Дебеловратия го бранят пинчерите

 

 

 

 

 

България е на първо място в Европа и на второ в света по процент смъртни случаи сред заразените с COVID-19, показват данните на университета “Джонс Хопкинс”. https://offnews.bg/zdrave/dzhons-hopkins-balgaria-e-vtora-v-sveta-i-parva-v-evropa-po-smart-748373.html

Премиерът Борисов и неговите следобърсачи се надпреварваха да вещаят грозна, гадна предизборна кампания с компромати. Застраховаха се така със серум срещу ухапванията по дебелата му кожа с нови отровни снимки със златни кюлчета, пачки и пистолети. Или срещу ускорено разследване на барселонската полиция за онази къща за милиони, свързвана с нашия премиер.

Остават броени до изборите. Нищо подобно не се случва. Поредната лъжа на властта.

Борисов, бягайки от дебат и от среща с граждани в столицата и в други градове, все така обикаля строителни обекти без предупреждение. Изненадва в упор сащисани човекоединици. 

Това е имитация на тактиката на Русия, която упорито държи да заобикаля силния опонент, като НАТО и ЕС. Оитва се да изкопчи някаква полза от преговори с отделни държави. Предпочита да отделя от силната компания такива, които са накиснати предварително и продължително във вкусен за руската мечка русофилски SOS. 

И ето че днес, неделя, 28 март, точно седмица преди фаталните за бъдещето на Борисов пирови парламентарни избори, най-после му дадоха повод да задейства сирените на тревогата за неговата личност. 

Посетиха го пред дома му демонстранти . Той  ги финтира като център-нападател в уреден мач. Използва страхливо зигзагообразни заешки подскоци в играта на криеница из цялата страна. Употребява за целта неоповестените си посещения по села и паланки, за да избяга от онези, които са решили да му кажат какво си мислят за него.

Този път му дойдоха пред високия дувар на къщата му в Банкя.

“Намериха” го в заешкото му домашно му скривалище, откъдето няма как да избяга на символично ниво.

Грешка. Бинго. Дюшеш от гледна точка на пропагандната стратегия на участника във “ възродителния процес” и многобройните възродители на повехналия му образ. 

Алармената система на пружината, изпаднала в пренапрегнато състояние на отчаяние поради липсата на повод да ожали личността и делото на своя вожд, се задейства. Системата нададе вой до Началника ( както Борисов години наред подигравателно наричаше Бога, преди да се смири по нечий съвет и да ограничи играта си на набожност  до целуване на попски ръце).

Дали е правилно майки на деца с увреждане да “преследват” със символиката на черните забрадки неуловимия иначе където е и да било обект на своя майчински гняв? Не трябва ли, след като са толкова непримирими, да го “сгащят” пред работното му място в Министерския съвет или “поне” пред парламента, който го е назначил на работа, но той презира “?

Трябва, но няма как. Той бяга ловко. “С 200”. 

Питайте някоя от тях. Не знам как се чувстват такива майки. Бедна ми е фантазията да си представя този ужас. 

Имам щастието да съм баща на 5 здрави деца, част от които са пораснали достатъчно, за да ме направят дядо вече 6 пъти. Нямам думата да се произнасям солидарно относно “правото” на почернените майки да се борят със символиката на черните забрадки. 

Борисов е системен беглец от гражданското правозапитване. На негова страна е могъществото на държавната машина, която той ползва в своята игра на криеница. Гордее се с този свой заешки успех. Слугите му са във възторг.

В това отношение мога да направя личен паралел с битката на майките при цялата условност на сравнението. Знам как се чувстват те срещу бронирания с държавния нашийник як врат на шефа на глутницата. 

От години разни руски вълци у нас се опитват да ми прегризат гърлото. Бойният им вик е “ Долу ръцете от Русия”. Бранят огромното нещо от мен, презряното от тях нищожество.

И с протестиращите майки, макар и при далеч по-драматична от моята мотивация за протест,  се случва нещо подобно. Намират се пинчери на каишката, които започват да ръмжат и да лаят, ближейки благодарно ръката, която ги храни. 

Да ги пита човек лаещите в защита на щедрия им голям господар: ако сте кучета, пазачи на правдата, за каквито се представяте, защо глозгате шепа майки, а не алармирате за истинското почерняне  на България, която е рекордьор по смъртност от китайския вирус в момента в Европа и е вицешампион по същия показател в света? 

 

 

 

 

11 мнения за “Дебеловратия го бранят пинчерите”

 1. По здравната тема. Руски лекари са излезли с отворено писмо Навални да бъде лекуван от доверени нему лекари:
  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8a2KFqeR4z1gVQfACMtwc9dyHRRLddRNYDjTmbfGnsuA_Tg/viewform
  Не знам защо, но се сещам за случая с Бл. Буковски. Точно едно писмо за лечението му накара съветската система да се съгласи да бъде разменен с Луис Корвалан.

 2. Уважаеми г-н Инджев, моля приемете моето уважение към Вас – авторът за печатните издания с историческо съдържание. И все пак истината ми е по-скъпа от всичко..Написаното от Вас, позовавайки се на Офффнюз, не отговаря на истината. Според официалните данни, предоставени от демократичните държави в света, с най-много смъртни случаи НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО е Чехия със съотношение 2.41, следват Унгария с 2.07 и т.н./изключвам страни, като Сан Марино, Гибралтар и др/, а България е на ОСМО място в света и в Европа с 1.83. В ЕС България е на 5то място. Уверен съм, че сте почтен човек и ще поднесете извиненията си. С уважение Румен Панков/истинските ми имена, за разлика он някои , пишещи тук анонимковци-селкори.

 3. Без да съм адвокат на някого, но това, което Иво Инджев е цитирал е “България е на първо място в Европа и на второ в света ПО ПРОЦЕНТ СМЪРТНИ СЛУЧАИ СРЕД ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19, показват данните на университета “Джонс Хопкинс”, а не смъртност на глава от населението.

 4. @Румен Панков, г-н Инджев няма за какво да се извинява, защото Вие нещо не сте прочел вниматело критерият, по който е направена цитираната класация – % починали на брой ЗАРАЗЕНИ, а класацията, която цитирате, е направена по друг признак. Общото е, че, независимо от това по кой признак са направени тези класации, ние сме измежду “водещите”….

 5. Еееех тая статистика, не е лъжица за всяка уста г-н Панков. Господин Инджев ползва един показатела Вие друг, така че той няма за какво да се извинява. Показателят заразени на глава от населението е глобален, който се използва за оценка на общественото здравеопазване, а показателят умрели на брой заразени показва ефективността на системата на здравеопаването. На първия показател влияе политиката на правителството относно общественото здраве, промоция на здравето, мерки за овладяване на заразата, ниво на ваксинация, използвания от г-н Инджев показател, респективно Институт Джон Хопкинс – смъртност на броя заразени дава опредстава за състоянието на здравната система и възможността на лекарите да лекуват хората. И двата показателя дават реалната картинка в държавата, която казано с една дума е некадърно правителство и лекари, които не могат да лекуват качествено.

 6. Кой каквито ще критерии да използва и каквито и проценти да измисля истината е една-света е в нечувана катастрофа…Чехия-катастрофа,Франция-катастрофа,Италия-христоматиен пример,Гърция и Кипър-катастрофа,та даже Мицотакис обяви военна мобилизация на лекарите…сигурно защото много им се иска да работят доброволно.САЩ-катастрофа,Велокобритания-катастрофа,Русия и Китай-там всичко тъне в информационен мрак….Само в Северна Корея положението е добро….Темата е дълга и протяжна-с много нюанси.Така,че….дърленето е излишно.Ясен е истинският виновник за това положение и той трябва да бъде наказан.
  P.S.Силно се надявам,че четящите тук не вярват на “прилепният” произход на вируса.

 7. Към anonimen:

  Вервайте си, обаче днес СЗО потвърди произхода на вируса от прилепи и изключи конспиративната теория за лабораторния произход ( за който са се вкопчили американомразците, опитвайки се да припишат – както всичко лошо на света- на американците ).Иначе казано, китайският произход е вече почти окончателно потвърден от СЗО въпреки китайското влияние в организацията.

 8. Кой се организира и ваксинира народа си най-бързо? Израел, Великобритания и САЩ – при Байдън. Кой каквото ще да говори, “по делата им ще ги познаете”.

 9. Към почитаемият г-н Инджев,
  за американомразците не знам,то си е тяхна работа.Колкото до СЗО-спомням си,че същата СЗО,в лицето на председателя й ни убеждаваше,че вирусът е най-обикновен.После нещо се обърна.За китайският произход на вируса кой и кога се е съмнявал…?Освен всичко друго Китай близо година не допусна независими експерти от никоя страна да изследват проблема,а сега СЗО ни убеждава в “прилепният” произход на вируса.Терзаят ме едни съмнения именно поради поради подчинеността на СЗО спрямо Китай.Но…както и да е.Все в нещо трябва да се вярва.
  Към Иванка…горещо Ви препоръчвам да прочетете една статия на Гилад Ацмон в израелското онлайн издание Ynet “Спектакъл на неуспеха:Третото заключване в сравнение с предишните”/Spectacle of Failure:Third Lockdown Compared to Previous Ones./

 10. към Georgi Nikolov:

  “Оттук започва “сагата” с “руско-китайския вирус”

  За себе си съм убеден в това! Никоя нация, освен руската, не можейки да настигне развитието на цивилизования свят, няма интерес да го дърпа надолу, даже и Китай!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.