Втори академичен пробив в опита да бъде премълчавана истината за измамата в Сан Стефано

Академик проф. Григор Велев ( на снимката ) разобличи от екрана на телевизия “Европа” руския посланик Николай Игнатиев като пряк виновник за обесването на Левски. https://faktor.bg/bg/articles/ucheni-pishat-do-fandakova-da-mahne-inkvizitora-na-levski-graf-ignatiev-ot-kartata-na-sofiya

Истината за Игнатиев, който е главен (анти)герой в книгата ми “Измамата “Сан Стефано”, се натъква на опити да бъде премълчана от страна на заразените със страх и покорно преклонение пред всичко руско български историци, медии и политици ( дори да е става дума за руското въже за Левски, подадено на османците ), не може да бъде оборена. И както се вижда, тя си пробива път.

Академик Григор Велев вероятно ще бъде нападнат, ако не може да бъде премълчан, че е лекар по образование и професия ( макар да е написал забележителни книги на историческа тема).

Но какво ще кажат нападателите за доктора на историческите науки проф. Палангурски, който разби мълчанието на русофилски настроените ни историци и проправи академична пътека към разобличаването на руските лъжи, разпространявани вече век и половина от българската прислуга на руската политика? https://ivo.bg/2019/03/14/проф-доктор-на-историческите-науки-ми/

Припомням, че една от причините да напиша “Измамата “Сан “Стефано” ( изненадващо за мен спомената със суперлативи тези дни от Антон Тодоров в негово предаване на тв “Европа”), беше заканата на някой си Сергей Пинчук, бивш служител на шпионската централа на Решетников РИСИ ( Руски институт за стратегически изследвания), да напише книга за граф Игнатиев. Той ни заплашваше през 2017 година, че ще представи в нея “графа” като баща на българската нация.

Не знам дали изпреварващия ми ход с “Измамата “Сан Стефано” с подробно описание в нея на заклетия антисемит Игнатиев, баща на антисемитското законодателство в Русия, не е осуетил това провокативно намерение, но вече трета година подобна книга след заявката на Пинчук не се появява в Русия.

За сметка на това се вижда, че ролята на бивши величия, издигани на пиедестал,за едно, но виновни за друго, започва да се преосмисля в страни, като САЩ. Вече самите власти в САЩ започнаха да демонтират статуи на авантюриста Колумб,възвеличаван от векове за нещо като “баща” на американската нация в качеството си случаен откривател.
НА СНИМКАТА: Властите в Сент Луис премахват статуята на Колумб

A statue of Christopher Columbus, erected in Tower Grove Park in St. Louis 140 years ago, is taken down Tuesday, June 16, 2020, at the direction of the park’s Board of Commissioners. Such statues have come down in other U.S. cities after being viewed by some as symbols of exploitation. It will be cleaned and put in storage, with its future undecided. (Laurie Skrivan/St. Louis Post-Dispatch via AP)

Въпрос на национално осъзнаване е българите да проумеят, че трябва да бъде демонтирана скандалната руска претенция Игнатиев да ни е “бащица”. Защото представителят на руската държава се е опитвал да задуши възрожденския порив на нашите борци за църковна независимост и бил е съучастник на османците в обесването на Левски.Същият, на всичко отгоре, съзнателно създава интригата с т.н. Санстефанска България с пълното съзнание, че предстои договорена с Русия европейска ревизия на този къс хартия, който посява за век и половина омраза към Запада по българските земи и преклонение към руската измама.

11 мнения за “Втори академичен пробив в опита да бъде премълчавана истината за измамата в Сан Стефано”

 1. Народите по света вече узряват духовно за истината. Как ми се иска и ние да се включим в тази световна вълна на развенчаване (събаряне от пиедесталите) на фалшивите герои и ценности и да възстановим най-после историческата истина:
  РУСИЯ НЕ НИ Е ОСВОБОДИТЕЛ, А ПОРОБИТЕЛ !!!

 2. Статията е оперативна от една страна и от друга, с дълготрайни последици. Огледално отражение на случващото се днес.
  Черешката на тортата за мен е изключителното, с хирургическа точност фиксиране на делото на Колумб.
  “Вече самите власти в САЩ започнаха да демонтират статуи на авантюриста Колумб, възвеличаван от векове за нещо като “баща” на американската нация в качеството си случаен откривател.”

 3. Аз по навик още от комунистическо време, подлагам всичко на съмнение и не вярвам нито думичка от историята, която сме учили.

  Например, понеже вадеха от девет кладенци вода да докажат азиатския ни произход, аз никога не съм вярвала в него. Убедена съм точно в обратното – ние сме коренно европейско население, което е отишло на изток – и на запад – и на север – и е населило нови територии. Днешните българи в Поволжието, които руснаците се опитват да унищожат и наричат татари, имат европейски, а не азиатски черти – доколкото съм гледала филми за тях – не съм била там.

  Освен това, не вярвам, че цар Борис ни е покръстил – били сме християни преди това. Медальонът на Канас (княз) Омуртаг, който продадоха на търг в Ню Йорк преди няколко месеца, показва, че той носи скиптър и корона с кръстове. След като владетелят е бил християнин, вероятно и народът е бил такъв.
  В никакъв случай не омаловажавам делото на цар Борис, напротив; просто отбелязвам очеваден факт.

  Единствените древни артефакти по нашите земи са от тракийските племена. Това е единствената тема, която не сме изучавали в училище. Не знам сега как е.

  Цялата ни история е манипулирана в угода на руската имперска доктрина. Докато това не се промени, няма да бъдем свободна държава, а колония.

 4. @Иванка
  Заразен от Вашия пример да попитам, в какъв смисъл медальонът е на Омуртаг?
  Омуртаг го е носил? Да оставим настрана на какви доказателства почива това твърдение, но би могъл да го е взел от умиращ (пленен) римлянин-християнин…
  На медальона е изобразен Омуртаг? Но ако е по-късно изображение, нищо чудно да са го окичили със съвременните регали на властта. А ако е съвременно, може да са му подарък от християнски владетел и той да се е киприл с тях, защото са златни, а не защото са християнски.
  За да не излезе, че се заяждам, искам да подчертая, че наистина не знам нищо за този медальон и търга… само си разсъждавам като прост инженер…

 5. В Добрич арестуваха хирург с руско и българско гражданство за разпространение на материали със сексуална експлоатация на деца

  Eто, какви нечистоплътни мерзавци Борисов лично допусна с бездействието си да нахлуят с хиляди в България, донасяйки битова престъпност, корупция, рекет, пране на милиарди мръсни пари от продажби на оръжие, убийства, наркотрафик, както и вече изчезнали в Европа средновековни болести. В матушката ИМ туберкулозата и СПИН-а са в епидемични размери, защото руснаците нито се имунизират, нито се лекуват, тях “Господ ги пазел”. Сега ще залеят с коронавирус Черноморието ни и не само, плъзнали са като хлебарки из цяла България ! Така че, ако обича Борисов, както ги вкара без да пита българите, така сега скоростно да ги изкара, защото застрашават националната ни сигурност !!! Има достатъчно ефективни законни възможности, стига да поиска, ако е необходимо да се обърне към ХЕИ и службите за дезинсекция и дератизация!

  https://faktor.bg/bg/articles/v-dobrich-arestuvaha-hirurg-s-ruski-i-balgarski-pasport-za-razprostranenie-na-materiali-sas-seksualna-eksploatatsiya-na-detsa

 6. Защо махат Колумб? Защото случайно открил Америка? Ако е случайно, в какво го обвиняват? Не е искал нито да я открива, нито е планирал последвалите касапници. Късмет. (Замислям се … Аспарух как е открил България, дали не е било случайно… Не ми се вярва да е знаел предварително, че там някъде има една земя, която ще направи своя държава и в която след 13 века ще се раждат такива уникални идиоти. Вероятно е бил тръгнал за някъде другаде, но се е натъкнал случайно на една голяма река и така нататък.)
  Защото е открил нарочно Америка? Има и такава вероятност – Греъм Хенкок я описва в “Потънал свят”. Историята в книгата е само предположение (имал е древна карта… супер интересно), разказана е увлекателно и не претендира за нищо, освен един различен пойнт ъв вю, деа теа американци деа, да им го укарам с 200 у влиянието, както неизбежно би казал нашият евро(пейски) и златен премиер.

  Случайното откриване на америките, последвалите касапници из американските континенти, както и последвалата търговия с роби, а и самото робство са открили пътя към цивилизацията, която съществува и в момента. Хората, които се обединяват в интернет да бутат паметници, нямаше да имат интернет, където да се обединяват, за да бутат паметници. Афроамериканците щяха да са обикновени афроафриканци. Нямаше да има робство, нямаше да ги трепят при арести. А за туземците – не знам какво щеше да стане, защото нямаше да знам нищо за тях така или иначе. Винету нямаше да е написан и ББ нямаше да е прочел дори и една книга, а това вече е много лош сценарий.

  Хората, които профитираме от сегашната цивилизация, трябва ли да бъдем съдени за това, че се възползваме от следствията на колумбовия късмет, робството и геноцида в Америка? Защото сегашната цивилизация би била невъзможна без колумбовия късмет и без робството, няма какво да се заблуждаваме. За геноцида предпочитам да мисля, че е бил излишен, но той се е случил и това има последствия, от които също черпим дивиденти. Всички ние живеем в сравнително охолство, защото историческите събития са били такива, каквито са били. Не казвам, че иначе щяха да са по-лоши или по-добри, защото това би било само спекулиране и излишна амортизация на клавиатурата. Която е американска, между другото…

  Не може да се съди нещо в миналото, извадено от контекста на времето, в което се е случило. Това е жалка пропаганда и глупашка интерпретация на събитията. По същата идиотска логика можете да съдите Сократ, няма майтап, да му го фукна на тоа философ у дувара, както обича да казва нашият изтъкнат психолог и премиер.

  По този повод един виц, да ме прощавате, че е стар и го знаете.

  Един милиционер бие някакъв беззащитен човек на улицата. Ама го бие жестоко, с палката, с ритници, пак с палката – ще го утрепе. Хората едва-едва събрали смелост да се намесят – “моля ви се, другарю милиционер, не го бийте така, ще се спомине човечецът…”, а милиционерът гневно им крещи “да мре! тоя е турчин, 500 години са ни мачкали под робство, да мре!”. Хората казват “Е, то това е било отдавна, преди повече от сто години, не бива сега така тоя човек да си отиде за стари работи”.
  Милиционерът се сконфузил, поизправил бития, пооправил му дрешките и измрънкал “ааа… така ли… ами на мен … такова … преди малко ми казаха…”

  Няма нищо общо между моча и Колумб. Колумб е Черен лебед, повратна точка в историята на човечеството. Мочата е черен символ на лъжата. Махането на Колумб е следствие на едно много опасно явление – глупаците, използвайки всички достижения на човешкия интелект, се обединяват около своята обща характеристика, която е дълбокото им неразбиране на реалността и съвремието. Какво остава за историята… Това обединение е насочено именно срещу човешкия интелект. Когато бедняците се обединиха срещу по-заможните заради пиянския делириум на оня гениален неудачник Маркс, светът не очакваше идващата най-мрачна страница в историята на човечеството – диктатурата на пролетариата. Надявам се сега, когато идиотите се обединяват срещу интелекта, светът да е подготвен. Иначе ни очаква идиокрация – нещо като баце да управлява планетата, деа тая планета деа дето се врътка.

  За протокола – Америка не е открита от Колумб. Още през 10-ти век на остров Гренландия е имало папски пратеник (не знам как се казва точно), имало е общност от земеделци и пастири, които са преминавали на континента и са строили селища. Това е записано, има го в архивите и не е нито тайна, нито сензация.
  Освен това зашеметяващият авантюрист, изследовател, учен, писател и човек, безстрашният Тур Хайердал ДВА ПЪТИ (единия не съвсем, но другия път е минал по най-широката част на океана) е прекосявал Атлантика с тръстикова лодка без никаква подготовка, за да докаже, че това е възможно и че има древен морски път, по който са пренасяни стоки (и това е доказано при генетично съпоставяне много години по-късно). Прочетете “Ра”, ако не сте – това е задължителна литература, неудобно ми е да я обсъждам сам със себе си.

  “— Те се опитват да ме убият — му каза спокойно Йосарян.
  — Никой не се опитва да те убие — извика Клевинджър.
  — Тогава защо стрелят по мене? — запита Йосарян.
  — Стрелят по всички — отговори Клевинджър. — Опитват се да убият всеки един от нас.
  — Че каква разлика има?
  Развълнуван, почти станал от стола си, с навлажнени очи и разтреперани, бледи устни, Клевинджър вече не можеше да спре. Както винаги когато се караше за принципи, в които вярваше страстно, той накрая се задъхваше бясно и премигваше, мъчейки се да преглътне горчивите сълзи, бликнали под напора на убежденията му. Имаше много принципи, в които Клевинджър страстно вярваше. Беше побъркан.
  — Кои са те? — желаеше да знае той. — Кой, по-точно, смяташ, че иска да те убие?
  — Всеки един от тях — каза Йосарян.
  — Всеки един от кои?
  — Всеки един от кои според теб?
  — Нямам представа.
  — Тогава как знаеш, че не искат да ме убият?
  — Защото… Пръски летяха от устата на Клевинджър. Той онемя от чувство на безсилие.
  …”

  Дж. Хелър “Параграф 22”

 7. към Иванка:

  Не помня кой български историк беше казал преди десетина години, че българската история е написана от гледната точка на руския комплекс за малоценност!

 8. Би трябвало,в съгласие с новата справедлива логика, държавата Колумбия да се прекръсти на името на убития афро……,забравих му името. Не казвам “афроамериканец,защото по същата причина и името Америка трябва да се смени. За смяна на имената има от къде да се поучат.

 9. https://trud.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BC%D1%83%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%B3-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B3%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%B2-%D0%BD%D1%8E-%D0%B9%D0%BE/

  Тук медальонът се вижда доста ясно. И аз не съм историк – и по-добре! Иначе кой знае какви небивалици щяха да ме принуждават да уча. И без това, въпреки стандартната училищна програма, мисля, че ми е останал поне малко здрав разум.

 10. А мнението на ГЕРБ за г-н Игнатиев си пролича вече в прословутият ремонт. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

  П.П. Даже надгробна плоча сложиха.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.