С позоваване на “западни медии” путинофили пробутват антиамериканска пропаганда в проправителствен български сайт

 

 

 

 

 

 

Путинофилската пропаганда у нас ползва старите съветски методи да се позовава на “западни източници”, за да си прокара антизападните и най-вече антиамериканските пропагандни клишета.

Тъмно червен сайт публикува свои пожелателни разсъждения с елементи на сарказъм относно “русофобията” в Америка ( ялова, както се подразбира). Американците искали да си пробутва шистовия газ и затова са против хубавия европейски (!) проект “Северен поток 2”, рушейки всичко по пътя си. В тази своя  русофобска дейност застаряващият президент Байдън бил много зле в момента, разкъсван между “русофобията” си и желанието да подобри отношенията си с Берлин.

За тази злъч авторите на пасквила се позовават на “западни медии”.

Дотук-нищо ново под сибирското слънце на антиамериканизма. Само че тази примитивна кремълска пропаганда е препечатана от тъмно червения сайт в сайта Факор.бг, който ( поне до този момент) минава(ше) за най-русофобския сред българските медии с публика, достатъчно значима, за да бъде споменавана с голяма злоба от левите коментатори.  

Вhttps://faktor.bg/bg/articles/zapadni-medii-dzho-baydan-razkasvan-mezhdu-rusofobiyata-i-dobrite-otnosheniya-s-berlin

Какво става, да не би Фактор да е минал под дъгата на своята трансформация в лагера на тъмно червените? Ако е така, ще бъде полезно да уведоми декларативно читателите, останали с наивното впечатление за нещо друго. 

13 мнения за “С позоваване на “западни медии” путинофили пробутват антиамериканска пропаганда в проправителствен български сайт”

 1. На 26-ти март т.г. от 11,30 часа в СГС, в сградата на Съдебната палата ще се проведе заседание по НДЧХ 4831/2018г. по жалбата на георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ,
  Всички които се чувстват съпричастни към каузата на Стопанина на БЛОГА НИ и имат възможност нека дойдат да го подкрепят морално. Предвид обстоятелството, че не се знае номера на залата най-удобно би било това да се осъществи по следния начин. В 11, 00 часа желаещите да се съберат пред таблото-указател на партера. След приключване на заседанието, по Закон, съда обявява решението на място.

 2. Точно след удивлението си от източника на Фактор – Поглед.инфо, се натъквам на коментара на г-н Инджев и разбирам, че не само на мен ми светна (тъмно) червената лампа! Единственото обяснение виждам в разминаването между декларираното желание за изясняването на МИНАЛИТЕ действия и бездействия на Русия в различните и превъплъщения спрямо България и явното желание за подкрепа на сегашните слугински пози, опитите за “балансиране”, зариването на главата в ЕС, а другите части от тялото открити към Евразия на Баце баба и …….найсте разбойници! Става въпрос за редакционната политика, все пак:))

 3. Фактор.бг отдавна не е в списъка ми за четене…От деня в който спряха да бъдат критични към борисов(то май си е от самото им начало де)

 4. Не му е за първи път на Faktor.bg “да прескача под дъгата”. То трябва да е голям наивник човек, за да не му минава през главата мисълта, че не е възможно слугите на матушката да не са успели да пробутат някой свой саботьор(и) в екипа на “русофобския”сайт. На базата на всекидневните си наблюдения (за себе си) стигнах до извода, че саботажът става предимно чрез дизайнера, чрез начина, по който се актуализира информацията. Някои важни новини и анализи, вместо да стоят дълго време пред очите на читателите, много бързо “изчезват”, т.е. отиват назад, уж под напора и изобилието на новопристигналата информация, снимковият материал, илюстриращ текстовото съдържание, е “взаимстван” предимно от руски сайтове и т.н. Особено очевидно беше “прескачането под дъгата” преди изборите в САЩ, когато на сайта се появяваха “нетипични” позиции на протръмпистки автори и анализи. За съжаление, светна “червената лампичка”, че И съдържанието на Faktor.bg ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТЕ, но с повишено внимание!
  След подобни “гафове” би трябвало там да си направят вътрешно разследване, да идентифицират КОЙ СЪТРУДНИК пробутва рублофилска помия в съдържанието и да внесат промени в организацията на работа на редакционния екип, която да гарантира персоналната отговорност. Иначе, въпрос на малко време е, да се присъединят към компанията на Blitz.bg и Pik.bg.

 5. И защо Фактор препечатват нещо от Поглед?Почти не ги чета, след като няколко години редовно канеха антиексперта О.ДъскоРезов да си дава мнението по американската политика!Явно си имат пропутювска застройка!

 6. ИВО, нарочно или да този път е налице шедьовър без име.
  И кучето не ще да е истинско. Поне така при мен излиза а и по този начин снимката чудесно прави “един симбиоз”, туй по станишеФ, с текста.

 7. Фактор е като Евроком, за всекиго по нещо.

 8. И аз от доста време твърдя, че има нещо (доста) гнило във Фактор.БГ…Техният консерЪватизъм задължително минава през “нищо лошо” за др. Методиевич…тъй де!
  А относно това колко пъти са давали трибуна на др. Чуков, др. А. Райчев, др. М. Константинов , Харизанов, агент Николай…архивите са живи!

 9. Демократична България издига на Росенец пилон с българския флаг (ВИДЕО !)

  https://www.mediapool.bg/demokratichna-bulgaria-izdiga-na-rosenets-pilon-s-balgarskiya-flag-video-news319367.html

  (и да внимават много от ДБ какви хора включват в листите си, за да не се повтаря позорният прецедент с кметицата на район “Красно село” Росина Станиславова, издигната от “Да, България” на Христо Иванов, който сигурно ще им отнеме хиляди гласове на демократи!)

 10. Уважаеми господин Инджев, поради пословичната Ви критичност сте прав да се усъмните в правотата на някои публикации които се появяват в „човешки“ издания и издателства, които при това могат да се преброят с пръстите на едната ръка. Едно изказване на sms, което цитирам само по смисъл, призоваваше да щадим нашите сънародници, като благоразумно снижаваме критичния си тон относно направени от тях грешки. Това с благородната цел, за да не им отнемаме самочувствието. Приемам този повод въпреки, че без критики едва ли би могло да има пълно осъзнаване на грешките! От Фактор, според мен, има какво да се научи, както и има какво още да се изисква, но все пак е добре, че го има. Пишещите там са също толкова разнородни, колкото и различни един от друг. Освен това, както в човешката ни среда, не липсват и мизерници. Предполагам обаче, е журналистически похват, да се дава известна свобода, като при това се допускат и по-широк спектър от съждения (дори антитези, особено в лайфмитинги). На времето след всяка публикация във Фактор се допускаха коментари и там се развихряше истински дебат. Това помагаше да се изясни както съдържанието, така и „целта и боята“ на авторът. Което АЗ съм забелязал е, че Фактор щади и вероятно не допуска критики на „височайшата“ персона. Това си позволявам да твърдя, защото примерно не съм срещал такива в публикациите от Холандия на госпожа Горчева или на д-р. Канов от Ню Йорк, които високо ценя. И все пак тази „въздържаност“, независимо поради какви причини, не посрещам с критика, защото, пак казвам добре, че ги има! Ето Вие, във връзка с изказано мое мнение тук ми направихте уместна критика, която осъзнах и приемам! Приемам, защото разбирам мотивите и въпреки моето „убеждение“, което може би и вероятно е продиктувано от недостатъчни за пълен анализ факти, не би трябвало да бъде така силно критикувано.

 11. Моите 2-5 с’тинки: Ако една медия не прави връзка между случващото се в Путинова Русия и БОКОшенкова България, тя е склонна на колаборация с някоя от двете, или (рано, или късно) с двете. ТВ Евразия и Фактор са един пример. Понеже може да има възразили, вижте Антон Тодоров, Ал. Йорданов, Тома Биков. Щом вярваш, че “партията е права, дори когато греши”, ще си “евроатлантик”, който не забелязва Турски поток.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.