183 години след раждането си Апостола е сведен до джудже под ботушите на завоевателя Альоша

Днес се навършват 183 години от раждането на Левски, когото нормалните българи отдавна са канонизирали като своя икона.

 

 

 

 

 

Нашите московски завоеватели и маршируващите с тях нашенци от московска пета колона смятат за нормално най-великият българин да живурка монументално като джудже в нозете на измисления съветски великан Альоша.

 

Любителската снимка, направена на симпатизант на Гражданската инициатива за демонтиране на Монумента на окупационната червена армия (МОЧА) в София, чиито аналог в Пловдив е техният Альоша, показва как в градацията на ценностите у нас доминира окупаторът Альоша и как в нозете му е низвергнат невзрачният паметник на истинския освободител на България, призовавал да не позволяваме османските ни владетели да бъдат заменени с руските империалисти.

 

Защото в България днес командват не нормалните българи, а онези от всички разновидности на колаборационизма с московските ни поробители.

15 мнения за “183 години след раждането си Апостола е сведен до джудже под ботушите на завоевателя Альоша”

 1. Днес, на рождения ден на Апостола на българската свобода, телевизиите ни представиха 2-3 нови сборника с наскоро открити документи в турските архиви и у нас. Имайки предвид наскоро излезлия от печат тенденциозен и дезинформиращ “документален” сборник на доц. д-р Маргарита Златарева “Юридически поглед към процеса на Васил Левски,” както и други, уж излезли напоследък “факти”, целящи да профанират и “приземят” (принизят) светлата личност на Апостола до “обикновен човек със слабости като всички нас”, мисля, че е важно историкът Янко Гочев, издал най-значимата книга за живота и дейността на Васил Левски, да провери внимателно дали новооткритите факти са истина, дали представят безпристрастно тези фрагменти от живота на Апостола и задължително да публикува мнението си.

 2. РЪСТЪТ НА ЛЕВСКИ Е СЪИЗМЕРИМ САМО С ТОЗИ НА МАДАРСКИЯ КОННИК. Нека се изправим и ние с целия си ръст и да повярваме днес в съвета му:

  „ ОТ НИКОЯ СТРАНА НИЩО НЕ СЕ НАДЯВАМЕ И НИКОМУ ЗА НИЩО НЕ СЕ МОЛИМ. ВСИЧКО СЕ СЪСТОИ СПОРЕД НАС В НАШИТЕ ЗАДРУЖНИ СИЛИ. ПРОТИВ ТЯХ НЕ МОЖЕ ДА ПРОТИВОСТОИ И НАЙ-СИЛНАТА СТИХИЯ.“

  Една БЪЛГАРИЯ без борисов, без доган, без гешев, без пеевски, без бсп, без радев и без ДС.

  ЕДНА БЪЛГАРИЯ, БЕЗ РУСИЯ!

  БИТКА ДО ПЪЛНА ПОБЕДА!

 3. Към sms:

  Говорих с Янко по този въпрос. Той вече реагира, но за съжаление неговият глас е запушен в публичността.

  Аз не успях да момента да се запозная с оригинала на не особено оригиналния опит да бъде представен образът на Апостола в удобна за руските ( му) врагове светлина.

  Не искам да кажа нищо повече преди да съм прочел книгата, за което досега не намерих време и сили.

  Не желая да заприличам по формален признак на онези фанатици, които заклеват читателите да не четат моите книги без самите те да са ги чели ( и дори гордо заявяват, че няма да ги прочетат)

 4. В кратък репортаж в новините авторът на книгата (ако правилно съм разбрал) каза, че от новите факти се вижда, че турците са знаели за дейността на Левски още преди обира на хазната – което не е изненада. Но какво още е открил – наистина трябва да се прочете.
  Не вярвам някой да скалъпи факти за Левски, но много се страхувам да не ги интерпретира грешно … на това са царе.
  А иначе ми се струва, че е време на тържествата за Апостола да се появят плакати “Игнатиев – палачът на Левски”. Е, може първоначално да срещнат трудности, както украинското знаме на Шипка или европейското във Варна…

 5. Всички революции ги замислят романтици, осъществяват ги фанатици, а плодовете им ползват отявлени негодници.
  Томас Карлайл

 6. Еразъм Ротердамски и неговите Ренесансови съвременници са казали, че за фанатиците не са необходими поводи за радикализация! И най-малката искра може да ги разпали! Те винаги ползват идеологията си за оправдаване на зверствата си! Това е актуално и сега! Преводите на Философите през годините са или в точен контекст, или са променени в тяхното време, и затова са тълкувани погрешно от привържениците и враговете им! За нас остава само да изберем на коя страна да бъдем-на последователите буквалисти, или на противниците фарисеи! Или да мислим алтернативно, и да създадем своя Философия на Четенето между Редовете!

 7. @ Иво и Караиванов,

  Според “документалния ” сборник на доц. д-р Маргарита Златарева “Юридически поглед към процеса на Васил Левски” излиза, че Игнатиев е невинен , защото с неговия и без неговия “принос”, според тогавашното турско законодателство, така или иначе, Левски щял да бъде осъден на смърт, което не отговаря на истината.

 8. Покана за бесилка или докога ще настъпваме руската мотика?

  Ще настъпи ли златната есен на патриарха Радев зад когото надзъртат Корнелия и най-смелите проекти на ген. Решетников, на КГБ, на ГРУ и на Шесто от ДС

  Капитан I ранг о. з. Васил Данов

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-pokana-za-besilka-ili-dokoga-shte-nastapvame-ruskata-motika

 9. Тия дни сме свидетели на поредната мелодрама разигравана в стил “доброто и лошото ченге”. Другаря Радев се сърди на другаря Борисов и се опитва да поведе “народният” гняв в “правилната посока”. И така години наред. Сменят се имената, но уви остава същината. Откакто БКП мина в нелегалност ползва различни псевдоними на новообразУваните партии, но базовите й кланове остават…………за да ни управляват……… мъдро………. Да не се заблуждаваме. Едно време държавата СССР си имаше КГБ. Сега КГБ си има държава. А междувременно нас ни доят здраво откакто другаря Тодор Живков (не мога да го нарека “бай Тошо”) ни продаде за жълти стотинки (пардон копейки) по времето на социализЪма в началото на 70-те години на миналия век. Откакто почна т.н. “демокрация” (подготвена, проведена и ръководена от съветските кадри в НРБ) все някой “другар” кадрува. Сега е ред на другаря Доган, който е документиран сътрудник на ДС. Като гледам репортажите от тези псевдо протести ми идва наум припева от песента на култовият Соц-сериал “На всеки километър”: “И така ……….. до края на света……”

 10. А колкото до паметника наречен “Альоша” и другите подобни нему………. Доколкото ми е известно единствените руски войни “паднали при 2-то ни освобождение” са дадени край Бургас………… Руски бойци набарали цистерна с алкохол. Нашите им казали, че това е чист спирт………. но кой да слуша……….. и те така……..натръшкали се и не могли да ги спасят от алкохолното отравяне………. Но инак е спазена съветската символика…… големи паметници……… да ни напомнят………. кой е освободителя (така де окупатора) на страната………

 11. В Русия с тупането в гърдите”Освободител! Освободител!” се самобалканизират по Ганьовски! Ако продължават с това тупане, да вземат Ганьо за свой идол, и така да се доизложат с простотията си! Ако искат и Андрешко да грабнат, заради затъналата в калта данъчна система, по селско дребнаво оставена насред пътят! Хитър Петър също е идеален “герой на селският фолклор”, с неговата “находчивост”! Което е близко злобно до крепостните селяни във Феодалия да го ползват за техни “икони”! Умните си имаме свои Идеали, които са били близо до Господ, и до просветените!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.