, за НЕГО такава връзка няма, но за руския вестник “Новая газета”, споменатият израелски вестник и американския Сенат връзката е очевидна.

Кой от всички в тази навалица лъже, как мислите?

Отговорът е също така очевиден, както и обоснованото предположение, че без заповедите на Солемани атентатът на проиранската “Хизбуллах” в евроатлантическа България не е бил възможен.  Но още по-важно е да се отговори на въпроса ЗАЩО лъже? От едното “миролюбие” пред лицето на тероризма, за да не го дразни ( подобно на тактиката му спрямо Путин ) ли? 

 

 

 

 

Не успях да задам този въпрос в предаването “Лице в лице” в БТВ вчера, но го предлагам за размисъл поне тук. Все някой трябва да се опита да пита в нашата демократична страна, налегната от апатията на примирението с лъжата, охранявана като Монумента на окупационната червена армия МОЧА, където преди три дни арестуваха две деца за “рисуване” върху съветската светиня.

 

 

 

 

Пардон, в днешна демократична България полицията не арестува деца ( за посегателство срещу съветската светиня), тя само ги “отвежда” в участъка. Така гласи институционално легитимираната лъжа, разпространена лаконично след арестуването на двете момичета.  

26 мнения за “Борисов се държи като охранител на иранската враждебност”

 1. Отговора на въпроса защо лъже,снишава се и се страхува нашият избран трети мандат премиер се намира в неговото твърдение за лошия материал от който сам произлиза….руското осмиващо видео,подиграващо се с Борисов е факт.Аз като български гражданин се засрамих от поведението на притежаващия 9ти дан черен колан по карате.Жалко,много жалко за България.

 2. Защо лъже, защото лъжа, след лъжа конструира най лъжливия, крадлив, а и дълготраен руски проект в Задунайская губерния!Не разбирам, няма ли заинтересовани политолози, журналисти, изследователи, които да съберат в сборник всичко изречено от банкянският лъжец през годините и впоследствие опровергано от събития, медии или участници, а и от същият чрез отмятането си и заемане на диаметрално противоположна позиция?

 3. “Като има предвид, че Касем Солеймани планираше или подкрепяше множество други смъртоносни терористични атаки срещу Съединените щати и техните съюзници, включително заговор през 2011 г. за убийството на посланика на Саудитска Арабия в САЩ Адел Ал Джубер, докато той е бил в САЩ, на 31 декември 2019 г. , атака срещу посолството на Съединените щати в Багдад, Ирак, както и планирани атаки в Германия, Босна, България, Кения, Бахрейн, Турция и други;”
  https://www.congress.gov/bill/116th-congress/senate-resolution/466/text?format=txt
  Странно, освен БНР, НЯМА друга медия, която да съобщи този факт.
  Откъде да знае БойкУ този факт?
  П.П. Иска ми се да имаше емотикони.

 4. Иво, ама ти вЕрваш ли, че Баце освен “Правда” е чувал за каквото и да е друга руска (съветска) медия. Бас ловя, че и на доста от министрите МУ или не им знае фамилиите или ги е вече забравил. За това и праска само на умалителни имена.
  Исках да намеря видеото от откриването на Турски поток което вчера пуснаха тук.
  Блокирано е навсякъде вкл. и оригиналът в сайта на телевизия Россия 1. Случайност, не бих казал. Когато искаме, можем. Да спрем излъчването на тоталната излагация. Е, за това говорим.

  https://www.actualno.com/actualno/novoto-dyno-na-bojko-borisov-ruskite-podigravki-news_1424469.html

 5. Към Georgi Nikolov:

  Жоро, както съм казвал и друг път, “верването” е за църквата.

  Понеже бях запленен от въпросното видео, си направих труда да избера няколко момента от него и да си ги запаметя чрез стоп кадри.
  Вече съм пускал някои от тях с връткането на крана от нашия герой, който пристъпваше от крак на крак отзад докато Путин не му кимне господарски да врътне и той едно кръгче- факт, забелязан и коментиран от руски медии с присмех за “малкото дете” Борисов, поканено от батко му Вова да си поиграе на великан.

  Ако реша да се върна към темата, имам илюстрация със стоп кадри от момента, когато напористата членка (!) на екипа му го подканва отзад да се мръдне с попипване и побутване, за да може да го снима с Путин. На втория път , явно свикнал и друг път да го побутват и попипват ( даже мускулите си даваше да му пипат младите хроникьорки в началото на звездната си кариера на мачо-политик), шефът се усети, обърна си и даде указание на хроникьорката на общуването му с евразийските величия с репликата ” айде мИни” ( за почуда на Путин и околните присъстващи, слушатели по принуда на негова тирада, придружена с обилно ръкомахане пред Путин и Ердоган, която не се чува във видеото.

 6. По повод “Лице в лице”: Как? Как ще можеш да зададеш въпроса си, когато водещата съзнателно (или от глупава наивност, но по-скоро не)често разводнява темата като отмества акцента в друга посока и изяжда времето с дълги и досадни лични коментари, с което всеки път ни убеждава колко е ерудирана…

 7. Снощи ти гледах по btv. Мръсни дрехи, мръсни думи. Бил знаел той още през 2014 за иранеца и за Сарафово. Глупак си ти инжов. Кой ти вярва? Никой. И на децата им е ясно, че америте ги е яд че ираница се преборил с тяхното детище идил. Затова са го убили. И на такива педали като теб тези истински терористи Фашки нареждат да почернят името на този национален герой на Иран. Истински мъж. За разлика от теб,
  Американска проститутка. И вземи си изкъпи и за напред си обличай чисти дрехи когато излизаш пред камерите. Цялото ти сако поръсено с перхут и косми. Мърляч. И дрехите са си мръсни и душата ти. Дано господ поскоро да ти въздаде по заслугите. Измет човешка. Ти си по отвратителен и от последен циганин

 8. Бойко Борисов не прави нищо друго освен да лъже откакто се е появил в публичното пространство на България. Мутрата-пожарникаро-милиционер е ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ НЕЕДНОКРАТНО!
  Та и затова лъже.

 9. Към Иван
  0 одобрени
  ticiotvrat@abv.bg

  Публикувам ти повърнята с цел да се види с какъв примитивизъм се сблъсквам(е) в твое безлично лице.
  Нямаш даже име.
  Храчиш от засада заради осъзнатата си подсъзнателно неграмотност и неадекватност в аргументацията в защита на иранския фашизъм чрез изблик на расизъм и омраза по някакви измислени причини, свързани с външността на един човек, не с онова, което е казал- на което няма какво да противоречиш.
  Свинщината ти е представителна за този вид грухтене и ти благодаря за тази демонстрация в подкрепа на моята теза, с която нямаш нито капацитета, нито дори елементарната грамотност да спориш.
  А и ти избива руското – на български се пише пърхот. На руски, както ти подсказва подсъзнанието, е “пЕрхоть”, но като типичен неграмотен русофил си пропуснал мекия знак.

  Това личи и от правописа ти, пропускайки “е” , когато описваш сакото ми по въображаемата си схема за моите косми и прочее “компромати”.

  Русофилите сте защитници на всякаква форма на фашизъм и не е учудващо, че иранският му вариант ви е толкова скъп на широката проруска душица.

 10. Този Ванка май не е просто руска подлога. Нещо ми подсказва, че руският му е повече от втори език.

 11. До Иван 18:28 ч.: Руснак си ти, Иване. Пишеш на български, макар и неграмотно, но стилът ти е руски. Познава се. Езикът ти е мръсен, вероятно и душата ти. За убежденията ти да не говорим. Пошел ты знаеш куда.

 12. иван-недое…
  “пигмеи мерят Одисеев връх”
  Таня Благова

 13. Съществото с “перхута” откърти две мивки за “ираница” и “нац . герой ” и по една и половина за расизъм и Господ – с малка буква ! Нямам избор – ще употребя имотикона : 😂 То не е смешно , но по-добре така !
  Г-н Инджев – хубаво ясно и без “префъндалясване” от собственото его обяснено вчера . Блогодаря !
  Все така да ги газирате – много въздух под налягане има още да изхвърчи преди края .

 14. Въпросът за историческата истина, ревизията на историята, причините за ВСВ, тъй актуален и днес…
  Попаднах на интересен документ. Помните случката с позива на БКП, подписан от Г. Димитров, В. Червенков и Чочоолу. Как акад. Г. Марков нарече това “фалшификат”
  https://liternet.bg/publish5/hkarastoianov/sobolev.htm
  Сега ви предлагам следният текст:
  “Намереният лозунг беше хвърлен в двора, който бях прибрал в себе си и при обиска беше намерен в джоба. Съдържанието на лозунга е следното: Искамем военен съюз със СССР. Смърт на агентите на англо-френския капитализъм, искаме общ фронт със социална, прогресивна и героична ГЕРМАНИЯ ”
  Датата е 19.06.1940 година. Разпитваният е Антон Танев Гошев. Не знаете кой е той?
  АНТОН ЮГОВ
  http://policefiles.archives.bg/dosieta/2013-01-15-23-34-46/152-2013-01-15-23-28-57
  стр.3 – долу и стр. 4.

 15. Проглушихте ни ушите с тази иранска връзка, какви ДОКАЗАТЕЛСТВА може да представите за нея, имам предвид за предполагаемите ирански нападения срещу България?

 16. рАЗИЯтскиаят ЧЕКИСТ “иван” говори и пише като грыша филипав едно време, без коментар, троловете се трепят с мълчание.

  Иначе, по същество – е, какво да чакаме от РАПОНЯ при тая комбинация – невеж, страхлив, прост и алчен за власт. Тези, кога нямат указания от мАцква, са просто жалки и гнусни. Бият даже путиняшките медии, ето тази ръсачка на шедьоври например:
  https://faktor.bg/bg/articles/ruski-vodesht-iran-opozori-ruskata-propaganda-video

  (Руски водещ: Иран опозори кремълската пропаганда (ВИДЕО)

 17. @Добре Де, да помогна. В Сарафово е намерена визитка на КасеМ Солеймини. Няма само Дмитрий Ярош да ги ръси, де.

 18. Добре де,
  Ако очакваш клетвена декларация с признание от канцеларията на Касем Солеймани, прав си. Няма доказателства.

 19. Иван
  Боже, колко мъка имало в този “русский мир”!!! 🙂
  Неграмотен, простак, па и завистлив! Настоящий русский примат!

 20. Добре, ама защо не сте снимали как милиционерите арестуват ученичките??????

  Докато командира, командва, крилата на десните в България, ще са подрязани.
  Ние плюем Пожарникарския поБойник но какво да кажем за убийството на десните в България. Разредиха ги със предатели и ги пръснаха на партийки, за да се роди милиционерската синя хиена. Позор!!!!

 21. Иване, глупако неграмотен! Това с Гугъл транслейт ли го писа? Много са такива като теб тук – драпат да се заселят в България, никога не научават езика, но се чувстват в правото си да ни дават акъл, който на тях самите им липсва! Виж си кочината, от която си се домъкнал – с най-много полезни изкопаеми, а хората ви живеят скотски! Айде нема нужда да ни дават акъл такива като теб!
  ИДИ НА ТРИ БУКВЫ, ПИД*Р!!!

 22. Ванка с танка

  Беше млад, но се държеше мъжки.
  Зарази семейството ми с въшки…

  Хаджи Бойко Бочев

 23. Много странно поведение има по въпроса ББ.
  Държави със сериозни външни разузнавания, с вековен опит в борбата срещу ислямски, руски,и всякакъв друг тероризъм твърдят едни и също, само наш ГанЮ-ББ твърди точно обратното и същото, което твърдят Русия, Иран и техните подгласници.
  За мен това говори за тежки зависимости на ББ, какви ще разберем в бъдеще, когато ББ падне от власт, само Ви пожелавам живот и здраве.
  А подчовеци като пищещшя “иван”, ще има, те са неизчерпаем биологичен материал за операциите на руските служби и техните поклонници у нас.
  Просто не им обръщайте внимание.

 24. Иванушка! Не трябваше да влизаш тук, не ти е мястото в този сайт ако искаш да бъдеш интересен свий се некъде на север по близко до гасударя си ПУТЛЕР сега след като той стане пълноправен гасудар на Русия той ще ти го ПОДАДЕ – и остави на мира господин Инджев ти да тичаш срещу него едва ли ще го настигнеш, ПОЖЕЛАВАМ ТИ ГО!IIC…..oIL.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.