Борисов ехидничи по адрес на своя бивш заместник и кандидат за негов бъдещ заместител

 

 

 

 

 

 

Бойко Борисов обича да ехидничи, за да уязви някого. Понякога го прави доста коварно. Такъв е случаят с днешното му хрисимо на пръв поглед изявление по адрес на Цветан Цветанов, че няма да прави изявление по негов адрес. Но не защото е пренебрежимо малка величина, за да се занимава с него, а защото 20 години си били заедно като в едно семейство, а сега се развели.

Миролюбиво звучи, нали. И покровителствено, не на последно място. Само че да те обяви за адски близък до себе си, па макар и в минало време, потъналият ( в корупционни скандали) Борисов е лукавство, което цели да те придърпа на дъното и да те овъргаля в кочината. “ Да не ми се правиш на невинен”, казва в превод на практика Борисов.

Този номер го ползват вече не 20, а 30 години едни другари и другарки за дискредитиране на “предатели”. Те кротко им припомнят, как са били “техни момчета”, но нещо са се объркали напоследък. Внушението е, че пак ще се осъзнаят и отново ще им пристанат, а заедно с това и че не може да им се вярва на за трансформацията им в противниковия лагер, който един ден ще предадат по навик.

Хайде веднъж и моя милост да се позове на информация от вътрешни източници, които не бива да бъдат цитирани, за да не пострадат. Обикновено избягвам този метод за убеждаване на читателя. Предпочитам да боравя с очевидности и публично известни факти, които доказват тезата ми –  подобно на Суворов, който анализира в книгите си като доказателствен материал статии на в. “Правда”,  Болшая советская енциклопедия или епистоларни напъни на руско-съветски величия, в които сами си показват глупостта.

По изключение ще кажа, че от години чувам от наистина достоверни източници за различията на Цветанов и Борисов по евроатлантическа линия. От години! В този смисъл Цветанов сам си е виновен, че изчака да гръмне скандалът с апартамента и Борисов да го “гръмне” чрез рикошета от него, за да се отърве от застоялия се прекалено дълго в позицията на Номер две в партията му, който му диша във врата. При това Борисов го “отстреля” с американско джепане, натъртвайки, че разправията с Цветановия апартамент тръгва от американската медия “Свободна Европа” и следователно той не може да не се съобрази с този авторитет.

Пълно лицемерие! Защото в същата медия се появяват още какви ли не разкрития, неудобни за Борисов и властта. Да спомена само последното проучването на сайта, според което главният прокурор Иван Гешев се крие в държавната резиденция в Бояна. Само че на това и на други подобни съобщения от страна на американската медия Борисов не намира за нужно да реагира като на указание за предприемане на радикални действия, както в случая с Цветанов.

Не беше моя работа да пиша в личния си блог за информацията, която имах “на ухо” за Цветанов като контрапункт на Борисов по евроатлантическа линия. Как щеше да прозвучи? Как иначе, освен като някаква ( платена, разбира се, според онези, които съдят по себе си) реклама за един политик. Ако не и като поръчка пак по евроатлантическа линия. 

Лошо си изигра картите Цветанов в това отношение, пропускайки момента да напусне ГЕРБ и Борисов. Но не е единственият в този смисъл. Не са малко са българите, които смятаха, че БКП можеше да бъде променена отвътре и въпреки пълната загуба на влечение към комунизма си въобразяваха, че ще допринесат за демократизирането на България по единствено възможния начин – като вътрешна опозиция, но без да правят резки движения, за да не бъдат отстранени. Онова, което постигнаха единствено, е петно за цял живот в биографията – в случай, че наистина са се разделили с комунистическите си илюзии и ги смятат за опетняващи.

Точно така постъпи Цветанов по отношение на ГЕРБ ( принципно така се подхлъзнаха и реформаторите, надяващи се да бъдат противовес на Борисов в правителството му). И сгреши(ха). Който е чел “Фермата” на Оруел трябва да е забелязал, че свинщината не подлежи на облагородяване.

Дали Цветанов ще успее да компенсира грешката си, ще зависи от поведението му. Явно е избрал засега да не се конфронтира остро с Борисов, но по този начин рискува да заприлича на негов дубльор. А би трябвало, ако държи да се разграничи категорично, да си “отвори устата” много повече и да го направи така, че да отнеме възможността на Борисов да го третира като избягала невярна съпруга, която само губи от развода с все така прекрасния си бивш съпруг.

Не можеш да защитиш реномето си от коварството на ехидния ти бивш “съпруг” без да го ядосаш. Само Борисов ги умее тези поклони, за да не дразни Путин и когато го унижават от и в Москва целува ръка като български вицепрезидент на руски поп, наметнат с плаща на православието, под който крие кинжала на КГБ.

По-добре е семейството да се окаже свадливо, отколкото солидарно крадливо по Борисово внушение. Защото Борисов си отива от върха и няма нищо против да завлече в тинята със себе си всеки, на когото има зъб – особено, ако се е запътил да се превърне от заместник в заместител.

Някой вярва ли изобщо, че доказано злопаметният Борисов с огромното его ще прояви чистосърдечно милосърдие само и единствено към Цветанов по сантиментални причини, вместо да го метне отново извън тепиха при първа възможност?

15 мнения за “Борисов ехидничи по адрес на своя бивш заместник и кандидат за негов бъдещ заместител”

 1. А чувате ли за различия по линията Цв. Цв. – Лойко Мутрисов за различия по корупционната тематика? Внушение ли, че е Цв. Цв. излезе от политиката точно по тая линия?

 2. Въпрос на технологично време в обозримо бъдеще е да се потвърди прогнозата на Иво.
  Голямата новина за мен иде от вчерашните частични общински избори. Сложи ли в листите си ДБ само читави люде с доказан професионализъм отвява с много и завинаги конкуренцията.
  ” Частичният избор за кмет на село Бохот, община Плевен, печели Бойка Пъшева, издигната от Коалиция “Демократична България”, предаде БТА. По данни на агенцията за нея са гласували 329 от избирателите, а за кандидатът на ГЕРБ Цветан Кънев – 134 от имащите право на вот.”
  Щом в световното анонимно селце Бохот за ДБ гласуват стотици то извода е един: Тирани треперете. ще ви победим”
  Много мина, мъничко остана”

 3. ББ изобщо не е в позиция да проявява милосърдие, г-н Инджев. И републиканците и герб, и НДСВ и дори СДС са замислени на едно и също място. ДПС също. Всички се движат по сценарий и който не играе по “правилата” му се случва случка.

 4. По въпроса за Цв Цв няма какво толкова да не изявли (или да не изявлее) ББ, за да го “овъргаля” в лайната (си). Цецеронът така се беше сам овъргалял, че още не може да ги махне от себе си. Ако ще не проамериканска, а чисто американска републиканска партия да сформира, пак си остава онзи недодялан партиен строител, който организира едно добре познато бекапе, но без член първи. Сега прави пак бекапе. Той освен бекапета други не може да ги нареди…Европейски ли ще са, американски ли ще са на име – все бекапета му се получават. По този калъп е правен Цецо. Йерархия, тотален контрол, зависимости, мръсни компромати и все такива неща.
  Изцяло клиентелистка, изцяло шуро-баджанашка, изцяло некомпетентна и арогантна, но алчна и безочлива – такава е организационно управленската структура на цецовите партии-бекапета. Така е в герба, така ще е и в републиканците. Също като в оригиналното бекапе – пролетарии… с амбиции. Както казва Георги Марков в едно разказче за един работник, дето го приели в партията – на другия ден новият партиец отказал да бъде вече работник. “И аз искам да въртя синджира…”.
  Цецовите нови партийни величия искат да въртят синджира и да папат на готово и то по много, че един мандат я изкарат, я не. Не виждам някакъв смисъл да им коментирам идеологията, партийната програма или нещо подобно, което сигурно – проформа – го имат. Обикновени нови партийци от бекапешки тип.

  Може Цецо и да е заплаха за ББ, което го прави малко нещо симпатичен идиот, но е заплаха и за БГ, което го прави много повече несимпатичен идиот. Пълен фарс ще е да се изправят Цецо срещу Бойко на избори и да си пишем тука, че имаме реален избор. Чак толкова изкукуригал не съм още. Помня.

  Освен това, ако сме стигнали дотам, че Цецо да е олицетворение на прозападния и проамериканския избирател, спокойно мога да я затворя тая глава от живота си, наречена България, и да продължа нататък.

  Все още не се очертава връщане. Дори в далечна перспектива.

  До Жоро.

  Бохот изобщо не е никому неизвестно село! Давал съм караул там. Всеки, който е служил в НШЗО Христо Ботев в Плевен през … преди десети, знае, че караул на Бохот е нещо като награда от Всевишия. Аз имах късмет само веднъж, но още помня как Благо Арнаудов (да е жив и здрав, ако чете това) каза, че на Бохот е построен комунизмът. Топло, много храна, спиш си, службата е лека. Какво повече?
  А Благо много ги разбираше тези работи. Всяка сутрин на политическата беседа единствено той можеше да говори на актуалните теми с лека усмивка и с ясен глас, все едно телевизора гледам, като неизбежно поясняваше на кой пленум на партията е взето еди кое си решение и т.н, и как сега то е изпълнено и преизпълнено. Питам го “шш, пич, ти как така ги знаеш тези работи, ве?”, а той “много се бях уплашил от политическия изпит и научих наизуст всичките пленуми”. За по-младите – в развития соц имаше политически изпити за влизане във ВУЗ… И аз пак го питам “хубаво, ама ти вярваш ли ги тези неща?”, а той се смее “Да не съм луд?! Чакай само Бай Тошо да умре и ще видиш как всички ще го обвинят за лошото състояние на страната, а априлският пленум ще бъде обявен за грешка.” Няма да казвам какъв шок беше за мен да чуя толкова открито тези думи. Щом още помня, правете сметка как съм се насрал от страх да не ни чуе някой и да ни доложи където (не) трябва. За по-младите да поясня, че за тези думи щяхме и двамата с Благо да полежим от две до пет, а после да отслужваме. И сега щяхме да сме дисиденти.

  Та, Жоро, Бохот е първото място на планетата, където беше построен комунизмът. Всяка година над 3000 млади момчета отиваха да си губят времето в НШЗО-то, където междувременно пробягваха около 2000 км, изяждаха около 1000 обикновени вафли и пиеха бром в продължение на една година. Всичките знаеха Бохот и още го помнят, ако са давали караул там.
  Тоя бром изобщо не действаше, да ти кажа. Един пенсионер, също служил в НШЗО-то и изпил доста бром пак там, ми каза, че чак сега започнал да му действа…

  За младите няма да поясня защо пиехме бром. Няма да повярвате… не е за разправяне.

 5. Цветанов щеше да ми е доста по-симпатичен ако беше напуснал политиката след последните му апартаментни подвизи, вместо да събира около себе си някакви хора, които не са успели да задоволят амбициите си при падишаха и да ги предлага ceгa на политическия пазар като първи евроатлантици. А падишаха ехидничи, защото знае, че Цветанов няма да се разприказва за всичко, което би могъл да разкаже за тъмната им обща история. Още повече, че е и негова вината ГЕРБ да мутира през годините в политическа Годзила. А с имотното му състояние и произхода му как е положението? B приказката за богатата тъща кой вярва?

 6. Трудно ми е да си представя друг абсурд, съизмерим с този идещ от съчетанието “цветанов- републиканец” освен абсурда, идещ от съчетанието “борисов – демократ”.
  Искам да кажа : след откриете разликите и си отговорите как би ви изглеждала подобна “двупартийна” система, доста неща ще си дойдат на правилните места.

 7. Баце веднъж беше казал, типично в неговия си стил (цитирам по памет):
  “Да мачкаш Цветанов е все едно да опитваш да мачкаш таралеж с голо д*пе…”

  Та сега да му го припомним..:)

 8. Смущава ме Петолъчката в логото на Цвъки. И не само…Продължаваме да режем главите на БКП-то и да изникват нови.

 9. K: Ганев, Благодарство за споделеното. “Жалба за младост” или “А, бяхме млади” и хубави, бих прибавил аз. Сега, остава само съюзната частица, май. Единствената носталгия по такова беше времето както преди известно време ти сам го каза е младостта и произтичащото от нея. Достатъчно бе да видиш кат юноша бледен на простора пликчета и си ГТО (готов за труд и отбрана), де. Според историка Юлиян, това времето на плътта. И в тази връзка, то се подразбира и от написаното, доколко беше верен лафа: “Малка съм ама от Плевен”.

 10. Не му чета менталните мастурбации на гения-фатмак, но от бегъл поглед върху заглавията по темата из нета стигам до извода, че целта е да добие облик на онеправдан. Или казано на негов жаргон: преебан! Значи те с Цецерон си бяха семейство(еднополово, както повелява мачовската традиция), но Цецерон да вземе да го заебе с децата. Щото прочетох, че били, като семейство, а след развода децата останали при баце. Ти да видиш!!! Чудя се кои ли са децата и как са заченати в условия на еднополов брак??? И кой ги е носил в утробата си и колко време? Раждането с Цезарово сечение ли е било, или с Цецово??? И кой е акуширал??? Да не е Цветето ПеКаПу-ва? Ако е тя, жална им майка на копелетата от еднополовия брак!!! Има да вървят пеша, ако не слушкат. Да не би пък Цветето ПеКаПу-ва да е едно от отрочетата на този еднополов брак??? Има всички характеристики да е зачената нестандартно!
  Както и да я сучат и мотат, с тях е свършено!

 11. До Иванка:
  Точно тази петолъчка е масонски символ и знак.
  Който разбрал, разбрал…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.