Мнозинството американски избиратели няма да позволи да бъде излъгано от Тръмп за втори път

Интересен феномен се наблюдава на терена на българския спор около американския избор за президент. Предпочитащите Байдън да победи сред коментиращите у нас хора, на които все пак работата им е да коментират, не изключват Тръмп  да спечели и боравят с условното наклонение. “Ако Тръмп победи…”.

Ако(то) на тръмпофилите обаче е еднозначно агресивно. “Ще видите вие как Тръмп пак ще ви го…”. Такива заплахи получавам и аз. От това произтича още веднъж, че съм бил прав през целия му мандат да бъда критично настроен към него. Защото той е заплаха за такива като мен, определяни като либерали т.е. много лоши хора, на които Тръмп им го…

Как точно ще ми го… – с трупане на ракети в Крим на около 500 километра от главата ми или като ми разкопава държавицата за целите на нейното подчинение на мечешката си евразийска стратегия ли? Или може би ще ми спре предполагаемите грантове, каквито не получавам, но антисемитите въпреки това ме слагат в джоба на демонизирания от тях американски евреин от унгарски произход, заради когото в пропагандните лаборатории на Кремъл изковаха като обидно понятие думата “соросоид”, станала поради това любима и на нашите тръмпофили?

Демонстративната убеденост на тръмпофилите, че техният идол ще победи прилича на подсвиркване в гората за кураж. В нея дебне руската мечка. С нея съм в “боксови отношения”, както описваше един мой съученик противоречията с баща си ( някаква “голяма клечка” в онези комунистически времена). Така че нямам намерение да й отстъпвам територия, каквато тя си има в необятни количества в своя ареал – метафорично у нас и географски в Евразия. Дори не в джоба му, а направо седнал в скута на Сорос ме изобразяват тези “мили хора” с хермафродитни ляво-десни-бесни възгледи!

 

 

 

 

 

 

Лесно е да се тържествува, че си познал след свършения факт. Ден преди изборите в САЩ ще опитам да се изразя по трудния начин: сигурен съм, че американците няма да позволят да си направят мечешката услуга бъдат поведени за втори път като мечка на синджир. Не защото са американци и с това са нещо повече от другите хора по света, а тъкмо понеже са хора. 

Хората не обичат да ги лъжат и повечето от тях се срамуват, че са се хванали на лъжата.

Ще се оправдае максимата, че първият път, когато те излъжат, лъжецът е виновен. Вторият път обаче няма на когото да се сърдиш, освен на себе си.  Нормално е нормалните хора да избегнат такова повторение.

Противното е перифраза на брадатия виц  за руския алкохолик, който се бил излекувал от зависимостта си, но на въпроса дали все пак продължава да пие отговорил, че пие, но вече с отвращение.

Така ли ще гласуват в Америка онези, които разпознаха в Тръмп себе си и поднесоха миналия път изненада за целия свят, залагайки на конфронтацията  в страната, със съюзниците навън и на конформизма с евразийците, чиято пропаганда крещеше по телевизията на руски език, че Родината им може да изпепели Ню Йорк когато си поиска? 

Вече два пъти отбелязах в други текстове, че избирателите на Тръмп ( както и повечето от шумно прокламиращите тръмпофилията си у нас) често се спотайват. Барикадират се зад лъжата, че медиите в САЩ ( почти) вкупом били леви ( ех, дай Боже и у нас такива “леви” медии !) и това им причинявало неудобството де се признаят за тръмписти. Истината, според мен, че не за всеки американец е добре да го разпознаят съседите му като чуждомразец, женомразец и путинофил. Не е като в България, където да мразиш хората заради цвета на кожата им и защото раждат повече деца от теб е норма, от която изключенията се броят на пръсти.

Тези американски гласоподаватели едва ли са се променили фундаментално за един президентски мандат време, но е вероятно доста от тях да са изтрезнели след пандемичните глупости изречени от Тръмп по време на пандемията. Очаквам да откажат да гласуват с отвращение, за да им сервира Тръмп още веднъж от същото. 

 

 

60 мнения за “Мнозинството американски избиратели няма да позволи да бъде излъгано от Тръмп за втори път”

 1. Арабията, на мен ми е през самолетоносача кого американците ще главят за стопанин на Белият дом. От него искам само едно. Да стои в НАТО и да тика непрекъснато съюзниците да изпълняват поетият ангажимент да отделят по два % от бюджета за военни цели.
  След чудесната новина от Молдова, дай Боже на 15 ноември очарователната проевропейка Мая Санду да смени тъповатият рублофил додон и тогава нашите петоколонци начело с триото Баце. пРЕЗИДЕНТ Фърчилков и пекинската патица по-известна напоследък кат ПКП остават сам-самички в первезната си “любов” към матушката. Де да знам, надявам се нещо тогава да им просветне, че играейки го солисти в геополитиката освен България затриват и себе си. Ще да видим.

 2. Тръмпанзета….така са наричани в Америка основната маса от гласоподаватели на 🍊 тулуп.Каква е приликата със приматите? IДвуцифрено IQ ,крещящи и замерящи с екскременти при сблъсък със факти.

 3. Надявам се, че заради активирания от вируса инстинкт за самосъхранение, американците няма да допуснат втори път да ги уравляват смешници, избрани с протестен вот за “наказание” на неефективните професионални политици. Надявам се и у нас сеирджийското любопитство, изкушението “да видим какво ще стане”, ако изберем, “за отмъщение”(На кого? На нас самите ли?), някой клоун, чалгаджия или комедиен актьор, като в Украйна, поне заради вируса, ще доведе до всебългарска подкрепа на някой вече изпитан боя, отговорен и компетентен политик- патриот. Имаме такива и днес !!!

 4. Препоръчвам да се изгледа филма на Саша Барон Коен (Борат 2) със българката Мария Бакалова.Там между многото комични ситуации се разкриват истинските тръмпанзета, умственият им капацитет и жалкият морал в случката с р.джулиани.

 5. Гоним чужди дипломати, а мълчим за техните български агенти и помагачи?
  Кагебизмът е вреден за вашето психическо и политическо здраве

  Капитан II ранг о. з. Миглен Шишков

  Историята с изгонването на руски дипломати от България и последвалия „твърд” отговор на Москва звучи като пореден режисиран и двустранно съгласуван спектакъл за пред обществото и съюзниците. Отношенията ни с Москва няма как да бъдат оцветени в оная розова тоналност, прилягаща на политическия интерес на управляващите, които и да са те. Защото фактите са такива, каквито са, а не каквито се опитват да ни ги представят.
  Докога политическата коректност ще доминира в действията и бездействията на Държавната агенция за национална сигурност (не случайно изписвам цялото наименование на службата ни за контраразунаване), която по закон и правомощия следва да ни брани от действията на чужди разузнавания и техните агентурни мрежи?

  Почти всички показни мероприятия на контраразузнаването оставят привкуса на инспирирани от изчерпаното търпение на партньрски служби и правителства. Когато имаш какво да кажеш и да покажеш, направи го така, че

  опонентът (дори това да е Кремъл) да замълчи

  Обратното те определя като колаборационист и отнема от скромния размер на обществено доверие, с който все още се ползваш.
  Когато гониш чужди „дипломати”, защо мълчиш за техните български агенти и помагачи?
  За да не дразниш мечката ли?
  За не стане ясно, че това са руски висши държавни и партийни дейци?
  За да прикрием очевидното: че в парламента (наричан от някои „Дом на българо-съветската дружба”) няма партия, лишена от ангажименти и задължения към исторически враждебната нам държава?
  Иначе можем да се зъбим на Северна Македония. Дотам ни стигат силиците и куражът.
  Ще доживеем ли времената, когато българските премиери и президенти ще се страхуват от ДАНС?

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-gonim-chuzhdi-diplomati-a-malchim-za-tehnite-balgarski-agenti-i-pomagachi

 6. Господин Инджев, аз приемам предизвикатеството Ви.
  Наистина да се говори постфактум е лесно. По мое мнение Тръмп ще спечели и ще си осигури втори мандат. Не го казвам, защото Тръмп ми е любимец или защото съм заклет русофил. Казвам го защото през последната година прекарах доста време в САЩ и имах възможността да говоря с много обикновенни американци.

  Вие с лекота подхвърляте грозни обвинения в расизъм, женомразтво, предатество и тн. Най-вероятно повтаряйки казаното от големите западни медии. Фактите на улицата обаче са други. В момента центровете на повечето големи градове биват барикадирани и полицията се мобилизира в очакване на поредните бунтове на ANTIFA(шистите), директно подкрепяни от демократическата партия и под-покровителството на местните кметове демократи.

  По време на престоя си в САЩ аз видях обикновенните американци уплашени от радикалната левица, която превзема демократическата партия. Забележете, че през 2020 са регистрирани рекорден брой продажби на оръжие – над 17 милиона до момента. Амуниции в магазините за оръжие няма. Изкупуват ги за секунди. Обикновените хора са уплашени. Не от расизма на Тръмп, а от настъпващата лява идеология, бунтовете на радикалната левица и неспособността или нежеланието на властите в повечето щати да защити населението.

  Аз Ви призовавам, като умен и мислещ човек, сериозно да се замислите дали наистина разбирате какво се случва в Америка и дали то се дължи на расизма и омразата на половин америка или на крайно-лявата идеология, която набира сила в САЩ?

  След няколко дни ще знаем резултата от изборите в САЩ. Ако се окаже, че грешите с прогнозата си ще имате два избора: Да се барикадирате зад тезата, че Тръмп и десетките милиони, които гласуват за него са зли расисти и женемразци мобилизирани от своя демоничен лидер или може би, че Вие самия сте в грешка и не разбирате какво точно се случва в САЩ в момента.

  Първата опция е най-безопасната и не изисква никакъв труд или дискомфорт от Ваша страна. Няма нищо по-безопасно в момента от това да повтаряте как Тръмп и симпатизантите му са расисти, женемразци, путинофили и тн.. Всички големи западни медии го повтарят вече 5 години. Втората опция обаче е наистина опасна. Знам, че сте смел човек, но не знам дали чак толкова смел.

  Срамота ще е (ЗА ВАС), повтаряйки сляпо тезите масово тиражирани в либералните медии, гордо да се наредите рамо до рамо със западната радикална левица. Не от по идеологически подбуди, а по инерция..

  Поздрави,
  К. Георгиев

 7. Рано е да се обяви Тръмп за губещ. Преди 4 години имаше изненади заради високо вирнати носове и драстично подценяване. Не, че това не ни вълнува, но проблемът с президентските избори в Молдова е доста по-близо до нас. Там разликата с ЛНР и ДНР е, че още не се стрелят.

 8. Иво, така и не каза какво ти е личното мнение за Сорос , но всъщност не е нужно. Вижда се че го харесваш доста. Тръмп ще спечели и то не с малко. Твоят унгаро-еврейски приятел , който другарува с Ротшилдовете ще е тъжен отново

 9. Към Иво:
  ivo_injev@yahoo.com

  Антисемитите, за които “ротшилдовете” са любима дъвка, се проявяват така: като нацисти преди да дойдат на власт. Анонимно, но със заявка да се разправят…

  Паразитират перверзно върху погрешно изписаната ми на латиница фамилия, но нямат доблестта ( пардон – нацист и доблест?) да се подпишат с името си, от което с право се срамуват.

 10. Към sms:
  Бихте ли очертали конкретните измерения на надеждата Ви за „всебългарска подкрепа“ за тия дето ги „Имаме такива и днес !!!“

 11. Към К. Георгиев:

  Ооо, нямам никакъв проблем да призная, че съм в грешка относно преизбирането на Тръмп.

  Целият демократичен свят е бил в грешка относно избирането на Хитлер и за последиците от този легитимен избор на една велика нация, гласувала напук на всички ( прогнози и подведени от наивността си съседи).

  Има и изключения, като Чърчил, но направо не смея да го спомена в този контекст, за да не ми се вмени
  (чърчило)мания за величие.

  Нямам проблем да си призная, че и аз съм сгрешил в оптимистичната си прогноза ( подобно на злополучния британски премиер Чембърлейн относно Адолф, който е повярвал цинично, че като нахрани Хитлер с една Судетска хапка в Чехия, ще му запуши устата).

  Това с нищо не променя факта, че оранжевият национал-американист без мустачки стана световен символ на чуждомразието, което докарва на власт Шикългрубер – при това в държава, която е създадена от “чужденци”. От милиони и милиони чужденци!

  Ако някой в Русия, Израел, Северна Корея, Бразилия или България харесва чуждомразието, Тръмп му е кумир.

  А колкото до разговорите с обикновени американци като индикация за истината, ще помоля да не ме разсмивате. Предпочитам необикновените американци, ако обикновените се надяват един доказан лъжец да ги изведе на верния път.

 12. Към К. Георгиев:

  Опишете своевременно броя и вида на изборите Ви, в случай че се окаже, че Вие „самия сте в грешка и не разбирате какво точно се случва в САЩ в момента.“?

 13. @ tervel
  Някъде в началото на сегашните протести, без претенции за безпорешност, публикувах във форума моят дрийм тим за Министерски съвет, който (според мен) би могъл да спаси България от финансов и духовен фалит. Очаквах някаква дискусия по тази тема в помощ на протеста, който отхърляше властимащите, но не предлагаше нови, достойни личности на тяхно място и имаше реална опасност протестиращите да бъдат поставени пред свършен факт с излъчване на някакво “служебно правителство”, примерно. Очаквах, поне в този форум, още по-подходящи предложения на личности, които да бъдат представени на протеста за мнение, но, за съжаление, тази инициатива остана без реакция, нямаше никакви коментари.

 14. към Домaкина
  -да се сравениява Тръмп с Хитлер е много меко казано странно-комично,а иначе голямата мечта на Демократите е да управлява- Камала Харис толкова са наляво наклонени

 15. Ще бъда кратък.Не познавате САЩ! Не съм поклонник на г-н Тръмп. Спази всичките си обещани за сега.Приятели който са една идея по умни от мен и вас и бяха като мен остро и непреклонно критикуващи
  г-н Тръмп ,сега са видели заплахата която идва от демократичния социализъм на демократите и техния сенилен кандидат известен като спящия джо,твърдо призоват за подкрепа на Президент Тръмп.Както аз съм виждал нещата и двамата кандидати са социалисти,затова и гласувах с най-голямо отвращение за по малкото зло г-н Президента Тръмп. А понеже следя живота от много близо в много щати и социологията ми работи ясно и точно от първа ръка,ще кажа,че никой не иска джо ,черните , латиносите са за Тръмп,което не е изненада за мен,той не е расист за разлика от спящия джо. Медиѝте са окупирани от леви и ултралеви нещастници и пропуснаха ,някой доста агресивно, неприличното държание на спящия джо към жените,явното използване на власт с цел лична облага,лаптопа и интервюто на близкия до сина му бизнесмен.Това,че Тръмп ще има втори мандат,за мен лично е голяма болка,но кой съм аз,дори Фараж го подкрепи,намигам.Един приятел ми каза днес,явен демократ от калифорния ,за първи път гласувам за социалист републиканец. Червеното е САЩ след вторник!

 16. По повод:
  Иво Инджев
  Към К. Георгиев

  Благодаря на Иво Инджев.

  Това е сериозната приказка!
  Така би трябвало да се говори винаги.

 17. Заглавието на тази статия е балсам за мнозинството българи, защото е Пробният камък. Европа залага на Байдън. ” явор, иво, к.георгиев, тервел” се включиха като ожилени!…-(територията е обладана сега), но идва Денят. Америка се завръща!

 18. Г-н Инджев, с такъв тип коментари правите нормалния диалог невъзможен.

  За Вас Тръмп е новия Хитлер, феновете му са чуждомразци, расисти, женемразци или просто заблудени глупаци.

  На кратко, Вие сте на страната на добрите и умните,а всички които не са съгласни с Вас са на страната на злото или са полезни идиоти.

  Вероятно предпочитате да сте с тази група от смели демократи борещи се срещу чуждомразието: https://cdn-stream.httpid.com/c202/wp-content/uploads/2020/07/Antifa-BLM-Communists.jpg

  Поздрави,
  К. Георгиев

 19. Към К. Георгиев:

  Това ли е отговорът Ви на факта, че историята познава примери, когато чрез избори са идвали на власт расисти ( и прочее, да не се повтарям)?

  Е, в такъв случай, разговорът наистина е невъзможен.

 20. Аз съм се придържал винаги към едно правило за оценка на събитията и никога до сега не съм сгрешил..А то е:
  Ако българските ченгета са против нещо или някой, аз съм ЗА! И обратното.
  Ако българските ченгета са ЗА нещо или някой, аз съм Не!
  Този метод не знае грешка!
  В случая, щом всичкото българско ченге е ЗА Тръмп, то аз съм Против Тръмп.
  След няколко дни ще имате възможност за проверка на този метод.
  Иво се придържа към същото и затова до сега не е сгрешил страната която да заеме. Не след дълго се оказва прав.
  Човек рябва да е на ясно с ченге – похватите и ченге – манталитета, за да взема страна. Ако не е, тръгва след ченгетата и се орезилява.

 21. Иво, много ти се радвам на това което вършиш, но за Тръмп не мога да те разбера. Не си само ти, който разбираш Щатите повече от американците. Много хора се заблуждават за него. Опозицията на Тръмп –

  Байдън е много по-лошо нещо- това е Антифа, АОС, вицето му и още колко отявлени социалисти от рода и безотговорници които продават Щатите и Европа на Русия и Китай.

  Както Чърчил спаси Англия и света от Чембърлейн/Хитлер, така Тръмп разбърка блатото на “политическата коректност” и финансираните от Сорос и Русия социалисти и спасява Щатите и света от тази агресия на комуняги и социалисти с идеал – Венецуела.

 22. Забавен сте господин Инджев , щом ме смятате за антисемит на основание ма това че не харесвам определен тип евреи с лява политическа ориентация. За сметка на това харесвам други с дясна такава
  https://nymag.com/intelligencer/2020/07/trump-landslide-david-horowitz-book-blitz-smash-left-2020-prediction.html
  Поинтересувайте се кой е Дейвид Хоровиц, вижте кой е Бен Шапиро и изгледайте филмът на Денис Прегер “no safe spaces” и ще разберете защо гората гласуваха за Тръмп. Не защото последният е голяма работа а защото е единственият човек който влезе в политиката не защото е добър оратор като Обама и Бил Клинтън а защото не е политически коректен.
  Предизвиквам ви да обясните кога е казал нещо “расистко” освен няколко забележки към нелегалните емигранти които решиха че имат правото да идват с каравана в САЩ без някой да ги е повикал.
  Вижте в ютюб как Jews for trump минават с коли в знак на подкрепа през ню йорк и биват замеряни с камъни затова.
  Не харесвам политкоректността г-н Инджев. Комикът George Carlin беше казал интересни неща за нея. По пронцип не харесвам и Тръмп но го подкрепям на сто процента докато противостои на модерните леви, които имат почти пълен контрол върху американските медии. Ненавиждам Сорос и всичко свързано с него както ненавиждам и Владимир Путин и половината европейски лидери начело с Меркел и Макрон. Капитализмът е достатъчно добър и без подобни вредни елементи

 23. За баланЦ, след американското “Работническо дело” давам връзка към още една “много сериозна публикация” както редеше любимата тъща но с обратен знак.
  Много мина, мъничко остана. Ще да видим.
  https://www.realclearpolitics.com/epolls/latest_polls/

 24. Към Иво
  0 одобрени
  ivoinjev@yahoo.com

  При толкова много любов към омразата е напълно ясно защо симпатиите Ви в политиката са на страната първия президент в американската история, който сее омраза, разделя целенасочено и системно страната вътрешно и от естествените й съюзници навън.
  Почитателите на мразещия Тръмп казват, че той е разбил статуквато ( т.е. политическата коректност, по вашата формулировка). Когато статуквото е свързано с ценности, като толерантност, търпимост към различните и прочее статични в американската политика от близо два века в САЩ неща, разбивачът е просто хулиган. Разбивачът на небостъргачи Бин Ладен също беше борец срещу статуквото.Разбивачът на статуквото Ленин си е падал страшно по обидните политнекоректни квалификации срещу многобройните обекти на неговата омраза ( например срещу либералната интелигенция, определяна от него като “лайно”).

  Не можете да ме предизвиквате за нищо от позицията на неистово мразещ какво ли не и кого ли не. Но все пак ще репликирам, че никъде не съм идеализирал евреите само защото са такива. Най-големите зверове в нацистките лагери, назначавани да поддържат вътрешния ред в бараките, са били евреи.
  Единствените, които харесвате, както разбирам, са точно евреите, които поощряват чуждомразието на Тръмп. Докато Сорос, подкрепящ либралните ценности, е “нищожество” за Вас ( подчовек, на езика на нацистите).

  Малцина си признават антисемитизма под маската на омразата към онова, което символизира за тях Сорос. Не се учудвам, че и на Вас ви се струва “забавно” да бъдете заподозрян в това.

  А расизмът на Тръмп не е нужно да бъде декларативен, за да ме “предизвиквате” да цитирам подобна декларация. Той е расизъм в действие. Заиграва с белите работници, заради конкуренцията за работните им места от страна цветните имигранти, срещу които строи стени като Валтер Улбрихт в ГДР, Виктор Орбан в Унгария и Бойко Борисов тук – все различни по своите декларирани възгледи политици, които обаче се родеят в подклаждането на омразата към враговете в чужбина ( класово или расово).
  Приятно мразене и не разчитайте да ме въвлечете във Вашия хор по Вашите ноти, г-н анонимен човекомразецо.

 25. Към Васил Антонов:

  За да не се повтарям, прочети отговора ми на твоя анонимен съмишленик “иво”, който също е във възторг от “разбъркването на блатото” – от този по-ясен белег за кеф от революционната ярост на разбърквачите на блатото, здраве му кажи.
  А ваденето пред скоби на екстремистки опоненти на Тръмп, чиято нетолерантност е огледален образ на нетолерантността на самия Тръмп,е отчаян опит да се прикрие факта, най-големите американски интелектуалци ( за европейските да не говорим) са като правило противници на щоумена, нахлул в политиката, подобно на Фарадж, Салвини и прочее фашизоидни популисти с хулигански наклонности.
  И не, нямам претенцията да познавам американците по – добре от тях. Тази лъжа е Ваша клевета по мой адрес. Знам обаче достатъчно, за да кажа, че мисля като милиони американци. Дали те ще се окажат достатъчно, за да поправят историческото недоразумение, позволило милиардерът да стане вожд на угнетените бели бачкатори в Америка, ще разберем скоро.

 26. @Любен Пандев
  03.11.2020 в 01:21

  Г-н Пандев, поздравления за Вашите наблюдения и изводите от тях!
  И аз съм забелязал абсолютно същите зависимости!
  Поздрави
  Българин

 27. Колко ли трябва да си на зор, за да си направиш имеил на името “ивоинжев” и да се появиш сред коментарите като “Иво”? Голям трябва да е!! (зора) Да беше написал кого не мразиш, че списъка щеше да е много по-кратък. Български юнак, хоби расист.

 28. Изкушавам се да публикувам отново един мой пост от 1.11.2020: 14.28 :

  Имам усещането, че нашият форум все повече заприличва на миниатюрен модел на хибридната протръмповкска пропаганда с устойчиви опорни точки, предназначени за българите, живеещи и ГЛАСУВАЩИ в САЩ, които четат ivo.bg: сенилен БайДон с крайна леФтистка до себе си и корумпирано семейство и т.н., задължително придружени с финалната повелителна сугестия ( внушение) “I voted for Trump!” Аз гласувах за Тръмп, т.е Гласувай за Тръмп и ти!!!
  (Не случайно повечето от сугестиращите се представят все като живеещи от дълги години в САЩ). Отработен метод!
  Точно в стила на съветските пропагандни плакати от Втората световна война: “Ты записался добровольцем!”

  https://www.google.bg/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fupload.wikimedia.org%2Fwikipedia%2Fru%2Fthumb%2Fb%2Fb0%2F%25D0%2594._%25D0%259C%25D0%25BE%25D0%25BE%25D1%2580._%25D0%25A2%25D1%258B_%25D0%25B7%25D0%25B0%25D0%25BF%25D0%25B8%25D1%2581%25D0%25B0%25D0%25BB%25D1%2581%25D1%258F_%25D0%25B4%25D0%25BE%25D0%25B1%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25BE%25D0%25BB%25D1%258C%25D1%2586%25D0%25B5%25D0%25BC_%25281920%2529.jpg%2F272px-%25D0%2594._%25D0%259C%25D0%25BE%25D0%25BE%25D1%2580._%25D0%25A2%25D1%258B_%25D0%25B7%25D0%25B0%25D0%25BF%25D0%25B8%25D1%2581%25D0%25B0%25D0%25BB%25D1%2581%25D1%258F_%25D0%25B4%25D0%25BE%25D0%25B1%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25BE%25D0%25BB%25D1%258C%25D1%2586%25D0%25B5%25D0%25BC_%25281920%2529.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fru.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25D0%25A2%25D1%258B_%25D0%25B7%25D0%25B0%25D0%25BF%25D0%25B8%25D1%2581%25D0%25B0%25D0%25BB%25D1%2581%25D1%258F_%25D0%25B4%25D0%25BE%25D0%25B1%25D1%2580%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25BE%25D0%25BB%25D1%258C%25D1%2586%25D0%25B5%25D0%25BC%253F&tbnid=oUIVrMDxocTU2M&vet=12ahUKEwi72sDNhObsAhUF7-AKHTidCM4QMygAegUIARCLAQ..i&docid=Nabu_JGuFOJfFM&w=272&h=400&q=%D1%82%D1%8B%20%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BB%D1%81%D1%8F%20%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%86%D0%B5%D0%BC%20%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0&ved=2ahUKEwi72sDNhObsAhUF7-AKHTidCM4QMygAegUIARCLAQ

 29. @Любен Пандев
  И аз искам да се присъединя към поздравленията на Българин за смислените Ви и честни анализи.
  Винаги чета с повишено внимание и удоволствие написаното от Вас, защото знам, че ще науча нещо повече от истината!

 30. А кой от кандидатите отговаря най – смислено на нашия БЪЛГАРСКИ интерес? Основен вековен враг ни е имперската колониална политика на Московията и анти българските съюзи формирани от съседните ни в следствие на крастави те и поплъзновения от същата!

 31. До Иво Инджев:
  Дръж си линията както до сега Иво! “Колелото на историята” сега се върти много по-бързо и вярното, истинното излиза на бял свят само след дни или месеци, а не след векове или години.
  Колкото до “познавачите” на Америка, които подобно на Тръмп и тръмензетата му от цял свят плашат гаргите със Сорос, Харис, АОС, BLM, американски “комунисти” и прочие, точно от това си личи че хабер си нямат от Америка. Между изброените американски “плашила” и нашите фейк цоциалисти, “революционери” в путинска кожа, “русо-националисти”, “патрЕоти” в сръбски парцали, псевдоевропейци и сие, и американските, разликата е колкото между рая и ада.
  Но дори изпратените с партийно или агентурно поръчение на Запад, за да прояждат “гнилия капитализъм”, никога няма да схванат тази разлика, защото подобно на Дъскарев, те гледат през очите на Путин, слушат през ушите на Путин и гризат и лапат благото на “гнилите” капиталисти, “соросоиди”, “еврогейова” с челюстите на рублояди.

 32. @ kirov
  Колко ли голяма взятка ( рушвет) трябва да си взел или да ти е обещана, за да агитираш за победата на Тръмп, че да си на такъв голям ЗОР както казвате че “да си направиш имеил на името “ивоинжев” и да се появиш сред коментарите като “Иво” КОЛКО ???? 100 000? 200 000? Предварително или само, ако Тръмпушка спечели? Май е второто! Затова е тази паника и истерия. 🙂

 33. Когато умни хора спорят за или против Тръмп, често и двамата са прави, защото той има и качества, и недостатъци. Просто всеки си преценява, кое му е по-важно и така гласува (така се позиционира). Хубавото на тези спорове е, че все научаваш за някой плюс или минус, който досега не си забелязал. Лошото е, че понякога се излиза от добрия тон, но във всеки от нас дреме по едно хлапе, на което много му се иска да затапи ефектно опонента…

 34. Прави впечатление, че подкрепящите Байдън използват много повече цветисти изрази и заготвени предварително фрази от тези, които не подкрепят Байдън. Не казвам, че вторите подкрепят Тръмп, защото изглежда, че Байдън ги плаши повече. Какъв избор само… Също така използват няколко стереотипа, които са повече забавни, отколкото аргументирани.

  Например за Хитлер упражнението е направо провокация. Можеше и за Калигула да се каже едно-друго…
  Извадени от историческата реалност, съпоставката на избора на Хитлер и избора на Тръмп е виц, забавна пиянска лакардия или нещо смесено. В никакъв случай не е сериозен аргумент в нито една поска – за или против. Кърт Вонегът също се шегува по този начин, но ставаше въпрос за Буш младши. Разликата между Буш младши и Хитлер е в това, че вторият идва на власт след честни избори, казва Вонегът (по памет). Може да се намери нещо общо в това, че Хитлер и Тръмп използват новите технологии, за да спечелят привърженици – радиото и телевизията, за Хитлер, и туитър за Тръмп.

  Американците (поне в Тексас, където все още няма ясно печеливш кандидат) очакват патаклама утре. Мой приятел в Хюстън се е приготвил с оръжие и запаси от храна и вода, съседът му си е заковал дъски на входната врата и на прозорците. Не са много доволни, че са стигнали до … това състояние. Всеки обвинява противниковия лагер. Силно демонизирани са и двамата кандидати. С изрази, като тръмпанзета и комунисти няма да се стигне до всеобща веселба след изборите.

  Пожелавам успех и двата лагера. Нека да си стиснат ръцете след тази лудост и да работят за народа на Америка, независимо кой печели.

  ПП

  СМС, къде дават по 100-200 хил. за един нов имейл. 🙂

  Понякога сте наистина забавни.

 35. Май много хора в България си нямат представа че повечето еврейски милиардери в Америка са зад оранжевият тулуп!Нетаняху му е първи приятел и( началник),Кушнер ,ортодоксален евреин (мъжът на поеврейчената иванка) е наричан от Нетаняху мой син.Там кръстиха булевард на името на тулупа.Шелдън Аделсън и Стив Уин от Лас Вегас (милиардери свързани с хазартният бизнес,евреи) наляха стотици милиони$ за преизбиране на тулупа.Така че да се изкарва от някой че Сорос и соросоидите са представители на евреите е смешно.

 36. Интересна дискусия, ако това може така да се нарече, но на мен ми се струва, че тук има доста „подводни препятствия“, както би могъл да се изрази един платноходец. Моето мнение не се различава от това на собственика на блога и това тук не е една проста любезност а единомислие! При това в САЩ само съм пребивавал като турист и смятам, че за човек анализатор е достатъчно, за да си извади заключенията. Първо аз съм емигрант и то от времето на злобният комунизъм, с което искам да кажа, че много мисловна дейност ми струваше преди всичко въпроса в коя страна да се установя. Ползвах и говорех немски и английски и с това трябваше да се спра на страни в които се говорят тези езици. Дори, повлиян от комунистическата пропаганда предполагах, че германците са нацисти и чуждомразци и дори спекулирах с това, въпреки начално попаднал в ГФР, да „продължа“ бягството си другаде. Какво излезе, в моето половинвековно пребиваване, в Германия не съм срещал почти никакви отявлени фашисти и нацисти. Със сигурност ги има, но да се срещнеш с тях предполага преди всичко да ги търсиш. Нещо като иглата в купата сено! Какво установих обаче в САЩ, население от добри хора, но с детски манталитет. Кефят се от атракции като Диснейленед и липсва социална система, която да ги съпътства във всички случаи, както при благополучие, така и при неуспех или болест. Както се вижда от някои изказвания, грешното мислене за някакъв социален тач, веднага ги довежда до комунизъм от който, разбира се, искат да се пазят. Уважаеми дами и господа, това за „братството и равенството“ което се пееше в комунистическите общества беше една демагогия, подобно на „как вольно дишет человек“, които десетки, а руснаците и стотица години строяха, и така никой не можа да постигне. Нито е вредно, нито е глупаво, в университетите да се говори и да се иска социална справедливост и просперитет за всички, но те се постига преди всичко с умения и честен труд у то пак на всички. Без изключения и без партийна намеса. И тук идва Тръм, първо неприятен дебелак, неук но нагъл и суетен, перчи се като паун, но в действителност с хабитус на пуяк. Това първо като външен вид, и начин на държание, примерно когато демонстрира подписа си при някакви наредби. Сега действителността, не оценява сериозността на климатичните промени, дори ги омаловажава и то в една страна, която постоянно някъде бива остро засегната от тях. Не може да оцени и опасността от китайският вирус, дори от инат спомогна за неговото разпростиране. Иска да задейства индустрията в райони, където тя е дотолкова остаряла и немощна, че и за скрап не става. Това явно той не може да проумее, но за съжаление и тези, на които там обещава работни места. Да, работните места могат да дойдат, но само с нови технологии и нохау. А последното трябва да го придобият кандидатите за работа, които едва ли биха могли да го направят. Значи, всички тези изяви и призиви са форма на популизъм, фата моргана, както стената към Мексико, и която щели мексиканците сами да построят. Това е още един фейк за баламурници. Аз наистина не знам какво голямо свое обещание Тръмп е изпълнил, но знам какво със сигурност е развалил или е на път да развали. Примерно Обамакеар, която точно за бедните и болните е плюс, или натовската доктрина като средство за взаимна отбрана, защото постоянно я торпедира. Това, че САЩ са първата военна сила е благодарение на това, че отделят много средства за това. Ако биха ги спрели или намалили, преди всичко те ще загубят преднината си. А това, германците да отделят повече средства за отбрана, можеше спокойно да го каже, както на ухото не Меркел, така и на форум на НАТО. Учудва ме и това, че много „критикари“ на „баба Меркел“ явно не са в състояние да й разберат подбудите, както за мигрантите, така и за настойчивостта да разговаря с маломерния супермен. Просто човечност и това, че е оценила какъв принос дадоха гастарбайтерите на Германия. Това, че допълнително се наслаждаваме на италианска, гръцка, испанска или югославска кухня е следствие на това. Наблюдавах едно телевизионно предаване на което беше поканена една роднина на Тръмп. Нейната изява и то от най-първа ръка беше, че до каквото се е бил докоснал Тръмп, всичко е омаскарил и е било провалено. Дори си мисля, че набезите му в Русия също са били с цел да печели пари. Лошото само е това, че КГБ използва такива идиоти за да ги направи по ленински ПОЛЕЗНИ. И още нещо, това, че Тръмп се зъби на Русия и Китай (плюс Северна Корея) е резултат на съответните институции, които за радост си гледат работата и му бият по пръстите, ако се пресегне повечко. Лошото от друга страна още е това, че постепенно заменя полезни за прогресивния свят хора с послушни калинки, нещо познато отдавна у нас. Но при нас е нещо друго, ние сме разбрали до къде води това. На американците за съжаление този факт не е познат. Поради всичко това е възможно пак да направят грешен избор. Дано не се случи, опазил ни Бог!

 37. @ К.Ганев

  Моля, не буквализирайте сумите, те са само символ и хиперболизирането им е комплимент за получателя, защото едно е да продадеш съвестта си за 5 лв, а съвсем друго за 100 000 примерно! Така че хиперболата е съвсем умишлена, от “уважение” 🙂
  И понеже (явно) сме на територията на “Фермата на животните” и на мен са ми забавни разни “пуяци”, които се мислят за “пауни”, пак алегорично !!! Нищо лично!

 38. @Boris
  Изчетох поста Ви, силен с мъдростта на житейския Ви опит, който щедро споделихте с нас. Дано да го прочетат и ония българи в САЩ, които още не са дали гласа си !

  Стигнах до извода, че Тръмпушка сигурно е руснак ( в гените си ) защото както цитирате негова близка
  “…до каквото се е бил докоснал Тръмп, всичко е омаскарил и е било провалено.”
  И моята баба често казваше: ” Руснакът каквото пипне, на фъшкия ( говеждо изпражнение) става!

 39. Допуснах, че ще разберете шегата, смс. Извинявам се, че в тази изнервена обстановка си позволявам да се шегувам. Все пак и този ден ще мине.

 40. Добре, че Борис е ходил на екскурзия до Щатите, че да може сега да обясни на американците колко били инфантилни и заблудени!

 41. Предните ми три кратки коментара някакси необяснимо изчезнаха от форума?! Кого ли съм засегнал?!

 42. За всеки случай ще ги повторя:

  Много се съмнявам, че някой от коментиращите във форуддвам цема фенове на Джо Байдън би се заселил в Joburg.

  Радвам се, че г-н Иво Инджев е разбрал. че определението “черен” не се смята за обидно в САЩ!

  Много ми е интересно защо медиите в САЩ, които в “подавляващото” (русизъм) си мнозинство са левичарски, не ни показват многолюдни митинги в покрепа на Джо Байдън каквито са тези на Доналд Тръмп?!

 43. Първият от трите ми кратки комнтара да се чете:
  Много се съмнявам, че някой от коментиращите във форума фенове на Джо Байдън би се заселил в Joburg.

 44. Към Димитър:

  Наистина е време да си намерите друг форум, където ще Ви търпят лъжите. Например за изчезналите коментари, които са си тук.
  Или за това какво съм бил разбрал най-после ( защото или не сте разбрал, какво съм написал, или нарочно преиначавате думите ми).

  Или пък за “почитателите” на Байдън…

  Нито един коментар на ПОЧИТАТЕЛ на Байдън няма в ivo.bg. НИТО ЕДИН.Има противници на Тръмп и има защо. И ако не ме опровергаете с цитат, ще Ви смятам за клеветник.

  Не можете да намерите тук Ваше подобие, който да скандира в качеството на ПОЧИТАТЕЛ. Всички несъгласни с Вас са несъгласни с Тръмп, а не агитират за Байдън, колкото и да се подразбира, че той е по-малкото зло.
  Не всички са като Вас ( зам какво пиша и публикувам и не можете да ме опровергаете).

  Оставям Ви да си публикувате лъжите някъде другаде.

 45. Душевните страдания, на въодушевените от “търговеца в храма”, ще приключат в следващите часове. Не знам защо, никой от нас не спомена нещо за личноста на Джо Байден. Не, не е случаен, нито е спуснат с парашут от Москва. Погледнете биографията на този не млад, но изключително балансиран, коректен, човечен и политически опитен Човек, преживял многократно тежки загуби на най-близки хора! Ами не е компромис, както не е компромис чудесната Камала Харис. Аргументите за това кой е ляв, защото е социален или кой десен, защото светогледа му минава само през призмата на парите и собственото му его, не важат.

 46. @ К.Ганев
  Приемам извиненията с надежда ,че са искрени!
  Всички грешим!

 47. Не вземам страна. Обаче,,,,
  От Рейгън-ово време съм твърд републиканец но като си спомня танталовите мъки на Големият Стамбо точно преди 4 години как безумните приказки и намерения И тогава на Тръмп го хвърляха в потрес и заявяваше дословно; “Аз, който съм придирчив дори към възела на вратовръзката на всеки републиканец сега да изучавам програмата на Хилари и да й стискам палци не мога да го преживея” ще споделя нещо па белким се замислят малко от малко тръмпофилите. Според проучване на голяма социологическа агенция, може и Ройтерс да беше, 41% от подкрепящите Байдън ще гласуват за него не заради друго а защото смятат, че това е единственият начин да бъден спрян ДТ. Без да съм направил специално изследване съм склонен да се обзаложа. че такъв анти вот в историята на Америка няма. В Беларус-да, където чаровната учителка по английски Светлана Тихановская набра над 80%. На практика всичко бе анти Лукашеску. Правете му сметката сами. Докъде я докараха Великите САЩ-люлката на модерната демокрация.

 48. Точно републиканската върхушка натресе ( на глобуса ) Тръмп. Georgi, не виждате, че има гнило в партията. Тя ,на практика, поддържа руското. И , демократите, Байдън, СА Америка.

 49. Към Иво Инджев.

  Иво написа:
  “Това ли е отговорът Ви на факта, че историята познава примери, когато чрез избори са идвали на власт расисти ( и прочее, да не се повтарям)?”

  Г-н Инджев, нима съм спорил за обратното ? Защо трябва аз да се обяснявам за нещо, което никога не съм твърдял?!

  Вие имате изключително крайното мнение, който изкарва милиони обикновени американци като расисти, другомразци и едва ли не нацисти. А заедно с тях и всеки ваш читател, който дръзне да не се съгласи бива поставен в групата на другомразещите, русофилите и тн..

  Аз се опитах да Ви накарам да се замислите дали не грешите, ако въпреки всичко Тръмп спечели. Вместо това Вие задълбавате още по-дълбоко – Тръмп е новата инкарнация на злото и ако спечели, то това ще е понеже злите му миньони са още повече от очакваното. Не, че сте сгрешили в крайната си оценка. Проблема е, че не сте били достатъчно краен..

 50. До sms

  Напълно искрени и с полагащото се уважение.

 51. “Trump will Auszählung der Briefwahlzettel stoppen lassen”

  Американската избирателна система, с изтекъл срок на годност, дава възможност на “търговеца от храма” да извива ръце и запрати демократичните, морални норми в ъгъла на автократите. В момента в който получи малко предимство преди края на преброяването, се обявяви за победител и настоява да се спре по нататъшното преброяване. Нещо, като да си излязъл по средата на маратона с няколко метра пред другите състезатели и да кажеш, че си победил, като спираш и другите да бягат докрай.

 52. Pennsylvanias Gouverneur wirft Trump “Attacke” auf die Demokratie vor!

  Пример за автократи от втора и трета лига!

  Европейските популисти вече се “подмокриха”! Марин Ле Пен и Бай Орбан са на път да легнат в краката на “Майстора”!

 53. Ако ми позволите, и аз да се включа в интересния диспут.
  Не мисля, че “Тръмп е новата инкарнация на злото” (цитирам), ни най-малко!
  Но определено мисля, че Злото има (по не съвсем обяснени и обясними, засега поне, механизми) възможности за решаващо влияние в определени моменти върху негови решения по важни, ключови въпроси.
  Дано съм бил достатъчно ясен.

 54. Спорите за Тръмп, но никой не оспорва истината казана от г-н Инджев:
  ,
  „Мнозинството американски избиратели няма да позволи да бъде излъгано от Тръмп за втори път“

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.