Граждански яйца срещу журналист(и)ката с красиви крака, бранещи властта

Днес управляващите се скриха от протестиращите пред Народното събрание, каквито според виртуалния официоз на властта ПИК изобщо не е имало – демонстрирано със снимки на празния площад от ранната утрин, когато обявената предварително акция пред парламента, насрочена за 8 часа, още не беше започнала. А ги нямало протестиращите, защото спят до късно, написаха в ПИК, споделяйки явно мнението на премиера Борисов за неговите опоненти като за “тулупи”, които спят до обяд.

 

 

 

 

По-късно самата “агенция” ПИК се самоопроверга. Преброи “стотина” демонстранти и започна да ги обижда писмено и устно като метежници и лумпени. Чудно ли е, че уж отсъстващите отговарят на обидите?

Яйцата и доматите, предназначени за криещите се крепители на изпълнителната власт, полетяха все пак към колите на депутатите от БСП и към Народното събрание, в което без да се спрат при протестиращи, бързо се отправиха червените депутати на завет от бурното негодувание. Още веднъж се видя, че протестът не е червен, какъвто го боядисват волни и неволни крепители на проруското статукво в парламента и държавата. 

По липса на властови дразнител, блокирана от протеста в тази роля, се оказа разпознатата от демонстрантите репортерка на яростно проправителствената “агенция” ПИК Ива Николова.

 

 

 

 

Скрита зад гърбовете на два реда жандармерия и замеряна с яйца, тя дълго предизвикваше протестиращите да дойдат при нея. Приканваше ги като дете, което налита на бой зад мускулите на батко си. “ Аз съм смела”, подвикваше тя от сигурното си убежище зад десетките яки униформени мъже, строени в две редици пред нея край служебния вход на Народното събрание да я пазят.

От излъчвания от ПИК монолог на Николова, която при други обстоятелства не бих коментирал, но в качеството си на главен заместител на властта на улицата не може да бъде заобиколена и премълчана, чухме още следното:  https://pik.bg/скандал-метежниците-обсадиха-ива-николова-до-парламента—замерят-я-с-яйца-на-живообновена-news951945.html

Че заповядва многократно на Христо Иванов да дойде при нея. Веднага.

Че дядо й е бил в затвора и е осъден от Народния съд.

Че е поне 60 сантиметра по-висока от Канна Рачева.

Че Полина Паунова от “Свободна Европа” е табуретка.

Че никога не е гласувала за ГЕРБ, за БСП, Мая Манолова и Румен Радев. Имала си друга партия, която не назова – изглежда ще да е срамно за споменаване.

Че протестиращите са пасмина и лумпени.

Че Христо Иванов е ( бил ) вътрешен министър ( какъвто никога не е бил – бел. ИИ ), а сега е подмокрил гащите. 

Че трябва вече да си ги е изсушил и да дойде при нея ВЕДНАГА. Защото го познавала не от вчера. И защото тя не се крие като него ( макар да се криеше зад гърбовете на жандармерията като живо доказателство за това кого пази властта от “народната любов”).

Че е била два пъти уволнявана от Пеевски.

Че ПИК се издържа сама.

Че не знаела, че е толкова известна.

Че има хубави крака – самооценката й се чу с нейния глас зад кадър ( призовавайки някого да й снима краката).

Че е български писател и преводач ( макар да беше на терена в момента в качеството на обслужващ властта репортер на ПИК, което провокира  “овациите” на демонстрантите ).

Че протестиращите ( лумпени и пасмина) нападат в нейно лице българската журналистика, каквато тя смята, че представя.

На всичко това, независимо дали чуваха монолога и обидите й, протестиращите отговаряха със скандирания “Ива Лъжата”, “извини се” и с имитиране на звуци, наподобяващи мисирки, за каквито самият Бойко Борисов обяви репортерките около себе си. 

Както и да приключва тази драма на Николова, истинската трагедия наистина остава за сметка на състоянието на българската журналистика. Преводачката от руски Николова, наета да брани властта със зъби и с ноктите на красивите си крака, я олицетворява толкова, колкото Копейкин е меродавен за протестите срещу проруското статукво в България.

Или може би греша? Може би точно Николова е актуалното лице на преобладаващата тенденция в обслужваща властта българска журналистика, което измерва в сантиметри и през красотата на краката си собствената си значимост по почина на Бойковия културен министър Вежди Рашидов да мери значението на книгите според дебелината им ?

11 мнения за “Граждански яйца срещу журналист(и)ката с красиви крака, бранещи властта”

 1. На едни местни избори мадам Ву, пардон-мадам Ива Николова-измами демократични сили да я издигнат за кандидат – кмет на Габрово. Не успя обаче да измами габровци,които явно добре са я познавали – и получи минимален брой гласове.
  Сега тя пак иска да измами някого,но е много съмнително дали ще й помогне всичко свързано с краката й.

 2. За мен лично, “че имала хубави крака” е незабележима и непотвърдена с нищо “новина”, но това, че тази “дама” има най-голямта и грозна уста от колежките си, е видимо за всички и многократно се потвърждава при всяко нейно появяване на телевизионният екран! 🙂

 3. P.С. “ГРОЗНАТА УСТА”, да се приема в буквален, преносен и символичен смисъл!

 4. Жалко е ! Това унизяване журналистическато Призвание със своята нищожественост .

  Жал ми е ,че личност и професионалист като Милен Цветков беше заличен насилствено от живота от подобни на тази същества . Така са ни нужни такива хора сега .

 5. Не ми се коментира Николова. Тук няма проблем, няма неяснота, всичко е очевидно. Да не губим време.

  Искам да предложа линк към разследване на НОВАЯ ГАЗЕТА относно белоруските избори. Тъй като вече 20 години изборите за президент се фалшифицират, опозицията, по-многобройна от нашата, се е подготвила как да се справи с”утвърдената практика”. Създали са народна избирателна комисия. В статията се описва организацията и методите, които се използват. Мисля, че това може да бъде полезно и за нас, особено в случай, че останат проблемите с машинното гласуване, което е най-сигурно.
  https://novayagazeta.ru/articles/2020/08/13/86651-vbroshennyy-prezident

 6. А партиите създавани от РУсия се роят:
  ЕСКАЛАЦИЯ НА РУСКАТА ХИБРИДНА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ
  Татяна Кристи 5 август 2020
  https://bivol.bg/btr-hybrid.html

 7. Не им се получава на масква многоходовите активни мероприятия по стигащи няколко цели едновременно. Вместо да постигнат разделение и маргинализиране сред протестиращите се получава обратното. Вярно че има едни хора които си гледат талавизиите и си викат мен това не ме засяга. Има и други търчат , нагоре надоле движат бизнеса и правят пари. Като парите които правят им се виждат големи защото не са работили в някоя бяла държава. И има една прослойка зависими на хранилка. А щях да пропусна и категорията полезни идиоти. Тази категория все повече намалява с намаляването на съветЦкото присъствие в космоса и в бита.
  Та сред протестиращите вече има достатъчен брой просветени.
  Най – голяма част се добавя от младежите които трябваше да ходят на студентски бригади в САЩ . Друга част са спирането на лотарията зелена карта САЩ. И една голяма част от младежите вече учат висшето си образование извън България и лятото се връщат заради вируса. Една голяма част от университетите минаха на дистанционно обучение. И блоговете които разбиват съветЦките лъжи също прибавят умни протестиращи. Така че процес пашьйол. Връщане назад няма . Зад нас е една кочина и един катун със съветЦки ракети.

 8. В сравнение с нея Баба Яга е направо симпатяга!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.