Божков лийкс “касае” Борисов- и ешчо как!

Разправията ( за да не взимам страна и да кажа “разправата”) на премиера Борисов с бизнесмена Васил Божков създаде вече един етикет за една от двете големи частни телевизии в България. Лично Борисов й го окачи, наричайки БиТиВи “Божков телевизия” заради телефонната връзка между бизнесмена и тази медия, чрез която зрителите получиха възможност да чуят и неговата гледна точка чак от Дубай.

Досегашната практика показва, че Борисов е непотопяем при подобни ситуации. 

Най-близко до сегашната разправия е сагата с избягалия в Сърбия банкер Цветан Василев. Той не просто се разграничи от бившите си “събеседници” във властта, но и направи опити да засегне с разкрития някои от тях. Напразно.

Ще успее ли този път Васил Божков на същото поприще?

Една от разликите между отбранителните тактика на Цветан Василев и контранастъплението на хазартния бос е в това, че Божков явно се е готвил за войната. Започна да вади свои доказателства за това как действа “системата” у нас по веригата власт – бизнес. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/05/18/4067950_200_mln_leva_i_pulen_suport_-_bojkov_vkljuchi_v/?ref=home_mainStory

 

 

 

 

 

 

Изглежда започват да се оправдават очакванията, че Божков е труден противник, с когото Борисов и останалите в неговия отбор опитни ръгбисти няма да се справят толкова лесно чрез изкуствени засади, нагласени дузпи и назначени съдии на своя терен. Поставиха го в положение да няма какво да губи с цели 11 обвинения в прокуратурата и той премина в контранастъпление с разкрития. Вече и с писмени доказателства как са го карали да подкрепя властта чрез рекламен договор с избрана от нея телевизия.

Работещите в медиите, а и не само те, отдавна знаят как осигуряването на реклами осигурява и медиен комфорт на осигурителя. Но едно е да знаеш, наблюдавайки резултата, друго е да видиш черно на бяло как работи кухнята, за да сготви манджата по вкуса на поръчителя. Клиентите на медийната яхния все по-трудно ще бъдат яхани с лъжи от екрана. Има всички основания да се отвратят от нея и окончателно да спрат да вярват в чистотата на вложените в нея продукти. 

Ето това би било истинска катастрофа за самоуверените властелини на статуквото в България, което е чист внос от Русия, управлявана чрез телевизора от един автокраД и приближените му крадци. 

Нищо по-страшно за популистката власт няма на този етап ( ако изобщо има следващ, т.н. съдебен), от лишаването й от основния й инструмент за манипулиране на наивната публика, ако тя изтрезнее. Махмурлукът й е голяма заплаха за пияното статукво, сред което властите и приближените им бизнесмени се опияняват от своето всемогъщество.

Многократно съм заявявал, че медийната власт у нас незаслужено се оценява като четвърта ( по значение ). Примерът с разиграването на десетки и стотици милиони, насочвани към избрана медия, потвърждава първостепенното значение на средствата за масова комуникация ( и хипнотизация) не заради разиграния под масата обем на сумите, а поради естеството на факта, че такива пари изобщо могат да бъдат раздавани хазартно за нещо “невидимо”. Лъсва и става видно в цялата му грозота пазаруването на влияние, чрез което се печелят избори и се крепи властта. 

Например е факт, че в никоя друга сфера от обществения живот и бизнеса няма толкова гарантирана недосегаемост на главните играчи срещу прокурорско и съдебно преследване, както това се забелязва в областта на медийната търговия с влияние. Няма нито един истински пострадал собственик или управител на медия през целия период на т.н. преход. Защото и едните, и другите минават от лагер в лагер в зависимост от това кой е победителят на изборите. Да не отегчавам читателите с известните на всички примери…

Горното доказателството, което съм давал не веднъж за това свое твърдение, винаги е било косвено. Сега имаме теч на факт, който едва ли може да бъде отречен, както се вижда от подписите в показания от Божков документ.

За да бъда кратък и да сведа коментара си до главното в разкритието на Божков, за което можете да се информирате от други медийни реакции, ще го определя като Божков лийкс. Този теч вече не може да бъде спрян с демонстрацията на фалшив непукизъм от страна на Борисов, който се опитва да напусне потока сух и този път с помощта на побългарения руски израз “не ме касае”.

Касае го и ешчо как! 

12 мнения за “Божков лийкс “касае” Борисов- и ешчо как!”

 1. Касае го и ешчо как!Да не говорим, че изтърве ли ЗОМБОЯШЧИКА, все едно, че е изпуснал сапуна си в затворническата баня…
  🙂

 2. Настоящето време е благодатно за написването на сценарий за филмовия сериал ” Мутрас” , който може би ще излезе по екраните ни след 22 години ,както сериала “Наркос” за Пабло Ескобар.

  И нещо малко, но съществено . Вчера , в центаралната новинарска емисиия на БТВ , се установи ,че екологично замърсената река “Стара Река” е изменила течението си ,като вече не тече през град Пещера , а през град Пазарджик.
  Абе , щом взеха да променят и речните корита на реките в Блъгария за да не дразним Домусчиев………….

 3. цецо василев е избрал тактиката на глуха защита по всички азимути на огромна мина със закъснител. Черепа го раздава активен.. На час по лъжичка, Ползвайки златното правило-“изясняват” ли се бандити на истината на мръсните им дела е необходимо сал едно технологично време да изплува. Кат десерт към горните пет стотинки и от мен една ръкописна белЯжка от правещият се непричьом Баце. Много са неграмотни до го ева силните на деня и то не от днес. Ама. нейсе запуши я. Много мина, мъничко остана.

  https://fakti.bg/bulgaria/438545-borisov-s-golam-gaf-v-egipet-snimki

 4. Извинявам се.
  Изпаднали са смислови думи от писаното за цецо василев. С две думи, той е депозирал видеокасета при нотариус и едва ако му се случи случка става страшно.

 5. Учудващо е зашо Борисов варди толкова много Свищовския Финансист, за който думата наем е табу. Министри са си тръгвали за по-малко. Или няма кадри, което е напълно възможно: защото Менда му трябва в парламента, а Ананиев е вече зает с друго, или работата е дебела.

  Явно, е че влидитУ няма т..шаци да притиска Божков за каквото и да е. Кой е Влади Горнаов? Счетоводителче от СК-Свищов цял живот на държавни и общински службици. Явно е, че той е стрелял, но някой друг е зареждал пушките. Явно е, че Владиту действа по заповед на някого… И този някого не е сигурен дали малкото леке не е излязло малко по-умно и не пази СЕРИОЗНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА за това кой точно какво му е заповядвал… Щото аз лично на мястото на Влади – не бих потънал сам, ще ги завлека всички БОКЛУЦИ ОТ ГЕРБ (извинявай Иво за изразите) с мене ако потъна…

 6. Много нови фалшиви акаунти във фейса са маскирани като български бютифул гърлс от тип гърл некс дор – невинно комшийче – и така събират много баламурници да ги следват и после пускат новините на ношните вълчета и на кремльовските финфирини. Има такива центрове и в новоокупирания Крим, за да могат да работят зимно време неотоплени вътре троловете стоят с палтата си и жулят фалшиви новини, последната смешка беше, че са направили техен военен телбод, който пробива бронята на танк хахах и това при положене, че нямат още обикновен телбот направен, нито пък газова запалка, и др, а мелницата за кафе която пуснаха, едновременно изпича кафето докато го мели, самобръсначката им пък докато се бръснеш, плачеш за Ленин.

 7. Назначените бизнесмени ги “отстрелват” през определен период от време. Много хора таят надежда,че ще “отстрелят” и назначения премиер, но се съмнявам да се случи. Аз лично не тая надежда това да се случи, нито би имало някакъв ефект от такова “отстрелване”. Ефект би имало, ако от тези лийкс стане ясно и бъде официално доказано кой е кадровика на цялото това котило!!! Спомня ли си някой “отстрелването” на Лютви Местан??? Изглежда е наказан от кадровиците да бъде забравен. Не знам каква е причината, но той не освети нито кадровика, нито канцеларията(не сарая) на кадровика. А имаше и все още има възможност да го направи. Мълчанието му по темата много гадно предполага съпричастност (в някои села му викат съучастие) в оргията, наричана за благозвучие руска тройка. Силно се съмнявам от разкритията на назначения бизнесмен да последва осветяване на съветската същност на управлението и на управляващите. И най-важното е, че няма да осветят кадровика. Със сигурност някой ден на кадровиците ще им писне от сегашният назначен премиер и ще бъде назначен друг. Важното пак няма да бъде във фокуса на обществото!!! Пак няма да стане ясно, че не се избират, а се назначават. И обяснението за тази аномалия е изразил много добре уважаемият съблогър Тинков: ЗОМБИЯШЧИКА се държи здраво, като сапун в затворническа баня!!! Там наливат средства за зомбиране на масите. А със зомбирани маси се управлява ……..и с оная работа!

 8. В момента и поБойко и Влади се крият като страхливци зад гърба на Девойката (на която давали ценни указания). А нали поБойко уж беше мъж. Е като сте мъже, защо се криете зад Девойки, господа?! Цяла България ви се смее.

  https://m.youtube.com/watch?v=rlTLb2Fs4UI

 9. Г-н Инджев учудващ е вашият оптимизъм предвид челният ви сблъсък с милицонерщината. Според Вас на какво се дължи отстрела на големи риби?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.