Трифонов се крие предизборно като Борисов

 

 

 

 

 

 

Хората на Слави. 

Така за краткост и яснота се наричат неофициално сценаристите на Трифонов от неговото Политбюро. Включително в новото им амплоа на нови политици. 

Дали те си дават сметка колко много приличат по авторитарна съребрена роднинска линия на хората на Борисов, бившия приятел на техния шеф?

Членовете на ЦК на Политбюро на Партията на г-н политика Трифонов изпълняват безпрекословно заповедите на своя вожд. Точно както Борисов, бившия му приятел,  Трифонов бяга от дебати с политически конкуренти. И с журналисти, които не може да контролира вкупом и поради това не рискува да се яви на стандартния “изпит” с простосмъртните си конкуренти за изборна победа.

Предизборната кампания вече формално се “отвори”. Но всички сценаристи от сценария на техния началник са затворени в клетката на самодостатъчното мълчание по примера и по нареждане на своя авторитарен бос. 

Протестно мълчание?

 

Няма такъв народ.  Трифонов мяза ли ви на Махатма Ганди, сринал колониализма с пасивна съпротива по примера на Толстоизма.

Трифонов прилича ли ви на онзи аскет или ви напомня на бръснатия с каскет?

Явно сценаристите му, вдъхновени от идеята да се правят на пацифисти насред войната за властта, взимат пример от номера на Георги Първанов от предизборната есен на 2001 година. Тогава Първанов, информиран от съратници на Трифонов от времето на общото им телевизионно “Ку-ку” ( сред които изпъква Корумбашев),  внедрени в екипа на действащия, подхлъзнат от тях президент Петър Стоянов, помогнаха на Първанов да се изхитри като се сниши, за да  избяга от дебат, докато бурята ( на електоралното недоволство)  не помете изпокараните останали претенденти за държавен глава.

Кой ли е сценаристът на тази повтарящ се военна хитрост? 

Вы как думаете? 

Като казвам въй, думам ви: не ме схващайте буквално. “Въй, въй”… Вайкането не ми е присъщо. 

Нито текстописците му на Трифонов са глупави, нито са неинформирани. Дори напротив. Много даже са натренирани. Помпаха тези мускули години наред във фитнеса на БТВ. Загряваха на резервната скамейка на политиката.

Това беше един от най-големите грехове на “американската телевизия”, срещу който си позволих да въстана. 

Канил съм два пъти Трифонов в своето предаване за анализ и коментари на политически теми “В десетката”. По онова време в началото на това хилядолетие той беше на върха на славата си. Но все пак дойде. 

Имаше още тогава самочувствието на безалтернативен законодател на телевизионното забавление по американски модел, пригодено за учИниците му по учиндолски калъп. Представлението му беше съпровождано през цялото време от претенцията за политическо менторство от (над)национален мащаб по теми в диапазона от “България уби дете” ( заради престъпление, вменено на властта от него ), до “България на три морета” в духа на ст(алин)илистиката на адаптирания за посткомунизма примитивен национализъм.

И на двата пъти г-н Трифонов се яви в студиото ми с главния си по онова време другар – бодигар…, пардон, сценарист Росен Петров, набеден специалист по всичко, което е малко по-сериозно отвъд закачките с балерините.  

Дългия явно имаше дълъг назад във времето комплекс за малоценност по темите, по които му предложих да дискутираме извън терена на монологичния му популизъм, но по изключение – в диалог с опонент.  

Инициативата за това (анти)шоу беше изцяло моя. Питах Трифонов, Петров отговаряше.

Самият (недоучил)долски шоумен е просто разновидност на недоучилия Човек от народа Борисов, който му е конкурент в политическото шоу. Не че има значение кой откъде е родом. Но на символично ниво истината е, че и двата са от  (недо)учиндол. От един дол дренки са.

Осем години след като бях принуден да напусна БТВ под натиска на доминиращия ( спрямо двамата и в държавата) по онова време приятел на Трифонов и Борисов, какъвто беше президентът им Първанов, получих на 18 март 2014 година покана за “реванш” от Трифонов на негова територия. https://www.slavishow.com/иво-инджев-18-март-2014-г/

Сега Трифонов пак може да излъже, че не притежава архив от предаването, както направи, когато му посках кадри от интервюто му със Зорка Първанова от 2003 година, за да изоблича съратника му от онова време Г. Първанов. Президетът си беше довел в шоуто най-близките лични приятели от Перник.  Седяха от двете му страни  в публиката на “Шоуто на Слави”. 

Едно от тях  беше подставено по-късно и като собственик на двата мезонета в софийския квартал Гоце… ( подробности, в книгата ми “Президент на РъБъ”, в която публикувах и нотариалния акт за собственост на  едно от тези лица, което Трифонов се опита да скрие от моето разследване). 

Апропо, именно следващият “Росен Петров”, т.е. Тошко Йорданов, се опита да ме “разстреля” през 2014 година в упор в онова предаване на Трифонов, в което застанах срещу целия екип. Нарече ме “русофоб”. 

Защо? 

Защото не признавам правото на Русия да окупира Крим. Броени дни след като Путин анексира полуострова.

Припомням този факт поради маниакалното желание на г-н Трифонов и неговите сценаристи, сред които Тошко Йорданов явно е вече Главен, да се крият предизборно от въпросите на избирателите, които питат на чия страна са хората на Слави, оставяйки хората да си мислят, че са “поне” неутрални по разделителната линия за и против агресивната политика на Кремъл.

Ами на страната на Путин са, заклеймявайки като “русофоби” несъгласните с руския си кумир. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Неформалният лидер на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ Тошко Йорданов забърка нов скандал в регионалните структури. След като областните координатори в Северозападна България напуснаха организацията, сега същото може да направят и тези в Пловдив, съобщава anteni.bg. Причината е, че Йорданов е спуснал на челни места в пловдивските листи хора, които нямат нищо общо с града. Самият той е водач на две листи – в Пловдив и Пловдив-област, на второ и трето място в града са софиянци. Това са шахматистката Антоанета Стефанова и Теодора Пенева. Това е направено, без да се вземе под внимание мнението на градската организация на „Има такъв народ“. Цели местни структури от Пловдивска област са абсолютно отвратени от действията на Йорданов и са изразили готовност да напуснат партията месец преди изборите за Народно събрание.

В последната седмица стана ясно, че Йорданов, по нареждане на Слави Трефонов, е забранил на местните лидери да правят каквито и да е публични изявления, включително и в социалните мрежи. От своя страна, лидерите на партията отказват да участват в предизборните дебати. В петък Слави Трифонов е отказал покана на Бойко Василев за предаването „Панорама“. https://faktor.bg/bg/articles/toshko-yordanov-zabarka-nov-skandal-prisvoi-si-listite-v-plovdiv

 

18 мнения за “Трифонов се крие предизборно като Борисов”

 1. Недоучил. Слаб и посредствен музикант. Евтин и безличен шоумен. Тесногръдо контролиращо човече. Доказан комплексар. Проекция на мнозинството българи. Какво ли ще си (ни) причини отново този “славен” “български народ” с това нестихващо влечение към посредствеността и простотията?

 2. Дългия и КО са тотална щета дет викат по форуми разни. Абсолютен неграмотник. Не е случаjно, че го раздава виртуален нелегал-“десидент” с еднопосочно излъчване. Убедете се сами какво е констатирал при т.н, референдум за “мажоритарният” вот през 2016г. Ивайло Ачев. Ама явно СТ си е направил оттогава изводите и днес практически нищо конкретно като идеи, програма, намерения. Какъв ли малоумник трябва да си за да му се довериш.
  https://www.actualno.com/actualno/slavi-trifonov-poznava-li-veche-kartata-na-bylgarija-za-da-ja-upravljava-news_1563321.html

  https://www.actualno.com/politics/koj-ot-shouto-na-slavi-se-uprajnjava-kato-kartograf-na-paint-i-risuva-izbiratelni-rajoni-news_583464.html

 3. Славчо Трифонов е поредното мюре на политолигарсите.
  С 2 завързани крака за мафеята и набучена шарена перушина на спасител по тертипа на мошениците от Мадрид и Банкй кряка вече десятки години в очакване на необходимия ден.
  Който се хване ще бъде обстрепян,за нещастие с всички останали.
  Този път обстрелът ще бъде жалко подобие на всички досегашни.

 4. Наближават избори.
  Изборите в България предварително са фалшифицирани!
  По комунистически!

  За сведение.
  Да се знае от всеки български данъкоплатец!

  Престъпникът Бойко Лъжльов Борисов
  е под закрилата на престъпната Прокуратура!

  Пачките и кюлчетата в шкафчето на Борисов,
  са само върхът на айсберга!
  От грабежа на клонингите на БКП:ГЕРБ-БСП-ДПС-ОП!

  Изборите в България предварително са фалшифицирани!
  По комунистически!
  Още в противоконституционният избирателен закон!

  България е единствената държава от ЕС,
  в която изборите са:
  -Без активна регистрация и с милион фалшиви избиратели “мъртви души”!
  -Без гласуване по пощата!
  -С праг на преференциите и избираеми места!
  -С противоконституционното прехвърляне към водачите на листите,
  на всички гласове на неотбелязалите преференции!

  ,,Предай нататък…КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ…Предай нататък…

 5. Слави Трифонов ще е “патерица” на Борисов.
  Опичайте си акъла.
  Защо мислите остави парите, които печелеше в БТВ?
  Правилно, за още повече пари които ще спечели от политиката.

 6. По повод мезонетите на Първанов: не знам защо сега се сетих, че едно време Линкълн е искал да стане президент, за да премахне робството в Америка. Каква разлика в мотивацията само!

  Това Левски, Ботев, Раковски, Захари Стоянов – отдавна се обръщат в знайните и незнайните си гробове.

  Днес управляват поцинкованите кофи в парламента (ПКП). Проф. Илчев го каза много добре…и какво от това?

  Слави и сценаристите му институционализираха вулгарността, простащината и дивия провинциализъм в национален ефир. В началото и аз ги гледах, докато бяха Ку-ку и Хъшове, защото имаше елемент на политическа сатира. Впоследствие всичко се измени в посока на плоски и вулгарни образи, представящи българина изключително и само като някакъв отвратителен субект. Аз не се разпознавам там, нито пък моите близки. Смятам, че манипулативно вземат някои частни случаи и ги представят като генерализиран образ на българина, с което насаждат национален нихилизъм. Самите те са едни бай ганьовци и платени манипулатори. Жалки са.

 7. Как така се случи, че музикалният живот в бегето започва и свършва (!!!) със Слави, не мога да знам, но се случи. (Оставям настрана Митко Пайнера – той е уникален) От любезност трябва да предположа, въпреки вътрешната си съпротива, че е много талантлив. Факт е, че му беше гарантирана най-висока медийна трибуна в праймтайма на забавните програми за много години. Нямаше конкуренция нито в битивито, нито в друга телевизия, с изключение на Денис (Денис и приятели по бенере) за кратко. Денис го спряха. Факт е също, че Слави положи много труд, за да направи що годе добър продукт. Ку-ку бенд са повече от добри музиканти. Някои от форматите (Аз пея в ку-ку бенд) бяха добри, други не се получиха. Концертите му бяха много посещаеми, но за това по-долу.
  Като водещ Слави не е на ниво. В един период веднага след неговото шоу излъчваха на запис стари предавания на Летерман – убийствена разлика! Спряха Летерман… 🙂 Слави остана да срича в аутокюто и да говори повече от гостите си, като често ги прекъсваше.
  Липсата на мотивираща конкуренция превърна шоуто на Слави в боза. Сигурно и той го осъзнава.

  Липсата на фестивали превърна музикалната индустрия у нас в чалготека или нещо като порно с песнички. Концертите на Слави бяха фраш, но с какво да ги сравним? Всички концерти у нас са с висока посещаемост, но само за Слави се излъчваха репортажи по националните телевизии. На Чамбао в Пловдив хората се молеха пред входа за билети! Концертъът беше в малък летен театър, а имаше потенциал да над 25000 зрители. После – в публиката имаше зрители, които пееха с ла Мари НА ИСПАНСКИ!!! В една много по-малка по територия Белгия се провеждат най-големите поп, рок, техно, бийт, друм и не знам още какви фестивали. Наред с големите звезди, там участват и дебютанти, малки местни изпълнители, експериментални и алтернативни по стил и всякакви, всякакви музикални иноватори. Пъкълпоп и Томороуленд събират стотици хиляди зрители, провеждат се дни наред и привличат публика от цял свят. За парите – да не говорим… А у нас? Не, че няма, но тук се залага само на шлагери. Кога ще пее Еми Макдоналдс? Никога.

  Музиката е много опасна за властта. Ако в една държава хорат имат свобода да правят музика и да я споделят с публика, то само на една крачка е свободата да правят всичко и да го споделят с другите. Британия… Опитът от други държави учи, че диктаторите мразят свободата на твореца. И обратно – когато властта не се бърка в изкуството (и музиката в частност), то е генератор на едно ново, свободно поколение. Няма да се откажа от мнението си, че уроците по история трябва да се премахнат от учебната програма и да се заменят с уроци по изкуства. Стереотипите трябва да се заменят с въображение. Така контролът ще е невъзможен.

  Слави е просто стереотип, изграждан в условията на задължително образование. Десетки години не спря да внушава на зрителите си плитко патриотарство и плитко подобие на изкуство. Фирмата му се казва седем осми, но не знам да има хит в седем осми. Дори образът на едноличния шеф-простак да е само сценичен продукт, създаден за кефа на мъжкарите мотокаристи и общи работници в строителството, все пак не мога да повярвам, че човек с толкова плитки политически наративи ( в моментите, в които е искал да изглежда сериозен) може да свърши някаква обществено полезна дейност.

  Но може и да не съм прав. Тепърва ще му чета политическата програма. Дано да ме изненада и да ме опровергае.

  Неведоми са пътищата божи. Хората се променят. Още един неоспорим факт е, че в България липсва личността на честния и самоотвержен Лидер. А хората имаме нужда от такъв. Затова ни се иска да го познаем предварително. И затова ни подхвърлят ту един, ту друг.

 8. Струва ми се, че Трифонов и наобиколилите го трифоновчета са вдъхновени от примера на Зеленски, спечелил с общи приказки и без конкретна програма. Но в Украйна обстановката е съвсем друга и надеждата, че ще сложи край на войната му изигра хубава шега. При нас преструването на умряла лисица може малко да сработи, но се надявам да е доста малко….

 9. Помиярът Слави Трифонов е средството, с което газпромовските “братушки”, които спонсорират всичките му тв изяви, целенасочено унижават българите и Европейска България.
  Все едно ни казват чрез него: ” Налягайте си парцалите, неблагодарници! Вие сте дебили и селски простаци и понеже се опитвате да избягате от освободителите си, ви наказваме с налагане на тъпото учиндолско говедо като пример за подражание и идеал за младите българи! Това заслужавате! “

 10. Славуца е “още от същото”: чудовищна некомпетентност, простотия, дълбоки джобове, путинофилия. Ролята му в парламента ще е същата като на Марешки: на думи опозиция, на дела съучастник.

 11. Двойно синхронизиращо деколте в главата,ако влезе, ще затвърди зоопарка в НС

 12. Надали е напуснал доброволно Нова ТВ.По-скоро му е наредено от кукловодите му,които му правеха сценарии да изобразява гротескно ,клеветящо управлението на ОДС,Костов,Н.Михайлова и т.н.подготвяйки почвата за 800 дневния спасител и препирането на комунистите.

 13. “Какъв ли малоумник трябва да си за да му се довериш.”
  Отговорът за мен е нещо от рода на “Ми, те са прости и аз съм прост, разбираме се…”
  Съгласен съм с Иво, че (недо)учиндолският гологлав клоун е поредната матрьошка на “матушката” им. Пуснат да лови ония от ‘простите”, които може тоя път да потърсят други “избор”, че около ГЕРБавите, много се размириса.
  Мълчанието на Трофонов и каскетчетата му е подготовка за следизборна прегръдка с ГЕРБавите. Мися че е очевидно, че новата партия се подготвя за поредната патерица на спихналя се ГЕРБав тулуп. Щото дори и “неустоимият чар” на ГЕРБавия вожд не може да засенчи шокиращия образ на натъпканите с пачки и злато чекмеджетата.

 14. Много сте прав г-н Инджев.

  Настоящият ни парламент е СЪВЕТСКИ – неоспорим факт.

  Всички партии в парламента до болка “обичат МАТУШКАТА”, която ги е създала и която ги крепи на власт, но все още не смеят да оповестят официално консумирането на брака.

  В този брак ние – народа, все се падаме от страната на булката – така де от “е@аната страна”…………. Понеже за всичко това се плаща с наши пари, които съвсем “законно” МАТУШКА РУСИЯ краде от нашият джоб.

  Видях листите на “новата партия” ……. и съм доста разочарован. Отново се ползва добре позната схема.

  И аз, а както виждам и много други като мен, имам гадното усещане, че партията на Трифонов е още едно ново попълнение на редиците. На СЪВЕТСКИТЕ редици.

  За да може театъра наречен “политически живот” в БГ да продължи да “твори” по добре познатият ни СЪВЕТСКИ МОДЕЛ.

 15. Няма как управниците на един народ да са много по-различни от населението, от което произлизат. Докато народът е такъв какъвто е, политиците ще са такива каквито са. И от тук нататък четете законите на естественият подбор. Всичко ново и популярно на сцената всъщност е старо, но с излъскана опаковка.

 16. Яворе,

  батка,

  народа няма нищо общо с политиците.

  Тука не говорим са естествен подбор.

  Тука има кадруване и подбора е ИЗКУСТВЕН.

  Нашите политици са специална порода.

  СЪВЕТСКА.

  Откак е стъпил СЪВЕТСКИ ботуш у нас всичко що е народ е било прегазвано.

  Тия са по-зли и от Османската империя.

  СССР създаде ЕНИЧЕРСКИ корпус подобно на турския, в който както знаем са взимали малки момчета, които по-късно не са знаели от къде са дошли и колят собственият си народ – буквално.

  Само че в настоящия СЪВЕТСКИ ЕНИЧЕРСКИ корпус, в който влизат всички политически прартии в България без изключение, влизаш доброволно.

  С ясното съзнание какво точно правиш.

  И разбира се “колиш” собственият си народ.

  Напълно съзнателно.

  По заповед на “щуката”.

  А коя е “щуката” всички знаем от една РУСКА народна приказка.

  Политиците ни са били от народа.

  НЯКОГА.

  Когато са били малки.

  НО когато са пожелали да се занимават с политика са ДЛЪЖНИ да правят само това, което “братушките” кажат.

  Така е вече 75 години.

  Всеки който има мнение си заминава.

  Преди буквално, сега преносно.

  Преди т.н. “демокрация”, комунистите първо избиха всички, които имат мнение, после наложиха филтър – ако минеш през него ставаш за СЪВЕТСКИ политик, ако не минеш филтъра – НЕ СТАВАШ.

  Другаря Живков е пример за СЪВЕТСКИ МОДЕЛ на политическо оцеляване.

  Прави какво ли не.

  Стигна дори до там да поднесе нацията си на окупатора на блюдо с наведена главица (и то два пъти), само и само да оцелее като ръководител.

  Той е може би единственият политик в света, който е продал страната и народа си на окупаторите за жълти стотинки само и само да оцелее и да командва от името на окупаторите.

  На тепсия с наведена главица и целуване на задници.

  СЪВЕТСКИ разбира се.

  Сегашните политици са производни на тези от СоциализЪма.

  Водевила е същия както и преди “демокрацията”, но вече с нови лица и малко по-различни правила – “демократични”, които са в крак с модата.

  Комунистите едно време като дойдоха на власт избиха всички, които им пречат.

  След като официално “предадоха” властта на народа преди 30 години, взеха мерки не само да не ги закачат с т.н. лустрация, но се модифицираха и пак могат да ни яздят колкото си искат.

  Дефакто техни протежета ни управляват вече 30 години и е направено всичко възможно да НЕ се създаде политическа формация, която да пребори СЪВЕТСКИЯТ МОДЕЛ на управление.

  Вликата стратегия на окупатора.

  Поставяш на върха да управляват своите протежета, които разбира се са “хора от народа” като другаря Живков, и те правят всичко възможно да останат там.

  Колкото се може по-дълго.

  И за това жертват народа си.

  За собственото его .

  За собственото благо.

  Не, батка, политиците не са от народа – те са специална порода.

  СЪВЕТСКА.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.