Защо режимът на Путин човърка все повече в съветската рана

Все по-обсебената от все по-далечното време на Втората световна война днешна Путинска Русия съгради еклектичен православно-милитаристичен Храм на победата. https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/27/4059705_purviiat_hram_na_pobedata_i_ruskata_armiia_e_pochti/ 

По липса на други причини за гордост от успехите на нацията руският национализъм се отдаде изцяло на спомена за победата на СССР във войната, която й струваше погубени от режимите на Хитлер и Сталин повече от 20 милиона жертви. За този спомен влиятелният и в днешна Русия бивш телевизионен водещ от времето на перестройката Александър Невзоров казва, че е време да бъде оставен да заздравее в миналото като рана, която не бива да бъде чоплена. Но кой ти слуша там някакъв си журналист, па макар и наистина с голям авторитет да е той…

По-малки, но далеч по-мъдри нации, каквито са нашите гръцки съседи и испанските ни побратими по линия на ЕС и НАТО, са решили този въпрос именно по този начин. Оставили са раната да заздравее. За мащабите на Гърция и Испания тя е не по-малко кървава и болезнена от съветската. Милиони са загиналите в гражданските войни в Испания и Гърция през миналия век. Хората в двете страни и от двете страни на барикадата там знаят много добре за какво става дума. Помнят, но …не говорят за това.

Опитайте в Гърция или Испания да заприказвате някого на тази тема. Ще си спечелите в най-добрия случай мълчалив отказ, а в най-лошия – може и боя да отнесете за опита да забивате болезнено нож в слънчевия сплит на националното разделение. Антагонизмът в оценките на гърците и на испанците за ужасите от братоубийството си остават, но неписаното споразумение да се избягват споровете по този въпрос се спазва. Възможно е в тесен кръг от близки хора това да не е така, но в публичното пространство се смята за неприлично, особено ако сте чужденец, да ровите в тази тема. 

Точно обратното правят в Русия. Там се опитват се да въвлекат целия свят в ровичкането в раната. А който е против, бива обявяван за “русофоб”.

Ще каже някой, че в Русия не става дума за братоубийство, а за страшен външен враг, победен с цената на огромни (само)жертви. Нима?

Само разстреляните от съветски трибунали по време на войната съветски граждани с и без униформи надхвърлят жертвите на САЩ в бойните действия срещу германските войски. Оставените без храна и покрив над главата съветски граждани в изпълнение на прословутата  заповед на Сталин за изгорената земя под краката на завоевателите са още повече. Неизброими са жертваните, дадени като пушечно месо, включително причинените от т.н. заградителни отряди със стрелба в гръб на настъпващите червеноармейци , както и с цел пехотата да разминира пътя на танковете, ценени повече от човешкия живот от съветското командване. В отделни битки, като атаката срещу обречения Берлин, който обаче е трябвало да падне именно като съветски трофей по най-бързия начин по указание на Вожда, също загиват повече съветски войници и офицери, отколкото са жертвите на американците в цялата война. 

Японските камикадзета поне са били подбирани на доброволен принцип. В съветския случай стотици хиляди червеноармейци са били изпращани като стадо на заколение с цел да задавят врага с кръвта си, да го накарат да свърши патроните и да полудее от камарите човешки трупове пред дулата му ( такава психическа реакция  наистина е била регистрирана от командването на Вермахта).

За изоставените на произвола на глада и болестите цели сегменти от съветското население, измрели с милиони, в Русия скърбят неофициално само близките и роднините. А в тази категория попадат и онези 900 000 жители на Ленинград, който съвсем не е бил блокиран, както твърди пропагандата. Снабдяване е имало, но само само за армията и партийния елит на града, докато населението в града на Ленин е било обречено на гладна смърт.

Ленинградската хетакомба на цивилното население е епично повторение в стократно уголемен мащаб на обсадата на Алезия от войските на Юлий Цезар. В последните дни на блокадата, която е била пълна ( за разлика от случая с Ленинград) вождът на въстаналите обединени галски племена Версенжеторикс решава да отвори портите на крепостта и да пусне жените децата на милостта на римския пълководец. Той обаче отказва да храни още хиляди гърла и след няколко дни предводителят на галите ги приема обратно в крепостта. След което се предава.

Може ли някой да си представи Сталин като Версенжеторикс да поиска милост за жените и децата от врага? Самата мисъл за такова сравнение поражда криви усмивки…

И в днешна Русия, както във вчерашния СССР и преди него в Московията, милостта към човешките същества от страна на онези, които решават въпросите за живота и смъртта им, е непозната морална категория. Ето защо съветът на Невзоров вождовете да престанат  да ровят в раните от миналото не само не вразумява пропагандаторите на военното величие на СССР, но сякаш все повече ги настървява. 

Какво да се прави, този манталитет е наследен от ислямизираните монголци от Златната орда, владели Московията близо 3 века. В една своя статия външния министър Сергей Лавров най-сериозно обясни, че Златната орда е обогатила генетично руснаците…

За предците на Златната орда като скотовъдци животът на човека не е имал стойност, освен като бойна единица. Пълководците на скотовъдците са разсъждавали в тумани, т.е. в дивизии. Колкото повече тумани имаш, толкова по-важен си в йерархията. Точно като Сталин, който иронично питал с колко дивизии разполага римският Папа, че си позволява да се прави на влиятелен. Дали руската дума за мъгла ( туман) има нещо общо?

Монголите оставяли след завоевателните си походи планини от отрязани човешки глави. Прерязали милиони човешки гърла, за да не ги хранят – т.е. не защото са някак по рождение жестоки, а по целесъобразност. В крайна сметка са били скотовъдци, а не човековъдци. 

Технологията на обичайното клане сред спечелена битка била проста и обичайна за опитните от детство монголски воини. Разделяли пленниците на групи от по сто или колкото било нужно души, и всеки участвал в касапската дейност на определено разстояние, за да не си пречат по време на масовата екзекуция.

Разделянето с цел подчиняване чрез геноцидни екзекуции не е нито монголски, нито римски патент. Иван Грозни го прилага срещу най-проспериращия руски град Новгород, а след това и при унищожаването на Волжка България. Предава се през вековете. Вижда се от маниакалните наклонности за възраждане на Третия Рим. В СССР, както отбелязва препатилата Анна Ахматова, едната половина от хората е вкарана в лагерите и затворите, а другата е впрегната да охранява затворниците и концлагеристите. 

За разлика от наливането на масло в огъня на патриотизма по повод войната срещу германците по отношение на вътрешносъветската война, фанфарите в Москва мълчат. Нещо повече, упоритите руснаци, които се опитват да правят разкрития за зверствата на съветския режим, са подложени все по-често на гонения. В случая – гузният гони и бие, бягайки от истината. 

НА СНИМКАТА: Руски войници, усмихнати по задължение, набиват крак рамо до рамо по време на репетиция в условията на настъпващата китайска пандемия, преди Путин да отмени насрочения за 9 май военен парад на Червения площад.

   

15 мнения за “Защо режимът на Путин човърка все повече в съветската рана”

 1. в окупираната Южна Осетия връщат Сталинското име на вековния град Цвинхали.

 2. В СССР мозъците бяха тотално промити но въпроса за войната. То по всички въпроси беше така, но с войната беше по-лесно поради големите жертви.
  И до днес в пострадалата от путиновата агресия Украйна едвам им се обръщат езиците да я наричат Втора световна, вместо Велика отечествена. Поне по въпроса кой я е започнал и кой е виновен за големия брой жертви, вече са наясно.
  Победобесието е взело толкова уродливи форми, че вече са станали за смях (дечица във военни униформи, детски креватчета във формата на ракетна установка). Дори не се усещат, че като видиш фланелка с лика на Путин и надпис “Нас никто на догонит”, първото, за което се сещаш е, че когато си последен, няма кой да те догони. Или когато тичаш в обратната посока.
  Все пак ледът отдавна се е пропукал. Гордон се хвали, че подготвя второ интервю с М. Солонин по повод на Победата. Ще бъде интересно…

 3. Смятам, че ровичкането в раните от ВСВ е метод за култивиранена нов и втвърдяване на вече съществуващя великоруски/великосветски/ шовинизъм. В “необятная” пандемията от китайския “армаган” се лекува с шамански терапии, срива на цените на петрола им празни джобовете, и какво по-добро средство за подтискане на зреещото недоволство от пропаганда? Някакси не мога да сравня трагедиите в Испания и Гърция с трагедията в Русия. Събитията в Испания и Гърция се наричат с истинското им име, а именно гражданска война. В “необятная” гражданската война я наричат революция и оправдават касапницата с псевдо наука, наречена марксизъм. Същата тази псевдо наука мотивира касапите да избиват свои по време на ВСВ. Радостно е, че деформираните от марксизма мозъци не предприемат експорт на война, както обикновено реагират, а засега само си фабрикуват нови фетиши за да одървят гладуващите участници в перманентната марксистка оргия. Дано да се вразумят руснаците и да се освободят от путиссимо! Те са хронични освободители, могат да го направят! Вярвам в тях!

  FREEDOM’S JUST ANOTHER WORD FOR NOTHING LEFT TO LOSE!

 4. Поредната брилянтна статия на уважаемият господин Иво Инджев!!

 5. Самият омнипотентен Газпром не плаща на работниците!!! Ако не можеш да разбереш московията с мозъка, то е видно от клипа, че и със сърцето не е възможно, защото трябва да си безсърдечен кучи син, за да оставиш толкова народ да гладува. С друг орган от анатомията ще трябва да се разбира! Орган, който е придобил само хомо совиетикус, а останалата нормална част на света използва мозъка си за да разбере, че рухна мита за великия путиссимо! Както казва уважаемия Георги Николов:
  Много мина, мъничко остана!

 6. Ще подкрепи ли България евентуални действия на Полша срещу монопола на Газпром.
  https://www.wprost.pl/bezpieczenstwo-energetyczne/10320387/minister-kowalski-zero-ustepstw-wobec-rosjan-polska-moze-zajac-aktywa-nord-stream.html
  Нула отстъпки на руснаците. Полша може да пристъпи към арестуване на активи на Газпром, поради неизпълнение на решението на арбитража в Стокхолм, по примера на Украйна. Дали ще се намери някой да попита за това у нас.
  Очаквам поредното снишаване.

 7. Кметът на Прага е под охрана след публикация за руски план за отравянето му
  (А тук Ангелкова и сие се чудят как да изнасилят европейското законодателство, за да ги пускат без визи и с платени от българския бюджет чартъри разните им скрипали, чепиги и други отровители – убийци и криминални типове да се разхождат безконтролно надлъж и нашир из България и целия ЕС!)

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30580718.html

 8. Не знам дали това https://kinogo.by/18221-_2018.html се вижда при вас, но по принцип филмите на Сергей Лозница показват целия ужас в страните засегнати от империята на злото. Неговите филми, като указаният тук “Донбас”, “Държавни погребения”, “Кроткой”, а скоро и новият му филм ДАУ за Бабий Яр, показват какво става с държавите, окупирани от РФ. https://www.svoboda.org/a/30579214.html е едно интервю с режисьора, публукавано тези дни.

 9. Ето и филма на Лозница “Ден Победы”, който пък представя цирка в Трептов парк, оставят ги да дискат там цял ден и отвън вървят свободните берлинчани и им са смеят https://kinogo.by/18453-victory-day_2018.html

 10. Кървавите сценарии на болшевишките служби за промяна и контрол над властта в България

  Кремъл е инвестирал значителни средства в терористични актове, в които българи да убиват българи

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-karvavite-stsenarii-na-bolshevishkite-sluzhbi-za-promyana-i-kontrol-nad-vlastta-v-balgariya

 11. РУСКАТА ВОЕННА ДОКТРИНА СЕ ОПИРА ИЗЦЯЛО НА НАПАДЕНИЕТО, А НЕ НА ОТБРАНАТА!
  Сталин превръща Русия в безотказен механизъм за завладяване на света. Сталин никога не се е готвил за отбрана, а единствено за агресия в избран от него момент и затова когато научава за навлизането на немските войски в Полша той е убеден, че започва нова световна война и въвежда в русия всеобща и задължителна военна служба от начална възраст 18 години. А наказателната отговорност за всеки червеноармеец попаднал в плен е разстрел и конфискация на цялото му имущество и това на всички членове от домочадието му. Тези канибалски разпоредби се включват във военната клетва, която всеки наборник полага в червената армия. Именно затова Германия, въпреки че червената армия е имала смазващо предимство спрямо вермахта в танкове, самолети и всякаква бойна техника към 22.06. 1941г., е предпочела да ускори нападението срещу СССР, преди самият той да удари, защото Москва е имала конкретни намерения за поход на запад през трупа на Финландия и на останалите малки източноевропейски страни. Поради това Сталин е бил толкова силно раздразнен научавайки за претенциите на Великобритания и Германия към Проливите, една зона, която Русия смята от векове наред за свой район. За Сталин целта на Втората световна война е завладяване и съветизация на Европа и Трета световна война, която да доведе до пълна болшевизация на света. Днес тази цел си остава и за неговите наследници.

 12. Колеги, здравейте. Сега трябва да се получи. Ситуацията се мени.Само при комунизма имахме чувство ,че не може да има промяна.Но и тя дойде.Политиката е изкуство да използваш ситуацията в полза на възгледите ти.Искам про западният елит,демокрация и цивилизация да наделее. Докога ще носим на гръб остарели традиции и религии. Православие, Католици и т.н. остарели начини за манипулация на робите. Цивилизацията трябва да намери друг подход и норми за поведение и мислене, които да ни дадат мир, богатсво и удоволствия. Да скъсаме сексуалните окови, да се оттървем от привързаността към лъжливи богове, насадена ни от неграмотни хора определящи се не като свободни човеци а като “християни” , “мюсулмани”, “будисти” и т.н. Хората трябва да се обичат без задръжки. Мъж с мъж, жена с жена или група от влюбени. Какъв е проблема? Щом природата го жадува защо да се спираме със суеверен страх от лъжливи учения. Аз примерно супер яки кавали свиря. Задната скорост ми е мания. Каня ви да го проверите. Не отказвам на съмишленици. Света трябва да се движи със скоростта на науката а не със скоростта на Папа мобила. Другаря Путин пак бленува стария начин на мислене. Робите в Църквата, Императора в Палат. Докога ще ни лъжат? Всеки може да е император със силата на знанието. Затова западната цивилизация се развива добре и богато.

 13. До истинската Савова
  Да се посмеем на тъпотата им – предлагам.

 14. Изглежда Петербург е ударен яко,при 8 болници,които работят с короната са паркирани хладилни тирове,за да помагат на моргите.Иначе,официално,по федерацията бройката се върти около 100 на ден.Лъжата излиза наяве.

 15. Големите държави завладяват, а малки се отбраняват! Това не е “цивилизация”, а е регрес! Еволюция трябва, а не “въоръжена и кибер отбрана, и война”! Или ще се саморазрушим! “Империите” са плашещ пример за това!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.