Бумерангът на политолога Стойчев удря неговия кумир с бутафорния мундир

Не е лесно човек да опонира на критик на Румен Радев без да бъде упрекнат в симпатии към подкрепения за президент от БСП бивш военен пилот. Но и не е чак такъв “висш пилотаж” в случая, за който ще репликирам кратко политолога Стойчо Стойчев.

В интервю за в “Марица”, цитирано в сайт на Пеевски, Стойчев заявява на 26 октомври: 

“… във всяка нормална демократична държава с по-дълги традиции кандидатура за президент като тази на г-н Радев би била абсолютен скандал -имам предвид личния му живот – любов с подчинена, развод, брак с бившата любовница. За държавен глава обикновено се издигат хора със здрави семейства, с много деца. Но у нас, откакто премиерът Сергей Станишев се появи соло на мотор, започна традиция към късане със семейството като легитимиращ фактор в политиката, като белег за отговорност, улегналост. Когато разведените, ергените и момите изместиха женените от българската политика, тогава влязохме в толкова остра конфронтация и непоносимост”.

Ще ми се да го попитам да уточни, защото той е от политолозите, които престанаха да крият пристрастията си и защитава страстно Бойко Борисов: кога, наистина, разведените изместиха женените в българската политика?

Питам, защото разведеният Борисов е направо ветеран вече в българската политика. Влезе в нея разведен и така ще си отиде от премиерския пост без да обясни, защо при толкова обилно рекламирана от самия него мачовска харизма и демонстрация на тестостерон чрез публично мачкане на булки не пожела да се задоми? Грозните сцени как тика залци в устите на девойчета, строени да го посрещат при рязане лентички, навеждат и на въпроса как ли се държи с жените в интимна обстановка, след като може пред камерите да ги третира като държанки от личния си харем.

Колкото до слуховете за неговия промискуитет, ще се въздържа да ги коментирам. Ако се намери обект от женски пол, който да се осмели проговори на тази тема, би било нещо друго. 

Само че случаят с къщата за милиони в Барселона със заселената там млада красавица с извънбрачно дете , разследван от испанската прокуратура, е нещо повече от слух, май. Или политологът, който показа среден пръст на протестиращите срещу Борисов граждани, не е чувал и това? 

 

 

 

 

Във всеки случай да се ожениш за бившата си любовница и подчинена по служба е доста по-почтено ( а и какво нередно има в това да си се влюбил в подчинена, да не би да е забранено от военния устав?), отколкото да си водиш в държавната резиденция “дами” , които след това да те шантажират с видеозаписи.

Знам, че подобно задаване на въпроси от моя страна няма да дочака отговори. Но все пак за протокола остава констатацията, че защитниците на Борисов напълно са изгубили задръжките си, щом с такава лекота говорят на висок глас за въже в килията на обесения.

Апропо, прескачайки от това дребнодушие в голямата тема за България, бих задал по-важния и все по-актуален напоследък въпрос: кой от двамата бивши генерали ( единият от който напълно бутафорен) се откроява все повече като проруски? Борисов строи с бригадирски ентусиазъм руския газопровод в България в нарушение на американските санкции, докато Радев постави под съмнение този проект с намек относно целесъобразността на “полагането на тръби”. 

Радев също така подкрепи безрезервно инициативата “Три морета”. Тя се определя от Валентин Вацев, един от ръководителите на генералската партия “Възраждане на отечеството”, оглавена от русофила Николай Малинов, като американски антируски проект, който щял да да ни доведе до война с Русия. В същото време Борисов се опита да торпилира българското участие в този проект под предлог, че не било уместно България да му става домакин в годината, когато тук ще има президентски избори.

Онези, които виждат в това (мое) сравнение взимане на страна в конкуренцията между бившия летец и бившия пожарникар, имат много здраве. Не приемам размахването на средни пръсти да се превръща в морален ориентир.

16 мнения за “Бумерангът на политолога Стойчев удря неговия кумир с бутафорния мундир”

 1. Баце и той се отчита в Денят на будителите. Скромно ни спестява имена зад които стоят, по Калин Донков, който повече от половин век вече, никого за нищо не е излъгал, “стимули” от 6 цифрени числа. Вярно е, че набеденият за политолог стойчо стойчев не е в списъка но по важно е да се разписва в съответната ведомост и да ръси лакърдии кат горните достойни за махленска кръчма.

  https://offnews.bg/politika/borisov-buditelite-ne-sa-samo-hora-ot-minaloto-ima-gi-i-dnes-te-sa-739352.html

  https://www.actualno.com/society/komentar-1-na-sedmicata-podkrepa-za-modela-borisov-dogan-peevski-news_1515066.html

 2. Моят коментар не е по темата за разпищолените стойчовисти, които разчитат на липсата на опонент, за да говорят каквото си искат.
  Аз знам, че вие следите темата за българското участие в първата съветска атомна бомба. Длъжен съм да отбележа, че тази теза съм я видял застъпена първо във вашия Блог. След 9 минута и 50 секунда, ново потвърждение макар и състоящо се от едно изречение: https://youtu.be/P3nJp1-QQ3o

 3. Защо СЕМ толерира антибългарската медийна пропаганда на Russia Today?
  На територията на страната RT се разпространява необезпокоявано от три сателита и 22 телевизионни оператора
  “…на прицел е бил поставен цивилизационният избор на гражданите на балтийската страна да бъде лоялен член на ЕС и НАТО. В същото време предаванията на канала са насаждали сред населението усещане за носталгия към времето на съветския ред, провал на демократичните правителства и внушения за преориентация към орбитата на Кремъл. Неслучайно латвийските служби за сигурност са я определили като най-влиятелния пропаганден канал на Русия в Западна Европа…България също е потърпевша от руската пропаганда, но институциите ни продължават да са неоправдано толерантни към подривната дейност на руски медии, които безпрепятствено имат покритие по всички точки на страната. Парадоксален е фактът, че в много от граничните райони на Кърджалийско, Смолянско, Благоевградско, Странжанско и други, за българските граждани сигналът на националните БНТ и БНР е изключително слаб и с лошо качество, но за сметка на това руските телевизии се излъчват безпроблемно.
  Оказва се че на територията на България RT се разпространява от
  три сателита и 22 телевизионни оператора,
  сред които най-големи са Bulsatcom и VIVACOM. Отделно английската, арабската версия на RT, документалният й канал, както и нейните HD версии се предават чрез сателит в над 70 български хотела!
  Въпросните програми се използват като мощна кремълска и пропутинска пропаганда, а много от текстовете им след това се мултиплицират в хибридни проруски български сайтове. Особено впечатление правят новини за “военната и отбранителна мощ” на Русия, както и рекламирането на несъществуващи нови видове оръжия и бойни машини.”

  https://faktor.bg/bg/articles/zashto-sem-tolerira-antibalgarskata-mediyna-propaganda-na-russia-today

 4. @Иво Инджев

  Честит празник, будительо! Бъдете здрав, все така продуктивен, неподражаем и все по-успешен в родолюбивата си мисия да отваряте очите на наc българите за миналата и съвременната ни история!

 5. Щом го видя това човече Стойчо Стойчев по телевизора сменям канала по естетически причини.

 6. Честит празник!
  Напълно подкрепям казаното срещу Стойчев, но съзирането на антипутински нюанси в творчеството на Радев ми се струва преждевременно. Казаното за тръбата беше в друг контекст, май. Затрит морета и аз се Наслаждавай на вацевия коментар, но по-съм склонен да се присъединя към мнението, че в тази инициатива Радев е по-скоро троянския кон, който се опитва да я развод и с предложението за включване на Гърция и Кипър…
  “Кой от двамата бивши генерали…?” – и двамата, и двамата….

 7. Публична тайна е, че радьев стана президент само благодарение на мощното рамо, което му даде падьйшаха. Излиза, че прехваленият разведен падьйшах е отговорен за това, да получим разведен президент. Аз бих добавил/а и безобразието да сложиш на най-важния пост в държавата някаква, която мислиш за проста (…) п…а, което е не по-малък скандал и злоупотреба с власть. Как моралистчето стойча преглътна вcичкo това?

  барьйсав и радьев достатъчно са доказали своята несъстоятелност – всеки по своя начин. Единият доказа как се стабилизира държава на последното място в Европа по всички показатели, а другият така и не научи какво означава да си обединител на нацията. България има спешна нужда от нов премиер и президент – пишман-генералите явно не стават за нищо.

 8. Слава и дълбок поклон на будителите ни, благодарение на които БЪЛГАРСКИЯТ РОД запази БЪЛГАРСКАТА СИ ИДЕНТИЧНОСТ от основаване на държавата си до наши дни. Безкрайно уважение към тези, които продължават мисията на предшествениците си със неугасваща страст.

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ! ЗДРАВЕ И ХУБАВИ ДНИ!

 9. КАТО ГЛЕДАМ С КАКВА СКОРОСТ СЕ РАЗБОЛЯХА ВСИЧКИ ОТ КОВИД ПРЕДИ ИНИЦИАТИВАТА ТРИ МОРЕТА ,МОГА ДА КАЖА ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ МАЙ СА НАПЛАШИЛИ ВСИЧКИ…И ЕСТОНЦИТЕ СЕ РАЗБОЛЯХА И ЧАСТ ОТ ПОЛСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ ,САМО РАДЕВ ТОПНА БОЙКО ,ЧЕ ГО Е ИЗДЪНИЛ СЪС СЛУХ ЗА КОВИД ИНФЕКЦИЯ ,КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ГО ВКАРА В ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ ПРЕД ЯНКИТЕ..ТЕ СЕГА СИ ИМАТ ДРУГИ ЯДОВЕ И НЯМА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С БОЦИ – СЛЕД ИЗБОРИТЕ ОБАЧЕ ,ЩЕ МУ БЕЛЕЕ ГЛАВАТА….РУСНАЦИТЕ НАБЪРЗО ГО ВКАРАХА В ПЪТЯ – БЕШЕ ПОЧНАЛ ДА СЕ МОТА МНОГО ПО СТРОЕЖА С ТЪРБАТА…2 3 СНИМКИ И КЛИПЧЕ И НАБЪРЗО ГО ВРАЗУМИХА – СА СТРОИ ТА СЕ КЪСА…

 10. Уважаеми г-н Инджев,

  Продължавайте да будите, бодете и бъдете!

  С уважение,

  сем. Андрееви

 11. Ситуацията ни е по-скоро Шинел номер 5, с аромат на Сибирски лук, водка, и сельодка! Направо сме Чапаев Негодяев и Крива Сметка Петка!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.