БСП се включи в кампанията на ГЕРБ по превантивно вадене на “зъбките” на “русофобски” избиратели

Предизборните мазни борби, в който Борисов разполага с “мазнинките” на държавния бюджет, набират скорост по нанадолнището към върха на 4 април. 

Най-напред обединените патрэоти се разединиха съвсем. 

После най-яркият путинофил Марешки сe прегърна с Валери Симеонов, единствения “русофоб”  в този парламент . Двамата скочиха с общ резервен парашут от падащия самолет на техния Бойко, за когото станаха ненужни. 

Сега пък Нинова, вдъхновена от това турбулентното бягство от потъващия парламентарен кораб, реши да създаде новина, че е потърсила извънпарламентарния спасителен пояс на “Демократична България”.   https://www.dnevnik.bg/politika/2021/02/12/4174394_ninova_obiavi_sutrudnichestvo_s_demokratichna/?ref=home_layer2

Дяволът обаче е в детайлите, както казва английската поговорка, представяна от руснаците за руска, макар да е всъщност  английска и е с германски произход. 

‘The devil is in the details’, “Der liebe Gott steckt im detail”

 

 

 

Дребно-великански детайл е фактът, че БСП се представя за единствената алтернатива на ГЕРБ, но знае, че това е така предимно в селска България. Подобно е положението и в малките населени места, където, по думите на някои наблюдателни наблюдатели виреят по традиция фашизоидни настроения. За тяхното внимание  двете формации се дебнат. Там основният сблъсък на манталитетно ниво е между дучето от Банкя и Нинова, любимата му конкурентка в ухажването на русофилската (res)publika.   Ако не броим запазената за Доган отдавна отвоюваната от\за него плячка.

В София, както и в други големи градски центрове, извънпарламентарните , резистентните към путинизма гласове, ще играят този път значима роля, за да не се повтори отново 4 годишния  “симбиоз” между властта т.н. опозиция. 

Противно на широко натрапваното мнение на дежурните телевизионни гадатели, повечето от които са доста противни и опротивели дори на непретенциозните спрямо телевизионната попара зрители, виждам ролята на отхвърлящите путинизма гласове в бъдещия парламент като  гаранция за промяна. Защото всяко отдалечаване от сегашното монолитно, консенсусно проруско статукво в парламента, разбива този монопол. 

Ето защо ми се чини, че не битката между конкурентите за одобрението на Кремъл, която водят ГЕРБ с БСП, е основната сюжетна линия на тази предизборна кампания, колкото и да се опитват да маскират двете партийни фаворитки на гадателите. Фалшивият антикомунизъм на Борисов и договорената му с Москва “русофобия”, целят да извадят “зъбките” преди всичко на “градската десница”. 

Да припомня, че посланикът на Русия у нас Юрий Исаков препоръча в едно интервю България да показва “зъбки” на западните си партньори след провала на “Южен поток”. От трибуната на Народното събрание Пеевски също се интересуваше метафорично от това, дали го болят зъбите неговия опонент ( Цветан Цветанов), отправяйки в качеството си на номиниран за шеф на ДАНС “зъболекар” закана за разправа с непослушните.

БСП, както знаем, е повече от послушна на Москва. Така че тези закани не се отнасяха за нея. Непослушание прояви само извънпарламентарната опозиция, която сега има шанс да върне в парламента политическото представителството на най-неподвластните на Кремъл български избиратели. 

Ето защо, паралелно с обичайните “антикомунистически” и необичайните за него “русофобски” номера, Борисов се опитва да “извади зъбките” на тази електорална група българи и да прикотка в котилото си колкото се може повече от тях. Ето че и БСП се появява на същия мазен тепих с твърдения за разтворените си обятия за точно тези избиратели.   

Този фокус не е нов. Употребиха го максимално и по време на местните избори в София с внушението, че червената Мая е била подкрепена от тъмносините срещу абонираната за гербаджийска победа Йорданка Фандъкова. Социолозите, претендиращи да знаят точно кой как е гласувал, се надпреварваха да употребяват тази “научно доказана” тяхна истина за прегръдката между сините и червените. 

Сега ни прожектират същия филм, но предварително и пряко от киносалона на “Позитано”. Голям зор явно ги тресе, щом се опитват да ни натресат тази сюжетна линия още отсега.

5 мнения за “БСП се включи в кампанията на ГЕРБ по превантивно вадене на “зъбките” на “русофобски” избиратели”

 1. Освен всичко останало горе с което безусловно съм съгласен има и една “особеност”- един ЕСГРАОН. За повече който не го мързи да потърси последната статия на Петьо Цеков който “деликатно намеква” откъде идат още проблемите на най-голямата “опозиционна” партия. Толкова си (не)могат, завалиите. Па на всичкото отгоре, по сите главни теми на дневния ред на “Републико, наша здравей” с герба МУ са единодушни. Да изброя само няколко: неформиране на съдебната система вкл. и Каскета да не се пипа, търсене на истинска отговорност за фалита на КТБ, пълна подръжка за руският енергиен монопол, плюс “критики” за забавяне на най-големите проекти- Банскянский поток дето хем го има, хем функционира, по таско ерменков, кат една селска бара, АЕЦ БелЯне, непипане на един милион мъртви души от избирателните списъци за да си делкат накрая башка % и т.н. и т.н.

 2. ГЕРБ и БСП и тяхните присъдружници ще използват всички средства за фалшиви новини до изборите. Те не осъзнават, бидейки мутри, че вдигат високи топки,казано на фудболен език, за ДБ, от където при добра техника може да ги отиграят във вратата на противника.
  Проблемите обаче са други. Трудно се играе при вързани крайници и подкупени съдии. Нали виждаме как медиите са завладяни от крепителите на русоробското статукво. А не виждаме как се броят бюлетините.
  Все пак е по-добре по-рано,отколкото по-късно да се направи нещо добро. За целта да пожелаем на ДБ сили и безкомпромисност, и да засвидетелстваме нашата подкрепа.
  Така машинациите на мутрите ще завършат с автогол.

 3. Курнелия е много нагла да ухажва Христо Иванов, при положение, че той ясно заяви, че ДБ няма да прави никакви заигравки с БСП, ГЕРБ и ДПС. Тя много добре знае това и го прави само за да омърсява ДБ, та после такива като злобния пинчер от канал 3 да дъвчат като дъвка лъжата, че БСП и ДБ са в “симбиoз”. Преди правителството Борисов-2 бях на мнение, че РБ трябва да приеме участие във властта, защото волята на избирателите (включително на избралите ГЕРБ) тогава беше за реформаторско правителство ГЕРБ/РБ. След фиаското през декември 2015 година, когато се разбра, че никакви реформи не могат да се правят от или с ГЕРБ, съм на мнение, че ДБ не бива да се омесва с шайката ГЕРБ/БСП/ДПС ако не иска отново да бъде сдъвкана и изплюта.

 4. Оракул предвещава: „След изборите,
  България вече няма да е същата!“.

  Разбира се, че няма да бъде същата. ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ФАКТОРА, КОЙТО ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ СЪДБИНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ! Разбраха го дори креатурите на московската престъпна комунистическа партия- герб и бсп. Има ли още някой да се съмнява в това?

 5. Външният министър на Русия допусна възможността тази страна да прекрати дипломатически отношения с Европейския съюз, в това число с всички държави членуващи в него.
  Това е добра новина за всеки истински българин и лоша за русофилите.
  Обективно погледнато това е едиственият начин да се изреже русофилския тумор, убиващ България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.