Българският народ бил най-информирания на света за пандемията, осведоми ни министър Ангелов

От едно резюме на интервю с министър по и без това проправителствената ( Нова ) телевизия може да се направи извод как работи пропагандата в България.

Ако четете въпросното резюме няма да научите, че министърът на здравеопазването Костадин Ангелов е казал някои, твърдо казано, спорни неща, но угодни на неговия работодател Бойко Борисов, който обича “неговият народ” да бъде обявяван за “най“ поради съответното “най“ управление. Самият Борисов се обявява сам за най-демократичния човек, например.  https://bgnesagency.com/bulgaria/проф-костадин-ангелов-преди-месец-май/

Ангелов нарисува  ангелогласно картина на борбата на властта с грипната пандемия към днешния ден. Дано да е прав не само за моментната тенденция…

Но на доктора това не му беше достатъчно, за да впечатли аудиторията ( и работодателя си в правителството). Поради което прибягна до суперлативи.Заяви най-сериозно, че няма на света по-информиран народ за мерките срещу  пандемията от българския…

Оставих многоточие по-горе, за да дам възможност на  българския читатели да се замисли и наслади на своята неподозирана изключителност.

А и целта била, според министъра, българските лекари да оглавят тази класация по информираност спрямо лекарите по света. 

Ангелов не е в състояние да разколебае вярата ми в лекарите, като хора, които по дефиниция са умни. Но и лекарското “стадо” си има мърша. 

6 мнения за “Българският народ бил най-информирания на света за пандемията, осведоми ни министър Ангелов”

 1. Господин министъра може да е прав.
  Има едно лекарство IVERMECTIN – което според многобройните изследвания и тестове работи безотказно срещу COVID-19. Всички лекари от моя град (около 6000 души) в България в момента го ползват и вече лекуват с него.

  Тук, в Германия нито един лекар даже не е чувал за това лекарство. Обиколих всички аптеки където живея в Германия – нито един аптекар не беше чувал нито продавал това лекарство!!!

  https://covid19criticalcare.com/math-hospital-treatment/pdf-translations/

 2. Към MATH+ protocol, IVERMECTIN

  Това няма отношение към твърдението на министъра, че българският народ е най-информирания на света. Как ли се измерва тази върховна информираност на българския народ ( спрямо всички останали)? Никак. Което прави изхвърлянето на министъра най-малкото жалък опит за реклама на властта, която той олицетворява в неговата област, но и на властта изобщо.

 3. Това изхвърляне на убавеца ми напомня на една случка в автобус, минавайки през Хасково при редките ми връщания в България. Обикновено поглъщам жадно гледката и ме впечатли множеството чинии за сателитна телевизия, монтирани хаотично по тераси, прозорци,покриви на блокове. Не можах да се сдържа и възкликнах: Как може при толкова информирани жители, да е в такова жалко състояние държавата??? Разбира се аз знам за дезинформационните функции и ефект на телевизията, но дезинформираните от тези “чинии” се имат за информирани и убавеца няма причина да не потвърди тяхната информираност и това ще да е причина да се изхвърли така грозно и непрофесионално. Това изхвърляне ме навява на мисълта, че вероятно и той е информиран от хасковските “чинии”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.