Статистиката за българските “измиратели” насред пандемията за 2020-та сочи Борисов като гробар номер три в света в края на третия му мандат

Андрей Иларионов, някогашният икономически съветник на Путин, изнася в интернет данни за демографската катастрофа в Русия, която по смъртност на глава от населението заема 6-то място в света през изминалата пандемична година.https://aillarionov.livejournal.com/1218006.html

Познайте коя държава е трета в тази черна класация? 

 

 

 

 

Точно така, това е нашата България, с която Борисов се разпорежда като със своя бащиния за трети път. В качеството си на премиер, разполагащ с най-голямата власт в страната, той нееднократно твърди, че сме се били справили по-добре от повечето други държави, засегнати от глобалната здравна криза. И обикновено ни навира в очите колко либерални са мерките у нас, за да сме му благодарни, докато другите страдат повече от карантини и забрани.

Както и в другите области на своето управление, Борисов подбира за сравнение негативни примери в чужбина. Предпочита паралелите с несгодите на развити държави. Плаче на тези чужди гробища като управник,  който иска да изпъкне на фона на чуждото нещастие. 

По смъртност на глава от населението Борисовата България отстъпва миналата година само на Перу и Боливия в целия свят – поне според данните за страните, които не крият истинската картина на драмата.

Тя, драмата, е също в това, че няма кой и как да му зададе въпрос ( и ) на тази тема. Също както за закопаните в земята ни руски тръби на стойност близо три милиарда лева, които не били дадени от бюджета, а са взети “само” като  заем.

Впрочем президентът Румен Радев за пръв път напусна собствената си забранена територия за критика, свързана с Русия и попита конкурента си Борисов кога ще даде отчет за целесъобразността на тези похарчени български пари и има ли разчет за това как ще си върнем инвестицията.

Докачливият иначе Борисов този път премълча. Все едно, че нищо…Посниши се докато попремине бурята, както се изразяваше неговият “университет” Тодор Живков по отношение на съветската перестройка.

С такива “успехи” зад гърба си Борисов се кани пак да печели изборите и се заканва да продължи да ни управлява.

 На какво основание си позволява това самочувствие на предизвестен победител на поредните избори?

Вече отговорих на този въпрос- така е, защото няма кой да му задава въпроси. Нито в медиите, нито в парламентарната, нито в съдебната зала. А и от чужбина явно не го безпокоят с излишно любопитство относно живота и смъртта на поданиците му – стига да е послушен и да дава вид, че изпълнява общите политики на съюзниците от една страна, а от друга – да угажда на Путин ( за баланс, както сам той твърди).

Защо на чужденците трябва им пука на фона неговия непукизъм колко много са измрелите българи?

За българските жертви, свързвани с пандемията, които в края на 2020-та дори достигнаха световния рекорд на глава от населението, няма кой да му причини неудобството да отговаря. Нищо, че покрай прехваленото му постижение да се задържи три мандата начело на правителството той на практика се сдоби и с репутацията на гробар номер три на своя народ в света и номер едно в съвременната българска история.

Три мандата и трето място по смъртност на планетата! Трябва ли да бъде оставен да се бори за четвърто управление и четвърто, “почетно” място по същия показател?

Чудя се на отличното му настроение, което и днес демонстрира с рекламна снимка на собствената си персона. Как “спинка” спокойно като бронзов медалист сред лидерите в световната класация по смъртност на собствената му нация?  

 

 

 

 

 

Когато преди близо четвърт век написах коментар за българските “измиратели”, имайки предвид демографската криза, т.н. часови вестници и прочее слугински медийни инструменти на тогавашната власт ме обвиниха в проява върховен цинизъм. Как не ме било срам, как съм си бил позволил да нарека избирателите измиратели! Голям вой\бой беше.

Къде са тези палета и техните следовници от днешната медийна глутница да поскимтят поне малко срещу кервана на техния Бойко? Или са съгласни той да брои нахилено успехите докато статистиката брои без коментар измиращите по времето на неговото управление българи?

 

 

  

10 мнения за “Статистиката за българските “измиратели” насред пандемията за 2020-та сочи Борисов като гробар номер три в света в края на третия му мандат”

 1. Статията е съвършена!
  Дори “неточностите” в нея ѝ придават допълнителен колорит и чар. Визирам “смътнос” в първото изречение. Защото любим маниер на Баце е и това брилянтно е показано за кой ли път от Иво, да следва принципа. Хвърля трици и лови маймуни (“измиратели”) в мъглата на изборите. Втората “грешка” е със снимката. Пред друга табела се е снимало Банкянското Слънце. Ето я.
  https://i2.offnews.bg//events/2021/02/11/745740/phpd58gt0_559x*.jpg

 2. Грешка човешка. Изяинявам се и на Автора и на читатели и коментатори за новото вклюване.. Буквичката т накрая в “смътнос” е изядено лично и начело от мен.

 3. Съдейки по мизерията извън “потьомкинска” Москва, масовият алкохолизъм, катастрофиралото “здравеопазване”, суровият климат и традиционната им социологическа стъкмистиката, не вярвам, че Русия е чак на непрестижното 6-то място в класацията за демографската катастрофа. Сигурно е на първо, или на второ място! България едва ли може да се съизмерва с “великата матушка” в това отношение.

 4. В България започва третата вълна на китайския грип.
  Най-слабата съпротива срещу китайския грип е в България, защото най-бавно се провежда ваксинацията срещу него. Поради този факт банкерите считат, че икономическия растеж над 2% за България за 2021г. е нереален.
  Китай регистрира над 2% ръст на БВП още през 2020г., защото много адекватно реагира на тази болест.
  Майка ми почина по време на служебното правителство на Румен Радев.
  Баща ми почина по време на третото правителство на Бойко Борисов.
  Бог да ги прости.

 5. ЗАСНИМАНЕ с ДЖИ ЕС ЕМ

  ОПГ-ГЕРБ и комунистът Борисов
  не разрешават да се заснима с камера
  броенето на бюлетините и попълването на протоколите.

  С каква цел?
  Единствено, за да се фалшифицират допълнително изборите!
  Освен че са фалшиви поради противоконституционният избирателен закон.

  Но не е забранено на застъпниците
  да ЗАСНИМАТ на видео с ДЖИ ЕС ЕМ,
  процесът на броенето на бюлетините и попълването на протоколите.

  Нали?

  Наближават избори!
  ОПГ-ГЕРБ и ПРЕСТЪПНИКЪТ Борисов
  са под закрилата на ПРЕСТЪПНАТА прокуратура!

  Пачките и кюлчетата в шкафчето на Борисов
  са само върхът на айсберга!

  …Пр.ед.ай на.та.тък…

 6. The Times: Службите подозират, че в руското посолство в Дъблин се изгражда шпионски център
  (А колко ли шпионски центрове са изградени в България, щаб квартирата на руския шпионаж на Балканите? Какво ли циментираха в царичинската “дупка”?)

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-the-times-sluzhbite-podozirat-che-v-ruskoto-posolstvo-v-dablin-se-izgrazhda-shpionski-tsentar

 7. към sms:

  Само шпионски едва ли – трябва и финансиране!
  Вероятно и наркотрафикантски център са изградили!

 8. Уваваеми г-н Инджев, надявам се правите разлика между “починали от Ковид” и “общо починали” в България. Незнам дали статистиката, която цитирате е вярна, но на https://www.svobodnaevropa.bg/a/30502778.html статистиката за починалите българи от Ковид показва 0,0013 което е 130/100 000 и е наполовина на изнесеното от Вас.

 9. Към Vasil:

  Тази реплика не е към мен, а към руския източник, който се е позовал на световна статистика на СРАВНИМА ОСНОВА.
  Иначе гебаджиите са в състояние да цитират малограмотния Борисов като най-надеждния източник, който сам се оценява като “най-добре справилия” се с пандемията в света, едва ли не.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.