“Кен лий” в министерско изпълнение за срам на България

Година преди да оглави държавно надзиравания туризъм в предполагаемо пазарната българска икономика на международна конференция, организирана от Канада и Украйна, днешната нова звезда на правителствения надзор над туризма у нас Марияна Николова е спазила държавния стандарт в епохата на простите, олицетворявана от селекционера на незнаещите ( езици) у нас. Бойко Борисов. https://gospodari.com/новият-министър-на-туризма-в-схватка-с/реди

 

 

 

 

 

 

Ти, читателю, би ли си изправил на международна трибуна да фъфлиш написан текст на чужд език, който очевидно не разбираш, позорейки с тази демонстрация на невежество държавата, която представяш? 

Това не е ли вариант на онази излагация на претендентката да пее на английски “Кен лий”, която опозори България пред света?

Явно за селекционера на управляващия екип Бойко Борисов е важно на терена на неговата необразованост да не се появяват играч(к)и, които биха нарушили правилото да бъдеш прост, за да си член на това управление, чийто вожд декларира, че се полага член ( к-р) за всеки, който е по-прост дои и от от него. 

 

12 мнения за ““Кен лий” в министерско изпълнение за срам на България”

 1. Както се казва, тия копат дъното, а и са неуморни…
  Съвсем скоро ще изчезнат. Много е лошо прост човек с власт!

 2. Здравейте,поствам статия на Петър Иванов!

  Психологът Петър Иванов: Мариянчето и тя като Деничка. Ашколсун!

  Източник: БГНЕС
  Аз съм преминал целия път в академична сфера от магистър, през доктор, асистент, доцент и професор, до академик, имам издадени над 50 книги, ама се чувствам прост, див и необразован, в сравнение с академичните успехи на жениците-калинки в правителството на Баце.
  Мариянчето е също с толкова, ама точно с толкова, като Деничка, за която вече писах, академични успехи във висшето образование.

  Ето вижте:

  УИКИПЕДИЯ:

  “Родена е на 16 септември 1975 г. в Ботевград. Завършва гимназията с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“ в гр. Правец с профил френски език. Висшето си образование по „Право“ получава в Нов български университет със степен магистър*. Притежава и магистърски степени по „Публична администрация и административни практики“* и „Право на Европейския съюз“* от СУ „Свети Климент Охридски“, както и магистратура по „Стопанско управление“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велико Търново* .

  Преминава редица обучения и специализации в страни-членки на ЕС, в това число диплом по „Право на Европейския съюз“, Франция*; EIPA – Европейски институт по публична администрация, Холандия*; „HAUS“ – финландски институт за публичен мениджмънт*, Европейската академия за данъци, икономика и право, Германия*, а също и в Австрия* и Великобритания*.”

  Мариянчето и то с 4 магистратури и 6 курса (всички отбелязани със *). Учило общо на 10 места.

  Според чл. 10, ал. (1), т.т. 2,3 на Наредбата за държавните изисквания за придобиване на висше образование, ПМС No 162 от 23.07.2002 г., обучението за магистратура по право се осъществява за 5 години редовно обучение плюс 6 месеца за дипломиране. Другите магистратури на приближената до Валерито от Ямбол дама би трябвало да са в следните срокове:

  1.) “Право на европейския съюз” – 1 година редовно, или 2 години задочно обучение, (задочното се налага, ако студентът е на работа по основен трудов договор, както е при Мариянчето по това време) плюс 6 месеца за дипломиране;

  2.) “Стопанско управление” – 2 години плюс 6 месеца за дипломиране;

  3.) “Публична администрация” – 2 години плюс 6 месеца за дипломиране.

  Значи, сборът на обучението из университетите без прекъсване е точно 13 години.

  Освен това ботевградчанката е събирала знания във Франция, Холандия (също като Деничка), Финландия, Германия, Австрия и Великобритания, 6 страни.

  Във Франция, според Уикипедията, Мариянчето след изкаран курс, както се твърди, получило диплом по “Право на Европейския съюз”. Ама такъв същия диплом с магистърска степен то е получило и от Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Така, значи нашата министърка има точно 2 броя еднакви дипломи по “Право на Европейския съюз”. В целия останал свят няма идиот, който два пъти да учи една и съща специалност и да стане два пъти магистър с диплома по едно и също нещо. Това е обяснимо само при пълна загуба на паметта, ретроградна амнезия, ретрограден Меркурий, или налудно страдание, няма друго обяснение! Пардон, има, има!, сетих се, причината може да е обикновена селска простотия, характерна за доста кадри на гербаджийската власт, да не казвам точно кои.

  Да не би пък, също като Деничка в Колежа в Албена, едно обучение да се представя като две обучения?

  Ето какво пише в сайта на Софийския университет за обучението по така нар. “Право на ЕС”, което кой знае защо завършва с диплома по… специалността “Международни отношения”, която си е специалност, мен ако ме питате, бая различна от правото (копи-пейст):

  “Успешно завършилите магистранти получават диплом за магистърска степен по „Международни отношения – Право на ЕС“ и френски университетски диплом за специализация. Успешно положилите изпити магистранти получават две магистърски дипломи – българска и френска.”

  Значи едно обучение – две дипломи, две в едно!

  Добре. Приспадаме 1 година заради “две в едно”, но другите 5 курса из Европа, ако и те са с дипломи, изискват по поне 1 година обучение, научаване на нидерландски език, немски, финландски и т. н., значи общо около 5 години.

  Мариянче, годините на обучение стават 13+5=18 години. Много ма!

  Излиза, че за периода от 1995 год. до 2015 год., това са 20 години, ти цели 18 години си се учила, квалифицирала и специализирала, взела си около 100 изпита, писала си към 50 курсови работи, явила си се пред 5 Изпитни комисии за дипломиране и/или си подготвила до 5 дипломни работи. Много ве!

  През това същото време на обучение Мариянчето според Уикипедията е и работило на основен трудов договор.

  Вижте къде.

  Пак УИКИПЕДИЯ:

  “Била е адвокат към Софийска адвокатска колегия, както и юрисконсулт в „Топлофикация София“ ЕАД. Заема различни експертни длъжности в Министерство на държавната администрация и административната реформа. Заема ръководни длъжности, включително директор на дирекция „Правно-нормативни дейности“ в Министерство на земеделието и храните. Също така е избирана за член на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“. Работи и в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор към Министерство на икономиката. Била е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита“ в „Национална електрическа компания“ ЕАД. На 21 ноември 2018 г. е избрана за вицепремиер на България.”

  Ашколсун!

  Въпросът, Гешев, е, как се съчетават служебните задължения и 8-часовият работен ден при работата в държавната администрация, заплащана от нас, данъкоплатците, с ненужните дублиращи се скъпи обучения на кадрите на ГЕРБ?

  И още един въпрос: някой чувства ли се измамен, като мен, например?

  Facebook, Петър Иванов

 3. Какъвто главатаря такава и бандата му. Затова хората са на улицата – заради тоталната неграмотност и гьонсуратлък на Тиквун и компания.

 4. Жив да не бях, доживях да не приема оценка на Иво. Категорично не съм съгласен, че Валентина Хасан “опозори България пред света”. В огромното си мнозинство е имало смях в различни оттенъци и най-паче здравословен. Докато марияна николова се нарежда в редичката, туй по Методи Лалов който осмива във “фейса” н-ти глупости на министър захариева., че единствените разлики между “пекинската патица” караянчева, външната захариева и цитираната николова е. че са от три различни града. И до там. Кой разбрал-разбрал.
  И по дискусията с уважаемите съблогари Красноселски и Димитър за “оня запис” и Биволь имат експертна оценка дошла отвъд голямата вода.

  https://www.actualno.com/politics/bivoly-ekspertna-laboratorija-potvyrdi-che-zapisyt-na-borisov-ne-e-podpraven-ili-manipuliran-news_1486344.html

 5. Извинете ама Кен Ли беше по-добре. Ставаше въпрос за пеене, а не за представяне на България на международен форум

 6. Такива кретени връщат в 1944 година! Не правя прозападна пропаганда, но заради руската агресия, и азиатската варварска инвазия, е по-добре да се потърси алтернатива в западни страни, с мощна армия, икономика, и с религиозна толерантност! Такива държави са над 200 години Демокрация, и най-висок процент иновации!

 7. Сетих се за станалата известна съвсем наскоро сентенция, тиражирана в нашите “свободни” и “независими” медии като изказана “..от мъжки глас, който прилича на гласа на г-н Борисов…”


  “….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек кур се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един кур. Като се трови, като му се ебава майката и така нататък. Това може простия човек.”

  Въпреки, че е цитат, предвид деликатните думи, неподправено интимния им смисъл, непоправимата им житейска мъдрост и особения катарзис, който биха предизвикали те, не бих се обидил, ако уважаваният Стопанин на Блога реши да не ги публикува!

  Та така.

 8. Към Georgi Nikolov: Добре де, предавам се. Разбихте ме. Пеещата “Кен лий” беше добродушна кукличка, от която не се очаква особено много. Но тази другарка министърка просто няма право да представя България по този начин. И е ясно, че по друг не може.

 9. Иво, не се “връзвай”. Ако не беше моето “несъгласие” нямаше да го има И у десетката: “Но тази другарка министърка просто няма право да представя България по този начин. И е ясно, че по друг не може”.

 10. Да беше жив Алеко Константинов, щеше да има повече филми за Бай Ганьо отколото за Джеймс Бонд.

 11. @Georgi Nikolow:много добре,двоен дикиш по здраво лови,надявам се да не остане анонимна лабораторията.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.