И САЩ свалиха доверието си от Борисов

Знаете ли по какво с личи, че никой в българската държава наистина не знае кой българин ще бъде обявен до края на седмицата за персона, на която се забранява да посещава САЩ по силата на закона “Магнитски” ? 

Темата привлича като магнит медийните спекуланти и те биха дали всичко от себе си, макар че едва ли имат още нещо за даване при цялото си себераздаване в обслужването на властта, за да съобщят първи и изпреварят конкуренцията с оповестяването на съответното име. Самата власт щеше да снабди медийните си любимци с такъв бонус под формата на изтекла информация и така да тушира негативния ефект от очевидната изолация, в която се намира по отношение на американските власти. Те явно не желаят да споделят със София конкретиката!

И защо не желаят? Май са свалили доверието от властта тук, ако изобщо някога са имали такова в нея.

Своето неведение вече си признаха главният прокурор Гешев и още по-главният в държавата премиер Борисов. Това е достатъчен знак, за да бъдем сигурни, че САЩ не вярват че тези персони и поверените им институции заслужават да бъдат предварително информирани. В резултат на това главните началници на държавници са поставени не само на една плоскост с всички нас, дребните ( в очите на главните началници) човечета, но и в ъгъла на заподозрените като потенциални извършители на нещо нередно, каквото би било изпреварващото обявяване на информацията за корумпирания българин. 

Подобно действие би приобщило институциите ни към американската операция по изобличаване на корупцията в България. На Запад обаче имат горчив опит от предоверяването на определени държави и техни лидери при общи действия срещу коварен враг. 

Пример: руските напъни да компрометират военната операция  на НАТО в Косово през юни 1999 г., когато руски “сини каски”, поканени без да е задължително, но като жест на добра воля да патрулират в Босна, се оказаха замаскирани командоси със задача да превземат летище Слатина в косовската столица Прищина и така за отвоюват руски анклав за шантаж и провал на цялостната натовска кампания.

Още един пример, но вече с обратен знак в една проядена от руското влияние страна, като България: западните разузнавания отказаха да издадат на премиера Борисов откъде са знаели от първия час след атентата в Бургас на 18 юли 2012 г., че имено проиранската “Хизбуллах” стои зад терористичния акт. Борисов летя до Лондон да пита премиера Камерън, но след срещата си с него сподели, че такава информация не му е била споделена. На това “основание” продължи да се инати и да отказва да признае онова, в което САЩ, Великобритания и Израел го уверяваха още на 19 юли – че иранците имат пръст чрез свои наемници, както  се (д)оказа от единодушната позиция и на ЕС, но след близо половин година консултации между партньорите и техните служби, преценяващи много внимателно на кого могат да се доверят. 

Има ирония във факта, че вчера президентът Радев обяви, че сваля доверието си от правителството. А се оказа, че не е само той. Дали съвпадението е случайно?

Съответно ироничната реплика на Борисов, че не може да се свали нещо, което не съществува, му се връща като бумеранг и по казуса с американското недоверие към неговата бъбрива персона.  

НА СНИМКАТА: Ето това се казва споделено доверие, ако не и любов между премиера ни и близка до сърцето му страна – любов, олицетворявана от винаги любвеобилния спрямо Борисов руски посланик Макаров. Борисов се опита да постигне за баланс същата близост и с посланик Херо Мустафа, но му се получи като при изнасилване. А кой би имал доверие на човек със склонност към насилие на публично място?


14 мнения за “И САЩ свалиха доверието си от Борисов”

 1. Междувременно, поредната хибридна партенка, цъфнала в нашия, “десен” и “демократичен” “Фактор”…
  С охота цитират “Фокус”, който пък с още по-голяма охота цитира “Главред” (прокремълско местно издание).

  https://faktor.bg/bg/articles/ukrainsko-izdanie-s-propagandna-statiya-sravni-sasht-sas-sssr

 2. Мутреско забравя, че Президента и е главнокомандващ армейските сили! За разлика от милиционерските кратуни, армията има чест и достойнство! Гешев се опита да омаскари двама генерали наведнъж. На тяхно място бих му запалил задника с кеф. Народа иска справедливост, уважение, честни и добри Българи. Никой няма да плаче за крадци и вмирисани ченгета.

 3. Фактор се излага с тая манипулативна статия! Инфраструктурата на САЩ, която е на светлинни години пред тази на северна бушмения, била износена и разрушаваща се! Дръж ме, че падам… от смях! Доларът бил обявил фалит, когато САЩ се отказали да го обменят за злато! За сведение: всички долари, независимо кога са били отпечатани, не са загубили стойността си и дори, колкото са по-стари, толкова са по-ценни! Ако случайно ти попаднат банкноти, отпечатани преди 100 и повече години, можеш да отидеш във всеки магазин и да ги похарчиш, но това няма да е най-разумното ти решение, защото можеш да ги продадеш на много по-висока цена! Такова ли е положението с рублата?! Същото е само, че точно обратното!
  Язък за “фактор” – не се придържа към фактите май!

 4. Вчера летеца (с повече от дузина наказания за предпоставки за летателни произшествия, докато е на действителна служба), което показва колко е бил (не)кадърен се РАЗКРИ за пореден път. Това е продължение и кулминация в неговата война срещу евроатлантическия път на България. След като миналата година не успя да спре договора със Съединените щати за Ф16, който договор отвори широко врата за най-голямото сближаване на България с нашия най-важен съюзник,а именно САЩ, сега това е поредното му действие в тази война. Всъщност след подписването на споразумението за новото голямо стратегичско сътрудничество със Щатите във всички основни области; сигурност, енергетика, икономика, търговия и т.н. и след като започнаха да идват и ще продължават да идват в следващите месеци американски делегации във връзка именно с новото ни стратегическо сътрудничество със САЩ, ефектите са видими. Започнахме да купуваме втечнен природен газ от САЩ, започнаха поредица от мерки за диверсификацията на източниците, което ще доведе до намаляване на 50% на използвания руски газ за вътрешни нужди, но може би това което най-много вбеси избрания кандидат на Решетников е факта че България за втори път гони руски шпиони, прибавено към предишните изгонени миналата година, както и обвинения в шпионаж шеф на русофилите и забраните за влизане в страната на Малофеев и Решетников, както и обвинението от прокуратурата срещу тримата атентатори от ГРУ срещу Гебрев (същите които се опитаха да премахнат и Скрипал, но и там се провалиха), явно това вече го е извадило окончателно от равновесие. В същия момент цяла България чу как заговорничи с генерал от ВВС да смачка проверката на КПКОНПИ, за да не се разбере как точно е назначена сегашната му съпруга и целия казус около това. Цялостната атака срещу българските институции на този агент на руското влияние у нас е кристално ясна. Целта е да се вкара държавата в политическа криза, за да се спре засилващото се сближение и сътрудничество със Съединените американски щати, да се саботира процеса по присъединяването на България към ERM II и банковия съюз, за да може да спре процеса по присъединяването ни към Евро зоната, с което окончателно ще завърши интегрирането ни в най-вътрешния кръг на Европейския съюз, ще ни направи част от една от най-стабилните финансови системи в света и ще направи евроатлантическата ни интеграция необратима и окончателна. Но българските граждани не са нито глупави, нито слепи и глухи за истинските причини за вчерашната му изява. Този индивид окончателно се демаскира и нито фалшивата пропаганда на разни журналисти, анализатори или социолози с техните фалшиви рейтинги, които му приписват, нито писанията и приказките на; ще използвам съветската болшевишка терминология т. нар. “полезни идиоти” няма как да заблудят обществото какви са мотивите и целите на действията на този напълно компроментиран и разкрит неприятел на българските интереси, и на цялата Евроатлантическа ориентация на България.

 5. Именно липсата на доверие в нашенските държавни чиновници и институции бави България за Шенген и Евро-зоната. В първия случай, европейските служби за сигурност са наясно, че всяка споделена информация или ще изтича на изток, или, най-малкото, ще подсказва на местните “бизнесмени” какво партньорите ни знаят за тях. Що се отнася до банковия сектор, евентуалното преминаване на БНБ под шапката на ЕЦБ би разкрило нелицеприятната истина как с манипулирани стрес-тестове БНБ прикрива реалното състояние на някои местни банки от типа “гнила ябълка”.

 6. Блиц-новина

  Съединените американски щати обявиха кой е българинът, на когото се забранява да влиза на територията на страната.
  Държавният секретар Майк Помпейо каза, че това е съдията от специализираната прокуратора Андон Миталов.

  “Днес аз публично оповестявам името на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов
  за участието му в сериозна корупция.
  В качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия,
  които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България”,
  заяви Майк Помпейо.

  Напомняме, че шеф на Андон Миталов, бе Иван Гешев, когото след две изпитвания ВСС, не можа да разбере, че Гешев не е чел Конституцията…
  “Казвам ти дъще, сещай се снахо”

  И вие , таваришчи Гешев, Пеевски и Борисов…

 7. Ха ето нещо наистина интересно, санкционираният от САЩ по закона Магнитски е съдията, който пусна русофила да си получи ордена от Путлер за вярната служба в името на целта да бъде преобърната България от нейното Евроатлантическо семейство. Е честито на господин съдията и семейството му, което също е включено. Сигурно някои писачи заслепени от капаците на личната си омраза към премиера са си изгризали моливите, че няма как да хвърлят и тоя камък към правителството. Нейсе, има свобода на словото, ние сме демократична държава, ще могат да изливат злоба и омраза на воля и по други поводи. Интересно е също и Хвърчилков как ще коментира тази прекрасна новина. Нека е ясно че Съединените американски щати, повече няма да бездействат към руската хибридна агресия срещу България, а активно ще подпомагат на отпора на българските институции и служби в отстояване на сигурността и независимостта на България.

 8. @ “БЪЛГАРИН” и “ДИМИТЪР”:

  Е, да не ги съдим факторите така строго, нямат тлъстия бюджет на праси-медиите, ползват студенти от Факултета по журналистика, дето мечтаят за слава и са без грам опит, па и общата култура им куца.

  Да, “Фокус” са един покрит хибриден въглен на един бивш фатмак от “Народна армия”, дето Господ Си го прибра за рециклиране. Затуй е казано, “Не си прави кумир” (Изход 20:4); също и “Не съдете, за да не бъдете съдени” (Матея 7:1).

 9. По стила и логичните заключения мисля,че разбрах кой пише с ник “Bluesoul”Сега да отговоря на Хулигана-след като се чува,как двама български генерала се уговарят как да се скрие истината от прокуратурата ,мога да кажа,че не са генерали,даже и за младши офицери не стават-лъжци са.Не че нямаме такива-като почнете още от Заимов,Никифоров,Маринов та стигнете до Чергиланов и Семерджиев…

 10. Колега KRASNOSELKI, аз бих върнал лентата още от радко димитриев и архи-предателството му на Чаталджа…

 11. @АЭРОФЛОТ,Прав сте,рублоядството започва с първата руска окупация,не ги изреждах всичките,за съжаление са много…

 12. АЭРОФЛОТ | ФЕВРУАРИ 5, 2020, 19:09

  Абе аз не ги “съдя”, кой съм аз(един обикновен, простосмъртен читател), че да раздавам присъди?
  Просто отбелязвам…с тъга.
  Надеждата ми за някакъв (все пак достоен) медиен отпор на всепроникващата чалгаджийска, чалгаджийско-путинофилна, хибридна медийна боза, се крепеше на тях и ТВ Европа..Но, уви.
  Извинете ме, ако с нещо съм бил неясен.

 13. @БЪЛГАРИН ТВ Европа, след като харизанов й стана директор, вече не е същата! Останаха Евроком, ТВ+, “Стършел” и Илиан Василев!

 14. Димитър, благодаря, задетo ме светнахте, че харизанов е станал директор на тв эвропа. Тъкмо ce чудex защо тя все повече замяза на кенеф3.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.