Не приемам благодарностите на Борисов за социалната ми дистанция – животът ме научи отдавна на това

Премиерът Борисов редактира вчера откровението на своя финансов министър Владислав Горанов, който дели българите на касти, заслужаващи държавна подкрепа от общия иначе за всички бюджет и на такива, които не заслужават, определяйки ги като маргинали. https://clubz.bg/96621-borisov_gordeq_se_s_vseki_bylgarin_zaedno_shte_se_spravim

В обръщение по повод продължаването на извънредното положение за справяне с китайския грип Борисов заяви, че се гордее с всеки един български гражданин. Това няма как да е истина, но за един маргинал в държавата му е добре да узнае, че премиерът може да излъже и в правилната посока. Това е така наречената благородна лъжа, която е очевидна за всички, но се приема с благодарност от приятно излъганите ( че са красиви, умни, абе готини …).

В рамките на същите шеговити разсъждения трябва да се похваля, че самият аз се гордея със себе си и своята социална имунна система, изградена с помощта на същата тази мащеха, която ми съобщи старата новина за моята маргиналост в качеството на безпризорен журналист. 

Спазвам социалната дистанция от години. Научиха ме моите работодатели в симбиоза с техните политически началства, съюзени срещу свободната журналистика. Благодарение на това оцелях в условията на засилваща се пандемия от руско-китайски вид, заразила тежко, ако не и фатално, нашата медийна среда.

Спазвайки социалната дистанция вече близо 14 години стоя настрана от тълпата колеги, които се тикат в скута на властта. Те ми отвръщат със същото. Удовлетворението ни е взаимно, ако не се броят някои мои текстове, с които им вгорчавам усещането за добре нахранено превъзходство – защото аз си позволявам да ги критикувам, а на тях не им е разрешено да ме споменават и така да ме “правят велик”, поради което скърцат със зъби и се правят, че ме няма и не са чели какво мисля за тях. 

Уж те са великите, а излиза, че наритвам вързани, които не могат да окажат съпротива. Бих предпочел честния спор, но фактът, че не им е позволен не може да ми запуши устата.

Получавам си “заплатата” без досег с работодателите си, каквито са моите читатели. Всеки един от тях е свободен да ме уволни като престане да чете текстовете ми, но това не ме прави безработен.

Ето по тези приничини не мога да приема благодарностите на Борисов към мен. Не от лоши чувства, а поради факта, че спазвам по инерция и по убеждение социалната дистанция. Той няма за какво да ми е благодарен и аз съм в същото положение с обратен знак. По-добре да не лицемерничим…

НА СНИМКИТЕ: Със съпругата ми спазвахме социалната дистанция, полегнали в парк в една европейска столица още преди пандемията от китайски грип. А тълпите гледахме от висотата на социалната дистанция, с която сме свикнали да живеем от години.

 

13 мнения за “Не приемам благодарностите на Борисов за социалната ми дистанция – животът ме научи отдавна на това”

 1. Борисов е голям АРТИСТ и голям ПРЕСТЪПНИК

  В извънредно обръщение към нацията,
  бандитът-премиер на България и кремълска марионетка Бойко Борисов,
  достигна върхът на наглостта си.

  Излива сълзи и сополи към пострадалите от корона-вирус,
  а корумпиер-премиера вече половин година държи перничани в мръсотии и зарази, на воден режим.

  Артистът-оплаквач Борисов , излива сълзи и сополи към пострадалите от корона-вируса,
  а Борисов е единствен от ЕС, който налага 20% ДДС за всичко!
  Според Евростат,
  всички останали страни от ЕС, освен България,
  имат за лекарствата и храните диференцирана ставка ДДС.
  Целогодишно!
  И без да има епидемии!

  Борисов е голям АРТИСТ и голям ПРЕСТЪПНИК

  Има ли още някой нормален,
  да вярва на наглеца-премиер Борисов?
  Освен мисирките му в медиите,
  освен калинките му в администрацията
  и освен колегите му милиционери?

  Има ли още нормален българин,
  който да приема за нормално и “законно”, че
  „2 670 преференции, са повече от 20 986 преференции”?

  Има ли още нормален българин,
  който доброволно да зачита властта на Борисов?
  За трети път УЗУРПИРАНА на избори, чрез противоконституционните “избираеми места”…
  И над един милион “мъртви души” в избирателните списъци!
  Което е очОвадно от разминаването на данните между НСИ и ЕСГРАОН.
  В “разминаването”, ВСЕКИ САМ МОЖЕ да СЕ УБЕДИ.
  От сайтовете на НСИ и на ЕСГРАОН, а последния , по закон изготвя избирателните списъци!

  Борисов е голям АРТИСТ и голям ПРЕСТЪПНИК

 2. Е, не бива в “благодарността” си към милиционера-пожарникар да забравяме, че Бойко Борисов си патологичен ЛЪЖЕЦ!

 3. Длъжна ли е Европа да целуне по устата Путин по време на коронавирус

  С такова впечатление останахме от твърденията на една професорка в БНР (Волгин)
  (О, Даринка от рубладжийския ми “дриймтим” вече е прафесарка по евразийство и изпреварва по родоотстъпничество даже праф.Ниночка! Ну, Даринка,так держать!)

  ttps://faktor.bg/bg/articles/dlazhna-li-e-evropa-da-tselune-po-ustata-putin-po-vreme-na-koronavirus

 4. Цитирам Бойко Методиев Борисов:: “:Искам да поритам, омръзна ми да гледам Мутафчииски”
  Тактиката на Боко е той винаги да държи микрофона и никога да не допуска друг да застава пред него,
  освен когаго някой да обере негативната енергия на хората. В случая този някой друг е Мутавчииски, униформен генерал със студено лице. След като това лице си е свършило възложената му задача, поело е негатинтата енергия на хората, възложителят спокойно може да му тегли шута.
  Хитрец банкянски

 5. @SMS
  Надявам се, че сте го чули, а не само чели….това не може да се преразкаже… Като се започне от началната реплика, че туризмът е вече история…(ех тази носталгия по времето, когато международните паспорти бяха само служебни)…

 6. Попитали Радио Ереван.
  -Как трябва да се наричат враговете на България?
  -Русофили

 7. На таз сутрешната пресконференция д-р Бойко Борисов беше на “ти” с професорите и ги пазеше да не се увличат в много приказки.
  Защо е д-р? Той скромно го напомни ей така,между другото: “Тука всички сме с титли,аз съм доктор. Ананиев,ти имаш ли титла?
  Професорите,колеги по думите на доктора, разбиращо мълчаха. Не и журналистите,които като че ли се пробуждат.

 8. Тъжна история………живеем в безумна държава…… и всичко продъжава да е сбъркано……. Правихме 45 години “социализъм”…. после още 30 г. правим “развит социализъм”…… т.н. “демокрация” я няма……… Тъпо……. Все още ни управляват кадри отраснали, развити и възпитани при социализЪма………Властта я наследиха хора, които са били “близки на службите” или на някой от “бароните на социализЪма”……. без изключение всеки в парламента е “нечий кадър”, случайни хора няма………… Имаме президент и премиер за примЕр……… и двамата – на съветска каишка, които си играят на “доброто” и “лошото” ченге…….. Свинщината е пълна……. ‘дето и да пипнеш по властовите етажи – мирише…….

 9. Защо този бандяга СИКАДЖИЯ не отпори дюшека или не изрови бурканите за да помогне на лекарите мед. сестрите а и народа си ? Защо постоянно се пъчи че помага против КИТАЙСКИЯТ вирус и се прави на герой а в същото време измисля какви ли не закони и наказания срещу гражданите ? Няма ли да спре да се прави та ТВ звезда като му гледаме МУТРАТА всеки божи ден. Бойко времето ти изтича, може би ще дойде ден ти и твоите ДРУГАРИ от обкръжението ти да станете гости на бай Ставри което ви се полага!IIC…..oIL.

 10. Циганските барони от БКП са като циганите-безплатна джебчийска ръка в икономиката на наивно приемащите ги за “благонадежна партия”! Но те са като грабливата харпия-едри грозни птици, ядящи и мърша!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.