ГЕРБ проправя надпартийна пъртина на Румен Радев

 

 

 

 

 

“Като знам що за инженер съм, ме е страх да отида на лекар”, гласи старият виц от времето на социализма. В своя парламентарен казачок социалистите и гербаджийските им другари, барабар с набедените патриоти в тяхната управленско-опозиционна компания, онагледиха спомена за онази тъжна смешка.

Да гласуваш законодателни мерки, които да отмениш буквално часове по-късно е (само)признание за собствената неадекватност. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/23/4044613_danail_kirilov_prizna_za_svoia_greshka_reguliraneto_na/?ref=home_layer2

На БСП човек трудно може да се разсърди, че предлага комунистически по(д)правки в законодателството. Какво друго да очакваме от тях? Все едно да се сърдим на хищниците, че налитат на месо. Но облечените в овчи кожи “европейци” от ГЕРБ и техните балкански сподвижници в управлението изпадат отново в положението на “подведени” от другарите социалисти. Ако това е вярно, а не става дума за обикновена глупост, лекотата, с която уж десните ни управници прегръщат откровено комунистическите идеи за борба с пазарната икономика и свободното слово, ги разобличава все повече като патерица на посткомунизма в България.

Хората гледат и с право се чудят как да имат доверие на властници, които се обръщат срещу собствените си решения с такава лекота. Ако за толкова ясен казус, какъвто е случаят с  мракобесието на комунистическите мерки, набедените ни европейци във властта се подвеждат толкова лесно, какво ли още им е внушено от конкуренцията в битката за доверието на народа, пита се същият този народ в момента.

А моментът не е какъв да е. Той е белязан от почти пълна реставрация на социалистическата диктатура като мярка за обезвреждане на социалистическия подарък от Китай. И точно, когато (повечето от нас) се съгласихме с това необходимо зло – да борим вносната социалистическа заплаха със социалистически мерки по ограничаване на права, се оказа, че нашите основателно навъсени в извънредната ситуация власти не знаят какво правят и се налага да се отказват от решения, взети ден по-рано. 

Не е ли стряскащо да си представим какво още от техните властови решения може да се окаже вредна за общественото здраве и бъдещето на България еднодневка? 

Чисто политически възниква и въпросът кой на практика помпа рейтинга на проруския президент Радев, оказал се в положението на защитник на свободния пазар и  свободното слово. Не е БСП. Тази партия не може да прелее повече популярност на своя избраник за президент, а по-скоро може да му навреди. ГЕРБ обаче му вдигнаха топка и той я заби в тяхното “дясно” поле. 

Сега Радев може на воля да си марширува на червения килим на Червения площад редом с Путин – каквото намерение заяви за 9 май – и да твърди, че не червенее, а действа от позицията на върховен защитник на демокрацията в България и на последна преграда пред червения реваншизъм. Може да е двуличие, но пък е напълно в интерес на руското двуглавие. За което изцяло трябва да “благодарим” на онези, които сега си посипват главите с пепел, че били подведени да си покажат червените рога, проправяйки надпартийна пъртина  в пролетния сняг към върховете на рейтингите на своя съперник в домогването до народната любов.

30 мнения за “ГЕРБ проправя надпартийна пъртина на Румен Радев”

 1. Забранете паравоенните, приберете огнестрелното оръжие – кризата провокира най-доброто, но и най-лошото в човека

  Сега е време, в което има условия за прилагане на хибридни стратегии от чужди сили

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-zabranete-paravoennite-priberete-ognestrelnoto-orazhie-krizata-provokira-nay-dobroto-no-i-nay-loshoto-v-choveka

 2. Благодарение на мутрата, дори комунистически боклуци започнаха да изглеждат едва ли не адекватно.

 3. Просто ДНК-то на вирусите е едно и също, само че са мутирали.
  Вирусът е национал-болшевизма а мутациите му са БСП,ГЕРБ, патриоти и вякакви други идиоти.
  А пРезидента Радев блести пред тях като пътеводна звезда, редом с него блести и т.нар. 4европеец” Борисов.
  Двамата са досущ като оня статуя в Рассия, “Работник и колхозничка”.
  https://en.opisanie-kartin.com/description-of-the-monument-to-vera-mukhina-worker-and-collective-farm-woman/
  Може да се направи хубав колаж.

 4. Не може да се каже по-добре! А за хората, на кой му пука. Вчера ББ прави един час stand up comedy явно ядосан от подложената му динена кора. Такава жалка картина на безсилие, може да обезвери и най-здравомислещия българин…

 5. Съгласен!
  На президентските избори през 2022г. ли бяха, събираме очите на планетата. Тримата основни кандидати с “кърпени гащи”. Единият-летец. другият- пожарникар и третият. стига някой да се сети. първо да го убеди и после издигне-медицински.
  Така и без да щем излизаме от уникалната ситуация да имаме двама генерали начело на две от най-важните институции в страна членуваща в ЕС.

  “Жизненият хоризонт на някои хора се стеснява, стеснява, докато стане на точка и тогава те гордо казват: “Това е моята гледна точка“.
  Станислав Йежи Лец май точно такива екземпляри кат първите двама цитирани е имал предвид. Защото нас ни управляват хора с твърдо установени гледни точки. Коне с капаци, с акъл колкото на врабче и хамсийка но не и на двете невинни гадинки заедно.

 6. И преди да набие мекият за “парада на железата” И победобесието нека пРЕЗИДЕНТ Фърчилков намери 25 мин, за долния клип, проследяващ как една пресечена нула е инсталирана в кремъл.

 7. За излизане от затрудненото положение България има нужда от политици от ранга на Костов и Стамболов, а не от червени тикви като споменатите в статията!

 8. До GEORGI NIKOLOV:Отлично написано,приятелю!Както много находчиво цитира Станислав Йежи Лец (още умирам от безсилен яд,защото му имах цялото книжле малък формат на немски със всичките му брилянтни умотворения,мисля че се казваше на български “Невчесани мисли” и след един пореден ремонт в къщи го попилях някъде,ама тези дни си обещавам да го открия) ме подсети за още нещо написано от него,цитирам по памет:”По-опасно в живота от салто морталето е салто морАлето!” Та,все в тази връзка да допълня,моралната деградация на цялата комуно-герберастка-патреотарска-депесарска пасмина от полегнали пред миризливия ботуш на кремълското джудже мерзавци е под мъртвия обем на язовир “Студена”.И само да поясня за всички невежи идиоти,които гласуват като зомбирани на всеки пореден избор за тях :”Четете,нещастници,четете и се образовайте,защото,ако гладът е по-силен от тока,то невежеството е по-силно и от двете!”Поздрави!

 9. Само да припомня, че шеф на паравоенните е “подп. Валтер Калашников”, или йеромонах Владимир от манастира “Св. пророк Илия, с. Велчево, Великотърновско, или просто Дончо Русев Русев, от години кряка в рубладжийско-путиняшкия жабуняк на Задунайский Милиционеристан.

  Същият е дисциплинарно уволнен по некадърност старшина от под.26200 Айтос през още 1981- за да се случи подобно нещо в соца, представете си за каква отрепка става дума.

  Въпросният сам си сменя името на излизане от манастира, щото има 2 присъди за присвояване на обществени средства (от БНО).

  Докога ще търпим подобни девианти да ни задават дневния ред на живота?

  На Стопанина респект!

 10. @ЕМИЛ ИЛИЕВ
  Емиле, Благодаря ти приятелю за добрите думи. Единственият пък твой “дефект” е, че имаш продължителни паузи от БЛОГА НИ. Но с Личности кат теб наистина винаги има утре.

 11. А свинушка се коси че не може да стартира белeнския самAвар, дето потънаха няколко милиарда. Дето е думата, краставия за баня, банкянската ОПГ за комисионните си:

  https://faktor.bg/bg/articles/ikonomika-biznes-petkova-kaharna-za-aets-belene-proektat-shte-se-zabavi-zaradi-krizata

  Затова ли РАПОНЯ ръси безумия тип, че вече сме с “милиарди на червено”?

  Дали е добавил заровените B рАЗИЯтския поток милиарди?

  А косвените загуби от това, че не сме в Еврозоната?

  А за несъбраните рАЗИЯтски данъци дали да го питаме?

  Респект на Стопанина, всички бъдете здрави!

 12. Нищо странно няма в поведението на гергерите и родителката им БС(К)П – те са и двете страни на една монета! Комунисти по душа и социалисти по манталитет – лъжат и крадат докато не ги ударят през ръцете от общото (бюджета).
  За какво им е на тях пазарната икономика – там няма как да се краде от частника, а и търсенето среща предлагането. Най-пресен пример – Илон Мъск реформира фабрика на Тесла за да произвежда респираторни апарати защото има недостик на пазара.
  Как да проумеят тази ПРОСТА истина ПРОСТИТЕ хора като Бойко Борисов, които управляват България от 2009 година? И преди това с тройната коалиция (без да споменаваме Виденов, Беров, Луканов)… и които искат да казват на олигарсите какво и кога да произвеждат!?!

 13. Като прочетох поредната перфектна статия на г-н Инджев си мисля колко много ни липсват такива журналисти в големите медии. Затъпяването на народо населението продължава с неотслабващи темпове.
  Пример от днес с разговора на Радан Кънев с Хекимян, където водещия реагира светкавично и не дава възможност да се чуе какво иска да каже госта за геройкото. https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/radan-kanev-trjabva-da-se-predpriemat-barzi-merki-v-podkrepa-na-malkija-i-srednija-biznes.html
  За съжаление това се изполва масово. Виждал съм го същият номер и при Коритаров, Ц. Ризова и много други. Тъжно и срам за професията!

 14. Уважаеми Тодор Тодоров,
  Не съм ги броил, но май за пръв път не съм съгласен с Вас. За какво му е на Радев да губи 25 минути от безценното си време? Само да се ядосва: “Маамустара, уж аз като малък не бях толкова смотан, после летях като орел, а не се свирах по канализациите като плъх, а виж докъде я докарах? Някакви момиченца, като Калина Андролова, да си изтриват в мен краката…поне да беше Андропова”…
  Това не е опит за спор… ако решите да ми отговаряте, по-добре кажете, днес слушахте ли дуета Волгин-Вацев?

 15. към Караиванов:

  Нямам никакво желание да споря с Вас, даже и да бяхте написал точно с какво не сте съгласен.

 16. @Караиванов, “упрекът” трябва да е към мен. Приемам го почти безусловно. Разкажи с думи прости какво си каканижеха двамата Убавци. Един-единствен път по случайност за минута ги уцелих преди повече от петилетка и си спомних моменталически реакцията на маршал Будьони от виц за неуспешен атентат срещу Брежнев провален от снайперист. Чувайте за случката мустакатият военно началник двусмислено се изцепва: “Шашки надо били. шашки надо били”.
  И те, така.

 17. Знам, че част от форумът се отнася скептично към История.bg, но в момента те, въпреки че въздухът трепери и болшевишките методи за справяне с корона..добре де, с китайския вирус дават резултати, се занимават с Георги Марков. Това ако не е опит за подмяна на дневния ред на обществото, и още по-лошо – опит за очерняне на оня строй, при който нямаше вируси, здраве му кажи…

 18. Борисов отложи влизането на България в ЕRМ-II (чакалнята за еврото) до постигане на “пълен конснсус”,т.е на куково лято и разреши руските самолети, натоварени с ракети за Сърбия, да прелетят над България. Румъния и Унгария отказаха.

  Борисов говори с Путин уж “за някакви респиратори” точно преди да въведе много подходящото за всякакви пуч-ове и перевороти “извънредно положение” в петък, 13-ти.
  Веднага патрэотите (Каракачанката, Джамбазина, Слабака и т.н.) и разни медийни анализтори започнаха в един глас, като по команда, да се оплакват и злорадстват, че Европа ни била изоставила, че не ни помагала, не била солидарна с нас, въобще тя вече се разпадала, Шенген вече не съществувал…Затова армията щяла да се включи в усилията за спазване на карантината и опазването на обществения ред. Паравоенните формации пак започнаха да се пъчат по медиите във военни униформи и да размахват оръжия, пак искат да ни спасяват от Апокалипсиса, настъпил по вина на американците.
  Руските собственици на имоти по Българското черноморие, въпреки че е извън ваканционен сезон, също масово се завръщат по имотите си у нас ?! Нали, “уж”, забраниха влизането в страната на чужденци. Руснаците не с ли чужденци, за тях няма ли карантина?
  Въобще “извънредното положение”, страхът и вторачването в коронавируса, е много удобно време за всякакви превратаджийски и окупационни дейности.
  Николай Ненчев предупреди за опасност от чужда намеса в страната и за активизиране на паравоенните формации, които трябва спешно да се поставят извън закона, да се забранят и да им се конфискува оръжието. Защо Борисов не разформирова тези еничарски организации? От кого чака разрешение? От злобното джудже?!

 19. Е, страхотно…
  Но жалко, че малко хора ще го четат!
  Цензура, цензура….. njs

 20. “Наблюдавайте парите. Парите са барометър за достойнствата на обществото.
  Когато видите, че покупко-продажбите се извършват не със съгласие, а по принуда;
  Когато видите, че за да произвеждате, ви е нужно разрешението на някой, който не произвежда нищо;
  Когато видите, че парите се стичат при онези, които търгуват не със стоки, а с влияние;
  Когато видите, че някои хора стават по-богати чрез подкупи и облагодетелстване, отколкото чрез работа, и вашите закони не закрилят вас от тях, но закрилят тях от вас;
  Когато видите корупцията да се възнаграждава, а честността да се превръща в саможертва – тогава трябва да знаете, че обществото ви е обречено.”
  Айн Ранд!

 21. Просто наложете си карантина и не слушайте червеннокафявата измет.
  Интернет вече е пълен с доклади и анализи направени от умни хора от цяла свят.
  Имах възможността вече да напиша, че нашите управници се държат като безпросветни диваци, които реагират с фанатичен мистицизъм на случващото се без да разбират че в момента науката в света е в момента на апогей и разцвет непознат досега в човешката история.
  Излезе вече анализ (на Импириъл Колидж), че ако сега подтиснем емидемията с някакви мерки тя ще се развихри пак през октомври-декември. В САЩ публикуваха анализ, с оценка на всички мерки и колко ще им струват на седмица, от този анализ излиза че някои от мерките на нашите управници са неадекватни и скъпи за обществото.
  Публикува се анализ направен още през 2014 от екип от авторитетни учени, какво трябва да се прави.
  Стратегията на България за спваняе с пандемии е от 2006 година и не е актуализирана. Защо?
  Най-важната мярка е масовото тестване и отделяне на заразните от здравите хора, а не тяхното блокиране и държане на едно място с надеждата или да измрат или до болниците да достигнат брой болни, които могат да бъдат лекувани.
  Излезе доклад и за Италия, оказа се че в болници пълни със възрастни болни хора са настанени и болни с китайски грип и той е плъзнал из болниците като вътреболнична инфекция и е покосил болните вече хора, затова има толкова много загинали.

 22. Някак “странно” беше връщането на дарението, което направи собственикът на “Уолтопия” Ивайло Пенчев на стойност от 222 000 лв. за една от българските болници. Даже беше заклеймен (!) сякаш е откраднал нещо или мошеничи! Сигурно, защото с дарението си младият предприемач, забогатял без да “печели” държавни поръчки и без политически чадъри, поставя в НЕУДОБНО ПОЛОЖЕНИЕ партийните вождове от всички политически партии, както и милардрите- олигарси, които нямат никакви намерения да даряват каквото и да било! Но народът вижда всичко! И помни!

 23. Извинявам се, но сега публикуваха информацията за Испания.
  Там китайския грип върлува в старческите домове.
  Затова са и толкова много случаите.
  Странно, че една социална дейност наглед хуманна при епидемии става смъртоносна.

 24. @ The Rock

  “Интернет вече е пълен с доклади и анализи направени от умни хора от цяла свят. Публикува се анализ направен още през 2014 от екип от авторитетни учени, какво трябва да се прави.”

  Този доклад от 2014 дали е преведен и публикуван в българска медия? Или те нашите медии пуликуват само информациите от Кремъл, че в Мордор царял ред и спокойствие, нямало заболели от вируса, защото вече имали терминална “ваксина”, сигурно от боярищник.

 25. Едно невероятно смислено интервю, и как му “увисна ченето” на водещия…:)
  https://www.bnt.bg/bg/a/trsyat-se-reanimatori-govori-prof-oleg-khinkov

  Само респиратори няма да решат проблема…Те са необходимо, но недостатъчно условие.
  Липсващите обучени специалисти са по-важни.

 26. И това е доста странно:
  Епо превод на Фейсбук публикацията на бащата на 9-годишното момче – Матю Джепсън:

  „Не ми трябваше много време за да реша да напиша този пост, това е кратката версия. След като публикувах какво ни се случи в Банско, оказа се, че нашият случай е бил разгледан от още по-висока инстанция и получихме имейл от човек на име Пол, който е много високопоставен в британското посолство в България. Той искаше да говори с нас. Говорихме и му обяснихме какво се случва (той не можеше да повярва), обяснихме му за тестовете, за това, че ни отказаха да ни дадат резултатите, за това, че ни отказаха повторен тест, за това, че ни казаха, че най-малкия ни син е носител без да има симптоми. Той ни попита за състоянието на децата, тъй като те не бяха излизали навън от една седмица и ни каза, че ще провери случая ни.

  В четвъртък вечерта около 10 часа получихме обаждане от Пол. Той ни каза, че е успял да получи резултатите от тестовете ни (ние от четири дни се опитвахме) и, че всичките са отрицателни. Не можахме да повярваме, оказа се, че сме били прави през цялото време, знаехме, че нещо не е наред, нещата не излизаха. После той ни каза, че ще ни приберат, но нямаме право да казваме на никого, защото ако медиите или местните или някои на летището разбере (вече друго семейство бяха свалени от самолет, защото другите пасажери си мислели, че това сме ние) може да изпуснем последния си шанс да се приберем…
  https://frognews.bg/novini/bashtata-9-godishniiat-anglichanin-bansko-sinat-bil-zarazen-koronavirus.html

 27. Руски професор пророкува: Милиони европейци ще се устремят към Русия, най-безопасната страна в света

  Третяков участваше в предаване, в което България, българските политици и българския народ бяха брутално обиждани

  https://faktor.bg/bg/articles/smotanyatsi-ruski-profesor-prorokuva-milioni-korenni-evropeytsi-shte-se-ustremyat-v-rusiya-kato-nay-bezopasnata-i-bez-izvrashteniya-strana-v-sveta

 28. Идеално!
  Прав им път!
  Чемадан-вакзал-маЦква!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.