Тигре, тигре, имаш ли пари

 

 

 

 

Ще не ще, всеки, който е живял в България през 90 – те години е чувал един от големите хитове на музикалното опростачване, чийто рефрен е въпросът на въпросите за любителите на това творчество “тигре, тигре, имаш ли пари, хубави жени“. Щото ако нямаш пари не си никакъв тигър и хубави жени на ти се полагат…

Вождът на простите у нас ги знае тези работи. Ако се съди по едни снимки, пари не му липсват, нито хубави жени, които да се възползват.  Обаче спонсорите на неговите прищевки май вече не желаят да харчат за тях.

От Борисов и от партията му вече бягат не само политици, отделни бивши симпатизанти, но и цели групи досегашни гербаджийски организации в градове и села. Дали са много или не достатъчно, за да се отрази бягството им на електоралната потентност на ГЕРБ и дали бегълците ще прелеят реална тежест на проекта “Републиканци за България”, където се стичат, ще се види на изборите. Но е видно и сега, че става дума за тенденция, а не за отделен епизод.

Част от този процес е внезапната кончина на любимия футболен отбор на премиера Борисов, в чийто състав той се перчеше като футболист. Беше повярвал на ласкателите си колко е “талантлив” ( и в тази сфера) . Сега финансовият фалит на “Бистришките тигри” ( да не си бърка с “Бистришките баби”, които пеят по лични заслуги в първия отбор на подобни музикални феномени в България) е факт.

За какво говори липсата на финансиране за футболния отбор от полите на Витоша, където Борисов си чешеше егото на победител на всякакъв терен? Дали нещо подобно щеше да им се случи на “тигрите”, ако техният набеден съотборник не губеше почва под краката си като върховен политик в джунглата, което прави вече нерентабилно инвестирането в неговите игрички?

Питайте онези, които досега са наливали там пари за кефа на шефа. Уволненият треньор на “тигрите” Асен Букарев, цитиран от сайта “Спортал”, само казва, че вече няма пари и че са му казали да си ходи, на което той не може да се противопостави, защото “друг дава парите”.

Кой ли? Щеше да е интересно да узнаем. Може и да е известно на специалистите по тази специална тема. Няма да е лошо да споделят с лаиците кой се е подмазвал досега на доста затлъстелия през годините Банкянски тигър, пръскайки вероятно милиони за издръжка на неговото развлечение. И с какво ли всесилният ни премиер се е отблагодарявал за тази щедрост?

Без връзка с това събитие ( на пръв поглед ) британският в. “Индипендънт” в прав текст нарече по същото време Борисов женкар, а като най-вероятен регистратор на интимния му свят, гарниран със златни кюлчета, пачки евро и пистолет до главата, вестникът посочи, че това е “най-вероятно елитна проститутка”.

Ами ако някои жени решат също да ревизират отношението си ( платено или не) към застаряващия Казанова от Банкя? Жените – нищо лошо за тях, но им е в природата – умеят да приказват много и да си връщат за униженията. Стига да преодолеят бариерата на страха.

Най-напред се вдигна бариерата в Росенец, което запали “пожара на бунта” срещу Борисов, изобличен като виновник за факта, че Доган си разиграва модела в България както си иска.  И бариерата на страха от Борисов неминуемо ще се вдигне. Разкритията какво е ставало зад нея тепърва предстоят.

 

 

 

17 мнения за “Тигре, тигре, имаш ли пари”

 1. А каракачанският шопар има ли си лични пари, за да прави подаръци за милиони на руснаците или щедро пръска държавния бюджет ? Като в оная приказка за хитрата лисица ” Беден и гладен български народ нагъл руски тулуп- олигарх угоява.”

  „Мълчанието на агнетата“ е най-оглушително, когато парите текат към Москва
  НИКОЛАЙ НЕНЧЕВ

  Хората на Красимир Каракачанов готвят модернизация на авиониката на МиГ-29, което ще струва най-малко 100-130 млн. лева, ако не и повече. Разбира се, парите пак ще отидат в Москва.

  https://kafeneto.wordpress.com/2020/09/28/%d0%bc%d1%8a%d0%bb%d1%87%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%b3%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%be%d0%b3%d0%bb%d1%83%d1%88/

 2. Новината за фалита на “отборчето” е много съществена и твърде показателна. Не съм и изненадана, че само г-н Инджев я “схваща”. А това събитие може да се нарече последният пирон в ковчега на мъртвеца, последният плъх от потъващия кораб, финалната свирка на рефера. Няма пари, няма народна любов, за някои няма и бъдеще.

 3. ЦУГЦВАНГ !!! Това е най-правилната дума за състоянието и положението, в което се намира Борисов! Той наистина няма полезен ход. Ако подаде оставка – ясно е, хиени от всякакъв калибър ще се хвърлят да го глозгат и да си търсят рестото. А неподаването на оставка пък е направо самоубийствено за него като политик. Горкичкият, вече осъзнава, че така бленуваният от него президентски пост ще го види през крив макарон…

 4. Не разбирам защо господин Инджев още не е коментирал войната в Нагорни Карабах – район,който исторически принадлежи на Азербайджан и е признат от ООН за част от тази държава.

 5. Бистришките тигри, воглаве с Борисов тичаха с екипи с логото на някаква фирма за хазарт, не си спомням коя. Може би там трябва да търсим спонсорите на отбора.

 6. Вие молите Иво за коментар, за това се извинявам за изкушението да споделя мнение.
  С войната Путин играе с цените на петрола и газта, като заедно с това печели като продава оръжие и на двете си васални държави, както и друг път. Намесата на Турция в конфликта е интересна. Сблъсък в Сирия, сблъсък в Либия, сблъсък в Кавказ, обтягане на отношенията заради турските сондажи
  в граничните с Гърция води …Въпросът е колко още сблъсъка може да издържи руско – турската дружба? – Зависи от това на колко Ердоган е оценил спасяването си от руснаците при опита за преврат. Изглежда на не много щом си позволява такава дръзка защита на турските интереси, пренебрегвайки руските.
  Второто сваляне на руски СУ-25 от турски F-16 този път може да е знак за обрат.
  За сега ядрените оръжия са единственото предимство на Путин и инструмент за шантаж. И въпреки това политиката на Русия към Турция е “преглъщане”.
  Не е много далеч моментът когато и Турция ще разполага с ядрено оръжие.
  И тогава?…

 7. Войната в Нагорни Карабах започна след арменска провокация!
  На 50 км от зоната на военните действия минава трасето на нефтопровода Баку – Тбилиси – Джейхан.
  Сещайте се #КОЙ има полза да не тече азерски нефт по него!

 8. 50% от агнетата блеят за Русия, 45% оглушително мълчат. Е не може протестите да са ефективни. Блейки и мълчейки по тези проценти и ще ни бъде взето повечето, и ще ни бъде оставено колкото да блеем и мълчим. И като гледам, няма скоро да излезем от торбата с надпис руско-червени боклуци. В тази торба насила ни натикаха и за това по-малко сме виновни. Сами сме си виновни, виновни сме пред децата си и пред бъдещите поколения, защото не искаме да излезем от руската торба. Ако не се опитаме в близко бъдеще да излезем, ХАК да ни е. Все пак за малко успокоение, същото, но с по-малка сила важи за Германия (комсомолката Меркел), Франция (молеца Макрон) и куп още “европейци” подобни на нас. И все пак ако не бяхме в ЕС и НАТО торбата щеше да е без отвор.

 9. Николай Ненчев: Чака ни огромен проблем с НАТО, ако се окаже, че наши зам.-министри са изнасяли секретна информация от алианса

  Трябва да се провери, дали проектодоговорът ни със САЩ за Ф-16 е предаден на алтернативната страна и кандидат и кой стои зад това

  “Трябва да се провери,
  дали проектодоговорът ни със САЩ за Ф-16 е предаден на алтернативната (руската) страна
  и кандидат и кой стои зад това. Да стане ясно също защо прокуратурата попита Конституционния съд за имунитета на президента Румен Радев. Имаме проблем, който обаче засяга и нашите съюзници от НАТО, които сигурно ще вземат мерки. Ако доставителите на информация от българска страна имат достъп до секретна информация и са на топ ниво, както и че са участвали в заседанията на НАТО, то тогава проблемът за държавата ни е огромен. Ние сме изправени да поемем много сериозни негативи. Говоря за зам.-министри. Винаги съм бил много внимателен, що се отнася до хората, които са били с мен на срещи на върха. Аз отстраних Илия Налбантов, който се оказа след проверка, че е бил част от военното контраразузнаване. Сега днес той отново е началник на кабинета на военния министър“, каза още Николай Ненчев.

  https://faktor.bg/bg/articles/nikolay-nenchev-shte-imame-ogromen-problem-s-nato-ako-se-okazhe-che-nashi-zam-ministri-sa-iznasyali-sekretna-informatsiya-ot-aliansa

 10. Евро-атлантическият съвет на Цветанов представи за първи път на български есетата на Даниел Фрийд

  Гости на събитието бяха бившият външен министър Даниел Митов, бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова, българският консул в Чикаго Иван Анчев и други.

  Домакинът Цветан Цветанов събра на един терен и другите две евроатлантически организации в България – Атлантически съвет на България, представляван от доц. Момчил Дойчев и Атлантическия клуб на Соломон Паси.

  https://faktor.bg/bg/articles/hhhhh-1

 11. Питайте онези, които досега са наливали там пари за кефа на шефа.
  —–
  Затова влизам тук.

  Едно изречение, едно единствено изречение, а толкова много смисъл има. За съжаление малко журналисти ще си позволят да питат подобни въпроси. Вместо това гледаме Цитиридис, или как му е там името на кирито, Цветанка и разни други мармаладчета. Яко. Българската журналистика е като немски тинейджър на Слънчака – по гребена на вълната, без да навлизаш в дълбочина, слънцето си пече, вземаш 5К заплата ако се уредиш у хубава телевизия и .. гледаш да не създаваш проблеми на никой. Както казах – яко.

 12. @sms

  Не одобрявам журналиститe да вадят от нафталина тьотки като шарьенкава, но беше забавен майтапът, който Коритаров си правеше с нея. Не знам дали сте забелязал/а, но на едно място някъде в средата на интервюто тя се изтърва че пут.ин й плаща издателските начинания. Не че сме се съмнявали в това, но друго си е тя сама да си го каже.

 13. @ симпатизант/ка на ДСБ

  И друго интересно научихме от интервюто с УНИБИТ прафесарката Шаренькава, бивша Тутберидзе и сегашна изгора на Митьо Гестапото, че лично Борисов, още като главен секретар на МВР, я бил предупредил, че срещу нея имало разработка от службите за шпионаж!
  Въпросът е: Защо Борисов е счел, че е ДЛЪЖЕН (пред кого?) да я предупреди ??!

 14. @sms

  Има си хас падишаха да не рапортува за всичко най-важно на една от главните задкулисни фигури от БКП/ДС и негови духовни бащи – гэстапото (и той се води някакъв прафэсар, не ли?). Колкото до изгората му: изкуфява. Коритаров ако я покани още два-три пъти, ще си признае всичко, без да я пита.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.