Руснаците са намаляващо малцинство в Москва, а в България са мнозинство сред чуждите общности

Много нещо се изписа за вредния мултикултуризъм, проповядван от либералния Запад и как той унищожавал европейското у нас ( също – макар в България конкретно да се наложи културата на собствената балканска посредственост, наричана за краткост с невярното определение “чалга”).

А кой е контрапунктът, къде е той? 

Световният кандидат за тази роля е Москва. Там имат претенцията да са пазители на традициите и да са главните защитници от пълзящата, галопиращата дори загуба на национална идентичност под зловредното влияние на смесването на културите, налагано от Запада. Така твърдят там. 

А какво е положението в самата Москва, почитана и от нашите московлии като столица на борбата срещу мултикултурния разгул в гнилия Запад?

Ето как стоят нещата в 11 милионния град, в който като руснаци в преброяванията се определят само 4 милиона и 600 хиляди души. А останалите?

Останалите спрямо тази една трета ( 31 на сто) от жителите на руската столица са абсолютно мнозинство, видно от списък, който руските власти се опитаха да запазят в тайна, но се появи в опозиционни сайтове.

Руснаци – 31%

Азербайджанци – 14%

Татари, башкири, чуваши – 10%

Украинци – 8%

Арменци – 5%

Таджики, узбеки, казахи, киргизи – 5%

Корейци, китайци, виетнамци – 5%

Чеченци, дагестанци, ингуши – 4%

Белоруси – 3%

Грузинци – 3%

Молдавци – 3%

Цигани – 3%

Евреи – 2%

Други народи – 4%

Дори приблизителната сметка показва, че спрямо 31 процента руснаци в Москва живеят около 33 на сто представители на традиционно мюсюлмански народи. Чудно ли е, че най-голямата джамия в Европа отвори врати именно в Москва?

Днес в Русия живеят повече азербайджанци, отколкото в Баку. Арменците са повече, отколкото в Ереван, а татарите са мнозинство спрямо сънародниците им в Казан.https://mos-jkh.livejournal.com/9887329.html

На фона на тази статистика се замислям да би пък нашите русофили, един от които вчера ми изсъска зад гърба ми на размиване на улицата в София “слава на Русия”, да не искат да се преселят и те в Москва поради липсата на достатъчно ( като за тях) руснаци там? Докато у нас прииждат руснаци, в Русия те намаляват. 

Изглежда тукашната русофилщина вижда в това положителна тенденция и упражняват любовта си към Москва дистанционно в очакване руското  малцинство у нас да набъбне достатъчно, за да предяви претенция да бъде защитавано от Москва от зловредното българско западно влияние.

Съответно “русофобите”, както у нас наричат несъгласните с русофилщината българи, могат да бъдат принудени при тази тенденция един ден да възкликват в споровете с напористи “български” руснаци : “отивай си във Варна”, или “в Поморие”, но не и в Москва, когато там последният руснак се изнесе и остави “славянската столица” на друговерците и азиатците.

Ако такъв сценарий изглежда пресилен, нека да се обърне назад и да погледне към Йоханесбург. Най-големият град в Южна Африка беше изоставен от бялото население в ръцете на черните дълго преди края на апартейда. Разликата между Русия и Южна Африка обаче е в това, че апартейдът в Русия не се очертава да изчезне в обозримото бъдеще. 

10 мнения за “Руснаците са намаляващо малцинство в Москва, а в България са мнозинство сред чуждите общности”

 1. “… изоставен в ръцете на черните” имате предвид афро-африканците, I presume…
  А ако говорим сериозно, Южна Африка все се дава за пример от расистите, които удобно за тях вадят проблема от социалния и образователен контекст… Както изобщо го правят по отношение на цветнокожите (включително и на мургавите).

 2. Краиванов:

  Ех, доживях да ми правите забежка за политкоректен език…
  Причината да избягвам да наричам афроамериканците иначе, освен по този начин, е собственото им желание, което уважавам. А не защото смятам думата черни за обидна сама по себе си.
  В Южна Африка не е грешно да се говори за черни и бели. Не е като в САЩ, където потомците на робите имат основание да са против всичко,което ги определя като потомци на хора, доведени от Черния континент насила.
  При цялата несправедливост на апартейда, местните африканските племена ( зулусите, например) си бяха у дома и сред формите на самоуправление дори си имаха нещо като крал – монархия по техни традиции, която си тачеха най-сериозно.
  Но ако настоявате, нямам проблем да наричам черните там “афро-африканци”.

 3. ЗДРАВЕЙТЕ ГОСПОДИН ИНДЖЕВ
  Понеже в статията ви става въпрос за различни националности от бившия СССР, спомних си за един виц, който искам да споделя:
  “Запитали Радио Ереван, на кого да вярват, когато по един и същи въпрос, радио Москва и радио Ереван отговарят диаметрално противоположно.
  Радио Ереван отговаря:
  На когото искате вярвайте, но не и на радио Москва”

 4. Аз се пошегува не с Вас, а с тези, които се опитваха да коригират Чичо Томовата колиба… Вашата гледна точка по въпроса я знам и споделям. А иначе често си патя заради неясния изказ….
  Да Ви е леко перото!

 5. Към Караиванов:

  Аз също се пошегувах за “афроафриканците”. Но да кажа пак, че с изключение на “негри”, което в САЩ определено е обида или “автоирония” на самите афроамериканци, определението черни не ми се вижда обидно, но не го използвам от уважение към онези, които не искат да бъдат определяни така.

 6. Много ми е интересно от къде левичарските медии, които в САЩ са “подавляващо” (русизъм) мнозинство, си вадят заключенията, че Джо Байдън води, след като не сме станали свидетели на многолюдни митинги в негова подкрепа, като тези на Доналд Тръмп?!

 7. Малко е смешно да наричаш чернокожите в Южна Африка – афроамериканци. Те не са и никога не са били в Америка (Южна, Северна, централна). Стига с тази смешна политкоректност

 8. “…Докато у нас прииждат руснаци, в Русия те намаляват.
  Изглежда тукашната русофилщина вижда в това положителна тенденция и упражняват любовта си към Москва дистанционно в очакване руското малцинство у нас да набъбне достатъчно, за да предяви претенция да бъде защитавано от Москва от зловредното българско западно влияние.”

  Точно тази мисъл ми се върти в главата всяко лято, когато обикалям със свито сърце родното ни Черноморие, но не смея да я признеса на глас, за да не “извикам дявола”, да не се материализират страховете ми, защото не виждам и сянка от съпротива, някакви ограничителни мерки, срещу този руски етнически окупационен десант нито от местните потърпевши, нито от централната или общинска власт.
  КАКВО ЧАКАМЕ? КОГО ЧАКАМЕ ?

 9. Чакаме военния им десант за да ни спаси чрез прогонване към гнилия Запад. Жалкото е, че и там ще ни се навлекат за да ни пискат “почему вьй не любите нас как надо”…

 10. Статията е още едно потвърждаване на научната теория в Иван Грозни Глупашия за тюркската й основа! Решението за нашата Европейска ширина е 100 %Реформи в Образованието и Науката! Другото е на фолконците ни джуката!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.