Има ОЩЕ теми, извън коронната тези дни

Нищо подобно не се е случвало на новинарския фронт откакто през 2001 година  в българската публичност нахлу коронованият вирус на наивното очакване една некоронована особа, генетично мутирала в съюзник на душманите на някогашната българската корона, съюзила се с техните наследници в управлението на България.

Онази епидемия на вируса на коронованите новини отшумя. Имунната система на обществото я пребори, но й отне години да преболедува своята неподготвеност за съпротива срещу заразата с изтекъл аристократичен срок. Нейните щамове мутираха. Плъзнаха в българската политика. Атакуваха я, превзеха я и я овладяха за цяло десетилетие от противоположни плебейски позиции, чиито вирус има дълбоки корени – повече от всякакви корони. 

Да се надяваме, че новините за коронавируса ще доминират извънредното положение в живота ни за много по-кратко време.

Не отричам важността да бъдем информирани по най-злобната, най-озъбената денонощно тема. Но предлагам извън злободневието на заразения с една и съща тема информационен поток да има и още нещо за четене. Поне в този блог.  

Учредявам в ivo.bg  рубриката  ОЩЕ. В нея ще има публикации извън темата за коварния Ковид 19.

Ето една почти мистериозна дреболия, свързана с моята присадена глава върху чуждо тяло. Разпознат съм от съпругата ми във фотомонтаж, добавен към статия, озаглавена: 

Американци вдигат розоварна в Старосел

 

 

 

 

Американската фирма „Берже Инкорпорейтид“, която от няколко години има дейност в България, ще изгражда дестилерия за производство на етерични масла в Старосел. Инвестицията ще се реализира чрез българския представител на компанията „Берже Тракия“ ЕООД. В проекта е заложено производство на етерични масла чрез дестилация основно на маслодайна роза и лавандула. Предвижда се също добив на масла и от лайка, салвия, резене и други етеричномаслени култури. Инвестиционната програма предвижда съоръжението да работи сезонно – 3-4 месеца годишно, по време на беритбената кампания и преработката на суровината. С инвестицията „Берже Тракия“ ще…”

На нескопосания фотомонтаж, в който моето лице е монтирано върху чуждо тяло, се оказвам с …два чифта очила- един на лицето и един в доста неестествено стърчащата ръка.

Фалшивата новина относно моето участие в нея е очевидна все пак само за моя милост и близките ми. Потребителите на измамата обаче, в случай че направят връзка с моята физиономия, могат да се подведат, че имам нещо общо с розоварна и с някакви американци. За човек без постоянни доходи от близо 14 години насам нямаше да е зле, но това просто няма нищо общо с истината.

Така и не става ясно каква роля ми е отредена според колажа. Американец ли “играя”? Мистерия остава  защо изобщо са използвали главата ми в тази шашма, която слабо ме засяга – за разлика от други подобни фалшификации, където подигравателно съм издокаран като девица, седнала на коленете на злодея-евреин Сорос или пък ми се вменява някаква предателска визуализация на приписваната ми любов към османлиите.

Съзнателно не публикувам линк към фалшификацията, за да избегна неволната реклама на сайт, който си служи с подобни методи. 

Вирусът на простотията вирее у нас открай време. Нямаме нужда си го внасяме от чужбина… 

А дали пък нещо не греша, след като е  възможно да бъда обявен в публикация в “168 часа” за двойник на шотландския артист Йън Глен, който играе Сер Джора Мормон в “Игра на тронове”? Не че има нещо обидно в такава прилика, но снимката ми ( точно тази, която е любима  -между десетки други достъпни в интернет- на моите душмани като илюстрация що за “русофобски злодей” съм!), не изглежда да ме прави близнак на шотландеца. В задочен спор с твърдения във Фейсбук, че всъщност съм приличал на германския актьор Ватан Мьоринг – на втория колаж. ( илюстриран пак със същата моя снимка!) https://www.168chasa.bg/article/7427576?fbclid=IwAR26Tbu_gc_hcQL3fDiA174svZQDdnPOXCmoxyAsWcFkioI1RHIcVEh2Exw

 

19 мнения за “Има ОЩЕ теми, извън коронната тези дни”

 1. Не може да се отрече очевидното. Наистина имате прилика със Сер Джора Мормон от „Игра на тронове“.

 2. Каквото има по темата, съм го обадил на Иво “на уше”.
  Само да добавя, че руският милиардер и то в “зелено, девалвирало” Дерипаска би камбаната, че ако незабавно в матушката не се обяви карантина, случилото се през 1991г. ще им се види частушка.
  Много мина, мъничко остана. И последният ватник да не забрави да спусне шалтера. “Лошото” е, че пРЕЗИДЕНТ Фърчилков. не знам дали го осъзнава с акъла си на врабче или хамсийка но не и на двете заедно ще си “спести” “прогулката” до масква на 9 май. Няма пълно щастие!
  Кой разбрал-разбрал!

 3. От България изтичат не само мозъците и Черепите, а и паметта ни

  Делото на вожда и учителя Георги Димитров по изтриване на българската памет продължава
  Светслав Пинтев

  …”Над 4 милиарда британски лири годишно изкарва българската мафия от продажба на антики на богати колекционери по света, сочи проучване, направено от британските служби преди време, както съм писал. Умножено по годините получаваме приблизително колосалната сума, която са ни измъкнали. Близо 120 млрд. паунда, може и повече.
  А културно-историческата загуба е неизмерима, чудовищна изтрита е голяма част от паметта ни! От няколкото полицаи, занимаващи се с издирване на антични произведения на изкуството и борещи се с 200-300 хилядна иманярска мафия, знам, че от предлаганите по световните аукциони антични монети, накити и други произведения на изкуството над 80% са от България. Други луди, които да позволяват историята и богатството им да изтичат просто няма, както е ставало дума.”

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-ot-balgariya-iztichat-ne-samo-mozatsite-i-cherepite-a-i-pametta-ni

 4. факт върху които си струва да се помисли:здравното министерство на РФ обяви,че по статистика през януари 2020 г. има с 37% повече заболели от пневмония в сравнение с януари 2019 г.данните се отнасяли за Москва.Диагностиката!!!

 5. Паниката на лидери-популисти предизвикана от covid-19:
  Проф. Мария Рита Джизмондо: Няма жертви на коронавируса в Италия
  До днес в Италия няма починал от коронавирус човек, никой не е мъртъв от коронавирус!“ – това каза във вторник в централната обедна информационна емисия на първи канал на държавната телевизия РАИ проф. Мария Рита Джизмондо, цитирано от в-к Монитор.
  Тя е директорката на клиниката по микробиология, вирусология и диагностика към Националния център по инфекциозни болест „Сако“ в Милано.

  Известната вирусоложка подчерта, че смятаните за умъртвени досега от „Ковид-19“ седмина италианци на практика са починали от тежките заболявания, от които са страдали отдавна, като вирусът може би само е „помогнал“ на патологиите да довършат нещастните хора.
  Професор Джизмондо обясни, че шестима от тях са били на преклонна възраст или над 75 години, били са хоспитализирани от доста време или са навестявали периодично болнични заведения. Като двете предали за жалост Богу дух жени са били с туморни заболявания в напреднал стадий, а четирима старци са имали хронични сърдечни, белодробни и други здравословни проблеми. Седмият починал е мъж на 62 години, който обаче е страдал от бъбречна недостатъчност и от доста време е бил на хемодиализа.
  https://czpz.org/treatment/professionals/12258-2020-03-14-06-31-31

 6. Уважаеми господин Инджев, да „Има още теми“ (и то много) в българската публичност, които направо крещят за обслужване. И не само това, те би трябвало да бъдат подхванати от хора, които трябва да са природно надарени поне с две неща. Едното е, да им иде отръки (ако би го казал обикновения българин) и би трябвало да означава това да бъде направено прецизно и вярно. Второто изискване е, авторът да е надарен и с честност. И тук се появява трудността, защото това качество, поради репресии и комунистическото възпитание, успешно беше изтръгнато от българското съзнание. Все още се мисли повече за насъщният, което е разбираемо, но Вие точно сте един обратен пример на това. А в случаят става дума за една необходимост. Тук нямам за цел да Ви лаская, защото отдавна сте заслужили добрата дума, но съм отдавна убеден в правотата на постъпките Ви. Да си призная, аз бях заблуденият, когато избирах Борисов и ГЕРБ и при това дълбоко съжалявах, че Вие се противите на контакта който той желаеше с Вас. По същият начин тогава съпоставях Георги Марков и контакта му с Живков относно сбирките които някога е посещавал. Прочетох неговите репортажи и разбрах, че единствено е искал да се опита да му въздейства положително. Това никак не е за подценяване. Аз често съм бил свидетел на контакти между личности с огромни интелектуални и морални качествени различия, които поради стечение на обстоятелствата са стояли в пряк контакт. Дори приемам, че ниската страна в градиента е била тази, която е желала контакта, за да може (като при вирусите) да „прихване“. И наистина са успявали да „прихванат“, защото по държанието, начинът на изразяване, обноските… си се вижда, че са се опитвали да копират. Вашето изказване също разбирам, не желаете да бъдете въвлечен в злонамерена пропаганда, особено сега, когато се търси и под волът теле. Друго обаче се питам в това вирусно време, като задавам въпросът си и към по-възвишените инстанции -Не ни ли е необходима не само качествена профилактика, но и качествено лекуване за да се справим с комунистическата пандемия? А за лекуването са необходими качествени лечители! Преди ден във Фактор се появи статия в която се изказа мнение, че ако искаме положителни политически резултати, срещу ГЕРБ трябва да изчезне нова партия с истинско проевропейски и прозападни послания и най-вече действия. Аз се чудя как това може да стане и единственият правилен ход според мен е, ако с това се заемат точно такива личности като Вас, защото точно Вие притежавате необходимите две горепосочени дарби. Разбрах също, не желаете да влизате в политиката, но защо не, поне като сюпервайзър? Предвид постоянното теглене на късата клечка, поне да сме сигурни, че на ръководните места ще дойдат истински достойните, е необходимо това. И ако някой се опита да разръчка темата ченге, трябва да припомня ченгета с такива положителни качества единствено в полза на България и при това с такова постоянство, до сега не съм установил. Според мен ги няма!

 7. “На нескопосания фотомонтаж, в който моето лице е монтирано върху чуждо тяло…”
  Ако това е монтаж, то е един от най-добрите които съм виждал. Според мен е само прилика, а втория чифт очила се държи от четвърти човек, застанал зад мъжа в кафяво.

 8. Към Boris:

  Уважаеми Борис(е),

  Понякога на добронамерени лични обръщения ми е по-трудно да отговоря, колкото и някой да заподозре в това твърдение някакво лицемерие.
  Какво да кажа? Да отговоря, че съм съгласен съм с Вас относно положителните ми качества? Или обратното- “а, не заслужавам добрата Ви дума?”
  По средата между тези две крайности не остава друго, освен да анализирам себе си с цел да покажа, че съм обективен. А не е моя работа да кажа как изглеждам в очите на другите, особено на добронамерените. На техните антиподи спокойно мога да не отговарям, което и правя обикновено поради факта, че не желая да влизам в обяснителен режим спрямо провокатори, надяващи се да ме въвлекат в мрънкане по техни ноти.

  Така че Ви отговарям не толкова по същество, а от уважение към изказа в изказаната от Вас добра оценка. Това винаги има значение ( за всеки).

  С риск все пак да прозвучи като проява на някаква напереност ще отбележа само, че ми е известно какво ( още) мога, но това не ме прави годен за обществена употреба поради трайно изградения ми навик да бъда себе си. В политиката това е ( почти) изключено – все пак политикът трябва да представлява волята на своите избиратели, а тя често бива разнолика и центробежна спрямо веднъж вече избрания представител.
  Ниският ми праг на търпимост към лъжата и лицемерието ме прави негоден за такава роля – с което не казвам, че всички политици са лицемери, но пък всички знаем, че трябва да са готови на доста компромиси, за да се захванат с изява на това поприще.

 9. Иво, смея се докато го пиша това, не заради друго, а защото това е толкова тъпо и толкова абсурдно, че просто ме избива на смях. В същото време, във всяка една секунда си давам сметка, че на тебе лично може да не ти е смешно.
  Ами това е цената на славата човек. Факта е, че макар и да не си ми направил впечатление, като човек с груби публични прояви, зае доста остри позиции по някои въпроси. Чудно ми е какъв човек обаче трябва да си, че чак колажи да правиш, кълна се никога няма ми мине през главата някой да го монтирам на нива с рози…
  Майката си трака….Хубаво е, че с чуство за хумор приемаш това, щото реално целта на това е психически да те сринат, очевидно физически не могат. Докато се държиш значи не са те надвили.

 10. Честно казано Иво, мисля че голяма част от проблемите ти са , че не оцени средата. Ти сам казваш, че имаш установена неприязън към лицемерието и лъжата, а това е вредно в днешно време, особено вредно – в България. Също пример – в Измамата… даваш доста доказателствен материал за тезисите си, но някак си (извън факта, че книгата предизвика фурор и е страхотна) някак си това остана извън мейнстрийма . Дори и русофил да си, дори и индеферентен да си, самото количесто фактология, би следвало да предизвика сериозна публична дискусия, всеки сам да се замисли за себе си. Вместо това у повечето има една реакция на рефлекса… ау тоа гадния Иво…

 11. В духа на заглавието на статията ето как ще изглежда до една петилетка матушката. Разпарчетосана на мах. ввХУЙЛО дава всичко от себе си да сбъдне мечтата на “русофобите”. Той е три в едно. Агент на ЦРУ, лобист на американският ВПК и любимец, без кавички, на екс антисъветчиците.
  Да не му се пречи да си свърши работата докрай.
  Каква прекрасна гледка!

  https://eadaily.com/ru/news/2020/03/12/obrazovatelnyy-centr-v-polshe-anonsiroval-lekciyu-raspad-rossii-v-2025-g

 12. На картината виждаме красива природа и розова градина.
  Американци – мъж и жена,незнайно как са попаднали там,държат многозначително нещо в шепите си и въпросително гледат към огромна фигура овенчана с главата на г-н Инджев. Фигурата стои като стена пред американците с някаква безмълвна решимост.
  С този нескопосан монтаж авторите му са онагледили без да съзнават,противно на намеренията си,досещам се какви са, силното присъствие и значимост на г-н Инджев.
  Понеже си говорим още, да споделя с Борис – Георги Марков е правил не повече от 2-3 ловни сбирки,без да е ловец,с тато. Т.Ж. се е обграждал с млади хора на изкуството и е било невъзможно да му се отнаже. А да му се влияе-пази Боже.

 13. Не обичам да се повтарям, но се налага да го кажа пак:
  Високо дърво си ти, Иво, затова те брули вятъра. Ако беше храстче, щяха да те припикават (моля за извинение). Освен това, никой не рита умряло куче. От личен опит знам, че най-големите ти критикари и оплюватели не те познават, но то си е за тяхна сметка. Като се видиш с Лили Иванова питай да ти каже колко е ветровито там горе. Бъди здрав, пожелавам ти много вятър в косите и да ти е яка клавиатурата!

 14. Две изказвания на тен. Мутафчийски, от които може да разберете защо не трябва непрофесионалисти да стават началници. Генерал Мутафчийски е коремен хирург а Ангел Кунчев е епидемиолог, но не той взема решенията.
  Изказване 1:
  29,02,2020Генерал Мутафчийски„Коронавирусът е инфекция, която по нищо не се различава от останалите остри респираторни заболявания и далеч по-опасен е грип тип Б, който в момента идва, отколкото коронавируса“https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/prof-mutafchijski-novata-valna-ot-grip-tip-b-e-po-opasna-ot-koronavirusa.html
  Изказване 2:
  14.03.2020
  “Към нас се задава една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история. Ние трябва да бъдем изключително отговорни към нашите близки, към възрастните хора, към нашите колеги”, призова Мутафчийски. Той отправи упрек към хората, че не ограничават социалните си контакти и “наложените мерки като че ли не дават резултат”.

  “Трябва да намалим яростта на това, което идва към нас, да снижим кривата, да може здравната ни система да оцелее, да може да поеме всички нуждаещи се, да не правим тежки избори за това кой ще оцелее и кой не, да не правим тежки избори кой ще ни лекува”, заяви Мутафчийски. Според него поведението на много хора е показало, че “най-вероятно не сме узрели още и не знаем какво ни предстои”.
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/14/4041153_mutafchiiski_kum_nas_idva_epidemiia_s_nevijdana_iarost/?ref=home_layer2#comments-wrapper
  Този човек е пълен панкникьор, време да си почива.

 15. Макаров раздава в София руски медали по време на китайска чума

  Дипломатът се жалва, че “тъмни сили” изкривявали историята в угода на политическата конюнктура

  (Сега, ако са съобразителни и не са пробити нашите служби за сигурност, би трябвало да си инсталират няколко камерки на входа на тези кагебистко-ГРУ сборища и да ги регистрират визуално: “ветеран” след “ветеран”, путинист след путинист, рублофил след рублофил, патрэот след патрэот и да се позаинтересуват дългосрочно от “особеностите” на дневния им график!)

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-makarov-razdava-v-sofiya-ruski-medali-po-vreme-na-kitayska-chuma

 16. Господин Инджев, в руското паметникостроене /досто обилно, както знаем/ има аналогични случаи на вашия фотомЕнтаж. От големия град пристига отлято от бронз тялото на Ленен за паметника, който ще откриват след броени дни, и – о, ужас! В ръката на Ленин няма каскет /както е по канон/. Местен скулптор моделира каскет през нощта, за да бъде избегнат гафа! Пистига и отлятата глава. Монтират я и на откриването всички виждат Ленен с два каскета – енин в ръка и един на главата! Най-страшния случай е, когато колега руснак моделира 5 метрова фигура на Ленин, и един ден пада главата и го премазва. Всичко това знам от колеги грузинци, които казваха: “Ленин може да те убие и след като е умрял”!

 17. Другата тема за мен е докъде стигна разследването за Арсенал?
  Унищожена готова продукция за милиарди
  левове!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.