Другарката БСП иска оставката на госпожа Захариева, господин Борисов издайнически мълчи

БСП намери повод да се направи на мъж и да поиска оставката на една жена, сякаш не знае, че не тази дама решава дали да изрази позиция от името на България и няма как да е подписала без знанието на алфа мъжкаря декларацията на външните министри на 9 източно и централно европейски държави, подкрепена от САЩ, в която се отхвърля съветската трактовка за резултата от края на Втората световна в Европа като фалшифициране на историята.https://www.dnevnik.bg/politika/2020/05/08/4064271_bsp_iska_ostavkata_na_zaharieva_zaradi_suvetskiiat/?ref=home_layer2

И знаете ли какво? Този път другарката БСП е права да иска оставката една жена, зад която се крие алфа мъжкарят. Външният министър Екатерина Захариева за втори път застава пред строения за съветофилски разстрел  пропаганден наказателен взвод на московската пета колона у нас. Миналият септември Захариева реагира безпрецедентно остро за цялата нова история на отношенията ни с Москва, като отхвърли категорично руската претенция за съветското “освобождение” на България, което всъщност е окупация.

Мислите ли, че и септемврийският демарш на българското външно министерство във връзка със съветското тълкувание на септемврийския преврат в България през 1944 година под дулата на Червената армия не е бил санкциониран от премиера Борисов? Последвалите събития с арестуването на български граждани по обвинение в шпионаж в полза на Русия, както и прогонването на руски шпиони под дипломатическо прикритие за пръв път от пролетта на 2001 година – това също ли е било лично дело на Захариева или все пак няма как такъв катаклизъм да се случи без знанието и съгласието на Борисов?

Понеже Борисов удобно мълчи зад крехката на вид фигура на своя външен министър, налага се да направя обосновано от негови предишни позиции предположение.  

Не става дума само за прословутия принцип на Бойко Борисов да не “дразни” Путин, както той самият се изрази в телефонен разговор по негова инициатива с мен преди 8 години. Ясно е, че на Путин му е ясно всичко по темата. Борисов не може да се разграничи от собственото си външно министерство и от неговия титуляр Екатерина Михайлова.  В същото време…

В същото време Борисов остава верен на себе си да отговаря само за успехите и победите. Не го търсете там, където има негативи за понасяне – не ги понася!

С други думи, за Борисов декларацията за истинския прочит на последиците от съветското разпореждане с Централна и Източна Европа е източник на неприятности, негатив за него. Направо си го признава!

13 мнения за “Другарката БСП иска оставката на госпожа Захариева, господин Борисов издайнически мълчи”

 1. Нищо ново като реакция на банкянското слънце. Лика-прилика са със скрилият се кремълски гном в бункер фюрера. Визирам естествено полит гуруто на мутро-милиционера. Снишили са се двамцата доде мине бурята. Шубето е голям страх. Ама тя-бурята де, така клати матушката,, че дори единият от двамата любими душеприказчици на тъгуващият по Махатма Ганди, ,единствено “достоен” от чужденците за моабет по “признание” на владимир владимирович ХУЙЛО-Иван Кръстев, другият е холивудският пИдал оливър стоун по горната тема е изтемарил курвенската съветско-руската гледна точка за ВСВ.
  https://www.dw.com/bg/не-съветската-армия-не-освободи-източна-европа/a-53358077?maca=bul-mediapool_bg-9749-xml-mrss
  За мен неговата статия демонстрира, че и за ИК който е един от най-информираните аналитици на планетата, Мордор бере душа, Ерго, той обръща резбата.
  Давам линк и към статия по сегашната актуалност у нас във връзка с ККГ. Има думата Иван Костов.
  https://www.dw.com/bg/иван-костов-за-най-големите-опасности-за-българия-в-кризата-с-коронавируса/a-53367553?maca=bul-mediapool_bg-9749-xml-mrss

 2. Изобщо: лицемерието е пълно и в двата филиала на БКП. Борисов винаги си има говорители, които му създават ореола на европеец, без самият той да отваря уста в потвърждение на несъществуващата си европейщина. Преди тези говорители бяха ЦвЦветанов и Плевнелиев, сега е крехката Захариева. Курнела пък хем да се сложи на пут.ин, хем да не разклати всеобщата вяра в безалтернативността на падишаха, че падне ли той, трябва тя да се оправя в кризата, а както знаем, другарите най мразят да управляват в криза. И най не могат. А падишаха си е направо за съжаление, като вземем предвид, че преди цели седем години се опита да се отърве завинаги от досадното премиерстване, а сега се очертава да премиерства, докато е жив…

 3. @Българин

  Какъв се явява този г’син Даскарев и защо трябва да чете? (Питам от любопитство).

 4. Утре крещяща тълпа от верните на Русия поклонници на вечната дружба ще се съберат пред МОЧА за да изразят всеотдайната си любов към освободителите-завоеватели.

  Демонстриращите ще се явят с червени на цвят противоепидемични маски, специално поръчани за случая.

 5. В края на новините по btv в 17 ч. с прискърбие съобщиха, че за първи път от 1945 година няма да има “Парад на победата” в Москва.
  Я да видим.
  “Нагласили веднъж „празник на победата“ през 1945 година (24.06. б.м.)— и стига толкоз.А сега да си дойдем на думата: по Сталиново време не бил въведен никакъв „ден на победата“. Първата годишнина от разгромяването на Германия — 9 май 1946 година — е обикновен ден като останалите. И май 1947 година е обикновен ден. И всички останали юбилеи. Ако денят се случел неделен, хората не отивали на работа, ако бил делничен — бачкали.Нямало какво да празнуват.Първия след смъртта на Сталин Първи май 1953 година празнували както е редно: с грохот на танкови колони и радостни вопли. А 9 май бил делничен ден. Без танкове, без грохот, без духови оркестри и манифестации. На Сталиновите съратници Молотов, Маленков, Берия, Каганович и Булганин и през ум не им минавало да празнуват нещо през тоя ден.
  И ето го 9 май 1955 година. Десет години! Сталин го няма, но са живи легендарните маршали: Жуков, Конев, Рокосовски, Василевски, Малиновски… И не просто живи — а на бойните си постове! Защо да не направят един празник?! Да изкарат танкове на площада, да замрежат небето със самолети…
  Да, ама не.
  Не го отпразнували. Не тържествували. Не заплашили враговете с танкове. Не насекли юбилейни медали.
  И 15-ата годишнина също премина скромно. Без тържества.
  И чак след като нашият скъп Никита Сергеевич Хрушчов, последният мохикан от сталинското Политбюро, бе свален от власт, решиха да направят „ден на победата“ държавен празник. Едва оттогава денят 9 май (1965 г. б.м.) стана неработен. Това бе въведено по времето на Брежнев”
  Виктор Суворов
  Какъвто премиерът, такива му и мисирките.

 6. :Много ми се иска Б. Борисов да прояви доблест и да застане зад Захариева. Но и ние трябва да проявим доблест и да я поздравим. Защото на финала тя е получила разрешение от Борисов, но сигурно дълго му е обяснявала защо трябва да се присъединим. Много съжалявам, че не мога да видя тази позорна сцена, как Бойко се почесва по зачервения от напрежение врат и пита “Ама наистина ли не може да не подписваме?”. Дано Ивайло Нинов да я извае в дружески шарж.
  Без да се заяждам, искам само да попитам съфорумците, които смятат Бойко и Корнелия за еднакви путинофили, представят ли си ситуация, в която външен министър на Корнелия подписва такава декларация, а Бойко му иска оставката? (питам за първото, а че Бойко щеше да я иска – това не е под съмнение). Не съм китайски мъдрец и за мен цветът на котката е от голямо значение, но когато моята котка я няма, не може да не преценя коя от другите две лови малка па-добре мишки…
  И на финала да благодарим на китайците за вируса, благодарение на който не потъваме в земята от срам да гледаме, как Радев се кипри на гроба на Ленин. Пепел ми на езика…какъвто е мъжкар да не вземе да отиде при Лукашенка?

 7. След подписването на този декларация, МОЧА ще бъде не само фактически, но и юридически паметник на окупатора. Това би трябвало да ускори неговото изчезвани от това място.

 8. Извинявам се за егоистичната гледна точка – това би трябвало да ускори изчезването на всички паметници на руския окупатор от България. Да вървят по дяволите и окупаторите ни и паметниците им!

 9. И аз се извинявам, че се обаждам втори път, но се опитвам да гледам Панорама без да се ядосвам и си мисля, че сериозният разговор днес и утре е да се оборят нелепите твърдения на БСП, че Западът ни бил оставил на Сталин в Ялта. Не съм бил в Ялта (и не съм виждал легендарната салфетка), но знам със сигурност, че Студената война и конфронтацията започват, защото Сталин нарушава ялтенските споразумения и започва да насажда “комунистическа” диктатура в окупираните страни.. Друг е въпросът, че дори да сме продадени в Ялта, това не оправдава сталиновата агресия.
  Допитване в Украйна показва, че 56% смятат Хитлер и Сталин еднакво виновни за началото за ВСВ. Е, което не знам, не знам. Не знам дали този процент е голям или малък? Като се отчете петдесетгодишното промиване на мозъците в СССР – това си е доста висок процент. Като се отчете путиновата агресия – си е скандално малък. И се чудя как ли бихме отговорили в България на този въпрос? Мен лично ме е страх от евентуалния резултат. Социолозите сигурно също ги е страх – не може да не са се сетили за такъв въпрос…

 10. @симпатизант/ка на ДСБ

  Голям фен на Тръмп и въодушевен критик на всички американски левичарски медии и политици, разузнавателни институции и обществени организации, дръзнали на заподозрят, че в избора му има помощ от кремълската ръчичка.
  Със здраве!

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/amerikanski-levichari-razveyte-cherni-znamena

 11. Подкрепяйки мисълта на Караиванов “да се оборят нелепите твърдения на БСП, че Западът ни бил оставил на Сталин в Ялта.” искам да припомня, че Чърчил отпечатва Българдси Паунд, който да влезе в употреба веднага след влизането на английските войски в България от Гърция. Ако някой е продал българия, това са комунистите!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.