Праните гащи на Навални и мръсните на Путин

Отровеният в Русия опозиционер Алексей Навални се обади по телефона на един от изпратените да го убият в град Томск служители на руската Федерална служба за сигурност ФСБ , който е бил натоварен да прикрива следите като му чисти…гащите, заразени с новичок. https://www.svobodnaevropa.bg/a/31011889.html

Признанието на чистача, което е и признание за мърлящината на прехвалената служба за сигурност ФСБ, чиято рожба е и самият президент Путин, взриви социалните мрежи в Русия. Има ефекта на снимките на нашия премиер Борисов, “спинкащ” с пистолет до главата и с пачки евро, гарнирани със златни кюлчета.

На път е да се сбъдне паралелно с това обобщението на Джо Байдън, според което мечтите за величие в Русия винаги водят до купони за хляб. 

В Кремъл се канят наистина да пуснат такива в навечерието на новата година за социално слаби хора. С една добавка от днешния ден, за която също пишат руснаците в мрежата:  постъпили са заявки за отпечатване на милиони холограми, предназначени за лепенки за купони за водка.

Да ви напомня това на познат камбанен звън от времето на края на СССР?

Иначе в Русия може да липсва какво ли не, но не и хумор за сметка на властта, развит до космически висоти по времето на СССР като форма на социален отдушник.

Праните гащи на Навални се превърнаха в обект на горчивия присмех на руснаците.

На плаката: ” Изпрахте гащите на Навални, а вашите кога?”

И още…

 

23 мнения за “Праните гащи на Навални и мръсните на Путин”

 1. Щом е жив значи не е имало желание да бъде убит – на пресконференцията на путин.
  Откъдето следва,че Немцов и Политковска са доказателство за желанията на путин

 2. -Татко, ти къде работиш?
  -Във ФСБ
  -Шпиони ловиш
  -Не, гащи сине

 3. Никога на съм бил почитател на твърдението, че руската култура и изкуство са подражателни (че кои не са?), но признавам, че в някои отношения това си е така…
  Руснаците си нямаха орден “Златно руно” и си направиха “Златно виолончело”. Сега, поради липса на “Орден на жартиерата”, си направиха “Орден на шортите”… “на праните гащи” не ми звучи достатъчно благородно…
  Ако оставим шегата, има някаква градация в издънките им. ФСО (със или без росгвардейците) уби Немцов, но беше разобличена. ГРУ също беше разобличено, но не можа да убие Скрипал. А сега ФСБ не само не можа да убие Навални, но се и саморазобличи…
  Что ли еще будет, ой, ой, ой?

 4. към Караиванов:

  “Никога на съм бил почитател на твърдението, че руската култура и изкуство са подражателни”

  Това, че не сте почитател на едно твърдение, не значи че то не е вярно. Светът, или поне експертите в тази област са напълно наясно къде стои руската “култура”.

  Руската “култура” културолозите отдавна са поставили в графа “Паразитна култура на подражанието”, и съвсем основателно, защото 100% от руската средновековна литература е на български, 47% от руската “класическа” литература е писана на френски и немски – Толстой е писал на френски. „Калинка-малинка и културата на подражанието“ –
  https://www.dw.com/bg/калинка-малинка-и-културата-на-подражанието/a-4868519

  @(че кои не са?)

  Не са основополагащите култури, като немската, френската, британската …
  Даже американците /нова култура, като руснаците/, нямащи собствен език, също като руснаците, създадоха уникална класическа литература, много различна от британската, собствен Греам балет, много различен от френския, а за джаза да не говорим. Руската култура е дериватна на френската. Русия няма собсвена физиономия и по отношение на културата. Смея да твърдя това, защото работя в тази област.

 5. @Тодор Тодоров
  Напълно Ви разбирам. Но аз не работя в тази област и ми е лесно. Профанизирано погледнато Рим подражава на Гърция, Ренесансът подражава на Анточността, Лафонтен подражава на Езоп, Кирилов – на Лафонтен, Ст. Михайловски на Кирилов, Вазов на Юго, Вапцаров на Маяковски… Ако почнем да търсим под вола теле, ще заподражаваме на съветската пропаганда… (по принцип, нямам предвид Вашия коментар).
  Но не ми се иска да се отклонява е от резила на ФСБ (иначе щях да се пошегувам с автора, че фотошопът на бойквото чекмедже е доста далече от удара на Навални).

 6. Към Караиванов:

  Присъединявате се към мнението на прокуратурата, че става дума за “фотошоп”.
  Може ли да обясните защо е фотошоп и че снимките не са истински?

  Като Ваше обяснение,а не като ( очаквано) заключение на Гешев.

 7. Виждам, че и Вие се шегувате…

  Но если сериозно:
  Като гледам манталитета на Борисов не изключвам чекмеджето му в Банкя да изглежда така. Но да си носи тези атрибути в Бояна – хайде холан…

  Лично аз предпочитам по-сериозни теми. Например на кого е подражавал Пушкин? А неподражаемата съветска действителност? Но това вече е към Т. Тодоров…

 8. PS
  Прокуратурата се е присъединила към моето мнение.. Отдавна нарекох снимките дружески шарж. За разлика от записите.

 9. Към Караиванов:

  Добре де, нека да е “дружески шарж” на негови друзя.

  Но защо вярвате, че те не са го снимали, а са го монтирали? И че снимките не са автентични?

  Трябва да има нещо, което да Ви кара да (не) вярвате.

  При това той не отрече, че е сниман по принцип. И каза също: били подхвърлени парите и кюлчетата ( а за пистолета направо никога не е отричал, дори се фукаше с него през годините).

  Как се внасят такива пачки и кюлчета за снимка в спалнята на най-охранени..пардон, охранявания ни премиер?

  Да не е малко да го снима някой докато спинка?

  Ако ще го оправдавате, ще трябва да го опровергавате. Защото той сам си призна голяма част от онова, което всички видяхме.

 10. Напълно сте прав, не се внасят лесно. Затова предполагам, че е фотошоп (предполагам, но може и да са внесени), но твърдението, че са на Бойко ми идва в повече.

  А че е скандал, скандал си е. Не го отричам. Само го сравняваме със случая Навални… Не изключвам някой швейцареца да е казал, че всяко сравнение е относително…

 11. Колумбия експулсира двама руски дипломати заради шпионаж

  Става дума за дипломатите Александър Паристов и Александър Белоусов, и двамата прекарали повече от две години в страната.
  Според източници, руските дипломати са вербували информатори в град Кали; твърди се, че освен във военно разузнаване те са участвали и в икономически шпионаж, проявявайки интерес към поверителна информация за експлоатацията на минерални ресурси.

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-kolumbiya-ekspulsira-dvama-ruski-diplomati-zaradi-shpionazh

 12. Интересно, дали ФСБ са изпрали гащите и на Гебрев🤔А дали пък Гебрев не оцелял само защото фесебе-йците чистачи са се объркали и са му изпрали гащите преди да ги обуе…?Хм…

 13. Русофили, по-точно русоблизи = прости перачи на гащи.

 14. Руснаците напълно се ПО…ХА по света – сега наистина ще им трябват по два чифта гащи! IIC…..oIL.

 15. към Караиванов:

  “Профанизирано погледнато Рим подражава на Гърция, Ренесансът подражава на Анточността, …”

  Наистина доста профанизирано … Не успявате да защитите нито руската “култура”, нито банкянското Човекоподобие …

 16. Интересно, българското “Тръмп общество” ще изкаже ли някакво мнение по случая?
  Или по тази (и подобни теми) мнението им е “Забравете този случай!”?

 17. Русия, една хибридна, изостанала (все копираща други) страна. Не е дала нищо полезно на светът, защото само го копира. Имаше някаква картина (забравил съм вече от кой), която трябваше да покаже руските изобретателни величия в течение на времето (вековете). Направило е впечатление, че всички „величествени личности“ са от времето преди Великата им Октомврийска Революция! Явно художникът не е могъл, гОркият, да намери такава след този период. Показателно е и многократното повторение на руски владетели, започнало от Петър Велики, та до Пут,ин, че Русия, първоначално е трябвало да догони, а после да задмине западните развити страни. Знаем и вица, че ги е достигнала, но не иска да ги задмине, за да не им лъсне голият задник. Ама и без виц, след като са научени постоянно нещо да копират, и чакат съответно нещо първо да се появи, не може да се получи продукт със особена стойност. Дори и един мислител се беше изразил, че не можаха да прокарат и комунизма, който пак не беше измислен в Русия, а дойде от западна Европа (Маркс и Енгелс). Според Пут,ин, „имало“ вече и ново оръжие, което било всеобхватно и недосегаемо! Да, само, че то гръмна и изби копирчиците, като замърси отново и допълнително изпитателните им полигони. И това прехвалено „ново оръжие“ се е оказало копие на американска изоставена и за производство отхвърлена идея, точно поради тази опасност от силно и продължително замърсяване на планетата ни. Е, руски нещастници, продължавайте да копирате, но ще стане прекрасно, ако започнете да копирате и внедрите най-после мисълта за това човешко благородство, което наистина ни различава ментално от приматите от които сме били произлезли, за да се получи тази действителност, на която постоянно и брутално се противопоставяте!

 18. @Тодор Тодоров
  Не с и опитвам да ги защитавам… първата не се нуждае, а второто не заслужава…
  А и опитът показва, че всяко твърдение може да бъде доказано с факти – като започнем от очевидното, че земята е плоска, та стигнем до българофашистката окупация на Македония (питайте историчарите и Искра Баева).
  А лично аз изобщо не гледам на този форум като на място, където някой някого убеждава, а където си споделяме мненията… Често в шеговита форма..

 19. Стига бе, вие сериозно ли? Аз съм на мнението на Караиванов. Защотот, всъщност какво наистина голямо нещо може да си купи човек в кеш, че да си ги събира в неизползваеми почти банкноти от по Е500 и да си ги пази на една ръка разстояние? Може ли пример? Какво точно ще ги прави, в тази им форма?!
  Че ББ е забогатял покрай цялата си политическа “кариера” няма никакво съмнение, едва ли много хора са достатъчно наивни, за да си мислят обратното. Но че тези снимки са само мощен символ, който свърши своята работа – също. Все пак сме 2020, точно от голям кеш няма много полза. Злато – да, но кеш..

 20. Нямам претенцията да съм експерт, но погледнато отстрани “културата” на един народ съвсем не се изчерпва с произведенията на изкуството. В този смисъл руснаците са дали много на света, предимно лоши примери.

 21. към Явор:

  Напълно прав сте!
  При русия не става въпрос за култура, а за точно обратното – простотия.
  И руснаците си го знаят:

  “Что ето Россия? Вера – болгарская, язык – диалект болгарского, алфавит – болгарский, герб – “золотоордынский”, флаг – голландский “перевернутый”, технологии – американские, машины – немецкие, промтовары – китайские, но зато лень, злость, зависть и ненависть к инакомыслию – русская, отечественная.”

 22. Прихват телефонен разговор от викилик
  агент от руска служба
  – Хеи череп ти изпратия едни “гащи” за пране
  – Не не може моята пералня е блокирана от шиши
  и сега си спинка спокоино по долни “гащи”
  А що не питаш големия Бос ?
  – Те журналята вече го питаха а неговия отговор както винаги
  беше същия “хеииии някои пак ми е СраЛ ф “гащите”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.