Руски мутри се разпореждат в български хотел, унижават българи

Свидетелствата на читатели на блога за наглостта на руски мутри, които се държат в България като колониални господари, продължават. 

Руските мутри си позволяват разпасано поведение спрямо българите защото им се позволява от самите собственици на туристически обекти.  В България няма хотели с надписи “Не приемаме руснаци”, както в други страни Европа, в които до подобни мерки се стигна след многобройни просташките изпълнения на руски граждани със самочувствието на богаташи, на които трябва да бъде прощавано всичко. Включително и наглостта да се разпореждат в нашата страна както в собствената им държава с крепостното население, приучавано към подчинение на силните и опасните простаци, като карат българите да се чувстват втора категория.

Преди време публикувах разказ на българин, който станал свидетел как един особено нагъл руски турист бил усмирен в италиански хотел. Когато сервитьор му направил забележка ( няколко пъти), че може да пие сок на закуска колкото пожелае, но  не може да изнася на плажа в шише от напитката, руснакът се разкрещял, че ще прави каквото си иска, защото си е платил. И налетял на бой. Но за негово нещастие дребният на вид сервитьор се оказал боксьор и го нокаутирал.

Драмата приключила с решителни действие от страна на италианските собственици и на властите. Агресивният простак бил изгонен от хотела и от Италия. 

Ето още едно свидетелство за това какво си позволяват руски мутри у нас без да получават заслужен отпор. Свидетелства читателка, подписана като Хейли.

“Не знам дали това е тенденция, но в Пловдив са локализирани голям брой служители на специалните части от резерва, а в Пампорово е пълно с руснаци. 

Преди година бях на почивка с приятелка от Уискънсин в един от хотелите на комплекса и с учудване установих, че целият хотел е пълен с руснаци и то повечето с масивно телосложение на биячи, придружавани от донякъде секси, но много прости в държанието си жени, държани изкъсо от половинките си. Хотелският персонал от българи беше им направил нещо като шведска маса за закуските, бяха сложили самовар, който става лесна мишена за отравяне, затова до него винаги сутрин имаше на пост двама маладцъй, които виждаха че сме българи и ни следяха зорко да не им направим някой герберски номер, какъвто те самите правеха навсякъде по Европа. От сложеният касетофон се лееше непрекъснато “западна” според техните представи музика – Челентано, Жо Дасен, Адамо, а също и техен фолклор – Любе, Ала Погачова, Хорът на казаците и прочие червени “звезди”.

Така съжителствувахме мирно съвместно два дни, но истинското премеждие дойде заедно с наши гости американски летци на мисия в летище Безмер, които имахме неблагоразумието да поканим на вечеря в нашия хотел. Те специално си носеха знаменцето Янки Дудъл и ние също сложихме на масата българското знаме, като мислехме, че ще предизвикаме овации, но веднага бе извършен опит от сервитьор да ни продаде една бира Старопрамен на цена от 25 лева, а към масата след малко се приближи един бабаит, който ни каза, че владее половината Ростов на Дон и да махнем щатското знаме, ако не искаме да станем втори Донбас тука, разумейш? 

Така се наложи да викнем управителя който се опитам да умиротвори компанията като им викна от него една бутилка столичная, а на нас предложи да се преместим в сепаре на бара, където сме можели “да си развяваме байраците на воля”, както той се изрази. 

Преместихме се не в сепаре, а в съседен по-голям хотел, но на другия ден по пистите имаше прекалено много пързалящи се руски физиономии, забелязани от нас предната вечер, които носеха нещо запасано под якетата и го потупваха с ехидни усмивки. Добре че на другия ден почивката ни свърши и се изнесохме от Пампорово, като обрахме една последна порция руски частушки, но пък леко развинтихме обтегачите на ските им преди да си тръгнем, сигурно е имало поне няколко клиенти на ортопедията в Пловдив”.

Тук положението е такова, докато позволяваме да се държат с нас като с покорна жена за удоволствие. Или както казал Вуте ” Не моем да ги разберем това жените- ти ги таковаш, те те целиват. Мен некой да ме такова, главата че му строшим”.

 

 

35 мнения за “Руски мутри се разпореждат в български хотел, унижават българи”

 1. Руски мутри се разпореждат не само в български хотел, унижават българи!
  Руски и български мутри се разпореждат на всички нива в България и унижават нормалните българи!

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  9-ти март.
  1230та година.

  Северозападно от Хасково.
  Между реката Клокотница и село Клокотница.
  Цар Иван-Асен II-ри разгромява войските на Епирския деспот Теодор Комнин.

  Преди това, епирският владетел Теодор Комнин предлага на българския цар мирен договор,
  който да бъде скрепен с брак между неговия брат – деспот Мануил и дъщерята на цар Иван Асен II – Мария.

  Самият Цар Иван-Асен II-ри уговаря брак между малолетната си дъщерята Елена и малолетният латински император Балдуин II,
  чийто настойник е ерусалимският крал Йоан дьо Бриен.

  Но…
  Теодор Комнин вероломно нахлува с войските си в българските земи.
  С набучен на копието си нарушеният от Теодор Комнин мирен договор,
  Цар Иван-Асен II-ри повежда войските си към Клокотница…

  В черквата Свети четиридесет мъченици в Търново,
  Цар Иван-Асен II-ри постявя надпис на колона:
  “…излязох на бран в Романия,
  и разбих гръцката войска,
  и плених самия цар, кир Теодор Комнин,
  със всичките му боляри,
  а цялата зема от Одрин и до Драч
  завладях…”

  Границите на българското царство вече опират на три морета.
  След битката при Клокотница съотношението на силите на Балканите рязко се променя.
  Категоричната победа над Епирското деспотство на практика прави България хегемон в региона.
  Дори и Латинската империя не е в състояние да оспорва властта на българския владетел.
  След победата при Клокотница, Цар Иван-Асен II-ри с право започва да се титулува „като цар на българи и ромеи’’.
  Тази титла представлявала не само предизвикателство към византийската гордост, но и реалната мощ на България.
  След Иван Асен тя е носена от всички негови приемници.

  Цар Иван-Асен II-ри е истински защитник на българите.
  За разлика от днешната марионетка на Кемъл, Повелителят на Мисирките.
  На връх националният празник 3-ти март,
  Борисов заби нож в гърба на натовска България.
  Единствин от премиерите на всички балкански държави,
  Борисов осигури въздушен коридор на руските “Панцир-1” за Сърбия,
  които ще бъдат насочвани и употребявани срещу българите…
  И националното предателство ще продължава,
  докато е имитацията на избори,
  в гласуване с путинистките избираеми места…
  Дори и смпатизантите на ДПС няма как да не “избират” Делян Пеевски!
  Въпреки, че той не стъпва в Парламента…

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  След 9-ти март.
  1230та година.
  България е вече на три морета,
  и е хегемон в региона.

  А не както днес.
  България формално е в ЕС и НАТО,
  но Борисов е марионетка на Путин…

 2. Тези руски отрепки могат да се държат колкото си искат предизвикателно, но великата им “матюшка” пак гръмна гумата – след липсата на сделка, петрола наближава 30 USD за барел. Бюджета на РФ е смятан на цена над 42. Пак ще има “Денег нет, но Вы держитесь здесь, вам всего доброго, хорошего настроения и здоровья”

 3. При непрекъснато доказващ се ПРОСТАК-премиер няма как описаните горе случки да не се произвеждат на мах. Ватниците са източен народ. Най-дивият. Разбират само от езика на силата. В противен случай одма си “развяват байряците” на мах.
  https://fakti.bg/bulgaria/452817-borisov-pak-blesna-da-ea-i-chiiza-da-ea-video

 4. Най-точно причината за това уродливо явление – руските мутри, орки ,както и за българските такива на всички, е посочена от Иосиф Бродский — “после переворота 1917 года и репрессий( целенасочено избиване на елита) в России произошел АНТРОПОЛОГИЧЕСКИЙ СДВИГ(антропологично отклонение, упадък), от которого она будет оправляться несколько столетий”.

 5. За разлика от Банско, за руското присъствие в Пампорово не се знае и не се говори много, но там най-престижните и известни още преди 1989 г. хотели са руска собственост (често чрез подставени лица) персоналът и мениджърският екип са българи. Същото е и положението в околните на курорта селца, Стойките, Чепеларе, с минерални води, където е наситено с руски “къщи за гости” с характерни именца.
  Преди време, от лични наблюдения и по разкази на очевидци – скиори и семейни туристи, шокирани от мащабите на руското нашествие, публикувах в сайта тук някои примери, цифри и информация за това “невидимо” братушкинско присъствие, което, поради бездействието на ДАНС, МВР и останалите ни служби за сигурност, очевидно, вече е станало ТВЪРДЕ ВИДИМО. Помня, че коментари и интерес към въпросния пост тогава почти липсваха, защото хората нямаха никаква представа какво става в това красиво кътче от България, благословено с прекрасен климат, девствени гори и минерални води, за да имат мнение или просто не искаха да повярват и да се изправят пред мащабите на това бедствие. Сега сигурно положенето е още по-отчайващо, защото с руското присъствие ЗАДЪЛЖИТЕЛНО идва безжалостното бетониране на природата, изсичането на горите и каптирането на минералните води, ставащи недостъпни за бедните ни сънародници. Руските собственици дължат милиони неплатени данъци и такса смет на общините!

  https://topnovini.bg/novini/804580-hoteli-v-pamporovo-chepelare-i-smolyan-daljat-milioni-za-danatsi-i-taksi

  Наглостта на руския гангстер, плащещ клиентите на ресторанта с думите, че “владеел половината Ростов на Дон и да махнем щатското знаме, ако не искаме да станем втори Донбас” е нечувана! Допуснахме унижението (лична вина на Борисов!!!) орките да се държат в България като у дома си , а ние да се чувстваме хора второ качество, гости в родината си!

  Бетонирането и разпродаването на българска земя в района на Пампорово тепърва предстои:

  http://sbss.bg/forum/index.php?topic_id=41

  http://www.infotourism.net/index.php?t=5472&m=2

  https://fakti.bg/imoti/10795-spriaha-naddavaneto-za-zemi-v-pamporovo

 6. Легиони имбецили ни нападат, отвърза ги и Румен Радев

  Социалните медии им дават право на изказ, предупреждаваше Умберто Еко

  https://faktor.bg/bg/articles/ekf

 7. На Пеевски – с любов или как държавата налива милиони на олигарха

  “Затова предлагаме НС да гласува 27 юли – датата, на която се е родил Делян Славчев Пеевски за национален празник. Решението ще е единодушно, тъй като Пеевски има силно влияние във всички парламентарни групи.”

  https://frognews.bg/novini/peevski-liubov-ili-kak-darjavata-naliva-milioni-oligarha.html

 8. Пълзящата анексия не е само по Черноморието (където е най-видима).

  Павианите напъплят Родопите, Неврокопско, Кресненско, Брезнишко, Белоградчишко, Казанлъшко. Целят се в минерални извори, естествени монополи като роз.масло, тютюн, природни забележителности, паркове, военни обекти, културни и религиозни средища.

  “Хели” улавя прекрасно манталитета на агресивната маймуна от Ростов – голям смелчага срещу жени. Типичен рАЗИЯнин – също срещу деца, старци, цивилни без ПВО, или при съотношение 50:1. Болна нация от дегенерати, плод на отрицателна селекция от векове. Оцеляват и се плодят баш девиантите.

  Затова правилният подход е само силов. Това с обтегачите е добро. Пирони в гумите, пясък в бензина, указателните табели през зъбите (поморийскит опит от 2015) също става. Но не е достатъчно. Трябва си напалм, “абрамси” и елит, който не се сниска да не “сърди сеструшките”. Инак жална ни майка, наистина.

  На Стопанина респект че поддържа огъня по тази взривоопасна тема!

 9. Територия се владее от племето, което вади най-големите бухалки. Може да гледам малко песимистично на нещата, но смятам, че България ще си станеме Донбас с и без американски флагове – това е въпрос на време. Руснаците възприемат всяко място с МОЧА за исконно руско. Къде 2 милиона българи вече гласуваха по въпроса и са ОК, затова вече са на друго място.

 10. “…но пък леко развинтихме обтегачите на ските им преди да си тръгнем…”
  Бъл-га-ри, ю-на-ци!

 11. Неотдавна се сетих за този Вутев виц , по друг повод .

  “Странно нещо са това репортерките – ти им викаш мисирки , а те те обичат и ти се радват”.

 12. Леле, какво ли би се случило, ако Американци се държат по същия начин в български хотели? Чувам оглушителното мълчание на автора….Съжалявам, но такава драсканица не може да се нарече журнализъм, сещаш ли се?

 13. Към Геоги Господинов:

  Точно твоето АКО мирише достатъчно обяснително чрез това условно – пожелателно наклонение. Не се случило с американци, а с руснаци. Твоето АКО не може да отмени този факт.
  Пусни водата и потъвай без да се обаждаш повече от своя сортир ( тоалетна на руски).

 14. Не съм фен на руснаците, както и на американците. Но да поставиш знаме на САЩ в общо помещение с руснаци е повече провокация, отколкото акт на уважение. Управителят добре ви е казал, да се оттеглите в отделна стая, в която можете да вдигнете и флаг на Занзибар. В Америка за подобно деяние може и да те арестуват. Тъпа постъпка.
  Що се отнася до поведението лично аз имам добри впечатления от руснаците на Обзор, но измет има сред всички. Какво да кажем за англичаните на Слънчака? И не само те. Шведи, холандци, немци … Да пропагандираш дискриминация, а да се наричаш демократ, си е чист нихилизъм. Ами да сложим надписи: “За цигани – забранено!”, “За евреи – забранено!” или “За негри – забранено!” Това ли е идеята??? Инджев, Вие не сте демократ, а нещо съвсем друго …..

 15. Жорко, ако беше разказал някаква сравнима история с американци в България, щеше да си по-убедителен. Бегай сега да си играеш.

 16. А чухте ли Валя Ахчиева как е подгонила руските подводници? Нещата са стигнали чак до ВСС. Не че нещо, ама жените-журналистки наистина ги пазят по-добре (с някои дребни изключения).

 17. Към Martin:
  Демонстрирате класика в жанра..” Не съм фен на руснаците и на американците”, след което започвате да ругаете американците за “тъпа постъпка” ( защото нямали право да си слагат знаменцето в присъствието на руснаци и в тандем с българското!?), докато явно не е тъпо и нахално обособяването на руски туристи като привилегирована група със специално обслужване пред очите и ушите на онези, на които си натрапват руската музика.

  А пък аналогията със забраната в европейски хотели да бъдат приемани руснаци с нещо подобно за “евреи” е направо идиотска. Евреите, по-малко от процент от населението на Германия,са били безпомощни и избити без да са се държали никога като руски мутри в България. Евреите, преследвани от векове, са били по-ниски от тревата и никога не биха отишли на германската маса в страната домакин да правят скандал за германско или друго знаме.

  Пледоарията Ви в защита на руските мутри ( които, според Вас, имат право да ни заплашват с втори Донбас тук!?), които уж не обичате, е пълен провал.
  А че не обичате американците и наричате тъпа постъпка техен скромен жест в съюзническа страна на фона на маршируващата руската арогантност, си е Ваша работа.
  Проблемът е всъщност в това, че американците не предизвикват тук истински руснаците заради такива като Вас, които се представят за български патриоти. Американците ни (по)казват със своята пасивност, че ние трябва да проявим сами желание за борба с бившите ни колонизатори, за да разчитаме на американска подкрепа.
  Случката в Пампорово е ярка илюстрация: българските слуги бързат да умилостивят руските мутри и да разкарат американците и българите, което смятате за правилно. И едното и другото.
  Тъпо е да представяте всичко това като равнопоставеност в отношението Ви към американци(те) и руснаци(те).
  Така че не сте нищо друго, освен обикновен русофил ( ще рече българофоб), склонен да лъже, че не е такъв, за да си прокара яловата пропаганда.
  Получихте си своите няколко изречения слава и можете да си ги закачите на тролската стена в рамка. Само че шефовете Ви мога да Ви уволнят за проявената глупост, която бъркате с храброст.

 18. @ ГеоргиЙ Гаспадинав (MARTIN и сие

  Почне ли някой предварително да ми декларира, че “не бил фен на руснаците НО”, със сигурност е техен голям фен! И с още по-голяма сигурност не е българофен!
  Откъде знаеш, дорогой Жора, дали в Америка може да арестуват някого, само защото е вдигнал родния си флаг ? Щото това въобще не е вярно!!! Даже на оборот! Но да знаеш, че за рублофили не е здравословно да пишат в ivo.bg, щото може “да обърнат резбата”, ако четат внимателно и са умни. Ама, ако са неграмотни и прости, няма такава опасност, така че спокойно можеш да продължиш да си пишеш, дорогой Жора! 🙂

 19. “Пигмеи мерят Одисиев Връх”
  Таня Благова
  Подарявам на двете пигмейчета пресен клип от любимата им матушка. Много мина. мъничко остана. Кой разбрал-рабрал

 20. Политиката на Борисов отговаря точ в точ на казаното от Мартин-сакън,да не дразним руснаците.Аз съм си в къщи,ако искам ще сложа знамето на гостите,които съм поканил,ако не искам няма да сложа.Руските мутри трябва да бъдат поставени на място.

 21. MARTIN-е,
  За разлика от теб, аз не се крия, че съм фен на американците, които днес са локомотивът на съвременната цивилизация,
  с БВП над 16-пъти по- голям от БВП на най-голямата днешна кочина на света, РСФСР Русия.
  Путлер изнася по света и у нас, само тероризъм и и новичок.
  Аз не мразя руснаците, а ги съжалявам и им се възхищавам.
  От 1917г. и до днес, при тази античовешка комунистическа селекция, никоя друга нация не би устояла.
  Мутирането им е генетично, още от “тюрмата на народите” , когато са продавани като добитък.

  MARTIN-е, 100% съм сигурен, че у дома си нямаш никаква руска вещ /освен портретите на Сталин и на Путлер/.
  Такива като теб са просто платени тролове.
  Защото са неспособни, с полезен труд да заработят хляба си…
  Както се казва:
  “Дрънчиш на червено.От далече…”

  MARTIN-е, жив и здрав да си.
  Но “Денги нет.сом”
  Цената на петрола се срива към 30$.
  РСФСР Русия върви към разпад.
  Това, което не успяха да направят някога Наполеон и Хитлер,
  ще го довърши днес Путлер…

  И никакви тролски заклинания не могат да го предотвратят.
  “Денги нет.сом”

 22. Китен, Южен плаж (огромен, обществен), при 5. спасителен пост ограден район само за братушки, пазен от мутри, да не би да стъпи там български крак. Както вече днес писах: и да искаш да ги обичаш, братушките си просят да ги намразиш.

 23. А вие защо биете негрите?!

  Ха ха ха

  Мартине, в ЕС ски курортите почти не приемат руски групи. Казвам почти, защото тук-там има по някоя и друга руска група, минала с хитрост през западна туроператорска фирма, но това е все по-рядко. И понеже са много малко и не могат да приложат номера “моряшки бой”, си натискат парцалите и си позволяват само да говорят на висок глас по телефона – винаги на видео. Идиоти! Руснаците са толкова противни клиенти и толкова не се вписват в идеята за зимна ПОЧИВКА, че хотелиерите просто не правят бизнес с руски туроператори. От това, естествено, хотелиерите печелят много повече, отколокото биха спечелили, ако пускаха руснаци в хотелите си. До една-две години хотел, който е приемал руснаци, се превръща в бардак, кочина, курварник и никой нормален европеец не иска да ходи там години след като руснаците вече са си отишли. Европейците почиват със семействата си, с приятелките си или с партньорите си. Понякога те са от един и същи пол. Ти да видиш! През деня карат ски или правят преходи. Следобеда са на апре-ски бар, който обикновено затваря в осем часа. Там купонът е толкова весел, че не може да се опише. Почти всички са още с екипите… После вечерят в ресторанти, които често не правят резервации (първи влизаш, първи ядеш) и на една голяма маса могат да седнат хора от три различни държави. За да се разчупи ледът, ресторантите черпят по една малка ракия (шнапс или бренди) всеки нов клиент. Там също е супер весело. Руснаците не могат да се впишат в така среда. Първо – те са свине и всички ги дразнят. Второ – те никога не са весели освен когато безчинстват. Трето – те винаги искат специално внимание, щото си плащат, сякаш останалите са там гратис… а такова внимание в ЕС никой не смята да им обръща.

  Та да ти кажа, не е никаква дискриминация, а си е чист бизнес. Никой не им казва централно – не приемайте руснаци. Ако някой хотелиер все още иска да приема руснаци, моля, набутай се в лайната. Няма никаква дискриминация и в отказа за резервации на руски групи в Дисниленд, в Ефтелинг (задължително да се види!!!) и в други подобни. Просто охраната на хиляди деца е много трудна, ако наоколо се навътат пияни руснаци.

  И да ти кажа, Мартине, в ЕС Русия е официално най-голямата заплаха. Официално се говори, че Путин организира миграционния поток. Официално се обсъжда как да се спре наплива на руснаци, които КУПУВАТ имоти с държавни пари. Да, Мартине, с държавни пари – това в ЕС не е тайна, както е в бегето. Днес съдът в Хага съди двама военни руснаци и един украински сепаратист (ако не се лъжа за бройката) за свалянето на самолета MH17. И т.н Просто да знаеш, че Русия официално е обявена за раково образувание на планетата Земя от цивилизованите народи. Това в бегето все още е забранена тема, но аз ти казвам да имаш едно наум, когато се хвърляш на амбразурата за братушките. Така, както ги защитаваш, така ще ти изнасилят децата, ще ти убият кучето и ще те оберат най-накрая, за да гледаш. И през цялото време ще пият.
  После, разбира се, ще убият и теб.

  Такива работи.

 24. Българи, Раковски го е написал още в 19 век:
  “Послушайте, братя Българе, а особено вие от Видинска област!
  Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.
  Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, свещеното писание и първото образование.
  Това е познато беки от сички свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на Българите за това благодеяние! Ето:
  Разорили и завладели волжанското им пространно царство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.
  До времето Великаго Симеона, Царя Български, южните страни на Русия, които днес назовават Малорусия, са били населени се от Българи, съставяли са част от Българското обширно царство, но и тия са паднали в руските мъчителски ръце и днес са досущ порусени. Освен историята, коя свидетелствува, техен език, песни и обичаи са още живи доказателства за това. Те още не приемат да се назовават и Руси!”
  https://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=286:2011-04-19-15-10-49&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61
  ……….
  Ако не ви е срам, спорете и с Раковски!
  Долна и гнусна рубладжийска сган!

 25. ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  10-ти март.
  1943-та година.

  Цар Борис III-ти отменя постановлението на правителството за депортация
  и спасява българските евреи…

  Цар Борис ІІІ се застъпва за българските евреи и пред Германското ръководство заявява,
  че евреите му трябват да работят на обществени строежи и затова не може да ги депортира.
  Външният министър на Германия Рибентроп подлага на силен натиск царя, но Борис ІІІ е непреклонен в защитата си на евреите.
  В среща с Хитлер и Рибентроп в март 1943 година цар Борис успява да ги убеди, че условията в България са различни,
  и че не трябва да се взимат същите мерки срещу евреите, както в Германия.
  Рибентроп осведомява германския пълномощен министър в София Адолф Бекерле за становището на Борис
  с директива № 422 от 4 април 1943 година.
  От телеграмата на Рибентроп става ясно, че цар Борис се застъпва за евреите от старите предели на държавата с прагматични аргументи.
  Царят нарежда евреите да бъдат включени в работни групи за строежи на пътища, за да може по този начин да се избегне
  депортацията им в Полша.
  Цар Борис ІІІ-ти издава заповед на вътрешния министър Петър Габровски, с която планираната депортация на евреите е спряна.

  Тези, които папагалстват комунистическите измишльотини за българската история са идиоти.
  Като идиота премиер-корумпиер-милиардер, Повелителят на Мисирките от Банкя.

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  10-ти март.
  1943-та година.

  Цар Борис III-ти спасява българските евреи!

 26. @ К.ГАНЕВ
  Постът Ви ми подейства по-ободряващо от сутрешно кафе!

  Личи си, че това, което описвате, е лично преживяно!

  Понякога с тревога си мислех: Боже, само аз ли ги виждам тези неща ?!

  А оня изнудвач Лавров пак се е самопоканил у нас ? Сигурно да натиска Борисов и външната ни министърка да им подарим хилядите декари земя край Камчия!
  Позицията на България трябва да бъде желязна: Българското чернооморие е гранична, стратегическа, свързана със сигурността на България и целия Европейски съюз зона, така че “пионерският” им лагер за ГРУ терористи-ветерани задължително ще се закрие! Ако се наложи и с решение на Европейския съд. В новата (путинска) конституция имало текст, че “не се допуска отчуждаване на части от територията на Руската федерация”. Значи, ако присъединят и Камчия, както Крим, към руската им територия, вече и по конституция не можело да я връщат. 🙂
  И въобще, дрогая проскубана и все по-грустна “лошадка”, пошьол на матушката си! България не е за продан! Но ако “нашите” хубавци на власт пак започнат да шикалкавят нещо, “да преговарят”, този път ще се наложи да се вадят “сапьорните лопатки, бренекетата и тракторите”!

 27. Единствено господата Антон Тодоров и Георги Коритаров в Телевизия Европа разглеждат темата, за скандалната и ужасяваща заплаха, отправена от една от подопечните протестърки на Мая Манолова, БСП и Копейкин изказана пред камерите и микрофоните на редица медии и излъчена по националната Нова Телевизия, да влезе с калашник в Народното Събрание, да провежда Народен Съд и да издава Народни Присъди. Това е явно доказателство защо международните организации дават толкова незавидно ниско място в оценката на медийната среда в България. Не защото е подтискана, а защото хората работещи в българските медии са корумпирани клиентелисти, обслужващи политически, корпоративни, олигархични интереси, интересуващи се от демократични ценности и хуманизъм само когато са лично заинтересовани, а иначе слепи и глухи за подобни теми, но лакоми за скандали и компромати, създаващи конфронтация по всякакви теми и въпроси в обществото.

 28. Към Martin:

  “В Америка за подобно деяние може и да те арестуват.”

  Тъй като ти спомена Слънчака, явно е че яко си слънчасал, момче! Щели да те арестуват в Америка заради американското знаме. Та те не могат (а и нема) да те пипнат за изгарянето му, камо ли за поставянето върху масата. Всъщност може, но в онази по-южна Америка, където на Путкин приятелчето Мадуро едва крета.

 29. Случаят със знамената, ми напомня на първото ми посещение в България, като „западняк“. И моето тогавашно разочарование беше породено не от вилнеещото личностно некултурно руско присъствие, защото го нямаше, а на придобитото от тях държание на българите, което беше следствие от дългогодишната окупация. Мисля, че тогава се казваше Курортът Дюни. Заплащащите във валута чужденци бяха специално обгрижвани, без никакви ограничения относно храна и обслужване. Докато за западняците всичко беше на показ, за „българските негри“, винаги се „свършваха“ я яйцата, я сиренето, кашкавала, колбасите… Желаех да преживеем чисто човешките пориви, на брат и сестра плюс зет, невидяли се толкова много години. Поради това заплатих тяхното пребиваване в Западни Марки, само и единствено за да бъдем неотлъчно заедно! Оказа се обаче, че за българите пак се появиха пречки. Те, като чели закономерно, плюс недостиг, трябваше да бъдат и гонени. При това на другите маси поръчките и обслужването на чужденците продължаваше да е добро. Променяше се, само тогава, когато съпругата ми трябваше да „привика“ auf Deutsch шефа, като му посочи другите маси. Една вечер, преди нашата прощалната, на съседната маса имаше англичани. Тази компания като десерт получиха някакъв сладолед с искрящи фоерверки придружени с английският Юнион Джек. Англичаните се чувстваха приятно уважени и видимо бяха трогнати от гостоприемството. Това чувство исках да дам както на моята съпруга, така и на българските ми гости. На същата вечер попитах обслужването дали това трябва да бъде поръчано и след като казаха да, направих същата поръчка и същото изпълнение за следващата вечер. Отбелязаха си, като също ги помолих, за да повдигна самочувствието на българската част от групата ни и понеже бяхме разнородни по националност, поисках на масата да сложим, както се полага, българското и немското знаме. Не знам колко мои сънародници са имали тази чест да бъдат удостоени с националният си флаг, но тогава при нас не се получи. На другият ден, нямаше не само сладолед и фоерверки, но освен, че обслужването НАРОЧНО беше изключително некачествено, „готвачът си бил вече заминал“ и не бил изпълнил заявката! За знамената да не говорим. Оказа се, че и тях ги нямало. Били прибрани „някъде“! Помислих си, добре поне, че по стар навик дано и нас не ни „приберат“! Като прощално, на другият ден в хотела се появи някаква госпОжа, която поиска да върна някаква ваза или нещо подобно, за което не можа да ми обясни точно за какво става дума и за какво е трябвало да служи. Била ми го дала, ама защо и за какво е трябвало да служи, не можа да ми обясни. Дори отворих куфари и чанти, евентуално за да ми покаже, ако случайно е там. Не го намерихме, жалко! Жалко беше наистина тогава, но ми се струва, че сега е още по-жалко, защото този манталитет да се държиш като нищожество особено при налично богатство, е признак на необичайна низост. Жалкото освен това е, че все още има и такива, които с удоволствие се впрягат в подобни схеми на крепосници.

 30. ами честно казано го иимат това руснаците у себе си. Виждал съм го, не са идвали на моята маса но… Примерно това с телефоните, винаги на висок глас, винаги на видео (това ми е много чудно наистина не знам що го правят) без да се съобразяват ама въобще . Някак си имперския манталитет го носят в себе си. Западния човек – обратното – от малък е свикнал да се съобразява с правата на околните, па ще се извини, па сори, па ще падне едно съжаление. При руснаците наистина го няма това. За българите дори и да не говорим…

 31. до BORIS
  историята ви ми напомни времето, когато като хлапе, на черно (нямах още 18 ) работех на Златни Пясъци.

  Нещата са описани точно както ги казвате, с една единствена поправка – НИКОГА не правете забележка на български сервитьор, нито подавайте оплакване срещу него. Просто преглъщайте. Поради 2 причини, най-малко : (1) за бг ресторантьора персонала е по-важен от гостите , гости има много, ама сервитьорки няма и (2) аз наистина съм виждал с очите си какво правят сервитьорите с храната на “оплакващите се”. Нека спра дотук. Просто не го правете.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.