Вашингтон, Вилнюс и Прага почитат опозиционера Борис Немцов, а София – корупционера Драган Цанков

Градската управа на Прага реши да кръсти площад, разположен срещу руското посолство, на убития на 27 февруари 2015 г. руски опозиционен лидер Борисов Немцов, съобщава българската секция на “Свободна Европа” от централата в чешката столица. https://www.svobodnaevropa.bg/a/30426147.html

Крак с подобно преименуване повлече Вашингтон, вбесявайки Кремъл. Но и столицата на Литва Вилнюс се сдоби с площад с името на Немцов в близост до руското посолство. Вече и Прага… https://clubz.bg/63869-ploshtad_vyv_vashington_veche_nosi_imeto_na_boris_nemcov

Кога и дали някога на “дясното” мнозинство на ГЕРБ в столичната ни община ще му хрумне да се присъедини към разрастващата се инициатива? 

За да се случи подобно нещо ГЕРБ трябва да се оттеглят от лидерската си позиция в групата за приятелство с Русия в Народното събрание. Само че в държавата , в която командва Бойко Борисов, заклел се да не допусне премахване на съветската символика, това няма как да се случи.

Тук се случва обратното. В самото начало на булевард “Драган Цанков”, в чийто край се намира руското посолство, русофили сложиха върху оградата на Техникума по строителство “Христо Ботев” медна плоча в чест на доказано с документи от руските архиви най-корумпирания от Русия български политик за всички времена. И се подписаха гордо като русофили, акцентирайки върху факта, че Драган Цанов е бил русофил.https://ivo.bg/2015/12/04/сащ-дадоха-заявка-за-включване-в-бълга/

Какъв ти Борис Немцов- тук командва посмъртно Драган Цанков и посолството, разположено на булеварда с неговото име!

9 мнения за “Вашингтон, Вилнюс и Прага почитат опозиционера Борис Немцов, а София – корупционера Драган Цанков”

 1. Подарявам идея на Данчето на Баце. Улицата назована на формалния убиец на Апостолът на свободата Васил Левски да се преименува на Борис Немцов.

 2. @GEORGI NIKOLOV: Колега, с “Борис Немцов” няма да пробием Софийската община и в Ботунец дори. Обаче може да опитаме друго. Да поискаме прекръстване на карето около руското посолство така: от север- бул.”ГУЛАГ”, от изток ул.”Гладомор”, откъде “Борисовата градина” улицата да се казва “Катински лес”. Малката уличка от юг като нищо може да се нарече “Лейтенант Чепига”. Разбира се може да помечтаем за още- две улици около посолството да се назовават на братята Качински, другите две да си делнат имената на Доналд Туск и Лех Валенса. “Граф Игнатиев” да не го пипаме, нека си седи името му, но да се пояснява во век, че точно Графът е обесил Левски. За симетрия предлагам бул.”Цар Освободител” да се прекръсти на “Василий II Българоубиец”. В исторически аспект всичко е точно, защо не и в градоустройствен да е така.

 3. https://www.youtube.com/watch?v=UZuXbyVSkNE

  Документални кадри как болшевиките разрушават църкви, свалят кръстовете от кубетата, събарят камбаните и изхвърлят иконите…

  Пам’ятаємо кожне зерня 33-го.
  Пам’ятаємо кожну сніжинку Сибіру.

  В този смисъл, предлагам булевард “Драган Цанков” да бъде преименуван на “Свободна Украйна”!

  Слава Українi Братя!

 4. Въпрос към геройкото и герб: след като Външно Министерство отговори на руската провокация септември 2019г.,че не са ни освободили защо още стърчи МОЧА?

 5. Аз пък набюдавам как изкривената от алчност, егоизъм и простотия реалност в Родината, ражда нови същества. Например бизнесмена в РБ е бизнесмента, политика е полумотика, министъра е мини мистър х, полицая е член от денс ансамбъла за национална несигурност, медиите са крякащи, гладни фитки (по ББ-вожда), президента си е прецедент форевър, кметовете са заметове на далавери, съдиите дълбоко замислени къдии, докторите наториха земята с много българи, попа повече папа и пийка, отколкото да пасе стадото, банкера е бандера-прибера а прокурора е простокур на индианския вожд от племето на шарените котараци.

 6. @БЪЛГАРИН-“Свободна България” ще е по-добре.

 7. @THE ROCK – Може, съгласен!
  Но България не е ли свободна и сега?
  Все пак сме в НАТО и ЕС.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.